Chris Cornell - Scream (2009)

Label: Interscope

8. Long Gone (5:15)

met Timbaland

9. Scream (6:15)
  10. Enemy (4:35)
  11. Other Side of Town (4:48)
  12. Climbing Up the Walls (4:48)
  13. Watch Out (4:02)
  14. Two Drink Minimum * (3:02)
  15. Ordinary Girl * (4:33)
  16. Lost Cause * (4:20)
  17. Do Me Wrong (2:54)
  18. Stop Me (3:35)
avatar van dvdschaaf
Ik ken de nummers Scream, Long Gone, Never far away al een paar maanden en het is wel héél anders dan ik gewend ben... Ik weet nog niet precies wat ik hier mee moet...Voor mij is Chris Cornell namelijk de beste rock-zanger. En dit rockt niet echt. Alle nummers even een kans geven en dan volgt mijn cijfer.

avatar van Klumpie
Enige goede nummer is Two Drink Minimum, zo ver ik gehoord heb.

1,0
in 1 woord:
verschrikkelijk,* voor het respect dat ik altijd voor hem zal blijven

Is die foto soms symbolisch bedoeld?
het kapot smijten van de gitaar

Hoe diep kun je zinken als je een nummer opneemt met Timbaland?

Diep. Maar dat kon ie anders ook al wel...

avatar van realmadrid23
Hoe diep kun je zinken als je een nummer opneemt met Timbaland?

hoe diep kun je zinken met zo'n domme opmerking,.
je kent timbo niet eens dus oordeel niet over hem en daarmee bedoel ik wat hij allemaal heeft bereikt , de ene hit na de andere..

avatar van dvdschaaf
Ik ben het met de vorige schrijver eens.

Timbaland is een icoon in zijn genre, echter de meeste rock-fans snappen deze clash (Timbaland/Cornell) niet!

Maar om hier nu meteen 0,5 tot 1 ster te geven gaat mij veel te ver.

De stem van Cornell staat als een huis. (en gelukkig houd ik van meerdere genres)

Nou dit klinkt zeker niet verkeerd! Eerlijk bekennen dat ik heel Chris Cornell niet ken.. Timbaland daar in tegen die mij vorig jaar onmundig veraste met de heerlijke producties voor Nelly Furtado en Justin Timberlake.

Combi een beetje wennen en was bang dat Timba er een herhalings pop/r&b cd van ging maken en dit is toch wel een klein beetje geval maar..

Heerlijke productie met een vleugje rock, weer ongelovelijk lekker geproduceerd, en zo in elkaar gezet dat je de hele cd afluisterd omdat het een mooi geheel is. Stem van Chris komt er erg lekker uit!

Na 3 luisterbeurten wordt hij ook telkens wat lekkerder.
Kan begrijpen dat fans van Cornell niet om de samenwerking zaten te wachten maar ik vind hem zeer geslaagt!

Hoogtepuntjes
- Openingsnummer Part of me. Knalt er meteen heerlijk in!
- Ground Zero, Beetje wennen maar wat een funky plaat!
- Take me alive, Heeft iets misterieus wat me wel bevalt.
- Scream is ook lekker maar doet me net iets te veel denken aan Apalogise.

Voor nu een 3,5!

Nadat we kaarten hadden gekocht voor het concert van Christ Cornell in Paradiso, zag ik na enkele weken op de site van Paradiso dat hij zijn nieuwe album zou spelen. Des te groter werd mijn interesse in het nieuwe album. Nu ik deze afgelopen week aangeschaft heb, ben ik er nog niet helemaal uit.

Er staan goede nummers op;

maar ook nummers waar ik of nog aan moet wennen door ze (beter) te beluisteren, of ze gaan het bij mij gewoon niet worden.
Of het album het wachten waar is geweest durf ik nog niet aan te geven, ik wacht het concert af en tot die tijd draait de cd gewoon lekker door in de auto om het gevoel er al dan niet bij te krijgen.

Ik hoop dat ik mijn cijfer van een 3,5 nog aan kan passen, maar kom er nog op terug.

avatar van frusciflea
Ik wist al begin vorig jaar dat het nieuwe album van Chris in samenwerking zou zijn met Timbaland... Na een afgelast concert vorig jaar heb ik me continu af zitten vragen hoe deze samenwerking zou zijn...

Ook ik ben er nog niet over uit: het album klinkt wel pakkend en leuk, maar ik vind het ook soms weer iets té Timbaland... Ik mis in dat geval dan de echte Chris Cornell, met een dikkere instrumentale laag eronder (lekkere gitaren e.d.). Hier klinkt zijn stem ook een stuk lichter (door de mix).

