The Prodigy - Invaders Must Die (2009)

Electronic / Dance
Label: Take Me to the Hospital

1. Invaders Must Die (4:55)
  2. Omen (3:36)
  3. Thunder (4:09)

met Brother Culture

4. Colours (3:27)
  5. Take Me to the Hospital (3:40)
  6. Warrior's Dance (5:12)
  7. Run with the Wolves (4:24)

met Dave Grohl

8. Omen [Reprise] (2:14)
  9. World's on Fire (4:50)
  10. Piranha (4:04)
  11. Stand Up (5:30)

met Dave Grohl

12. The Big Gundown * (4:21)
  13. Black Smoke * (3:26)
  14. Wild West * (4:15)
  15. Fighter Beat * (3:32)
  16. Omen [Live at Rock am Ring 2009] * (4:12)
avatar van trebremmit
Dat is het probleem, The Prodigy is totaal niet veranderd, ze grijpen nu weer terug op het begin jaren 90 rave geluid, de vernieuwing en originaliteit is ver te zoeken.
Maar hoe kan djarend al stemmen? Is het album al gelekt ofzo?

Job
ben trouwens op zoek naar kaarten voor the prodigy op 4/3/2008 in de melkweg; het is vreselijk hoe die handelaren al die kaarten opkopen! Ik lag om 9 uur zaterdagochtend in de rij en om 10 uur (toen de kaartverkoop startte) was t al uitverkocht! Iemand een kaart voor een schappelijke prijs? [email protected]

Poppekontje
LOWLAAAANDS AAA!

avatar van Toel
Goh, het concert in de Melkweg zo snel uitverkocht! En laat nou net diegene die hierboven The Prodigy afbranden er heen gaan???

Invaders Must Die klinkt gewoon weer ouderwets VET!

Natuurlijk zijn de 1e 3 cd's beter of beter gezegd vernieuwend. Maar om ze nou zo af te zeiken gaat mij te ver. Dat ze teruggaan naar het Rave geluid vind ik wel prima evenals de rock invloeden die ze blijven gebruiken. ELEKTRONIC PUNKS!!!

avatar van Stapler
Poppekontje schreef:
LOWLAAAANDS AAA!

Heb ik iets gemist?!

avatar van trebremmit
Toel, als je mij bedoelt, ik ga er niet heen hoor.

avatar van Toel
trebremmit schreef:
Toel, als je mij bedoelt, ik ga er niet heen hoor.

Ik bedoel in het algemeen.

avatar van Tijn79
Invaders must die moest bij mij groeien en ik vind het nu zeker een vet nummer en ook Omen heeft hetzelfde lot ondergaan.
Dus wat dat betrfet heeft dit album al punten voor op het vorige album, want daar vond ik alleen de track Girls lekker blijven hangen.
Ik heb dus best wel goeie verwachtingen voor dit album, ook omdat ze weer terug lijken te grijpen naar hun oudere werk.

En dan mag The Prodigy zichzelf dan misschien wel niet zo vernieuwen, maar welke vergelijkbare band uit begin jaren 90 bestaat nu nog en is nog zo bekend en/of populair?

Nee, ik koop de albums nog steeds zonder aarzeling hoor, het enige wat ik nog steeds mis (dammit ) is de allereerste Vinyl only single What evil lurks? verder ben ik de trotse eigenaar van alle singles en albums

avatar van Ploppesteksel
Ik heb ondertussen ook weer wat andere nummers gehoord en ik vind het best goed worden, en Invaders Must Die vind ik ook al beter dan de 1ste keer dat ik hem luisterde. Geniaal klinkt het wel niet echt, maar soms wel behoorlijk lekker, en daar ben ik ook al tevreden mee.

avatar van Torrero
Lijkt me ook sterk dat mensen meer nummers kennen dan IMD en Omen en hoop dan ook dat DJArend niet heeft gestemd op basis van neppe demo's die op het net zijn verschenen. Overigens vind ik die twee nummers erg lekker en het wordt dan ook zeker een feestje 4 maart.

avatar van Ploppesteksel
Warriors Dance is ook al te vinden. En dat vind ik tot nu de beste van de 3 gelekte songs..

Pastichio Rocker
Omen vind ik ook niks. Dezelfde trucjes als bij Invaders Must Die, maar dan met een ander riedeltje en zang. De Noisia remix is wel goed. De Chase & Status remix van Invaders is echt te slecht voor woorden. Ongeinspireerde bagger. Check de Splitloop remix, die is 10x beter.

Orbital heeft trouwens ook een plaat die Omen heet gemaakt, way way back.

Job schreef:

Ook ik hou me aanbevolen!

Stond ook al drie kwartier van te voren in de rij maar dat had helaas geen zin

avatar van GrafGantz
Torrero schreef:

Ik mag toch hopen dat hij in z'n muziekwinkel de echte cd gaat verkopen en geen neppe demo's. Anders is ie snel failliet.

Pastichio Rocker
Misschien heeft ie een promo gehad. Er zijn promo's met watermerk in de omloop (en dan heb ik het niet over die nepversie).

