menu

Thirteen Senses - The Invitation (2004)

mijn stem
3,75 (135)
135 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop / Rock
Label: Mercury

  1. Into the Fire (3:39)
  2. Thru the Glass (4:37)
  3. Gone (3:22)
  4. Do No Wrong (4:52)
  5. The Salt Wound Routine (4:38)
  6. Saving / The Invitation (6:10)
  7. Lead Us (4:46)
  8. Last Forever (3:54)
  9. History (3:51)
  10. Undivided (2:44)
  11. Angels and Spies * (5:13)
  12. Automatic (5:03)
  13. Perfect * (4:25)
toon 2 bonustracks
totale tijdsduur: 47:36 (57:14)
zoeken in:
5,0
Blue88 schreef:
Niet gezond deze site, mijn beurs raakt snel leeg, haha


Gat in je hand?

avatar van Jason28
4,5
Leuk berichtje van een band member van 13 senses van hun forum:

Well hello all!

Just thought you may liike to know that the new album is completely finished!!

We have just completed the final phase which is the mastering, and we are all thrilled with the outcome......even if we do say so ourselves.

We can't be too specific yet, but, all being well, a release is planned for the Autumn of 2009......sorry, I actually menat 2007...........sorry couldn't resist!!.........autumn 2006.

In the coming weeks and months in-between, we will hopefully be able to start introducing new bits and bobs, such as track samples etc.

Sit tight people, it will be worth the wait


ads and the lads

Hopelijk wordt dit weer zo`n steengoed album!!!!!

avatar van Pinsnider
Ik ben dan toch wel benieuwd naar de nieuwe. Ik vond dat op The Invitation twee nummers met kop, schouders, knieën en enkels boven de rest uitstaken: Into the fire en vooral Thru the Glass... Daarna stort de plaat naar mijn idee finaal in... Ik hoop dat de nieuwe plaat een constanter hoog nivo zal etaleren!! Spannend!!

edejong
schitterend album!!! 4.5*

3,5
zeker in één adem te noemen met coldplay, misschien wel net zo goed. lead us en gone zijn favoriet.

avatar van venommyotis
5,0
Hey dit album is na een paar luister beurten een pracht van een album! niet vergeten het is een debuutalbum. Geloof er sterk in dat hun volgende cd een juweeltje wordt...zeg dat ik het gezegd heb....

edejong
edejong schreef:
schitterend album!!! 4.5*

na wat vaker luisteren verlaag ik mijn stem toch naar 4*

avatar van Gretz
4,5
Heerlijke muziek, vooral de singles! 4,5*

avatar van james_cameron
3,5
Opener Into The Fire is prachtig; dat niveau wordt nergens meer gehaald op het album, al luistert het wel prettig weg. Naar het einde toe wordt het allemaal wel een beetje zeurderig.

avatar van Laurus~
4,0
ik heb dit album en het nummer "angels and spies" staat er bij mij niet op, en het nummer "automatic" is nummer 11. volgens mij klopt het niet!

Prachtplaat, maar wel ongeloofelijk melig... Maar (voorlopig) werkt het!
4,25*

avatar van Pruut
3,5
Melig? Ik vind dit album totaal niet melig... Eerder een redelijk mooie plaat met mooie nummers erop. Ik denk helaas niet dat het tweede net zo goed wordt. Dat zie je te vaak na een sterk debuut. Er zijn veel uitzonderingen, maar zo goed is deze band dan ook weer niet. Daarniet van vind ik het een hele mooie plaat.

Pruut schreef:
Melig? Ik vind dit album totaal niet melig...


Je kruipt vlug in de liedjes, doordat de zanger zo (herkenbaar) meelijwekkend zingt. Dat is typisch (Keane, Coldplay), doch allemaal wel oké.

avatar van Haveaniceday
4,5
Ok, het nieuwe album staat volgens cdwow gepland voor 2 april. Nou zijn zij meestal niet echt accuraat, maar het zal toch wel rond deze datum liggen!

4,5
Into the Fire en The Salt Wound Routine zijn mijn favorieten. Ik geef dit album 4,5* en nu ik er zo over nadenkt verdient dit album zeker een plekje in mijn top 10. Ben benieuwd naar het nieuwe album!

avatar van Haveaniceday
4,5
Anita schreef:
Into the Fire en The Salt Wound Routine zijn mijn favorieten. Ik geef dit album 4,5* en nu ik er zo over nadenkt verdient dit album zeker een plekje in mijn top 10. Ben benieuwd naar het nieuwe album!



Ik heb het titelnummer "Contact" gehoord, en wat mij betreft ligt hij helemaal in het verlengde van The Invitation. Dus dat belooft wat

avatar van Ghans
Keane, Coldplay, Saybia, Eskobar, Travis. The Fray

heerlijke muziek om bij weg te dromen

avatar van Casartelli
3,0
Casartelli (moderator)
JJ_D schreef:
Je kruipt vlug in de liedjes, doordat de zanger zo (herkenbaar) meelijwekkend zingt. Dat is typisch (Keane, Coldplay), doch allemaal wel oké.

