Bat for Lashes - Two Suns (2009)

Label: Astralwerks

6. Siren Song (4:59)
  7. Pearl's Dream (4:45)
  8. Good Love (4:30)
  9. Two Planets (4:48)
  10. Traveling Woman (3:47)
  11. The Big Sleep (2:51)

met Scott Walker

12. Wilderness * (3:28)
  13. Sleep Alone [909s in Darktimes Mix] * (4:35)
  14. Daniel (Lo Fi) * (4:03)
  15. A Forest * (3:17)
  16. Use Somebody (Lo Fi) * (2:34)
  17. Good Love [Recorded Live at Shepherd's Bush Empire 19th April 2009) (Dix Alternative Mix] * (5:25)
  18. Daniel [Recorded Live on Radiohead Tour Nimes June 14th 2008] * (4:21)
  19. Lonely [Recorded Live at Koko 29th October 2007] * (3:55)
avatar van sander.h
Leuke ontdekking. Had er nog nooit van gehoord, maar de nummers die ik tot nu toe geluisterd heb (van beide albums overigens) bevallen me allemaal goed tot zeer goed. Prachtig en sfeervol.

Door haar eigenzinnigheid doet ze me hier en daar denken aan Imogen Heap, ook al zo'n getalenteerde dame.

avatar van VanDeGriend
Mmmm, moet er toch weer een halfje afgooien. Piece of Mind is de boosdoener. Jammer ook dat dat nummer echt midden op de plaat staat. Even een dompertje.

avatar van Mjuman
VanDeGriend schreef:

Zingt Famke hier ook mee? 's wel goed voor d'r Engels (Natacha zingt mooi Engels, beter dan dat van mevrouw T. uit D.H.)

Mjuman schreef:
Femke
Famke

Natacha zingt fantastisch stijlvol en goed verstaanbaar Engels idd. Een meerwaarde voor het album.

avatar van Mjuman
VanDeGriend schreef:
Famke

Wel goed citeren (of dacht ik nou aan Femke Wolthuis) , graag - maar om m'n vraag te beantwoorden?

avatar van gherdt
Ben toch te streng geweest voor deze plaat. Vond het eerst eenvormige drizzle maar de schoonheid hiervan komt bij poging 234 opeens toch binnen. Mooie plaat dus! En mooie dame ook trouwens....

Bijzonder mooie dame inderdaad.

Nummer 3, 6 en 9 zijn mijn favorieten. Moon and Moon is voor mij het 'Tori Amos'-nummer, al heeft Tori in geen 15 jaar meer zo'n mooi nummer geschreven.

avatar van barrett
Ja deze dame kun je wel goed met Tori Amos vergelijken. Schitterend begin van deze plaat, jammer alleen dat ze op het einde ook echt helemaal in elkaar zakt :s

Vind je? Ik vind dat het niveau na Peace of Mind juist een tikje wordt opgeschroefd...

sanquin
Ster erbij na het geweldige optreden gisteren in de Melkweg!!!

Leuk plaatje hoor, erg retro en lijkt op Tori wel.

avatar van nognooit
Weer een prachtige plaat van Bat for Lashes.
Het is niet veel beter of anders dan de vorige plaat, maar dat kan zij wel hebben gelukkig.

De eerder genoemde Piece of Mind is wel een van de mindere nummers, maar het weet nu na meer dan twaalf luisterbeurten nog niet echt te storen.

De special edition uitgave met dvd ga ik zeker aanschaffen, want gelukkig had ik de eerst uitgave nog niet gekocht.

avatar van MusicFreak
'Daniel'' is echt nog steeds een prachtig nummer. Ze bracht hem ook prachtig ten gehore bij Later with...Jools. Zeker het beluisteren en bekijken waard!

nognooit schreef:
Weer een prachtige plaat van Bat for Lashes.

Het loont tegenwoordig echt niet meer om fan te zijn en zo de cd direct aan te schaffen. Ik ben er vanaf dit moment ook mee gestopt. Ben je de eerste die zo'n cd koopt komt hij later goedkoper, ok dat neem ik dan voor lief, maar in een bijzondere uitgave beschikbaar. Verschrikkelijke acties vind ik dat. Gelukkig was ik bij Fever Ray wel te laat.

