Busta Rhymes - Back on My B.S. (2009)

Alternatieve titel: B.O.M.B.

met Big Tigger

16. How You Really Want It *

met Jesse West

avatar van Game
En dan zet hij dit nog op zijn Twitter pagina:

IT FEELS GOOD 2 FINALLY B ABLE 2 GIVE THE THE REAL HIP HOP 2 THE STREETS AGAIN!!!DAMN IT FEELS GOOD!!!

Echte hiphop...
Droom verder Busta.

avatar van MJ_DA_MAN
Op de gelekte versie staat If You Dont Know niet, die er volgens o.a. Amazon en CDUniverse wel op komt?

avatar van Game
Die heeft het album helaas niet gehaald. Erg jammer. Tracklist klopt zo dus wel.

bowi01
is het echt zo erg dit?

Game schreef:
Is wel een bonustrack geworden op I-Tunes. Wel een aardig nummer, was een van de beteren geweest.
bowi01 schreef:
is het echt zo erg dit?
Valt uiteindelijk mee, maar staan wel een aantal wacke tracks op. Stem volgt nog.

MJ_DA_MAN schreef:

Wow, goed dat je het zegt. Ik wist niet eens dat het een bonustrack was geworden.

Nareno
Ik denk dat deze album nooit de niveu zal halen van The coming:(

Hij had het album beter Back With My Bull Shit kunnen noemen

avatar van Game
Zijn vroegere werk is geen bull shit hoor.

Rene1979
Nee klopt... maar dit wel

Busta kenende is het volgend album wel weer super.
Steeds naar een minder album komt hij met een veel beter album.

avatar van TheLegacy
Ik word hier een beetje onwel van geloof ik..

avatar van TheLegacy
Ik weet nog wel de tijd dat dit album nog "Blessed" heette. De gelekte tracks op youtube ja ik was er zeker van dit zou een topper worden net als "The Big Bang". Toen kwam het nieuws dat Busta Aftermath Entertainment verlaten had en dat doet behoorlijk pijn. Vooral nu ik dit hoor dan is het idd. Back With My Bullshit.

avatar van prodi9y9
whaha die clip, die zetten zichzelf echt voor lul. de macarena!

avatar van MJ_DA_MAN
Het album begint of Busta ook daadwerkelijk ouderwets terug wil komen want de eerste twee nummers zijn prima binnenkomers. Over het gehele album is Busta zelf wel weer vermakelijk, maar helaas zijn veel beats standaard Billboard-producties waardoor het erg voorspelbaar klinkt. Geef het nog 2* voor de eerste twee nummers, Shoot For The Moon, We Want In (ondanks dat refrein) en Decision.

Nareno
Wat is de release date van deze album?

Only hiphop man....

Je moet je ook niet opfokken...
En als je nou is echte hip hop wil luisteren...
Kijk dan is in de lijsten van users als

Rhythem&Poetry
Mj Da Man
Raffael77
en Mijzelf

Er zijn er nog veel meer, maar dit zijn allemaal gasten die in mijn ogen goeie hip hop luisteren. Dit is met alle respect crap

Nareno
Oke Rene je hebt gelijk dus daarom verlaag ik wel mijn score naar 2,5 ik vind bijvoorbeeld arab money echt een van de grootste schande van hiphop geschiedenis na ali b en brace dan:p
Ik had goede hoop voor deze album maar is totaal in de prullebak terecht gekomen na het even goed na te checken.
Ook vind ik de kombinatie tussen linking park en busta echt waardeloos past niet.
Ik gaf het 3 sterren in de hoop dat het een goede afloop zou hebben kijk naar de album The coming die heb ik helemaal kapot gedraaid.

En ik hoef niet echt bij andere te kijken om een betere hip hop smaak te hebben het komt vanzelf en is in vooruitgang:P

Groete Nareno

Nareno schreef:
bye the way krijg ik hier een cijfer voor ofzo is het huiswerk nee gewoon een simpele chat:P

Nee, het is hier geen chat(box), maar een forum. Heb wat off topic berichten over spelling en school weggehaald, nu weer over muziek.

Groete Nareno

Opzich kan het geen kwaad bij anderen te kijken. Daar leer je meer andere hiphop door kennen. En ja Arab Money is erg slecht,

Hiphopleeftrecensie:

Busta Rhymes staat bekend als een rapper die elk jaar weer een paar keer scherp voor de dag komt op een nummer dat hoog in de hitlijsten verschijnt. Hij heeft echter ook een reputatie opgebouwd met het afleveren van verschrikkelijk wisselvallige albums. Op Back on My B.S. bewandelt hij de stenen middenweg: veel populaire gastartiesten en zo mogelijk nog meer matige nummers. Helaas schiet hij hierin zover door dat er eigenlijk bar weinig goede of interessante muziek overblijft.

Het album opent nog karakteristiek doldwaas met een operazanger en –zangeres die uit volle borst “back on my bullshit” zingen, maar daarna wordt de pret snel gedrukt. Na het gezang verschijnt er eventjes een zinnenprikkende beat met organische geluiden, waarna DJ Scratch al snel overschakelt op een zeer kale clapbeat. Busta lijkt hier nog wel iets van het heilige vuur te bezitten, maar niet genoeg om van Wheel of Fortune een knaller te maken. Zijn flow is vlotjes en grommerig als in betere tijden, dat is echter niet genoeg om het nummer echt te laten beklijven.

