Prince - LOtUSFLOW3R / MPLSoUND / Elixer (2009)

Funk / Soul
Label: NPG

1. From the Lotus ... (2:46)
  2. Boom (4:54)
  3. The Morning After * (2:06)
  4. Crimson and Clover (3:48)
  5. 4Ever (3:47)
  6. Colonized Mind (4:47)
  7. Feel Good, Feel Better, Feel Wonderful (3:52)
  8. Love Like Jazz (3:49)
  9. 77 Beverly Park (3:04)
  10. Wall of Berlin (4:16)
  11. $ (3:57)
  12. Dreamer (5:30)
  13. ...Back 2 the Lotus (5:34)
  14. (There'll Never B) Another Like Me (6:01)
  15. Chocolate Box (6:14)
  16. Dance 4 Me (4:58)
  17. U're Gonna C Me (4:36)
  18. Here (5:15)
  19. Valentina (3:59)
  20. Better with Time (4:54)
  21. Ol' Skool Company (7:30)
  22. No More Candy 4 U (4:14)
  23. Bria Valente - Here Eye Come (4:28)
  24. Bria Valente - All This Love (4:39)
  25. Bria Valente - Home (4:26)
  26. Bria Valente - Something U Already Know (5:44)
  27. Bria Valente - Everytime (3:50)
  28. Bria Valente - 2Nite (5:02)
  29. Bria Valente - Another Boy (3:56)
  30. Bria Valente - Kept Woman (4:15)
  31. Bria Valente - Immersion (4:02)
  32. Bria Valente - Elixer (4:00)
avatar van dennisversteeg
Een Amerikaanse vriend van me heeft deze voor me gekocht en opgestuurd. Gisteren binnen en vandaag geluisterd.

Lotusflow3r: prima album, veel gitaar en prima liedjes. Sommige nummers doen me wat stijl betreft denken aan het uitstekende Rainbow Children, andere tracks zijn rauw en stevig.

MPLSound: wederom een goed album, al zakt het halverwege wel in, om aan het eind sterk terug te komen. Meer keyboard georiënteerd met een prima 80s geluid.

Elixer: hmm, het is dat dit er als 3e disc bijziot en het hele pakket slechts $12 was.. Bria Valente zingt niet slecht, maar weet nergens de nummers iets extra's te geven en aangezien de nummers zelf niet echt inspirerend klinken blijft het geheel bijzonder mat en oninteressant.

De twee Prince discs zijn gelukkig zeer de moeite waard en een stuk beter dan Musicology, 3121 en Planet Earth. Op die laatste albums stonden een paar goede nummers tussen een hoop opvulling, bij Lotusflow3r/MPLSound is dit precies andersom.

avatar van djarend
Bij Velvet Music Breda (ja daar ben ik weer|) is ie ook 21.99

avatar van Ruudf
Twee aardige cd's en een lelijke onderzetter... (Mijn beoordeling tot nu toe)

Nicci schreef:
Inderdaad: Prince zal toch niet voor de grap een tekst met de titel 'colonized mind' schrijven.
En Lennon, met plezier in muziek zit het wel goed hoor. Ik vind dit gewoon een erg wisselvallig album van Prince.
Ik ben overigens nog steeds nieuwsgierig naar die 4 punten van jouw. En hoe jij vind dat dit album zich verhoudt tot bijvoorbeeld de albums van de afgelopen 10 jaar. Persoonlijk vind ik Rainbow Children, Musicology en 3121 aanzienlijk beter.

Je hebt enigszins wel gelijk voor wat betreft die 4 punten.
Ik denk dat ik die heb gegeven met in gedachten de laatste albums die hij heeft gemaakt.. In relatie tot SOTT (bijvoorbeeld) welke ik het liefst 10 sterren geeft, klopt dit niet helemaal.

Ik vind nog steeds Lotusflow3r een lekkere plaat, met 2 zwakke momenten, MPLSound vind ik erg slap, op 4 nummers na, en Bria Valente.. tja..

Dus inderdaad, overall zou het een punt of 3 moeten zijn, wat ik nu zal aan passen.

Maar gezien zijn laatste platen, vind ik vooral Lotusflow3r toch echt het beste werk sinds TRC.
3121 vond ik ook veel te slap, op een paar nummers na, en Musicology was wel ok...

[quote]west schreef:

Ik heb nu zelfs een 2e exemplaar voor €11.50

Alle in zo'n lelijk kartonnen hoesje... jammer.. niet eens een boekie

avatar van kaztor
Hoeveel titels heeft dit album wel niet!?

lennon schreef:

Ja ben ik het volledig met je eens. Lotusflower is toch nog wel redelijk uitgevallen '$' en 'Love like jazz' zijn bijvoorbeeld lekkere nummers

LotusFlow3r
Sterk openingsnummer. In de sfeer van Rainbow Children (geldt voor meer nummers). Gevolgd door ‘Boom’. Aardig nummer. Crimson & Clover is een cover (Tommy James and the Shondells). Geen idee waarom Prince deze covert. Slap nummer net als 4ever. Colonized Mind is één van de sterker nummers van de plaat. Mooie opbouw, goed sfeertje. Feel Good, Feel Better, Feel Wonderful verraste mij de eerste keer nogal. Heel erg maf gitaarloopje! Éénmaal gewend, weet je niet beter, maar de eerste keer spoelde ik direct terug. Zo van: “Klopt dit wel”? Geinig nummer verder. Niet heel bijzonder. Love Like Jazz had net als nummer 3 en 4 niet gehoeven. Ik weet dat Prince 100-en uren met dit soort slappe hap kan volspelen, maar dat wil nog niet zeggen dat hij dat ook moet doen. 77 Beverly Park is een nogal verassend nummer: heeft erg veel van Stevie Wonder!. Prima nummer. Het album eindigt vrij sterk. Van Wall of Berlin tot en met de afsluiter is het allemaal prima. Vooral $ is een vrolijk deuntje dat er mag zijn. Dreamer lijkt nogal bewust op Hendrix te leunen (Erg veel Voodoo Chile).
Alleen dit album zou nog wel *** verdienen.

kaztor schreef:
Hoeveel titels heeft dit album wel niet!?