Wel een treffende analyse: het grijpt je meteen aan, maar er blijft een paar luisterbeurten later weinig verdiepingsstof over. Wat dat laatste betreft, scoren Keane en van Coldplay met name het oudere werk bij mij toch duidelijk een categorie hoger. Nipt 3* voor deze.

avatar van Whisper
4,5
Vreemd genoeg zie ik niemand die het nummer Do no wrong noemt. Ik heb het al bijna grijs gedraaid. Wat een mooie ingetogen zangstem en wat een mooie tempowisseling in dit nummer. Klasse plaat. Een dikke 4,5 van mij!

avatar van Reijersen
3,5
Damn! Wat een stem! Vocaal zit dit album echt tiptop in elkaar. Prachtige beleving klinkt er door in de vocalen. Prachtig!
De nummers zelf zitten ook allemaal goed in elkaar. Een erg onderhoudend plaatje toch. En vooral door de prachtige stem.

avatar van T.A.
3,5
Whisper schreef:
Vreemd genoeg zie ik niemand die het nummer Do no wrong noemt. Ik heb het al bijna grijs gedraaid.

Oef ja, vooral de inzet na 1:30.

4,0
Het muzikale landschap zag er na Coldplay heel anders uit. Platenmaatschappijen roken goud. Ze lanceerden de ene na de andere pop act met gitaar & piano. Goeie en minder goeie.

Thirteen Senses behoort zonder twijfel tot de eerste categorie. Thirteen Senses is een band van het mooie liedje. Vooral geschikt voor de romantische zielen onder ons.

De bekende ingrediënten: gevoelige piano- en gitaarakkoorden en een engelachtig stemgeluid (frontman Will South).

The Invitation begint grandioos met Into The Fire en Thru The Glass, onweerstaanbaar mooie hard/zacht nummers. Vooral dat tweede nummer had alles in zich om tot een culthit uit te groeien, maar kreeg niet die dik verdiende airplay. Jammer.

Gone is een onvervalste tranentrekker en Do Not Wrong verrast na een voorzichtige opbouw met een denderend refrein. Ook een hele mooie.

Maar na dat sterke begin lopen we langzaam vast op het grote manco. En dat zijn de talrijke, zwaarmoedige ballades. Stuk voor stuk mooie stukjes muziek (vooral The Salt Wound Routine en Saving) maar op een gegeven moment heb je het wel een beetje gehad. The Invitation dooft als een nachtkaarsje.

Dit album mist vuurwerk! The Invitation ontwikkelt zich gaandeweg van sprankelend popalbum tot sfeervol achtergrondplaatje. De plaat sukkelt naar het einde en je wordt nietsvermoedend in slaap gewiegd.

En dat is jammer van die eerste rits prachtnummers. Want daarmee bewijst Thirteen Senses wel dat het ver boven de middenmoot uitstijgt. Iets meer volume de volgende keer graag.

Hoorde vandaag op de radio een nummer vermengd met geluiden van de Tahrirplein euforie in Egypte. Dat gaf het nummer een hele aparte sfeer. Ik had het nummer eerder gehoord, dus ik zat echt te denken wat voor band het ook alweer was. Gelukkig hebben we google en bleek het "into the fire" te zijn van dit album. Toch leuk om dit zo weer even op te pakken

dVTB
Debuutalbum van een band die zowel in eigen land als in Nederland enorm wordt onderschat. In het muzikale landschap bivakkeren ze ergens tussen Coldplay, Keane en het oude Radiohead.

avatar van blur8
4,0
Lang leve het Top1000 project. Nooit ook maar een noot van gehoord. Maar wel in mijn straatje.
Het is natuurlijk wel heel veel gezwijmel. maar met een ingedikte playlist, knalt de kwaliteit uit je boxen.
Fijne ontdekking.

avatar van Nicolage Rico
4,0
Snap er werkelijk geen kont van dat Saving / The Invitation nauwelijks stemmen heeft vergaard - terwijl dat nummer, zonder enige aarzeling, het beste is wat deze plaat te bieden heeft.

avatar van blur8
4,0
Laten we eerlijk zijn: Saving heeft wel een erg lelijke fade. Een mooie overloop had zeker geholpen.
Maar op jouw aandringen heeft nr.6, 1 punt meer. Beste lijkt overdreven. Heel goed klopt.

avatar van WoNa
3,0
Vijf albums in totaal? Wat een verrassing. Met deze plaat was voor mij de koek al op. Twee briljante nummers aan het begin maakten dat ik het album direct aanschafte, maar eenmaal thuis bleek het album al snel leeg te lopen. Af en toe nog een aardige song, maar niet meer dat dat. ***** voor het begin en ** 1/2 tot *** voor de rest.

De vergelijkingen met Coldplay snap ik volkomen, maar die band heb ik met 'Viva La Vida' in de ban gedaan. Dan zijn de eerste twee nummers van deze plaat toch vergelijkbaar met 'Clocks' en 'Yellow'. De rest met het gemiddelde nummer van 'X&Y', nou, zo bezien dan valt de score voor The Invitation nog alleszins mee.

4,0
De sterkste nummers van deze Coldplay kloon staan vooraan, maar pfoe wat zijn die eerste 4 nummers goed. Beter dan bijna alles wat in dit genre is uitgebracht, de allerbeste Coldplay nummers daargelaten. Echt voortreffelijke gitaarpop die door merg en been gaat, briljant en bij vlagen magisch. Dat niveau houden ze niet vast op de rest van de plaat en helemaal niet op hun andere albums. Deze kleine klassieker koesteren dus. 4 sterren

Gast
geplaatst: vandaag om 20:10 uur

geplaatst: vandaag om 20:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.