Kubus - Buitenwesten (2004)

Label: Top Notch

6. Buitenbad (3:15)

met Rico

7. Oefenen (1:23)

met Typhoon

8. Je Kan Niet Komen (3:14)

met Sticks en Rico

9. Alice (2:35)
  10. Wat Heb Je Voor (3:27)

met DuvelDuvel

11. Zwolsche Boys (5:29)

met Rico, Kebap, Asrael en Sticks

12. Strik Je Veter (3:33)

met Sticks en Rico

13. Braz-Ill (3:01)

met Delic

14. DDDDDikke Gek (2:38)

met Jawat!, Sticks en Rico

avatar van 'State Of Mind'
Jammer dat ze KNOKNJ niet op dit album hebben gezet, die track zou er perfect op passen....

J.M. schreef:
DDDDDikke Gek is echt afschuwelijk, doet gewoon zeer aan me oren dat gestotter.

DDDDDikke gek is inderdaad DDDDDikke poep maar de rest is DDDDDikke shit

'State Of Mind' schreef:

Wie wat waar hoe?

avatar van kinjutsu
eigenlijk 3, maar een halfje erbij voor de albumart van Parra

Wel interessant om op de DVD de discussie tussen Sticks en Duvel te zien. Duvel wil opgeduveld 2 al uitbrengen omdat ze al genoeg tracks hebben, Sticks is het daar niet mee eens en vind het nog niet af. Duvel zegt dan nog aan het eind: "het komt wel goed"

helaas niet dus...

avatar van Urbanoetang
Inderdaad. Vooral als je bedenkt dat dit plaatje binnen 2 weken opgezet is. Nagaan hoe Opgeduveld 2 dan (misschien) wel niet geworden zou zijn.

Ik vind Kubus in de mix met Duvel trouwens de beste combi met Kubus. Als die komt, sta ik voor in de rij

Zeker weten! De titeltrack met Duvel is veruit de beste track van de cd. zon rauwe beat met daarover de stijl van duvel, echt gruwelijk!

"Het is Kubus en Duvel dodelijke combinatie!"

Wie wat waar hoe?

Is een track van Sticks geproduceerd door Kubus , moet je maar ff op google zoeken;)

avatar van 'State Of Mind'
en BTW DDDDDikke Gek is een van de dopeste van de plaat!!!!!!!
vind ik

Sven Bersee
Spaanse Peper is mijn favoriet. Zal wel komen doordat ik geen echte hiphopper ben.

'State Of Mind' schreef:
en BTW DDDDDikke Gek is een van de dopeste van de plaat!!!!!!!
vind ik

Ik zie dat eerder als een leuk extra'tje?
Heb ondertussen KNOKNJ. Is hard inderdaad, en had inderdaad mooi gepast op dit plaatje (ipv Braz-ill misschien, liefst gewoon erbij natuurlijk)

dikkegek
Dikke Gek is zeker de dopeste van de plaat
Op eigen wereld na het beste NLhiphop cdtje in mijn rijtje.

Lars

avatar van Timo710
Deze staat op nummer 20 van beste Nederlandse CD's , het is best een aardig cd-tje, maar om nou te zeggen dat hij een van de beste nederlandse CD's ooit is....

whooster schreef:

"Het is Kubus en Duvel dodelijke combinatie!"

Duidelijk te gruwelijk Buiten Westen innovatie

Echt een goed album, aparte producties, dus weer eens wat nieuws. Jawat samen met kubus zorgt voor een groot spektakel

Mezelf
Een halfje verlaagd, ik zag namelijk een 4,5 staan en dat kan echt niet, Het is een steengoed album maar het nodigt me niet echt meer uit om nogmaals te luisteren..

15 euro voor betaald..

avatar van Carolaah
Niek schreef:

15 euro voor betaald..

hm damn, ik kon hem niet vinden bij de Plato een paar dagen geleden .. Vandaag maar weer zoeken en anders maar bestellen, vind het wel een mooi plaatje

Overigens zag ik die van Typhoon nu liggen voor 9euro,.. had ik hem net gekocht voor 16euries ¬¬ crappy

Carolaah schreef:

Zo heb ik voor 9 sneries Fakkelteit op het hoofd geslagen. Dit gelul zou wel eens verwijdert kunnen gaan worden

sneries?

Locale munteenheid hier in de Liemers Of vooral gewoon in dit huis

Ligt nu voor 8 euro's bij Plato.

en ook bij MM, samen met wat andere 'zwolle klassiekers' zoals opgeduveld, zwarte aap, tussen licht en lucht, puur kultuur, aap-o/theek..

die van typhoon maar gehaald, opgeduveld en buiten westen volgen denk ik nog wel:)

Niek schreef:
Locale munteenheid hier in de Liemers Of vooral gewoon in dit huis

Ah, op die fiets..
Is de DVD Buitenwesten nog het kopen/kijken waard?

Stapler schreef:

Ah, op die fiets..
Is de DVD Buitenwesten nog het kopen/kijken waard?

Kopen voorlopig nog niet, vind 20 eu beetje teveel van het goede voor een dvd van een paar jaar oud. Maar voor mij persoonlijk vond ik de dvd met liveoptreden het wel een mooi overzicht van de nl hiphop die ik in die periode veel luisterde.

De documentaire is leuk om een keertje te bekijken, wat ik vooral interessant vond was de discussie over opgeduveld 2. (heb ik al in eerdere post vermeld)

avatar van Stapler
Oi, bedankt voor je reactie.
Ja ik vind 20€ ook zekers te duur dan, als de CD erbij zat wast het een mooie prijs

avatar van thomzi50
Ik vond de docu-festival-dvd Buitenwesten wat saai (gelukkig kostte die niks..). Leuker is dat ik de cd voor vijf euro (weliswaarer tweedehands maar in prima conditie) heb kunnen aanschaffen

Buitenwesten van Duvel is GRUWELIJK.

Superbeertje
Op mijn cd, staat DDDDikke Gek niet op de tracklist.. is dat een bonustrack of is het bij jullie hetzelfde? Ondanks erg lekker album alleen Alive en Braz-ill vind ik minder..

Superbeertje
Laat maar het is de B-B-B-Bonustrack.