Prince - LOtUSFLOW3R / MPLSoUND / Elixer (2009)

Funk / Soul
Label: NPG

1. From the Lotus ... (2:46)
  2. Boom (4:54)
  3. The Morning After * (2:06)
  4. Crimson and Clover (3:48)
  5. 4Ever (3:47)
  6. Colonized Mind (4:47)
  7. Feel Good, Feel Better, Feel Wonderful (3:52)
  8. Love Like Jazz (3:49)
  9. 77 Beverly Park (3:04)
  10. Wall of Berlin (4:16)
  11. $ (3:57)
  12. Dreamer (5:30)
  13. ...Back 2 the Lotus (5:34)
  14. (There'll Never B) Another Like Me (6:01)
  15. Chocolate Box (6:14)
  16. Dance 4 Me (4:58)
  17. U're Gonna C Me (4:36)
  18. Here (5:15)
  19. Valentina (3:59)
  20. Better with Time (4:54)
  21. Ol' Skool Company (7:30)
  22. No More Candy 4 U (4:14)
  23. Bria Valente - Here Eye Come (4:28)
  24. Bria Valente - All This Love (4:39)
  25. Bria Valente - Home (4:26)
  26. Bria Valente - Something U Already Know (5:44)
  27. Bria Valente - Everytime (3:50)
  28. Bria Valente - 2Nite (5:02)
  29. Bria Valente - Another Boy (3:56)
  30. Bria Valente - Kept Woman (4:15)
  31. Bria Valente - Immersion (4:02)
  32. Bria Valente - Elixer (4:00)
avatar van Ruudf
Ik heb er nog niet veel van gehoord. Ik heb filmpjes gezien van de drie optredens bij 'the tonight show'. De derde avond deed Prince feel good, feel better, feel wonderful en dat was erg lekker! Daar werd ik behoorlijk blij van. Ook dreamer, het nummer wat op de tweede avond werd gespeeld vond ik helemaal niet verkeerd, vooral het einde was top. Daar maakte deze man weer veel indruk, dat was goed te zien aan de 'lucky bastards' die erbij aanwezig waren. Maar met dat in gedachte besef ik natuurlijk dat een live performance heel anders is dan een studio album, zeker bij Prince, zeker de laatste jaren.

Toen ik hoorde dat er al weer een nieuw album van Prince aan zou komen was ik niet zo opgetogen als een fan normaal is. Ik vraag me soms ook af waarom de laatste albums zo snel op elkaar volgen. Wat heeft Prince nog te bewijzen? Waarom neemt hij niet gewoon de tijd? Hij heeft geen wurgcontract met een platenmaatschappij dus waarom zou een briljant artiest als Prince niet wat zuiniger op zichzelf zijn en de kwaliteit van zijn releases zo hoog mogelijk houden. Laat mij maar 5 of 10 jaar wachten, als ik dan een fantastisch album voor mijn neus krijg dan ben ik nog steeds een gelukkig fan.

fastpulseboy
Ruudf schreef:
Ik heb er nog niet veel van gehoord. Ik heb filmpjes gezien van de drie optredens bij 'the tonight show'. De derde avond deed Prince [i]feel good, feel better, feel wonderful

Yo! Heb je hier een link van?

fastpulseboy
Ruudf schreef:

Ja, de reden waarom hij onder zijn contract uit wilde was juist omdat ie niet zoveel mocht uitbrengen als hij zelf wilde.....
Nu mag ie dus doen wat ie wil, maar 80% van wat er op zijn platen staat kan tegenwoordig de prullenbak in. De overige 20% blijft altijd erg smakelijk, daar doen we het nog voor.

Ik zie dat de release via bol.com is uitgesteld naar 8 mei.

lennon schreef:

Als Grafitti bridge jouw favoriet is, zou deze daar torenhoog bovenuit moeten steken

Jij bent er niet gek op,... graffiti bridge?

Best wel ok album, met als hoogtepunt the Question of u en joy in repetition, maar om hem nou 1 van Prince zijn beste werken te noemen, dat gaat voor mij niet op. Dit album staat ver onder alles wat voor Batman uitkwam.

avatar van Ruudf
fastpulseboy schreef:

Yo! Heb je hier een link van?

