Kubus - Buitenwesten (2004)

Label: Top Notch

6. Buitenbad (3:15)

met Rico

7. Oefenen (1:23)

met Typhoon

8. Je Kan Niet Komen (3:14)

met Sticks en Rico

9. Alice (2:35)
  10. Wat Heb Je Voor (3:27)

met DuvelDuvel

11. Zwolsche Boys (5:29)

met Rico, Kebap, Asrael en Sticks

12. Strik Je Veter (3:33)

met Sticks en Rico

13. Braz-Ill (3:01)

met Delic

14. DDDDDikke Gek (2:38)

met Jawat!, Sticks en Rico

Harco schreef:
Ja man, wat proberen ze daar? Pharaohe Monch op Bring It On na te doen?

Misschien: een mislukte poging om Pharaohe Monch na te doen...

En ik heb het al niet op Pharaohe Monch....

Edit: Gelukkig is het het laatste nummer, dus dan kun je het gewoon als een album van 13 nummers beschouwen. Doe ik ook altijd met Amplified van Q-Tip (End of Time is ook vreselijk).

avatar van BoordAppel
Dat nummer is gewoon een geintje; een beetje freestylen over een beat. Geslaagd wat mij betreft.

avatar van luc011190
Zeer geslaagd vind ik zelfs
Het is grappig (hé! zullen we zo een heel album maken) en het luistert ook nog gewoon lekker. Het past ook heel goed bij een Kubusbeat, lekker hard, beetje beuken.
Ik vind vooral Rico erg leuk.

D-d-dat ik een doel heb
D-d-doordat ik een smoel heb

avatar van Niek
Vandaag aangeschaft en verhoogt naar een 4. Productie is geweldig, met titeltrack als duidelijkste bewijs. Ook hoor je op de beats de rappers die daar het best bij passen. Vernieuwend en verfrissend. Is er al nieuws over een nieuwe plaat? Lijkt me een heel goed idee namelijk .

Buiten westen...
Helemaal de weg kwijt

avatar van Niek
Klopt het dat er geen boekje bij zit of ben ik genaaid bij de cdwinkel?

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Dat klopt wel hoor . Voor mijn weten zit er alleen een boekje bij Eigen Wereld uit de Zwolse rapscene.

JustaRascal
Zonder twijfel de beste nederlandse producer (ooit?).

Maarten||
Dat betwijfel ik.

De flows van de gastoptredens op dit album van DuvelDuvel lijken opmerkelijk beter

Zeg maar gerust, bestrijd

Zoeter
JustaRascal schreef:
Zonder twijfel de beste nederlandse producer (ooit?).

Delic is geen Belg.

avatar van Urbanoetang
BoordAppel schreef:

Duidelijk geen freestyle, kan je zo horen. Gewoon 1 take.

ontopic: Matig album, zitten paar verse knallers tussen maar al met al heeft het album geen samenhang. Had liever geen instrumentals gezien, mogen maximaal 2 (vind ik) in een album zitten.

Ben een groot liefhebber van Kubus zijn vernieuwende stijl, maar kan voor het album slechts een 3 geven.

avatar van Niek
Samen met Eigen Wereld beste nederhop plaat. Kubus bewijst hier definitief dat ie een fantastisch producer is. Elke productie hierop is sterk met nog enkele uitschieters. De Intro is ijzersterk en zet meteen de toon. Deze loopt fantastisch over in Koppensnellers met een hele goede Jawat. Hamvraag is een absolute klassieker. Wat een productie! Wat een heerlijke Stickz!
Dan nog zo'n topproductie met de titeltrack. Heel knap opgebouwd. Spaanse Peper is een aangenaam intermezzo en Buitenbad is een tikkie experimenteel en zeer geslaagd, enkel het refrein gaat ietwat vervelen. Oefenen is weer erg origineel. Je Kan Niet Komen onderscheid zich niet echt, maar is gewoon een goede track. Alice weer een vette instrumental, op Wat Heb Je Voor is weer een sterke Duvel te horen. De Zwolsche Boys is erg memorabel dankzij de raps van met name Rico (In de kroeg bestellen we bier en roepen KUT (KUT!), kan niet poffen want ik ben weer eens blut.) Top clubtrack. Strik Je Veter is bekend natuurlijk, eveneens top clubtrack. Zowel Braz-ill en DDDDDikke Gek zijn iets minder goed in mijn optiek.
Het goede van deze plaat is dat de rappers goed zijn gecombineerd met de producties. Bovendien lijkt Kubus biets het beste in de rappers naar boven te halen.