Ik koop nooit meer albums bij release, om dit soort dingen te voorkomen. Na een paar teleurstellingen in het verleden ben ik daar wel vanaf gestapt.

beaster1256
dit is een heel fijn plaatje , prachtige pop zonder meer , afwisselend en een mooie stem ,

wat de prijzen betreft : als je bijna een jaar wacht met de aanschaf ( wat moet kunnen ) kan je de cd's die nu nieuw zijn binnen het jaar kopen op internet ( cdwow en play ) voor soms 3.99 euro , geen geld , alleen moet je kunnen wachten !

Van Bat for Lashes heb ik dus ook de special edition met alles erop en eraan...

En zijn de extra nummers en de documentaire echt de moeite waard. Of zijn bijvoorbeeld de extra nummers van minder niveau zoals ook wel vaak voorkomt.

Van Bat for Lashes heb ik dus ook de special edition met alles erop en eraan...
Ik trap overal in dus heb beide versies. De docu heb ik niet gezien. De extra nummers zijn leuk maar voegen verder weinig toe eigenlijk. Het is meer voor de heb dan wat anders.

beaster1256
ja, dat klopt , ik heb me ook al veel beet laten nemen , ofwel verkopen ze het opnieuw met een heel live concert erbij , de poenscheppers !

beaster1256 schreef:

Ben ik nu aan het proberen idd. Eigenlijk bestel ik alles al via cdwow kom zelden nog in een cdwinkel. Eigenlijk alleen voor de cd's die niet op cdwow te vinden zijn zoals bijvoorbeeld mijn favourite cd van 2009 Archive- Controlling Crowds.

blonde redhead schreef:

De extra nummers zijn wel okay, maar iets minder. De docu heb ik wel gezien en vond ik erg de moeite waard, al is het niet iets dat je veel terug gaat kijken. Je krijgt een beetje een idee van de persoon die Bat for Lashes is en persoonlijk vond ik het ook wel erg leuk te ontdekken dat ze nauw samenwerkt met Ben Christophers, een Britse singersongwriter die ik erg hoog heb zitten en ook een keer of 6, 7 live heb gezien.

avatar van Shinobi
Net iets beter dan haar debuutalbum. Ik vind het allemaal net iets gelikter klinken.
Het begint gelijk al sterk met Glass en houdt dit een tijdje vol totdat het minste liedje 'Peace of Mind' alles moet verpesten. Gelukkig wordt dit weer goed gemaakt door het sterke 'Siren Song'.

Al met al een geslaagd album, goed voor 4, 0 sterren.

avatar van gherdt
Jezus wat moet ik keihard terugkomen van mijn eerdere oordeel. 2,5 ster? 4 en misschien wel meer zul je bedoelen! Alle nummers zijn raak, wat een intensiteit! En die gotische, jaren 80 productie hoor ik opeens niet meer, ik vind het prachtig! En die stem natuurlijk!

avatar van Darkzone
Stem en sfeer doen mij erg denken aan het oudere werk van Heather Nova! Heerlijk vooralsnog. Met het schitterende "Daniel" als hoogtepunt.

avatar van Darkzone
herman schreef:
Bijzonder mooie dame inderdaad.

"Ophelia" al eens beluisterd?

avatar van Arrie
Ik zie de bonustracks nu staan. Is A Forest een Cure-cover? Zou me niks verbazen, aangezien ik bij dit album vaak associaties met The Cure krijg.

Yup, dat is een cover van The Cure. En Use Somebody een cover van Kings of Leon.

avatar van Cannondale
Beste album van 2009, by far!!!!

avatar van Arrie
Mee eens.

avatar van Man of Sorrows
Op Piece of Mind na is dit erg geslaagd. Florence & The Machine maar dan met nog meer nadruk op de sprookjesachtige elementen. Jammer dat Daniël geen hit is geworden, één van de betere singles uit 2009.