DOOM - Born Like This (2009)

Label: Lex

1. Supervillain (Intro) (0:55)
  2. Gazzillion Ear (4:11)

met Tony Starks

10. Cellz (4:21)
  11. Still Dope (2:39)

met Empress Stahhr Tha Femcee

12. Microwave Mayo (2:26)
  13. More Rhymin' (1:38)
  14. That's That (2:15)
  15. Supervillainz (2:48)

met Kurious, Slug, Mobonix, Posdnuos en Prince Paul

16. Bumpy's Message (1:36)

met Bumpy Knuckles

17. Thank Yah (1:14)
  18. Gazzillion Ear [Thom Yorke Remix] *
ManMonster
Tja, ik zou het niet weten hoe die download shit allemaal aangekondigd wordt, ik weet enkel dat er zat mensen op forums waren aan het verkondigen dat het al gelekt was...

avatar van MJ_DA_MAN
Tja, dan moet je de juiste sites kennen . Maar goed, is niet meer relevant.

ManMonster
Ik hoef ze juist niet te kennen, zou ze toch niet gebruiken maar is idd niet meer relevant.
Ben wel vet benieuwd aan het worden naar dit album trouwens, maar als grote DOOM fan (dit is het enige album dat ik niet heb van de man) wil ik er zo weinig mogelijk van gehoord hebben, verkloot het nieuw gevoel van een cd nogal als je alles al gehoord hebt vind ik, en ik heb er niks dan vertrouwen in dat het een vette schijf gaat worden!

avatar van Kill_illuminati
Loop je de winkel binnen en dan tref je deze plaat aan vol verbazing. Met de gedachte dat het nog een eeuw zo duren voordat ie uit kwam. Maar buiten dat DAHM wat begint deze plaat aggresief. Ik ben er enorm blij mee.

Echt? Hij komt, zoals je ziet, pas over 4 dagen uit in Amerika .

In Amersfoort is het album anders al uit en ik heb het album. Het heeft zo'n Top Notch verpakking met een uitklapbare hoes. Er staan mooie van die figuren die je op de cover op als artwork,

Geloof me als je hiereen komt heb je een exemplaar, verkrijgbaar bij de lokale Velvet. Er lagen nog 2 exemplaren.

avatar van JustiFicatioN
grrr.. die snare van angelz

Rene1979
Ik heb net ook het origineel gehaald bij het oortje in Hilversum.
Ik vind het hoesje behoorlijk mooi.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind die snare dus helemaal niet zo vervelend op Angelz, sterker nog het is een van mijn favoriete nummers . Een verhoging zit er echter niet in, zojuist heb ik het album weer eens opgezet en ik blijf erbij dat het 'slechts' een redelijk project is.

avatar van thomzi50
Echt? Hij komt, zoals je ziet, pas over 4 dagen uit in Amerika .

De releasedatum is ietsje vervroegd.

Rhythm & Poetry schreef:

Jammer man ik blijf hem goed vinden en heb hem al zeker 3 keer geluisterd vandaag

raffael77
Zeer sterke plaat. Dope rhymes met mooie abstracte producties.

Misschien is de masker nu eindelijk verdwenen uit zijn leven.

raffael77 schreef:
Zeer sterke plaat. Dope rhymes met mooie abstracte producties.

Misschien is de masker nu eindelijk verdwenen uit zijn leven.

Nou gezien hij op de achterzijde van zijn album, als ongeborene in een baarmoeder ligt met masker verwacht ik dat niet.

Gekkenhuis
Blijkt Absolutely toch een Madlib beat te zijn. Ik dacht hem al te moeten missen op deze plaat.

avatar van Kill_illuminati
Super Villainz vind ik echt het beste nummer hier, mede dankzij de productie en met name de drums. Als tweede komt het nummer Still Dope.

avatar van MJ_DA_MAN
Er werd beweerd dat die Empress Sharhh dezelfde vrouw als Apani B is (staat nu ook zo op MuMe), maar volgens mij is dit niet zo hoor.

RedLightCityBoy
Jawel. Ik weet het zeker, 100%.

RedLightCityBoy schreef:
Jawel. Ik weet het zeker, 100%.
Waarom staat er op haar MySpace dan geen enkel iets over het zogemaande feit dat ze dezelfde vrouw als Apani is?

RedLightCityBoy
Nee!!! Weet je hoeveel die stemmen dan wel niet op elkaar lijken...
Sorry, i was wrong.

avatar van MJ_DA_MAN
Lol, op een of andere manier valt dat nu niet meer te wijzigen .

Ik had ook dat idee....
Op google is ook niks over empress te vinden...

DevendraBan
DevendraBan schreef:
Ik kan er eigenlijk nog geen punt op plakken maar ik had verwacht dat het een grotere impact zou hebben.
Hopen dat het een groeiplaat is.

Eigenlijk is dit een erg sterke plaat maar ik verwachtte een plaat die de hele hip-hop wereld zou opschudden en iedereen verbazen. Dit is echter weer een DOOM-plaat van een hoog niveau, met heel sterke tracks en enkele missers.
Beetje jammer dat de plaat niet echt een geheel vormt, zoals bij vorige albums wel het geval was.

avatar van Urbanoetang
Ah, een nieuwe DOOM - altijd welkom. Alhoewel, ik hoor vaak een aantal oude instrumentaties (lees: Metal Fingers, J Dilla) terugkomen. En weer een ander label?

Al met al klinkt het na de eerste beurt als een ouderwets DOOM-plaatje, met de cartooneske en vreemde stijl wat nog altijd verfrissend en uniek is. Toch komt het soms als een mixtape over. Voorlopig 3,5*

ManMonster
Volgens UPS komt mijn exemplaar vrijdag binnen! Ben benieuwd!

Heb hem alvast wat omhoog gezet, omdat de plaat toch steeds beter in mijn gehoor begint te liggen. Of het nog veel gaat stijgen weet ik niet, daarvoor is het toch net allemaal te rommelig en staat er teveel ongein op waar ik me gewoon aan irriteer.

ManMonster schreef:
Volgens UPS komt mijn exemplaar vrijdag binnen! Ben benieuwd!

Het is een erg dope cd'tje geworden ook de artwork op de hoes! Erg cool... Tot nu toe de beste cd van 2009 samen met Deep Rooted..

avatar van MAS
MAS
4 Gestemd. Zeker een lekker album favo nummers op dit moment zijn That's That en Still Dope

avatar van Osiris Apis
MJ_DA_MAN schreef:

Empress Starhh staat ook op Who is This Man? en op MM FOOD als Angelika.

avatar van Dociz
Eerst enthousiasme bij het horen van Ballskin voor de release, daarna enige teleurstelling na het horen van het album.. Er is altijd nog enige hoop op een tweede madvillainy.. Maar na meerdere luisterbeurten vind ik dit toch een vrij goed album en staan er meerdere tracks op die direct een plaats bij mijn classic DOOM selection in de auto hebben veroverd, zoals ballskin, absolutely en gazillion ear..

Probleem van deze plaat vind ik een relatief groot aantal aardige en een paar slechte tracks, zoals dat verschrikkelijke still dope..

Maar DOOM blijft mijn favoriete MC en zijn inbreng stelt me niet teleur

Dj2Jelle
Verhoogd naar een 4,0. Ik had de plaat beoordeeld op een DOOM-schaal, niet op die van MuMe .