Kubus - Buitenwesten (2004)

Label: Top Notch

6. Buitenbad (3:15)

met Rico

7. Oefenen (1:23)

met Typhoon

8. Je Kan Niet Komen (3:14)

met Sticks en Rico

9. Alice (2:35)
  10. Wat Heb Je Voor (3:27)

met DuvelDuvel

11. Zwolsche Boys (5:29)

met Rico, Kebap, Asrael en Sticks

12. Strik Je Veter (3:33)

met Sticks en Rico

13. Braz-Ill (3:01)

14. DDDDDikke Gek (2:38)

met Jawat!, Sticks en Rico

Intro is erg leuk.
Daarna heerlijk nummer van Jawat!, met als gruwelijke eindzin: Ik ga over tories en bories en negers en porno porries, in Nederlandse termen ik ben de Hollandse glorie!

Zwolsche Boys, heerlijk kroegnummer.

Kubus bewijst zichzelf met het chillnummer Spaanse Peper. Grote klasse.

avatar van Carolaah
Nice! Vandaag gekocht.. 9 euries .. daarvoor kon ik hem niet laten liggen! Topplaat

Mezelf
zwolsche boys is echt een hoogstaand nummer. zo hoor je er niet veel.

Superbeertje
Heb de DVD zondag gekocht in Roffa. Erg vette docu, en dope optreden. Leuk om te zien hoe ze met elkaar omgaan, en hoe die shit die ze maken wordt ontvangen. Ook chill om te zien als Jawat! de grote prijs wint, en Kees het maar niet kan geloven dat hij heeft gewonnen
Die 22 euro neem ik voor lief. Ik was Buitenwesten.

Relax
Braz-Ill (3:01)

Oh?

Relax schreef:
Braz-Ill (3:01)

Oh?
Hebben ze gewoon samen gemaakt..

avatar van Niek
Wat is dit toch een heerlijke plaat zeg. Geen dissonant te ontdekken en een paar absolute pareltjes, maar als ziekste voorbeeld Hamvraag. Wat een ongelofelijk vette track is dat! Sticks is top, maar vooral die beat! Getuigt van zeer veel klasse. Jammer dat ie de hiphop verlaten heeft, maar laten we vooral blij zijn dat ie deze plaat heeft gemaakt.

yEYo!
Hoezo de hiphop verlaten ?

avatar van Niek
Wanneer heb jij voor het laatst een hiphopproductie van hem gehoord?

Superbeertje
Als je doelt op Sticks dan zit hij sowieso nog in de optredens. En als je op Kubus doelde, Kubus & Bangbang??

RedLightCityBoy
Ik was even vergeten waarom ik niet graag naar nederhop luister.
Nu weet ik het deels weer, de beats spreken mij totaal niet aan.

Ik vind Kubus een weinig unieke producer met een beetje eentonige kale beats. Ik vind wel dat hij orgineel is met zijn electronische invloeden, maar erg goed als geheel vind ik het niet.

De rappers zijn allemaal wel aardig, maar ook zeker niet geniaal.
Dat hele groepje rond Opgezwolle (Duvel, Jawat, Typhoon etc.) hebben naar mijn idee allemaal lyrics die erg op elkaar lijken.

Ik zelf weet nog niet wat ik daar van vind. Ze passen naar mijn idee niet op deze soort producties. Ik hoor ze liever op een warmere producties, want ik hoor zeker dat deze rappers stuk voor stuk een gote woordenschat hebben. Ook laten ze de woorden rollen alsof het niks is, op sommige momenten, zoals hier:

Strik je veters, basis onderwijs
En oja, 1 tip
pas op met schaatsen naast Rob de Nijs
Speciaal voor wie leidt aan het syndroom van Downnnn load
Tijdelijk Stickstof gratis online

Ik vind dit album toch wel een beetje overrated.
Maar ja, dat ligt dan aan mij aangezien ik niet zo laag stem als de meeste anderen hier.

avatar van PJC
PJC
weet iemand in welk nummer de bekende sample van 'strik je veter' ook voorkomt?

avatar van Stapler
Volgens mij zitten er geen samples in dat nummer..
Welk geluid of iets bedoel je precies dan?

avatar van PJC
PJC
je hoort het voor het eerst op 0:30, een soort fluitgeluidje

avatar van Stapler
Ik kan je helaas dan niet helpen maar volgens mij is het gewoon een van die Kubus-geluidjes
Dus ui zijn PC-tje.

avatar van oruiz
meesterwerkje

avatar van 'State Of Mind'
DDDDDikke Gek: Geniaal.

avatar van 'State Of Mind'
Halfje omhoog btw, is toch een keiharde knalplaat
Buitenwesten 2 in 2010 ofzo zou mooi zijn

avatar van Shelter
Dit is een vet album maar een track steekt er met kop en schouders boven uit:
"KD....nee niet Kruder & Dorfmeister....maar Kubus en Duvel.."

avatar van tovast
Buitenwesten met Duvel steekt echt boven de rest uit.

avatar van Shelter
tovast schreef:
Buitenwesten met Duvel steekt echt boven de rest uit.

Wat hij zei (en ik eigenlijk ook )

BattlePack
Niek schreef:

Sticks - ''Ik zeg je Kubus, deze beat lijkt nergens op''

Haha ik vind die beat juist vet..

avatar van TheFunkyM
Nu pas voor de eerste keer beluisterd. Lekkere cd met goede lines maar vooral lekkere beats, vooral met de bass hard aan dreunen ze lekker door.
Voor mij is het hoogtepunt, buitenbad.. wat een lekkere beat.

avatar van GijsV
Dit is toch wel een van de beste Nederlandse hip hop platen ooit gemaakt, ben sowieso een fan van Kubus z'n beats:-D

Kubus behoort tot de beste producers van Nederland. De beste rappers van Nederland (Duvel, Sticks, Rico, Typhoon en Jawat!) staan erop. Dit is een must-have voor de liefhebber van Nederhop.

Nota bene; Spaanse Peper is een van de vetste beats die ik tot nu toe gehoord heb van een Nederlandse producer. Spaanse Peper is betoverend.

avatar van jordkaka
Op de Buitenwesten DVD zie je hoe Kubus zn beats maakt, hij kloot maar wat aan zegt hij ook zelf.

avatar van jordkaka
Ik ging naar de freerecordshop voor Nieuwe Moves, ligt daar Buitenwesten voor €1(!!!).

baronpils
Kan je deze nog ergens kopen?

Vind Strik je veter live echt gruwlijk!

avatar van MAS
MAS
Niet meer op bol.com en freshcotton zie ik maar hier staat er een te koop.

Heb je ze gezien? Nee.. I don't wanna see them