Al met al dikverdiende 4,5*.

avatar van thomzi50
Wat is Wat Heb Je Voor toch een geweldige track, hoe daar door met name Duvel wordt gerapt. Geweldig.

avatar van dusso
Erg fijn album. Beats klinken erg lekker en alle mc's komen ook wel hard. Hamvraag vind ik al een classic, en buitenbad vind ik ook wel leuk nummertje:) Eigenlijk vind ik de meeste nummers wel dope.

avatar van Stapler
Kubus & Duvel zijn samen echt heerlijk (check bijv. Wie is Ut op Aap-o-theek).
Jammer dat Duvel (samen met supa&dion) nu van die matige/redelijke platen aan t maken is.

Social_Mask
Waar ik zijn beats bij het album van hem en Sticks niet echt kon waarderen vind ik ze hier toch best goed. Erg goed zelfs, alleen ze missen nét iets. Heel het album luistert lekker weg, en de gastartiesten stellen niet teleur, zelfs Duvel niet. Zelfs 1 van de beste nummers. Hamvraag, Buitenbad en Strik Je Veter zijn stuk voor stuk geweldige nummers. Voor nu dikke 4*, maar dat kan stijgen.

avatar van Reijersen
Erg cool Nederlands hiphopalbum. Vooral die beats zijn erg cool gedaan. De gastoptredens voegen erg veel toe en het geheel is heel erg passend met een goede vibe.

4,5 ster.

Mezelf
thomzi50 schreef:

Inderdaad, hun flows daarop zijn echt lekker. Alleen Supadupa vind ik een smet op Duvelduvel. Duvel en Rein zijn toch echt de betere 2...

avatar van j.b.b.l
Een van de beste nederhop platen ooit gemaakt.Deze album heeft een unieke stijl die mij wel bevalt.Favorieten nummer is strik je veter.4,5

avatar van j.b.b.l
verlaagd naar een 4,0 de Lyrics worden na een tijdje saai en het gaat bijna nergens over

avatar van kaz
kaz
Geniaal gewoon. Geniaal.

JustaRascal
Er is nu ook een dvd uit van Buitenwesten. Alle hoogtepunten van de show en een documentaire over het hele ding rond buitenwesten.

avatar van Urbanoetang
JustaRascal schreef:

Klopt, heb 'm hier liggen maar is toch geen 20 euro waardig. 1 keer kijken en daarna nooit weer. Aap-o-Theek heb ik EINDELIJK wel gevonden! Ergens in een zijstraat in Rotterdam.

JustaRascal
Ik vind de dvd zo slecht, dat ik hem ga terug brengen. Klinkt heel gierig, maar hij is de 21,95 echt niet waard.

avatar van levenvergeten
Ik vind dat stukje aan het eind van Oefenen erg tof, waar Typhoon zegt: laat die beat even lopen, zodat ze kunnen oefenen

avatar van 'State Of Mind'
Die Buitenwesten DVD was kapottttttttttttttttttttttttttt HARD!!!!!!!!

levenvergeten schreef:

laat die beat maar lopen dan kunnen ze oefenen op dit

Iedereen zou dat nummer even moeten checken op fabchannel, bij dat concert komt er na die regel nog een hele vette beat.

avatar van J.M.
DDDDDikke Gek is echt afschuwelijk, doet gewoon zeer aan me oren dat gestotter.

avatar van J.M.
Goed album, kan niet tippen aan Opgezwolle of Typhoon maar zeker een goed album van Nederlands bodem.

avatar van NaimG
EY die DVD was GEK! Ik vind hem zeker de €20.- wel waard hoor! Heb de docu al 2 keer ''bekeken'' en het live concert dat erbij zit is zeker wel hard!