Helaas niet meer. De filmpjes zijn al weer verwijderd, ik hoef je zeker niet te vertellen waarom...

Jij bent er niet gek op,... graffiti bridge?

Er is een klassieke Prince CD van 8 tracks in verborgen. Een typevoorbeeld van kwantiteit over kwaliteit.

Deze tracklist bvb was zeker lang genoeg geweest en zou veel beter onthaald zijn.

Can't Stop This Feeling I Got (4:24)
New Power Generation Pt. I & II (6:36)
The Question of U (4:00)
We Can Funk (1986 demo) (5:28)
Joy in Repetition (4:53)
Thieves In The Temple (Extended) (8:08)
Tick, Tick, Bang (3:30)
Still Would Stand All Time (5:23)

En de Time trax konden dan op Pandemonium gestaan hebben, zou het ook een betere CD hebben gemaakt.

lennon schreef:

Ik vind de sfeer die door het gehele album heen druipt eentje die hij niet meer heeft geëvenaard. Er hangt een oude klassieke lucht die wel zo heerlijk nonchalant door alle nummers is doordrongen. De wat mindere nummers zijn daarbij de steunpilaren en de kwalitatief betere nummers zorgen voor de sierlijkheid.

Daimonds and Pearls komt voor mij er ook dicht bij maar heeft , voor mij althans, minder samenhang/cohesie als album. Er staan wellicht betere nummers op. Maar ik probeer een album meer als een verhaal te bekijken. En naar mijn idee probeert Prince ook meer een album te maken dan een aantal losse nummers.

Het is niet voor niets dat hij bij elke periode nieuwe mensen in dienst neemt.

The love symbol is een album wat echt meer te tijdsgebonden is en waar je mogelijk geen connectie mee kan hebben.
Purple rain heb ik nog niet in bezit.

xillix schreef:
Purple rain heb ik nog niet in bezit.

Probeer Sign "o" the times, Lovesexy, Around the world in a day en the Black album ook eens, dan zal je snappen wat ik bedoel

Nicci
Ik heb de eerste twee CD's een tijdje beluisterd en ik word er niet erg warm van. Een handjevol leuke nummers en één uitschieter: Ol' Skool Company. Heerlijk nummer.

avatar van Marty McFly
aERodynamIC schreef:
Ik zie dat de release via bol.com is uitgesteld naar 8 mei.

Echt waar? Das ook lekker...

Marty McFly schreef:

Echt waar? Das ook lekker...

Lang leve Bol, die meerdere malen flikt om eerst mensen lekker te maken, en vervolgens niet waar kan maken wat ze "groots" beloven..

Anyway.. Er komt geen officiele Europese release tot nu toe. Dus wat Bol haalt, is ook de import, die je dus eigenlijk voor een dollar of 20 zelf kan kopen.. en eerder in huis hebben

Nicci
Ik kan er niet wakker van liggen. Slappe CD.

Nicci schreef:
Ik kan er niet wakker van liggen. Slappe CD.

Maar toch effe posten ondans dat ie slap is....

lennon schreef:

Precies.......... ik heb hem dan ook goedkoper (incl. verzendkosten) in de VS besteld

avatar van wouterpossemis
Dit nieuwe album van Prince is in de betere platenzaken al verkrijgbaar. Ga niet op Bol.com zitten wachten tot 8 mei. Ga gewoon naar de Sounds in Haarlem (pop speciaal zaak) en koop deze drie heerlijk schijven.
Sinds vandaag ligt ie daar in de winkel, heb hem vanmiddag ook zelf gehaald!
Een recensie volgt later........
De drie shows bij Jay Leno waren iig geweldig!!!!!

wouterpossemis schreef:
Ga gewoon naar de Sounds in Haarlem (pop speciaal zaak)

Mag ik vragen wat ie daar kost?

Uit Amerika heb ik 'm inclusief verzenden voor €15.-

Relax
Ik vraag me af of Prince niet zijn inspiratie verliest voor goede muziek als hij zoveel produceerd per jaar.

