WoNa schreef:
Zuiderwijk en Gerritsen zijn inderdaad waanzinnig op dreef op Contraband en dat had ik wel even mogen benadrukken. Bij deze dus.
Nou, daar sluit ik me graag bij aan. Ook ik roemde de wisselwerking tussen Gelling en Kooymans, en zelfs de bijdragen van gastmusici. Maar dit mag hier ook wel eens benadrukt worden. Ik schreef het hierboven al: normaal gesproken hebben we al niks te klagen over de ritmesectie van de Earring, maar hier stijgen ze opnieuw tot grote hoogten, zo viel mij gisteravond bij herbeluistering weer eens op. Met name dat bas- en drumwerk in Con man en vooral de topper Mad love's comin' zorgt voor een ongekend solide basis, waar de anderen naar hartelust overheen kunnen soleren.
Wat een fantastisch op elkaar ingespeeld tandem is het toch - puur genieten! Het is een cliché, maar dit is werkelijk internationale klasse. Ik denk wel eens: waren Gerritsen en Zuiderwijk Engelsen of Amerikanen geweest, dan zouden ze wereldwijd alom gerespecteerd zijn als topmuzikanten. Het is ook mede hún bijdrage die dit album doet uitstijgen boven de gemiddelde internationale rockplaat.
...en als we toch bezig zijn, laten we dan meteen de vocalist maar een pluim geven. Barry Hay stelt eigenlijk ook zelden teleur, ook als de nummers op zich niet altijd even hoogstaand zijn. Maar ook hij presteert hier op de toppen van zijn kunnen, ook omdat hij natuurlijk de juiste leeftijd had: hij haalt moeiteloos alle hoge noten, er is geen sprake van enige sleet op de stembanden en zijn uitstekende Engelse dictie (ingegeven door zijn deels Indiase achtergrond natuurlijk) maakt het plaatje compleet. Dit is echt een album dat internationaal veel hoger had moeten scoren dan het uiteindelijk deed.
Ik heb altijd al een zwak gehad voor dit specifieke album binnen de Earring-catalogus, maar inmiddels weet ik het zeker: dit is na Moontan de beste Earring-plaat!