Nog een dubbel gevoel, maar ik heb wel zoiets van: het is een leuk album, dus ik ga niet enkel voor "het klinkt niet als Cornell's vorige werk, dus vind ik het niks". Chris doet iets anders, maar heeft wat mij betreft de plank niet mis geslagen hiermee!

Ik ben er ook nog niet uit met dit album. Heb het een paar keer beluisterd, maar om een of andere reden wil het nog niet echt "vallen". Ik kan het nog niet echt een plekje geven, maar zoals bij veel nieuwe Timbaland producties/combinaties is het vaak even wennen. Het is wel weer superstrak in elkaar gedraaid, Timbaland levert op de gebied wel weer een knap staaltje werk af.

favorieten: Never Far Away, Long Gone

realmadrid23 schreef:

hoe diep kun je zinken met zo'n domme opmerking,.

zo zie je maar wat je als barcelona-fan allemaal teweeg kunt brengen. smaken verschillen niet waar? met jouw top 10 kan ik ook 3x niks. jammer dan...

avatar van realmadrid23
dat is jou mening. dat timbaland de ene hit na de andere scoort zijn gewoon feitjes, en aan je profiel te zien ken je hem ook niet dus je oordeelt over iets of in dit geval iemand waar je helemaal niks van weet of gehoord hebt . ( en ja het is natuurlijk erg commerciel maar who cares?), dat je mijn top 10 niks vindt is jou mening, ( vraag me af of je er wel naar geluisterd hebt ,of je loopt mee met de gemiddelde tiener van 16 jaar, en dat zou je niet kunnen verwachten van een 47 jarige ofniet?? ).

realmadrid23 schreef:

In mijn top 10 staan platen van muzikanten waarvan ik hou.
Dat houdt niet in dat ik geen andere stijlen probeer.
Het zou iets te kort door de bocht zijn alleen binnen je eigen straatje te blijven. Dat ik niets van Timbaland ken zul jij niet weten, ik heb een zoon van 15 die mij vaak genoeg met zijn kunsten heeft geconfronteerd. Dus raken jou verwijten kant noch wal. De volgende keer aub niet alleen afgaan op iemands profiel. Dank alvast.

Misterfool
Hoe diep kun je zinken als je een nummer opneemt met Timbaland?

ik snap ook niet zo goed wat al die artiesten met timbaland moeten. volgens mij heeft hij onzettend veel ku...slechte platen afgeleverd en nooit echt iets structureels goed gemaakt. zo ook helaas dit album. waar zijn de lekker gitaren. chris zijn luidruchtige stem. weg allemaal weg

wat krijgen wij als rockliefhebber terug een nummer met timbaland

avatar van Boris1
Zit ik daar MTV Brand New te kijken, komt de nieuwe van Chris Cornell voorbij....................ik moet er nog van bijkomen.

('vroeger was alles beter' modus aan:)
Wat is er in hemelsnaam gebeurd ? Midlife-crisis, ruzie met mevrouw Cornell ? Plastic beats met een goedkope tekst, een geweldige stem gevangen in een simpele deun. Vooropgesteld, ik baseer het voorgaande op slechts de single, maar heb ook geen enkele behoefte om de resterende nummers te beluisteren. Normaal gesproken sta ik open voor carriere-wendingen en echt niet alleen maar gitaarmuziek, maar dit gaat mij een stap te ver.
Ik zet Superunknown van Soundgarden maar weer eens op.

Respect voor het lef van de man om hiermee op de proppen te komen, meer positiefs kan ik hier niet over melden.

('vroeger was alles beter' modus uit)

avatar van frusciflea
Voor mij is het in ieder geval van 3,5* naar 4* gegaan. Ik had niet gedacht dat ik na de eerste luisterbeurt enorm graag terugkwam hiervoor. Toch wel een plaat die ik graag aan zet. En het maakt me ook geen zak meer uit dat het niet de Cornell-sound van vroeger is... die vind ik ook onwijs goed... maar dit vind ik gewoon een erg lekkere plaat!

avatar van james_cameron
Het is inderdaad even wennen aan deze Cornell nieuwe stijl, maar ik vind het uitstapje richting R&B en pop toch vrij geslaagd te noemen. Zijn stem past prima bij de overwegend catchy songs. Natuurlijk hoor ik hem ook liever losgaan in een rockband, maar ik betrap me erop dat ik de meeste songs toch al gauw zit mee te neuriën.

avatar van frusciflea
Gisteren speelde hij het gehele album, op bonustrack Two Drink Minimum na (die ik best graag had willen horen live), in zijn geheel, ook met de naadloze overgangen die op het album te horen zijn, bijna geen tijd voor rust, een enkele keer. Het publiek leek zeer gematigd te reageren, ik zag teleurgestelde mensen weglopen enzo...

