Kubus - Buitenwesten (2004)

Label: Top Notch

6. Buitenbad (3:15)

met Rico

7. Oefenen (1:23)

met Typhoon

8. Je Kan Niet Komen (3:14)

met Sticks en Rico

9. Alice (2:35)
  10. Wat Heb Je Voor (3:27)

met DuvelDuvel

11. Zwolsche Boys (5:29)

met Rico, Kebap, Asrael en Sticks

12. Strik Je Veter (3:33)

met Sticks en Rico

13. Braz-Ill (3:01)

met Delic

14. DDDDDikke Gek (2:38)

met Jawat!, Sticks en Rico

Het album begint erg sterk, maar vanaf Buitenbad wordt het een beetje eentonig. Ook duurt het album niet al te lang. Toch één van de beste nederhop releases tot nu toe.

Kos
Buitenbad is echt geweldig .

Eén van de betere nummers van het album ja

avatar van BoordAppel
Kubus maakt erg vette beats, zo hoor je ze niet echt vaak in Nederland. Hij heeft duidelijk naar Amerikaanse producers geluisterd maar geeft toch een eigen geluid aan zijn producties, soms zijn ze alleen net niet helemaal "af". Buitenbad is idd een erg leuke track en Koppensnellers vind ik ook een hoogtepunt. Dikke Gek is trouwens ook wel grappig. De instrumentals zijn ook erg fijn 3,5*.

Kos
Rico is ook wel mijn favoriete NL-emcee (van degene die ik ken ) dus dat scheelt ook een slok op een borrel.

Same here...

Kos
Bij nader inzien bedoelde ik Stickz, foutje

goed album, toch prefereer ik de beats van delic

avatar van Word_Play
Leuk albumpje, maar geef mij maar de Verre Oosten-vibe van Delic.

DDDikke Gek is ook een d-d-d-dikke track.

avatar van Plakband
Het hoesje is bijna net zo fijn als de inhoud.... Echt een lekker plaatje, stuk voor stuk dope tracks, en props ook voor Jawat, ik heb respect voor de wijze waarop die gast zijn energie weet over te brengen, zelfs op een album! Als hij het goed doet maakt hij een hele goede kans om in mijn lijstje van beste emcee's in NL te komen, naast Jichie en Stickert...

DweebDogg
Ik vond het album erg tegenvallen in tegenstelling tot het eerdere werk van die Zwolsche Boys.:N
halve gare beats trouwens!!!

staan ff paar vette nummers op hoor: strik je veters, dikkee geek, buiten westen en buitenbad

Goed album!

rzn
4,5*, vooral vanwege Jawat en de originaliteit.

Erg vette beats, lekker hard!

Ook ik stem 4,5.
Dit mede door de Orginele nieuwe Beats van Kubus.
Verder vind ik Duvelduvel goed komen op deze beats.

de buiten westen tour is wel de shit.

In haarlem (patronaat) was het één groot gekkenhuis. Live zijn deze mannen (duvelduvel, kubus, opgezwolle,jawat,typhoon) toch echt wel zooo goed.

En op cd ook trouwens..

Buiten Westen haarlem? was ik ook aanwezig, on stage rocken ze zeker

De bass klinkt altijd zo lekker bij kubus-beats..
En dan komt spaanse peper er ineens tussendoor.. Geeft ineens rust op het album..
Buitenbad blijft lekker om naar te luisteren. (Ja ook de tekst:D)
Ik beoordeel dit album alleen maar op de beats, want daar gaat het toch om bij kubus. Een dikke 4,5!

Het zwaardere productie en beat - werk van Kubus. "zware" beats maar soms ook "lege" beats , en dat is spijtig. De lyrics zijn ook niet top. Mooi voorbeeld van goede maar onoriginele - frisse beat , matige lyrics maar lekker geheel is "Buitenbad" , dit soort kwaliteit vat goed Buiten Westen samen.

avatar van BoordAppel
Buitenbad heeft juist briljante lyrics. Die tekst zit echt goed in elkaar.

wat dacht je van die brugklassers met rugtassen
zo groot dat ze niet eens gewoon in de bus passen
de helft loopt al met rugklachten, rond bij de huisarts

avatar van kaz
kaz
Geweldige cd heb deze echt heel vaak geluisterd. Dope teksten, en alle toffe rappers bij elkaar (H) echt top cd!

Pauper
jonge jongetjes spieken stiekem naar kleine meisjes en likken aan hun sinas-appel-smaak callipo ijsje

Is Zwolsche Boys niet van Kubus ft. Opgezwolle, Kebap & Asrael

avatar van luc011190
Ik ben echt gek van instrumentale hiphop. Waar ik al genoot van bv. Blockhead en De Jug van Delic, vind ik hier Spaanse Peper weer helemaal fantastisch. Zou leuk zijn als Delic (of in mindere mate Kubus) een keer een instrumentaal hiphop album zou maken. Zo'n Ninja Tune-album.

Verder vind ik dit een fantastische cd, er komt binnenkort ook een dvd uit van de tour. Zwolsche Boys vind ik wel een triest nummer. De rest is werkelijk fantastisch. Het stotteren in Dikke Gek, de moddervette beats van Strik je Veter en Buitenwesten, de geniale verses van Rico ondersteund door een heerlijk gitaartje in Buitenbad, de agressie van Jawat... heerlijk.
Wel een beetje jammer van: "Aangezien mode echt voor homo's is". Dan denk ik, gemiste kans Jawat, hoever moet de deur wel niet openstaan om hem in te trappen.

4,5 *

luc011190 schreef:

Ik heb ook via het internet een Remix of iets dergelijks gedownload van Spaanse Peper, daar staan Typhoon en Dinopha op.. ook wel leuk voor de liefhebber

avatar van luc011190
Ik ben al op zoek. Zulke tips zijn altijd leuk

avatar van Niek
Erg lekker album. Omdat ik hem nog nooit superveel heb beluisterd vooralsnog een 3,5. Maar kan heel goed hoger gaan worden. De productie van Kubus is én origineel én pakkend. De featers zijn natuurlijk van de onderhand gevestigde orde. Het stotternummer DDDDDDikke Gek vind ik als enige irritant. En dat ligt simpelweg aan dat gestotter. Verder is eigenlijk alles goed. Ook de instrumentale nummers (Spaanse Peper!) erg goed. Het hele concept is gewoon leuk, zoals een nummertje als Oefenen vind ik erg leuk. Nouja, een 3,5 dus en een potentieele 4.

PS Luc, als je het nummer vind... PM??

avatar van Gyzzz
Ik vind die instrumentale nummers juist hetgene dat mij duidelijk van de 4* afhoudt. Vrij simpele flauwekul vond ik ze altijd, en vooral nummers die wel heel ver achterbleven bij andere instrumentale muziek.
Duvel en Jawat! laten zich daarentegen wel van hun beste kant horen, over lekker stevige beats.

3,5* dus, die meer had kunnen zijn zonder die instrumentals.

Harco
Niek schreef:
Het stotternummer DDDDDDikke Gek vind ik als enige irritant.

Ja man, wat proberen ze daar? Pharaohe Monch op Bring It On na te doen?

avatar van Niek
Misschien: een mislukte poging om Pharaohe Monch na te doen...

En ik heb het al niet op Pharaohe Monch....