Levendiger is het anthem Respect My Conglomerate waar Lil Wayne en Jadakiss de gelederen komen versterken. De exotische beat doet wat aan het land van de vliegende tapijten denken, maar de teksten van de woordvoerders zijn niet bepaald toverachtig. De welbekende goederen hebben er weer een ode bij, zullen we maar zeggen. Lil Wayne kan dan wel niet meer op zijn knapperige stemgeluid worden afgerekend; zijn teksten verschaffen voldoende kanonnenvoer: “Young money in charge//Yes it’s Lil Wayne but the money is in laaaaaarge.” Dit is ongetwijfeld niet het sterkste werk van dit trio, al gaan de raspende stemgeluiden gaan wel goed samen met de zenuwachtige beat.

Arab Money (met Ron Brownz) is geïnspireerd op dezelfde contreien als Respect My Conglomerate, hier moet dat sfeerelement echter vooral van de jodelende autotune van het refrein komen. Busta haalt weer eens hetzelfde kunstje van stal – zijn afwisseling tussen fluisterend brommen en schraal brullen is aardig, maar begint halverwege het album wel te vervelen. Ook op Hustlers Anthem ’90 wordt het wereldberoemde technische hulpmiddel van stal gehaald, dit keer door zijn grootste promotor: T-Pain. Opnieuw een kale beat die vooral steunt op klapjes, aangevuld met af en toe een ludiek geluid, en een vergelijkbaar stemgebruik van Busta: de muziek lijkt verdacht veel op elkaar en onderscheidt zich vooral door die zo debiel mogelijk gebrachte refreinen.

Wat dat betreft scoort Shoot for the Moon ook heel hoog, maar houdt Akon het op Don’t Believe Em (verrassend) bijzonder beschaafd. Op deze track verschaffen Busta Rhymes, T.I. en Akon een fijn feel good-gevoel, waarbij het leuk is om te horen dat T.I. blijkbaar wat vuur in Busta heeft doen ontsteken, aangezien hij hier wat beter zijn best lijkt te doen dan op veel van de andere tracks op het album.

Een ritje langs de verschillende nummers levert geen uitermate slechte resultaten op – daarvoor is het toezicht van bovenaf te groot, is Busta Rhymes te ervaren en hebben de grote namen teveel allure. Maar Back on My B.S. voegt totaal niets toe aan de hedendaagse hiphop en is eigenlijk slechts een barre dwarsdoorsnede van wat de huidige top te bieden heeft. Hier en daar is er nog iets van de knotsgekke Busta Rhymes van vroeger te proeven, maar vaker verzandt hij in gemakkelijk geproduceerde tracks met malle refreintjes. En als de muziek dan, zoals in teveel gevallen, niet eens meer aanstekelijk is, blijft er bijna niets meer over.

avatar van Game
Busta Rhymes heeft in een interview gezegd dat dit album totaal anders is dan het Blessed album wat eigenlijk vorig jaar uit zou moeten komen op Aftermath. Hij zei dat hij geen één nummer van dat album hierop heeft gezet. Hij heeft alles opnieuw opgenomen en dit is het resultaat...

Hij heeft wel gezegd dat, als de tijd rijp is, hij het Blessed album zal uitbrengen ("I'ma give it to the streets"). Dus hopelijk krijgen we de Dr. Dre tracks van de afgelopen jaren nog wel te horen.

Het zal wel, dat soort beloftes...

Jammer...

SPAROOD
Zou inderdaad mooi zijn als we d ie Dr. Dre tracks nog krijgen. Mag hopen dat dat 10 keer beter is dan dit!

Game schreef:

Laten we het hopen want Back With My Bullshit is echt een erg slecht album.... Zo erg dat ik hem verlaag naar een 1.5 staat wel geteld 1 goed nummer op...

Decision
met Jamie Foxx, Mary J. Blige, John Legend en Common

avatar van Anne Maaike
0,5
Niet zo'n best album. Ik had er meer van verwacht. World Go Round en Decision zijn nog wel leuke nummers.

avatar van jordidj1
Nummer 13 lijkt me wel interresant:P

avatar van Game
Toch jammer dat Dr. Dre tracks zoals Love Me Or Hate Me en Missile niet op dit album zijn gezet, had die graag in een goede CD kwaliteit willen hebben. Helaas. Hopelijk gaat hij rest van Blessed ooit nog eens uitbrengen, of gewoon weer opnieuw met Dre als de studio induiken voor het nieuwe album.

avatar van j.b.b.l
Een album om snel te vergeten,al waren de laatste luisterbeurten veel leuker dan de eerste.Nummers als Give Em What They Askin For,We Want In en World Go Round die ik bij mijn eerste luisterbeurt dramatisch slecht vond ben ik toch wat leuker gaan vinden.Maar het is nog steeds niet genoeg om deze plaat te redden.