Röyksopp - Junior (2009)

Noorwegen
Electronic / Pop
Label: Astralwerks

1. Happy Up Here (2:43)
  2. The Girl and the Robot (4:28)

met Robyn

3. Vision One (4:59)

met Anneli Drecker

4. This Must Be It (4:41)

met Karin Dreijer

5. Röyksopp Forever (4:59)
  6. Miss It So Much (5:01)

met Lykke Li

7. Tricky Tricky (5:59)

met Karin Dreijer

8. You Don't Have a Clue (4:33)

9. Silver Cruiser (4:36)
  10. True to Life (5:50)

met Anneli Drecker

11. It's What I Want (3:06)
  12. Were You Ever Wanted * (5:37)

met Lykke Li

13. Across the Graveyard * (4:23)
avatar van Strangeways
Redelijk goede nieuwe cd van Royksopp. Het mooiste zit, wat mij betreft, aan het begin van het album: het fenomenale The Girl and the Robot, ongetwijfeld een toekomstige single, geflankeerd door links het simpele, opgewekte Happy Up Here en rechts het lome Vision One dat na een lieflijk klinkende start voornamelijk op een doordringend en schurend synthesizer-geluid leunt. Andere leuke nummers zijn de gevoelige instrumental Röyksopp Forever, Miss It So Much en You Don't Have a Clue.

In tegenstelling tot de gangbare opinie hou ik niet van Karin Dreijer's stem; schril, geforceerd en met een Scandinavisch accent waar Bjork een puntje aan kan zuigen. Het door haar gezongen nummer Tricky Tricky, dat hier kennelijk goed gewaardeerd wordt, vind ik bovendien veel te panisch. Geef mij maar de meer relaxte Royksopp. Ondanks dat ik het album bij de laatste 3 nummers wat in vind zakken is het toch een van de betere nieuwe releases en zeker 3,5* waard. Maar (helaas) geen match voor Melody A.M.

dVTB
Prima nieuwe cd, waar ik als fan lang naar uitgekeken heb. Ik vind sommige nummers wat overgeproduceerd, maar als geheel is het een goed album. Het sluit redelijk aan bij The Understanding en het ligt in de lijn der verwachting dat "Senior" (later dit jaar) meer gaat aansluiten bij het debuutalbum Melody AM.

avatar van midnight boom
lijkt me leuk!

avatar van sander.
Het lijkt wel of elk nummer waar Karin Dreijer op zingt gewoon automatisch fantastisch is: Tricky Tricky is echt heerlijk, zeker naar het einde toe. Daarnaast zijn het erg fijne, degelijke en vooral leuke liedjes. Niks geks, niks slechts.

avatar van Erikpol
De strijkers op Röyksopp Forever zijn geweldig, en de bas ook.

Begin het meer en meer te waarderen, vooral You Don't Have a Clue is ongelofelijk. Heerlijk drijvende bas en een geweldige melodie. Krijg weer een beetje het Someone Like Me gevoel...

avatar van KampF
Gaaf album!

Ik ben denk ik fan van haar.

avatar van itbites
Nou vandaag in de auto was een eerste fijne luisterervaring. Had hem eigenlijk al twee dagen bij me, maar kon zo snel niet van de nieuwe Pure Reason Revolution loskomen. Maar goed, vandaag dan toch gelukt en het was een bijzonder aangenaam weerzien. Het volume ging in ieder geval steeds hoger, en dat is een goed teken...!!
Inderdaad gaat Junior verder waar The Understanding ophield, althans zo op het eerste gehoor, wie weet vind ik over niet al te lange tijd wel iets heel anders.

Vision One en This Must Be It waren mijn favorieten vandaag. Royksopp Forever beviel me ook erg goed. Enige negatieve opmerkingen op dit moment: De zang van Lykke Li kon me niet zo bekoren, en ook het accent van Karin Dreijer in Tricky Tricky vond ik dit keer eigenlijk ook wel wat too much, maar ik kan me voorstellen dat ik daar in de toekomst wel aan kan wennen.

Desalniettemin vertrouwde kwaliteit en zeer zeker 3,5 waard, en dat al na 1 luisterbeurt.

avatar van Apieknar
Nog niet helemaal beluisterd, maar wat ik ervan beluisterd heb klonk niet slecht. Ze kunnen het nog best.

avatar van Psychol_Mikol
gewoon weer hartstikke goed dit, een cd die tijdloos is.

Goed, zeker, maar zeker geen melody AM..Die thrill blijft echt ( Nog) achterwege.Melodielijn is heerlijk, maar haar stem maakt het een beetje goedkoop.Vind daarom ook de instrumentale nummers veruit de mooiste.Vermoed wel dat dit een erg persoonlijke mening is. Ik hou erg van vrouwelijk vocaal, maar niet in trance of techno, voor zover je dit daaronder kunt scharen. 3 sterren

avatar van Mjuman
Het kan aan het weer liggen; vanmiddag lag deze in de brievenbus en nadat Dragons (Here Are The Roses) klaar waren, heb ik Junior uit zijn doos getild en gedraaid en verdomd ik werd er gewoon blij van: wat een leuke en vrolijke plaat. Heerlijk een mens krijgt zin in de zomer en terrasjes.