Maar ach, ik kwam om ervan te genieten, en dat deed ik ook, ondanks de slechte mix (zang was erg slecht te horen)

Echter, het album werd dus met volle band uitgevoerd, dus kwam het meer in een rocksetting over, en het album komt dan wat mij betreft minder goed uit de verf live. Toch dan wel weer erg tof, met voor mij hoogtepunten Climbing Up The Walls en Watch Out, die vind ik op het album wel tot de hoogtepunten behoren en dat was even heerlijk om los te gaan, met de enkele om me heen die mee deden.

Nadat het album gespeeld was was het tijd voor "verzoekjes", en toen ging het publiek opeens wel geheel los... maar ach

Jep, ik blijf dit album erg graag horen

avatar van Slowgaze
Misterfool schreef:

wat krijgen wij als rockliefhebber terug een nummer met timbaland

Timbaland levert soms best goede producties af.

Slowgaze schreef:

Timbaland levert soms best goede producties af.

Voor zijn doelgroep zal Timbaland echt wel goede producties afgeleverd hebben, dat ontken ik niet maar het moet je wel raken wat hij doet en er gebeurt bij mij niet veel als ik zijn muziek hoor.
Maar ieder zijn meug....

avatar van lennon
0,5
Wat een verschrikkelijke plaat is dit geworden zeg

Een grote teleurstelling. Zelfs zijn fantastische stem kan dit gedrocht niet redden.

Had ooit mijn grote angsten al toen bekend werd dat Timbaland een Duran Duran album ging produceren, maar dat werd (naar mijn mening) een heel grote verassing, en 1 van hun betere albums, maar deze combi is er echt 1 die heeeeel snel vergeten moet gaan worden..

1 ster.. voor het feit dat het de "grote" Chris Cornell is.. 0 voor het album.

avatar van Slowgaze

Maar ieder zijn meug....

Grapjas, voor zijn doelgroep. Heb je mijn profiel bekeken? Nou, ben ik de doelgroep?

Ik herken wel een goede productie als ik die hoor. Op Say It Right van Nelly Furtado heeft hij goed werk afgeleverd. Hoe die beats zich positioneren, ik vind het knap gedaan.

Slowgaze schreef:

Ik bedoel jou niet als doelgroep voor Timbaland, zo ver was ik ook al.
Maar jij bent niet te beroerd om naar andere muziek te luisteren, die buiten jou doelgroep ligt. Dat doe ik ook en dat valt soms mee en in dit geval tegen.

avatar van Reint
Op het album van Bjork leverde hij ook goed werk. Beetje 'hit and miss'-producer, maar zeker niet bij voorbaat fout.

avatar van Tijn79
Heb gisteren uit nieuwsgierigheid Part of Me beluisterd, want ja het is toch Chris Cornell, ....maar wtf is dit nu ineens?

De man met de waaaaaaaaaaaanzinnige stem, groot geworden in grunge band Soundgarden en daarna een degelijk leventje met Audioslave, heeft zich vergrepen aan Timbalandherrie???

All I gotta say is.............................

avatar van SoNick
Ik ken Chris Cornell alleen van het nummer Black Hole Sun, en als ik dit hoor vind ik het toch jammer, dat hij deze kant op is gegaan. Zelf vind ik dit soort muziek minder 'ziel' hebben en is het meer voor de dansvloer in de disco. Voor dat genre is deze cd zeker niet slecht ofzo, maar het spreekt mij niet zo aan. Misschien dat ik eerder een cd uit zijn Soundgarden tijd zal proberen.

Chris Cornell, zanger van misschien wel de beste rocksong Like a Stone samen met de commerciele producer Timbaland. Een vreemde combinatie als je het van te voren bekijkt.
Als je echter de achtergronden van deze twee heren achterwege laat, en de verwachtingen ook overboord gooit blijft er toch wel een lekker plaatje over. Timbaland kan ik erg waarderen met zijn producties en Chris Cornell heeft zoals altijd een geweldige stem.

Misschien hadden ze het onder een andere naam moeten uitbrengen, dat scheelt een hoop negatieve reacties van mensen die niet open staan voor andere genres.

avatar van Tijn79
Ik sta open voor alle genres, maar ik schrok toch wel ff dat Chirs Cornell dit pad ineens bewandeld...

avatar van Von Helsing
Tijn79 schreef:

Ik ook. Chris was eens de beste rock zanger van de nieuwe generatie. Soundgarden werd na Superunknown heel erg saai.

Audioslave was niet veel beter en een beetje van dubieuze kwaliteit. Rock moet vooral rocken of anders in ieder geval loodzwaar klinken, althans IMO.

Solo heeft hij het niet, maar dit album is een misser van de hoogste order.

Denk dat wij binnenkort wel eens een Soundgarden reunie kunnen verwachten, want de wallet van onze vriend moet natuurlijk ook gevuld blijven. Met dit album gaat dat zeker niet lukken.