Deze dus:

Ik ben 'm nog nergens tegengekomen, maar dat komt door die fucking Web Sheriff die Cooking Vinyl heeft ingehuurd.

avatar van barrett
Wow, had ik even overzien, een nieuwe prodigy altijd iets om naar uit te kijken , kan al eignlijk niet meer wachten.

Dj2Jelle
23 februari komt deze pas uit, hoezo hebben sommige mensen hem al gehoord?. Hij is toch nog niet helemaal gelekt?

Dj2Jelle schreef:

Er zijn wel al promotional copies uit.

JJJ-
Hij schijnt nu ook gelekt te zijn:

The Prodigy - Invaders Must Die
leaked, due out February 23rd.

Bron: www.diditleak.co.uk

Ik denk toch maar dat ik wacht totdat hij bij de platenboer ligt

Dj2Jelle
Ik denk dat ik em ga downloaden, ik heb die platen van Prodigy altijd wat wisselvallig gevonden.

avatar van YoG
YoG
De torrents die ik heb gevonden zijn Fake.. volgens meerdere mensen zijn het verschillende remixes van Molotov Cocktail, uitgebracht onder de officiele titeltracks

avatar van Rhythm & Poetry
Heb me zeker goed vermaakt bij het beluisteren van de cd, zonder dat ik het ook maar ergens buitengewoon of verrassend vind worden. De variatie tussen vrolijke nummers en stevige nummers is er; dit vind ik meer dan welkom. Met name het middenstuk als de tracks Take Me to the Hospital en Warrior's Dance door de speakers knallen vind ik de cd meer dan aardig. Andere momenten zijn leuk voor een keer en dan met de volumeschijf flink open.

avatar van Jordy
torrent link verwijderd

Jordy schreef:
torrent link verwijderd

Excuses voor de link, wist niet dat dat niet mocht..

avatar van Tijn79
Er staan een aantal heerlijke nummers op.

De titeltrack
Omen
Take Me To The Hospital
Warriors Dance
Run With The Wolves
World's On Fire (leuk jatwerk!)
Piranha

de overige tracks zijn ook wel aardig vind ik, maar springen er wat minder uit

Al moet ik wel bekennen dat ze erg terug grijpen naar het oudere werk, maar dan met de hardere beats van het latere werk

Maar al met al vind ik hem na een eerste luisterbeurt beter als voorganger Never Outnumbered..

avatar van YoG
YoG
The leak that never was: The Prodigy - Invaders Must Die > Too Many Sebastians > Elbows Music Blog Aggregator

?

Edit: de 7-track versie is dus een leak.. maar ik luister nu toch echt naar eentje met 11 nummers
Een echte, nieuwe leak dus ?

Edit: als dit het officiele album is: wat een vervelende stompzinnige muziek.. nog steeds helemaal de weg kwijt. Dat geluid waar ze ooit eens mee begonnen met Baby's Got a Temper hoor ik ook hier veel terug.. leuk voor in één nummer (voor mij al een skip-geval) en zeer irritant om het zo vaak terug te horen.
Ik hoor absoluut niets terug van hun eerste paar albums, zoals ik al een paar keer heb gelezen. Het mist *lucht* en *subtiliteit* van de eerste twee.. het is op IMD raggen met dik aangezette beatjes en hier en daar wat punkrock elementen.. dat deden ze prima met Their Law op MFTJG (wat een verslavend nummer), op IMD slaan ze helemaal de plank mis.

Leuke muziek voor 15-jarige jochies.. harde stampende muziek, irritante synthjes.. misschien okee voor een avondje live, maar om dit nou jarenlang terug te moeten horen (zoals Experience en MFTJG in mijn geval)? NEE

Ik zet 't laatste album van The Chemical Brothers maar weer 's op, die begrijpen het gelukkig nog wel

avatar van M1968
Dit album is in kwaliteit het slechste wat ze ooit hebben gemaakt.
Het brengt niks nieuws, enigste lichtpuntje is
het nummer OMEN
sorry the prodigy voor mij moeten jullie terug de studio in en eens nadenken over een echt goed album.

avatar van Rhythm & Poetry
Nu nog een keer beluisterd in een heel andere stemming en nee, het is inderdaad minder dan dat ik het gisteren vond. Neemt niet weg dat ik er nog steeds wel van kan genieten maar kwalitatief vind ik het niet super (lees: matig). Van The Prodigy moet je toch meer kunnen verwachten.

avatar van Erikpol
M1968 schreef:
Dit album is in kwaliteit het slechste wat ze ooit hebben gemaakt.
Het brengt niks nieuws, enigste lichtpuntje is
het nummer OMEN
het slechtste was dat vot van een vorige album...

avatar van djarend
Heb idd promo ontvangen van platenmij. En uiteraard gaan we hem gewoon verkopen, de goede versie, maar vrees dat we niet meer dan 20 zullen verkopen en niet de 200 die we van Fat of The Land deden in 6 maanden tijd.