Peter Doherty - Grace / Wastelands (2009)

Folk / Rock
Label: EMI

1. Arcady (2:53)
  2. Last of the English Roses (3:51)
  3. 1939 Returning (3:10)
  4. A Little Death Around the Eyes (3:31)
  5. Salome (3:12)
  6. I Am the Rain (3:24)
  7. Sweet by and By (3:05)
  8. Palace of Bone (4:23)
  9. Sheepskin Tearaway (2:43)
  10. Broken Love Song (3:43)
  11. New Love Grows on Trees (3:56)
  12. Lady, Don't Fall Backwards (2:17)
avatar van Chronos85
Ik ben benieuwd hoe de samenwerking met Blur-bassist Graham Coxon verlopen is.....

avatar van Zandkuiken
Last Of The English Roses klinkt alvast fantastisch!

O? Is die al uit dan?

avatar van Zandkuiken
De eerste single was vorige week Hotshot op Studio Brussel...

Intersant

Mayne
Last of the English Roses is al aardig, maar ben benieuwd of het gehele album dezelfde kwaliteit zal behouden.

avatar van midnight boom
Drappig dat hij nu een solo plaat uitbrengt,
Ben wel benieuwd!

avatar van forza_
Hieronder al vast drie nummers:
World Exclusive - Pete Doherty Album Tracks : Audio Feature | Clash Music - clashmusic.com

Vind LOTER de minste van de drie. Broken Love Song is echt fantastisch, top nummer. Kijk echt uit naar het album. De demo's van Salome, Arcady, Sheepskin Tearaway en A Little Death Around The Eyes zijn veelbelovend.

nicoot
Op de hoes staat Peter - en niet Pete - Doherty, opvallend!

nicoot schreef:
Op de hoes staat Peter - en niet Pete - Doherty, opvallend!

Tjah, zo heet de beste man hè.

avatar van polydor
Zoals forza_ al eerder zei , Broken Love Song is egt een geniale song. Last of the english roses vindt ik ook een enorm goed nummmer.
Als de plaat wordt zoals deze drie nummers dan denk ik dat Pete Doherty maar weer eens zal bewijzen dat hij het kan.

nijme255@adsl
Pete Doherty (Hexham, 12 maart 1979) is de leadzanger en gitarist van de Britse band Babyshambles. Samen met Carl Barât leidde Doherty eerder The Libertines, maar vanwege Doherty's drugsproblemen viel de band uiteen. Hierna richtte hij zijn eigen Babyshambles op. Nu is het tijd voor zijn eerste solo-album.
Als de voortekenen niet bedriegen is het een fijne plaat geworden.

Mayne
Broken Love Song en Lady Don't Fall Backwards zijn ook erg, erg aardig. Ben alvast wat meer benieuwd nu.

Zeertjuh
De eerste nummers die ik heb gehoord zijn echt geweldig, dit smaakt zeker weten naar meer

avatar van polydor
Heb reeds een 5tal nummers gehoord en moet zeggen dat ik bijna zeker weet dat het een sterk album zal worden.

Sterkhouders tot nu toe : Salome, Broken Love Song (vooral dit nummer) en Last Of the English Roses

Moest Carl Barat nu eens van betere wil zijn kunnen we misschien nog hopen op een libertines album maar ik vrees ervoor.

Mayne
Van Salome is toch alleen een demo verkrijgbaar?

avatar van Chronos85
Dat dacht ik ook. Er waren dacht ik maar drie nummers in z'n uiteindelijke vorm te beluisteren. Maar dat was een week terug...

Berichten met illegale downloads verwijderd. Zie ook de Wiki:

Het is niet toegestaan illegale downloadlinks naar torrensites of downloadsites als YouSendIt, MegaUpload of Rapidshare te plaatsen. Bij twijfel over het legale karakter van een downloadlink wordt deze ook weggehaald.

avatar van TerryA
1,0
Zeertjuh schreef:

De eerste nummers die ik heb gehoord zijn echt slecht, dit smaakt zeker weten naar nog een overhyped album dat zoals de rest van wat hij maakt in de prullenbak hoort!

herman schreef:
Berichten met illegale downloads verwijderd. Zie ook de Wiki:

Sorry, bij deze de legale variant waar ik hem vandaan heb.

(Lady Dont Fall Backwards, Broken Love Song, Last Of The English Roses)

Peter Doherty op MySpace Music – Gratis gestreamde MP3’s, foto’s en Videoclips

(A Little Death Around The Eyes)

(New Love Grows On Trees)

Mayne
hmmm.. Ik vind tot nu toe eigenlijk Lady Don't Fall Backwards echt goed. Het refrein van Broken Love Song is erg fijn, maar daaromheen is er vooral te veel geneuzel.

avatar van KidChino8
a little death around the eyes klinkt net als de andere 3 songs die al gereleasd zijn, erg goed, het klinkt niet als babyshambles, niet als the libertines hij creërt echt z'n eigen sound, ik kan echt niet wachten!
9 maart is de release date, dus ik verwacht één van deze dagen toch al een leak

TerryA schreef:

Que?

Up The Bracket, The Libertines en zijn solo demo's zijn zeker niet slecht. Doherty als persoon staat gewoon teveel in de aandacht. Maar zijn muziek, zijn texten en het gevoel wat hij in zijn liedjes weet te leggen, is door heel weinig (misschien zelfs geen) andere Engelse band geevenaard, de afgelopen jaren.

Het is gewoon een uitzonderlijk goede songwriter die moet oppassen dat-ie z'n talent niet gaat verneuken.

avatar van KidChino8
salome ook gelekt nu..

avatar van Chronos85
De eerste recensie is er al hoewel ik nog nergens lekjes heb gezien. OOR.nl

UnknownPleasure
Een rare recensie naar mijn mening..

Ik heb nu A Little Death Around the Eyes en Broken love song meerdere malen gehoord , en die klinken echt niet slecht

UnknownPleasure schreef:
Een rare recensie naar mijn mening..

Het is de OOR maar... Je hebt toch zelf twee OORen?

Mayne
Ik snap de recensie wel. Waar The Libertines nog rauw was en goede teksten had, is het hier eigenlijk maar een potje geneuzel. Af en toe hoor je iets leuks en dan komt er weer een of andere losse flodder dat een couplet moet voorstellen.

UnknownPleasure
Ja natuurlijk snap ik dat wel .. Ik bedoelde eigenlijk ook meer de manier hoe het is geschreven;

Koop hem maar voor je vriendin, die vindt die gevoelige shit prachtig

Dat soort dingen

Mayne
Dat is inderdaad wat overdreven. De recensent wil misschien stoer overkomen of iets dergelijks. Maar ik vind het wel, net zoals hij, allemaal zeer teleurstellend voor iemand die ooit dingen als 'Time For Heroes' en 'Music When the Lights Go Out' schreef.

Oh, en waar blijft in godsnaam de uiteindelijke versie van 'You're My Waterloo' die jaren geleden gemaakt is door The Libertines? Als Pete slim was, had hij het op dit album gegooid, dan viel het zaakje nog te redden. Misschien iets voor een reunie met Carl?