Liaisons Dangereuses - Liaisons Dangereuses (1981)

West-Duitsland
Electronic / Avant-Garde
Label: Tis

1. Mystère Dans le Brouillard (4:31)
  2. Los Niños del Parque (5:05)
  3. Etre Assis Ou Danser (3:27)
  4. Aperitif de La Mort (3:43)
  5. Kess Kill Fé Show (3:32)
  6. Peut être Pas (6:22)
  7. Avant - Après Mars (3:53)
  8. El Macho Y La Nena (4:05)
  9. Dupont (3:53)
  10. Liaisons Dangereuses (1:43)
jean maurice
alweer zo'n parel uit 1981 Los Ninos del Parque blijft gewoon HEERLIJK heb aan deze plaat al heel wat zweetdruppeltjes verloren

avatar van freddze
El Ninjo (al dan niet del parque ) is blijkbaar minder enthousiast over deze plaat...

Kan ik ook wel een beetje begrijpen, want ondanks dat er enkele vette nummers op staan, kan je dit bezwaarlijk een luisterplaat noemen, waarmee ik dus bedoel dat dit album helemaal niet geschikt is om te beluisteren in je huiskamer of zelfs in de wagen. Ik leg ze dan ook nooit op. Bij deze plaat hoort een dansvloer met strobo's, kleurrijke spots en rookmachine

Chrislo Haas van D.A.F. (u allen bekend van die andere stamper 'Der Mussolini') is trouwens mede-oprichter van LD.

avatar van ZOLTAR
wat een vette shit!!!!!
viva la vette is er niks bij!!

avatar van Jan Wessels
Ja, en als zelfs de meest hopeloze shit heruitgebracht wordt waarom dan niet dit album? Heb Los Niños op een verzamelaar staan maar ben ook benieuwd naar de rest. Niet te krijgen dit album

Hendrik68
Ik kwam realtief laat in het zogenaamde alternatieve circuit terecht en was relatief snel weer verdwenen, maar mijn eerste kennismaking was o.a. Los Ninos del Parque. Iedereen stond te dansen terwijl de hoofden omlaag stonden en het net leek of een ieder zijn contactlenzen zocht. Los Ninos is gewoon legendarisch. Rest van de CD heb ik nooit gehoord. Maar ik kan me niet voorstellen dat dit een plaat is die je thuis opzet om eens even rustig te luisteren. Aangezien ik de 40 reeds gepasseerd ben denk ik niet dat het nu nog iets voor mij is.

avatar van Oldfart
...ja, want na de 40 is het echte leven wel voorbij....

Hendrik68 schreef:

Dubbeltjes, we zochten dubbeltjes...

Jan Wessels schreef:

Ondertussen dit album vorige maand kunnen aanschaffen via Amazon UK voor 17 euro. Het blijkt dat er halverwege (?) 2013 weer eens een kleine re-release is geweest van dit album op het Soul Sheriff Records label. Een verkoper had er een paar van die intussen al weer uitverkocht zijn. De prijs is nu weer 68 pond voor een nieuwe cd... Ik was er gelukkig dit keer dus, heel toevallig, snel bij. Hoewel ik 17 euro ook wel de bloody limit vind voor een album uit 1981...

Ik ben blij dat ik dit album nu eindelijk eens op cd heb. Los Niños del Parque is natuurlijk een wereldnummer maar het album bevat meer van dit soort tracks. Heerlijke electro-pop met een rauw randje. Niet alles is even goed in elkaar gezet. Sommige nummers zijn meer een soort soundscapes die mij op het eerste gehoor wat verouderd aan doen. Maar wellicht zijn dit nog groeibriljantjes die pas opbloeien na meerdere keren luisteren.

avatar van WesleyX16
Ik vind Los Niños del Parque een echte EBM nummer. Was dat toen al uitgevonden? Heerlijk nummer trouwens...

avatar van E-Clect-Eddy
Eindelijk eens het hele album luisteren misschien ook iets voor Alicia?

avatar van Alicia
Dank voor de tip, Eddy! Denk je dat je zo'n beetje "alles" (nou ja, als zoiets al überhaupt zou kunnen) hebt gehoord uit het steengoede muziekjaar '81, heb je d'r hier weer eentje. Maar ik begrijp het wel... in die tijd luisterde ik niet (meer) naar dit type elektronische muziek.

Straks nog maar eens een keertje beluisteren en wie weet valt dat oude, inmiddels zwart geworden, dubbeltje bij mij ook nog wel een keertje.

Wat later: Peut être Pas is trouwens wel een hele leuke funky swingert, terwijl ik liedjes als El Macho Y La Nena en Dupont niet echt denderend vind !

En ik maar denken dat dit een Franse band was.

avatar van E-Clect-Eddy
deric raven schreef:
En ik maar denken dat dit een Franse band was.

Dacht ik dus niet maar juist een Spaanse underground band.

avatar van ArnoldusK
Heerlijke Duitse EBM (wat een spul is er toch gemaakt in het Rührgebiet in de eighties!).
Knallen in een donker hol, met Etre Assis, Avant-Apres en El Macho.
Ongehoord voor die tijd kan ik me voorstellen. Fundament voor Chicago-house en latere acid scene.