Röyksopp - Junior (2009)

Noorwegen
Electronic / Pop
Label: Astralwerks

1. Happy Up Here (2:43)
  2. The Girl and the Robot (4:28)

met Robyn

3. Vision One (4:59)

met Anneli Drecker

4. This Must Be It (4:41)

met Karin Dreijer

5. Röyksopp Forever (4:59)
  6. Miss It So Much (5:01)

met Lykke Li

7. Tricky Tricky (5:59)

met Karin Dreijer

8. You Don't Have a Clue (4:33)

9. Silver Cruiser (4:36)
  10. True to Life (5:50)

met Anneli Drecker

11. It's What I Want (3:06)
  12. Were You Ever Wanted * (5:37)

met Lykke Li

13. Across the Graveyard * (4:23)
ai ai ai ai ai ai wat een lekker album! Voor mij het meest pakkende album sinds Melody AM. Ben heel blij met deze plaat, en de richting die Royksopp hiermee inslaat. Ik vond bij de laatste albums de vocals vaak nogal irritant en harmonie-bedervend, maar dat is zeker niet het geval bij dit album. Lekker om op de zetten en door Amsterdam te fietsen met dit zonnetje.

avatar van Pinsnider
Ik ben het zeker met A_J_ eens maar wil me ook nog wel even mengen in de vocalistendiscussie: ik verklap meteen dat ik een groot Robyn-liefhebber ben, maar ik vind de tweede track van dit album bril!jant! Ik vind Robyn's bijdrage ingetogen en passend bij de meeslepende muziek. Daarnaast vind ik Karin Dreijer veel beter te pruimen op Royksopp albums dan op haar "eigen" platen. Over het algemeen vind ik het juist lekker dat de hele CD wat vol gas is, in plaats van dat gepiel af en toe op hun vorige platen. Onverwachte topper dit!!!

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Vizzle schreef:
Als Robyn zo goedkoop is, vind ik het nogal vreemd dat het nummer met haar feature, The Girl And The Robot, het meest favoriete nummer is onder de MusicMeter luisteraars.....
Dit wordt trouwens de volgende single.

avatar van daftpunk
Lekkere plaat. Ik ben niet bekend met hun vorige albums, enkel met de singels Epple en Poor Leno. Deze moet ik nog eens helemaal goed beluisteren om tot een echt oordeel te komen. Happy Up Here, The Girl and the Robot zijn goede tracks maar mijn favoriet is toch wel You Don't Have a Clue, echt een fastastisch nummer.

88Fabian
Nog steeds vind ik deze CD goed.Ik luister er nog vaak naar.

avatar van dilladawg
Klinkt leuk, een beetje dromerig.
Erg relaxed.

avatar van Apieknar
Binnenkort komt die single met Robyn uit. Wie weet werven ze wat meer bekendheid in NL. Ben benieuwd. Nummer spreekt me iig erg aan.

avatar van Mjuman
Goed album, bevat imo meerdere tracks waarvan Madonna ongetwijfeld zal willen dat zij ze gemaakt had - veel actueler en puntiger dan veel songs van haar laatste album.

Ben ik nou de enige die denkt dat Röyksopp goed naar dit album track 5 heeft geluisterd met het derde nummer, "Vision One" of is Stevie Wonder zo onbekend bij Röyksopp-luisteraars? Dit is gewoon meer dan een sample gebruiken.

avatar van De Daniël
Veel slappe elektronische popmuziek op dit album. Geen nummer dat echt kan bekoren, alleen Happy up here blijft nog enigzins nadreunen in mijn hoofd. Zonde, want Royskopp stond bij mij altijd hoog in het vaandel.

Mjuman schreef:

Je bedoelt denk ik het eerste nummer "Too High" van dat album. Overeenkomst is inderdaad treffend. Wel kicke nat-rubberen kraakgeluidje.
Als je we toch naar "inspiratie" spotten; dat themaatje uit het eerste nummer is echt volkomen gejat van - ik meen - Funkadelic dat kan ik even niet zo snel achterhalen.