Relax schreef:

Dat vele produceren is nooit anders geweest bij hem ook in de tijd dat hij hoogstaande albums afleverde.

avatar van wouterpossemis
Bij de Sounds in Haarlem kost het album 21.99 euro. Is iets duurder, maar je steunt wel de platenzaken die er echt toe doen. En ik kan je zeggen, ze hebben het heel erg moeilijk allemaal.
De goede zaken vallen bij bosjes weg

avatar van lennon
Overigens wordt Lotusflow3r grappig genoeg een stuk sterker als cd release, en dat alleen maar door het zeer slappe "the morning after" te vervangen voor Crimson & Clover.
Dit nummer volgt na Boom, en past daar precies. Haalt dus een zwak moment uit het album, en dat scheelt echt een stuk.

Overigens weer een "lullig" stuntje van de man, want zo betalen die hard fans dus 77 dollar, en moeten voor 1 nummer ook nog de cd halen (nu zullen velen dat toch wel doen, maar nu misschien net een paar extra...)

lennon schreef:

Dan moet 'morning after' wel erg slap zijn geweest, want Crimson & Clover is al niet al te best.
Ik begrijp niet hoe sommigen een voldoende (laat staan 4 sterren) voor dit album kunnen geven. Dit verhoudt zich absoluut niet tot de albums van de man die wel hoge punten verdienen. SOTT 5 sterren? En deze 4?
Naast Old School Compagny heb ik overigens nog een juweeltje ontdekt: 77 Beverly Park. Had zo door Stevie Wonder geschreven kunnen zijn voor zijn Secret Plants plaat!

Er staan wel een paar mooie nummers op moet ik zeggen. Jammer dat colonized mind zijn jehova gedoe weer ontzettend naar voren komt maar goed dat kunnen we skippen.

avatar van lennon
Jeeetje zeg.. wat kunnen sommige mense "zwart kijken" en daardoor het plezier in muziek luisteren verliezen.. zonde...

Laat die teksten lekker voor wat ze zijn, en focus op de lekker muziek die er onder zit... teksten zijn leuk, maar niet altijd relevant..

-Teksten is onderdeel van muziek, die twee kan je gewoonweg niet van elkaar loskoppelen

Nicci
Inderdaad: Prince zal toch niet voor de grap een tekst met de titel 'colonized mind' schrijven.
En Lennon, met plezier in muziek zit het wel goed hoor. Ik vind dit gewoon een erg wisselvallig album van Prince.
Ik ben overigens nog steeds nieuwsgierig naar die 4 punten van jouw. En hoe jij vind dat dit album zich verhoudt tot bijvoorbeeld de albums van de afgelopen 10 jaar. Persoonlijk vind ik Rainbow Children, Musicology en 3121 aanzienlijk beter.

wouterpossemis schreef:
De goede zaken vallen bij bosjes weg

Dat is een goede prijs, maar Haarlem is te ver van Utrecht. Ik heb in Nederland prijzen voorbij zien komen van 45,00 euro...
Dat is ook het probleem: de platenzaken zijn te lang te duur geweest. We zijn echt jarenlang afgezet door sommige speciaalzaken. Dan heb je het niet over een paar euro verschil. Een standaardprijs van 19,99 of zelfs 24,99 voor een cd'tje was heel normaal. Zij plukken daar nu de zure vruchten van.

Ik heb 'm zojuist op Amazon com besteld voor 16,00 euro thuisgestuurd. Daar baal ik van, want ik betaal één euro meer dan Lennon!
Wel in een digipak versie, of zit 'ie altijd in een digipak?

west schreef:
Wel in een digipak versie, of zit 'ie altijd in een digipak?
Ik heb hem ook in digipack-versie en ik zie op b.v. ebay ook alleen maar deze versie. Op zich wel best want 3 cd's nu compact bij elkaar. Maar net als bij het vorige album erg matig artwork daardoor: uitklapbaar en de 3 hoezen zijn zichtbaar, verder is het wederom zuinigheid troef. Maar goed: in de VS kost deze cd dan ook geen drol dus dan mogen we ook niet klagen denk ik