Chris Cornell - Scream (2009)

Label: Interscope

8. Long Gone (5:15)

met Timbaland

9. Scream (6:15)
  10. Enemy (4:35)
  11. Other Side of Town (4:48)
  12. Climbing Up the Walls (4:48)
  13. Watch Out (4:02)
  14. Two Drink Minimum * (3:02)
  15. Ordinary Girl * (4:33)
  16. Lost Cause * (4:20)
  17. Do Me Wrong (2:54)
  18. Stop Me (3:35)
avatar van james_cameron
Het is inderdaad even wennen aan deze Cornell nieuwe stijl, maar ik vind het uitstapje richting R&B en pop toch vrij geslaagd te noemen. Zijn stem past prima bij de overwegend catchy songs. Natuurlijk hoor ik hem ook liever losgaan in een rockband, maar ik betrap me erop dat ik de meeste songs toch al gauw zit mee te neuriën.

avatar van Game
Leuke kennismaking met Chris Cornell. Ik had al van hem gehoord met het nummer You Know My Name. En nu dus een heel album met Timbaland. Zijn producties zijn zoals ik het van hem gewend zijn: gewoon goed. Daarop valt weinig aan te merken. Dat hij ervoor kiest om alle nummers in elkaar over te laat lopen is een hele goede keuze geweest. Hierdoor luistert het goed weg. Chris Cornell zelf word misschien een beetje ondergesneeuwd door de producties maar hij heeft een geweldige stem waar ik graag mag naar luisteren. Wat mij betreft is dit een geslaagd experiment. Gastoptredens op andere hiphop albums slaag ik niet uit.

Aloanator schreef:

Nee niet ouderwets, gewoon een gitaarliefhebber en fanatiek gitarist. Muziek zonder een gitaar prominent erin is geen muziek. Dat is waarom deze plaat totaal ruk is. Ik heb niet helemaal afgeluisterd, maar voor zover ik heb geluisterd heb ik niet 1 gitaar gehoord. De enige muziek die nog gemaakt wordt en waar ik me kan vinden zijn indie en alternatieve "emo-rock"

"So much trash on the radio today" om even The Automatic te quoten.

Ik weet niet maar ik heb maar 3 nummers geluisterd en al 4 verschilende deuntjes gehoord op een electrische gitaar. Dat er R&B beats zijn gebruikt en daaraaan een rockachtig tintje is geplakt vind ik wel orgineel. Ik hou van orginaliteit je hoort veel dezelfde sooi op de radio's, dit springt er een beetje tussenuit. zet je over die gitaren obsessie heen;P

avatar van Killeraapje
Ik heb dit album de laatste dagen veel gedraaid en ik hang op twee gedachten. Aan de ene kant staan hier goede dingen op maar aan de andere kant kent Scream ook veel kitchmomenten.
Laat ik gewoon even de tracks afgaan

1. Part of me. Klinkt best lekker en de zang van Cornell is hier erg goed maar de tekst That Bitch aint a part of me, no that bitch aint a part of me, i said that bitch aint a part of me is voor Cornell begrippen veel te platvloers en te weinig creatief. En het intro is gewoon goedkoop en compleet overbodig.

2. Time. Voor mij met afstand het zwakste nummer van het album. Er gebeurt voor mijn gevoel hier veel te veel kort op elkaar. Het is kitch van de bovenste plank vooral op het einde als Timbaland zijn rap inzet vind ik ronduit afschuwlijk. In dit nummer heeft Timbaland duidelijk de overhand en dat vind ik niet goed omdat de naar Cornell toch op de voorkant staat.

3. Sweet Revenge. Dit nummer start erg sterk en strak en vooral de zang van Cornell is hier erg goed. Alleen het computer gefilterde refrein spreekt mij niet erg aan.

4. Get Up. een prettig opzweppend nummer maar niet bijzonder.

5. Ground Zero. Een tamelijk Soulfull nummer dat goed werkt als je ondertussen met andere dingen bezig bent. Moest hier om de een of andere reden vaak aan Joss Stone denken. Maar ook hier ben ik niet onder de indruk van Timbaland.

6. Never Far Away. Prima popsong die goed blijft hangen maar waarvan ik de intro al eens eerder heb gehoord

7. Take me Alive, Goede song die door zijn exotische geluiden goed werkt.

8. Long Gone, het eerste echte hoogtepunt van de plaat. Bij dit nummer heb ik echt het gevoel dat de samenwerking tussen Cornell en Timbaland goed in balans is. Cornell zingt hier uitstekend en de prima tekst komt mooi naar voren door het redelijk smaakvolle arrangement.

9. Scream hier geld hetzelfde als voor Long Gone. Uitstekend nummer waarbij de samenwerking goed uit de verf komt. Hulde.

10. Enemy. De beat die hier wordt gebruikt vind ik nogal storend en de zang van Cornell is hier wat teveel vervormt. Op sommige momenten lijkt hij hier op Ozzy.

11. Other Side of Town. Lekker nummer met goede tekst

12. Climbing up the wall. Zeer aanstekkelijk nummer dat erg goed werkt. Voor mij een van de hoogtepunten.

13. Watch Out. Opzweppend maar het refrein wordt wel erg vaak herhaald.

14. Na Watch Out komt nog een erg mooie Bluestrack laat zien dat Cornell nog een deur open houdt naar zijn verleden. Om dit nummer lijkt Timbaland verdwenen en ik moet eerlijk bekennen dat ik Cornell als zanger en muzikant zo toch het liefste hoor.

Scream kent hoogte en dieptepunten. Cornell toont hier veel lef en hij heeft dit album duidelijk met veel plezier gemaakt maar als muzikant en tekstschrijver kan hij beter dan dit.

avatar van Frisoboei
Snap niet dat iedereen dat dit zo slecht vind. Ik vind het een dappere stap van Cornell die probeert uit de standaard Rock te breken door met Timbaland samen te werken. Hierdoor krijg je een combinatie van bazige beats en een geweldige rock stem.

Scream is bijvoorbeeld toch gewoon meesterlijk. Vette beat en Cornell doet met meerstemmige harmonieuze zang de rest.

Het is een mooie samensmelting van rock en hiphop, het werkt gewoon en is gewoon fokkin vet.

Daarnaast is het als album ook erg sterk. Dit is een van de weinige albums uit mijn collectie, die (niet opscheppen) toch wel groot is, die ik helemaal kan luisteren.

Trouwens, die rock versies zijn juist weer heel erg standaard, saai, niets zeggend en gewoon slecht en tonen naar mijn mening juist aan dat dit wél een geslaagde plaat is aangezien hij origineel, vernieuwend, fris en gewoon fucking goed is.

Maar het zal wel te simpel zijn.
Jammer dat andere mensen dit niet er in zien en er niet van kunnen genieten.

avatar van c-moon
1,0
Ik kocht dit onlangs - voor een prijsje gelukkig - bij de cd vriend....

HELP !!!!

Ik zal altijd fan blijven van Chris Cornells geweldige stem... Maar wat een rommel is dit zeg....
ik voel me zwaar beledigd.

Ik hou deze plaat voor als ik nog eens ziek ben en moeite heb om over te geven, of geconstipeerd zou zijn.... met dit album lukt dat dan wel vanzelf .

Zometeen maar eens een goede SOUNDGARDEN-album opzetten om mezelf te troosten!

;-(