Parliament uiteraard: Do that Stuff
YouTube - Parliament Funkadelic - Do That Stuff

hele nummer uiteraard top, maar het gaat om het stukje vanaf 0:36

avatar van MusicFreak
vind Happy Up here niet zoveel aan, de nummers met Robyn en Karin Dreijer spreken mij veel meer aan

TvO
Halfje erbij. hij moet blijkbaar groeien

Ik vind Vision one fantastisch.

avatar van joyce19791
Het eerste album van Röyksopp dat ik helemaal beluister (nav de single Happy Up Here) en het bevalt goed.
Röyksopp is zo'n band die ik al lang van naam kende (zag ik steeds terug komen in de programmering van festivals), maar op de één of andere manier heb ik me er verder nooit in verdiept. Tot dit album dan.
Electronic is zowiezo één van de genres die ik steeds meer begin te waarderen.

avatar van rzasa
Heel fijn album. The Understanding, het zij ze vergeven. 4.5 *

avatar van berghti
Junior hoeft zijn identiteitskaart niet meer te laten zien bij de kassa. Volwassen album van deze Noorse virtuozen. Na meerdere luisterbeurten klinken de plaatjes steeds fijner in de oren. Oorsnoep met de hoofdletter O.

avatar van TheMadHatter25
Nou als iedereen (zelf hoor ik er ook bij) haast "The Girl And The Robot" zo goed vind waarom is hij dan bij Radio 538 gekraakt met 87.0% echt vreemd!! verder vind ik tot nu toe 3 liedjes goed van de CD!!
- Happy Up Here (Door deze ben ik fan)
- The Girl And The Robot (ROBYN!!)
en
- Tricky Tricky (Heerlijk bass deuntje)

tuktak
radio 538 is nou ook niet bepaald de standaard voor goede muziek...

avatar van berghti
tuktak schreef:
radio 538 is nou ook niet bepaald de standaard voor goede muziek...

Sowieso, radio 538 moet haar luisteraars lekker dom houden met simpele muziek. Laten ze hier maar met hun commerciele vingertjes afblijven

'You don't have a clue' is overigens echt van zeldzame schoonheid.

avatar van Prudh
Commerciële graaitengels zul je bedoelen. Vettige patatvingertjes in je oor.

avatar van Landero
Klinkt erg zoet in de oren, echt heerlijk.
Mijn favoriet is Röyksopp Forever.
Ik ben een fan van dit album, zonder twijfel.
Live gezien op Werchter en was zwaar onder de indruk.

avatar van YoG
YoG
Geslaagd album.. klinkt wat venijniger dan hun vorige.. ook erg strakke geluidskwaliteit
The Girl & The Robot ken ik pas een maand of 2 (?) maar heeft bij mij nu al een legendarische status.. echt een geweldig nummer dat, als je het vaak genoeg hoort, onder je huid gaat zitten.. briljant hoe ze die vocalen erdoor heen hebben gemixt

..wat een vage albumhoes trouwens

Dit album was toch wel de soundtrack van deze zomer voor mij, vooral tijdens mijn vakantie in Noorwegen had dit natuurlijk meerwaarde. Melodieuze elektro/dance/pop in een chill jasje. Ben benieuwd naar het album Senior.

Apster schreef:

Daar kan ik me helemaal bij aansluiten...! het was de enige CD binnen handbereik in onze auto en moet zeggen dat deze na ongeveer 10x geluisterd te hebben (waarschijnlijk toch nog vaker) geen moment tegenviel.
Hoogtepunt is toch wel het nummer met Robyn.
Ben nou toch ook wel benieuwd naar Senior geworden!

dVTB
Ik ben geschokt over de opmerking van Madhatter25, dat "The Girl And The Robot" op Radio 538 gekraakt is met zulke ruime cijfers. Hieruit blijkt toch wel dat ik een dergelijke zender inmiddels ontgroeid ben en dat jongeren in Nederland een bizar slechte muzieksmaak hebben.

"The Girl And The Robot" is zo ongeveer de beste plaat die ik dit jaar heb gehoord. Ik zie uit naar "Senior", maar eerst komt er nog een nieuwe single van dit album: "This Must Be It"...

dVTB schreef:

De muzieksmaak van jongeren is zeker bizar slecht te noemen.
Men luistert niet meer naar echte goede muziek en staan er ook niet echt open voor lijkt het wel...

Nog steeds dagelijks in de speler, zowel thuis als in de auto...heerlijk!
This must be it is een goede keus als single. Ben benieuwd naar de remixen!

dVTB
Ik ben het helemaal met je eens, Sanquin.
Eén van de remixes van de nieuwe single is trouwens gratis te downloaden via de officiële website.

dVTB schreef:
Ik ben het helemaal met je eens, Sanquin.

Klopt en bij de LP versie (die ik heb aangeschaft) kun je tevens het album im mp3 formaat downloaden + exclusieve remixen van Happy up here...
Jammer dat het concert al is uitverkocht!

avatar van Davidmaas
Eens met dVTB: nu al zin in "Senior".