Dit is - voorzover ik nu kan beoordelen - een stuk beter dan het muzikale behand van de vorige schijf (die trouwens al heel snel bij Plato op de 'goedkoop'-tafel lag).

avatar van itbites
Mjuman schreef:

Los van dat je me pijn doet aan mijn hart: zo heel anders is dit toch ook weer niet? Ik heb tenminste zelf heel erg het idee dat dit 'meer van hetzelfde' is -- lekker dus...

avatar van Mjuman
itbites schreef:

Misschien een beetje streng in de leer idd, maar die eerste Melody A.M. kwam zo goed binnen, dat die tweede welhaast moest tegenvallen. Die heb ik ook pas als goedkoop gekocht - en gek genoeg de laatste paar maanden regelmatig gedraaid - maar zoals ik al zei, het valt in de categorie "prettig om bij te werken en niet echt aanwezig" - ik noem dat ook wel katteblikjesmuziek.
Ik heb een Siamees gehad en die kreeg altijd eendagskuikens of hart - en soms: blikjesvoer. Dat schrokte hij altijd naar binnen om vervolgens naar mij te kijken met een blik van "was dat het nou, ik heb er weinig van gemerkt" - dat had ik dus in het begin bij de tweede van Röyksopp.

avatar van LennartDG
Ik vind de nummers met Karin Dreijer stiekem net niet zo aangenaam om naar te luisteren.. Die met de andere gastzangeressen vind ik beter. Ligt uiteraard niet aan Dreijer, wel gewoon aan Röyksopp..

avatar van yeahyeahyeah
Wat mij betreft het eerste album van deze heren dat van begin tot eind leuk blijft. Happy Up Here is een echte lentehit en ook de nummers met Robyn en Karin zijn top: een puik vervolg op What Else Is There. Verder vind ik ook True to Life erg fijn.

Vorige week voor het eerst geluisterd en stelt niet teleur! Lekkere dancemuziek. Iets harder en stampender dan de vorige albums wat ik wel kan waarderen. Ze vallen gelukkig niet in herhaling en waar ik op What Else is There een aantal vervelende nummers tussen enkele parels vond, daar blijft het niveau nu gewoon zeer constant. Jeej!

avatar van MusicFreak
toch maar een poging wagen
ben erg benieuwt naar het nummer met Robyn, vind de eerste single niet erg geweldig

avatar van Psychol_Mikol
favo nummers zijn "the girl and the robot, vision one, this must be it, royksopp forever, miss it so much, you don't have a clue" dat is dus bijna de hele cd...

avatar van cddrive
Vandaag voor t eerst beluisterd..weet t nog niet; vrijdag ff live gaan luisteren in Rotterdam..

avatar van Vizzle
Sterk Album....

Dacht de eerste keer dat ik de cd beluisterde Fever Ray een aantal keren te horen, niets blijkt minder waar!

Zeker 4*, maar wie weet zit er nog meer in het vat!

avatar van Pauluzz de BK
gezien op Motel Mozaique, maar viel een beetje in slaap :-O
Misschien kwam dat door het late tijdstip. Toch de CD gekocht maar wel meteen blij verrast door het enorme tempo en de power die het uitstraalt. Lekker simpel, klinkt een beetje kitsch en gedateerd soms op een goede manier en de vocalen van mn Robyn en Karin voegen echt iets toe.
Jammer dat live Robyn en Lykki er niet bij waren (logisch ook wel) en grappig dat Karin na haar Fever Ray set nog een nummertje kwam meedoen.. met een enorme baal glitter vodden over haar heen
overall: prima CD. Moet uhm wsch nog vaker in de CD lade parkeren, maar wordt alleen maar beter..

avatar van samslam
1,0
Muzikaal minder interessant dan Melody AM, maar nog zeker te pruimen. -> 2,5*

Maar dan die gruwelijke bijdrages van Robyn en Drecker, verpesten het eigenlijk helemaal. Ik zou er niet van verschieten moest Linda van Milk inc. meedoen op de volgende, zo goedkoop man.

tuktak
goedkoop...wie had je dan willen horen? heb je goede alternatieven?

avatar van cddrive
Gisteren gehoord en gezien in Rotterdam; ik heb genoten! De cd, die ik een tijdje had, klinkt meteen een stuk beter..

avatar van Premonition
Dit album past precies bij het huidige paasweer, lekker zonnig en niks aan de hand plaat. Toch zit er aan de ogenschijnlijke oppervlakkige bovenlaag, een scherp en diepzinniger onderlaag en dat komt met name door de gastzangeressen. Ik ben een groot fan van Bel Canto en Anneli Drecker zingt de boel weer naar grote hoogten

Kadafi
Dit album voldoet totaal niet aan mijn verwachtingen. Ik vond de eerste albums van röyksopp zo lekker omdat het chillout was met af en toe een vleugje spanning erin. Nu is het bijna "Kylie Minogue achtige" dancemeuk wat ik hoor. (Best leuk hoor, Kylie Minogue, maar van Röyksopp verwacht ik op muzikaal gebied iets meer). Dan doel ik onder andere op het nummer "the girl and the robot". Ook die Karin Dreijer heeft een vervelend stemgeluid. Ik hou het op 2 sterren, misschien dat ik nog warm word van sommige nummers, voorlopig van geen enkel.

avatar van samslam
1,0
tuktak schreef:
goedkoop...wie had je dan willen horen? heb je goede alternatieven?

Die Karin Dreijer bvb. , die had alle gastvocalen voor haar rekening mogen nemen, wat mij betreft.

Maar Robyn? Are you havin' a laugh? Dat klinkt gewoon goedkoop, plat, oppervlakkig, zoals Kylie Minogue zoals mijn voorganger hier al aanhaalt. Niet wat je van Royksopp verwacht.

avatar van Zwammer
Robyn is een goede creatieve zangeres, dus ik vind goedkoop en plat nogal misplaatst.

avatar van Vizzle
Als Robyn zo goedkoop is, vind ik het nogal vreemd dat het nummer met haar feature, The Girl And The Robot, het meest favoriete nummer is onder de MusicMeter luisteraars.....