DOOM - Born Like This (2009)

Label: Lex

1. Supervillain (Intro) (0:55)
  2. Gazzillion Ear (4:11)

met Tony Starks

10. Cellz (4:21)
  11. Still Dope (2:39)

met Empress Stahhr Tha Femcee

12. Microwave Mayo (2:26)
  13. More Rhymin' (1:38)
  14. That's That (2:15)
  15. Supervillainz (2:48)

met Kurious, Slug, Mobonix, Posdnuos en Prince Paul

16. Bumpy's Message (1:36)

met Bumpy Knuckles

17. Thank Yah (1:14)
  18. Gazzillion Ear [Thom Yorke Remix] *
RedLightCityBoy
De Gazillion Ear beat is ook al in 2007 gebruikt voor Dimethyltriptamine van Jay Electronica.

Harco schreef:

Ik vind dat zo'n ontzettend lege rotbeat, zeg.

Dan vind je Rock Ko.Kane Flow waarschijnlijk ook niks. Wat mij betreft is ballskin een van de topnummers van dit album

avatar van MJ_DA_MAN
RedLightCityBoy schreef:
Eén van die beats uit Gazillion Ear idd .

Harco
Dociz schreef:

Harco schreef:

Harco: Jawel, hoor. Ik snap echter niet waarom je dat nummer erbij haalt. Heb ik dat nummer ergens eerder aangehaald?

Ik haal hem erbij omdat de beat van Ballskin lijkt op Rock Ko.Kane flow (ook beiden door Jake One geproduceerd), met een melodie in bar 1 tot 4, die uitgerekt wordt over bar 4 t/m 8.

De eerste 4 bars zijn steeds druk en de 4 daarna om weer bij te komen zeg maar en dan weer opnieuw, en opnieuw en maar spitten, spitten, geen refrein, doorspitten, voel die energie, geniaal!

Sorry laat me een beetje gaan...

Harco
Qua opbouw lijkt hij er dus misschien op. Dat zegt niks over de sound van de beat zelf.

avatar van Dociz
Gaap, ook de sound lijkt erg op elkaar, dat hoort iedereen lijkt me. Het is een typische Jake One sound, net als er een typische Dre en Premier sound is. Natuurlijk is de beat niet identiek.

Het is net als de beat van what's the difference YouTube - Dr. Dre "What's The Difference" Instrumentals With Hook en van my mom YouTube - Eminem my mom , maar die vind je vast ook niets met elkaar te maken hebben..

Bottomline, jij vindt Ballskin kut, en ik vind hem geniaal

Zolang je niet zegt dat Still dope je favoriete track van het album is vind ik alles best

RedLightCityBoy
Ballskin is een lekkere euroknaller...(bericht alla R&P)

RedLightCityBoy schreef:
Ballskin is een lekkere euroknaller...(bericht alla R&P)

Kan ik deels in meegaan, maar een lekkere euroknaller vind ik wel eerder iets als "still dre",

Ballskin vind ik meer AH excellence, niet voor iedereen weggelegd

Het is inderdaad geen madlib bioboerderij, waar alleen de connaisseur zijn bakfiets parkeert...

RedLightCityBoy
Ik blijf toch echt bij mijn euroknaller. Jake One is niet voor niets een producer die juist door zijn eenvoud (en formule) redelijk toegankelijk is. Hij produceerde zelfs voor G-Unit en dus ook voor een rappers als MF. Dat ligt toch best ver uit elkaar als je het mij vraagt.

avatar van Dociz
Ja maar je zal een nummer als Ballskin nooit in de top40 vinden, waar je bangers van dre wel terugziet. Dat bedoelde ik er meer mee.

De meeste beats van Jake one zijn idd toegankelijk wat mi zeker niet slecht betekent in zijn geval, alhoewel hij niet in mijn lijstje met favoriete producers staat. Vind dat hij een Doom op zich vaak wel goed bij elkaar passen

Maar de combinatie Doom en Madlib is mi nog steeds nooit overtroffen, ook absolutely is weer heerlijk..

avatar van Pooiertje
Ik verlaag van 4* naar 3.5*, alle nummers zijn wel leuk, maar het komt niet echt over als een geheel.

Dociz schreef:

Als een fanboy moet ik hier noodgedwongen op reageren. De combinatie Canibus + Stoupe The Enemy of Mankind is een eervolle vermelding. Zo zijn er eigenlijk wel meer.

Pooiertje schreef:

Ik ben het hier volledig mee eens.

Maxmus
Beetje jammer dat '' Yessir '' met raekwon niet eens gesampled is maar gewoon puur de hele melodie gepakt.

avatar van TheFunkyM
Toen ik deze cd begon met luisteren, dacht ik.. oh zulke hip hop.
Ik kan meestal zulke cd's nooit afluisteren.. maar nu gaat het album vanzelf uit en dat al voor de 2de keer achter elkaar..

Zulke Hip Hop ??
Leg uit want ik vind DOOM uniek in het genre

Zulke Hip Hop ??
Leg uit want ik vind DOOM uniek in het genre

avatar van TheFunkyM
Ik verwachtte al zo'n reactie.

Zo'n stem als dat van hem vind ik, soort wu tang klinken..
Herhalende beats etc.

Maar dat was toen ik het eerste nummer hoorde, daarna vond ik het een vrij divers album, lekkere hip hop.

TheFunkyM schreef:
Ik verwachtte al zo'n reactie.

Zo'n stem als dat van hem vind ik, soort wu tang klinken..
Herhalende beats etc.

Ok ja dat mag hoor..
Ben het niet met je eens maar dat hoeft ook niet..
Je vind het een lekker album..dus das goei

avatar van Ecsample
En plotseling was daar het nieuwe MF Doom album, ik ben al best een tijdje een trouwe doom luisteraar dus was blij weer wat nieuw materiaal te horen.

Echter niet veel verrassends, maar wel weer een lekker vreemd album met exotische teksten en bijpassende beats.

avatar van P Jay
Heb 'm net origineel gekocht: ik vind de artwork echt prachtig: alles roept prehistorie op, echt vet gedaan!

DevendraBan
Best vreemd dat ie nu nog steeds maar in de 70 stemmen heeft, ik dacht dat DOOM wel meer aandacht dan dat genoot.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik geef hem toch een halfje hoger, dit is het meest vermakelijke wat ik dit jaar heb gehoord.

avatar van Osiris Apis
Sinds een week heb ik dit album in bezit, maar nu valt me eigenlijk hoe matig dit album is gemixt. De vocals van DOOM staan veel te hard (of de beats te zacht ).

Rap Ambush is mijn favoriete nummer. Die beat en rhymes zijn zo vet, jammer dat de track zo kort is.
Ook hoe DOOM de nadruk legt op een aantal woorden en geluiden:
Riot calm, flow was like a roadside bomb WOEF
Flipped the Humvee, impact was limb-numbing
Cameraman wig back, gunner screaming INCOMING
Murdalizing Sucker Emcees!

Deze zelfgemaakte video is goed gedaan, het kon zo de officiële zijn.

avatar van Eardrum
Ik vind supervillainz heel erg vet.

avatar van Kill_illuminati
Ik het nummer Gazzillion Ear (Thom Yorke Remix) toegevoegd. Het nummer schijnt geproduceerd te zijn door Radioheads Tom Yorke.

Klinkt echt ruk, hij kan ook niks goed doen

Pooiertje schreef:
Klinkt echt ruk, hij kan ook niks goed doen

Ik vroeg me al af wiens favoriete zanger dat ook al weer was.

Haha

DevendraBan
Komaan, DOOM en Yorke, mooier kan het niet worden.