Zo jij leest ook duidelijk niet wat hier allemaal geschreven wordt...........

Het zijn 3 verschillende albums uitgebracht als één waarvan Elixer gezongen door Bria Valente maar verder wel het Prince-stempel draagt..

MplSound
We weten dat Prince ze uit de mouw schudt (dus waarom maakt hij ze nog): (There'll Never B) Another Like Me; Chocolate Box; U're Gonna C Me; Here.
Allemaal prima popliedjes, maar helaas zeggen ze weinig. Leuk en vrolijk, maar het klinkt te bekend, teveel automatische piloot.

Behalve op Ol’ School Company. Funk zoals alleen Prince (of moet ik zeggen Camille?) die kan maken. En hij lijkt er beter in te worden! Ik ben altijd een liefhebber geweest van de droge Prince Funk, zoals o.a. te horen op Shockadelica, Erotic City, I Feel U up, Irresistable Bitch, if i was ur girlfriend en Rockhard In A Funky Place. Prince was hier al erg goed in, maar lijkt hier beter in te worden. Het nummer 3121 viel me al op. Alsof hij de Funk van toen toch nog even naar een ander niveau weet te tillen. ‘Ol School Company heeft dat ook. Geweldig nummer!.

2,5 ster.

buddy
Het lijkt wel ofdat ik soms Jimi Hendrix hoor meespelen op Lotusflow3r. Dat is ook het enige album dat ik echt goed vind. De rest hou ik niet zo van. Ik ga dan ook geen stemmen geven omdat ik de rest niet beluister en ook geen oordeel kan geven.
Maar Lotusflow3r wel en dit is zoals ik Prince wil horen. Met gitaar en lekker rockend (op prince zijn manier).

Lotusflow3r krijgt van mij als ie los op de site zou staan ****

lennon schreef:

Mag ik vragen wat ie daar kost?

Uit Amerika heb ik 'm inclusief verzenden voor €15.-

waar kan je hem voor 15 euro bestellen?

u2chaser schreef:

waar kan je hem voor 15 euro bestellen?

Heb 't via een "connectie" niet via een winkel.....

fastpulseboy
feel good, feel better, feel wonderful blijft een briljant nummer, die baslijn!!! phoe hij kan het wel. De rest kan zo'n beetje gevoegelijk in de prullenbak.

Nicci
Ik denk dat dat een gitaarlijn is, maar ik zal nog eens goed luisteren.

fastpulseboy schreef:

Van dit nummer kregen alle NPGMC leden een demo te horen, met de vraag wat er aan toegevoegd moest worden om m helemaal af te maken... dat was in 2006... Het heeft een jaar of 3 geduurd, maar het eindresultaat mag er zijn Alleen een hele dikke vette gitaarsolo waar ik om vroeg heeft ie niet gedaan

Nicci schreef:
Ik denk dat dat een gitaarlijn is, maar ik zal nog eens goed luisteren.

dat wat een gitaarlijn is...?
Ik hoor wel het verschil tussen een bas en een gitaar hehehe.

Relax
Vind deze 3CD geval toch erg tegenvallen.
1 CD volledig geproduceerd door Prince.. maar het kan me niet veroveren bij het oor.

fastpulseboy schreef:

Ik hoor wel het verschil tussen een bas en een gitaar hehehe.

Ik ben benieuwd. Als jij het enige lijntje dat je voor een basgitaar zou kunnen aanzien bedoelt zit je mis: dat is nl een gitaar.
Er zit wel bas in, maar dat zit 'verstopt' in de ritmetrack en is volgens mij een synth.

Father McKenzie
De plaat staat voor het eerst op, ik laat me geheel verrassen.... Ik kom er zeker op terug met mijn bevindingen.

Father McKenzie
Begint lekkerder te klinken na iedere luisterbeurt. Deze plaat doet me vooral aan The Rainbow Children denken, nogal jazz-geörienteerd, lekkere gitaarpartijen en lang geen slecht album.
De cover van Crimson & Clover vind ik goed geslaagd;
Niet Prince's beste album, maar zéér onderhoudend.
Voorlopig 3.5

aERodynamIC schreef:
Ik beperk me dus maar tot de eerste twee albums die elk een stijl hadden die ik waardeer in Prince: de gitaarsound en de oldschool droge funky synths inclusief drumcomputer.
....
want zo slecht was hij de laatste jaren nu ook weer niet. Prince is voor mij gewoon oude glorie en dat moet ik koesteren en dan is het leuk om toch regelmatig albums voorgeschoteld te krijgen zoals Lotusflow3r en MPLSOuND.
Pik daar de beste nummers uit en je hebt gewoon een erg goed Prince album.

Voor de gehele bespreking van aERodynamIC zie dus enkele pagina's terug.
Ik kan me daar goed in vinden. Pik er voor jezelf het beste uit en je hebt toch véél goede Prince-funk erbij!
Ik moet het ook van die funk en die jazzerigheid hebben, die ballads zijn vaak te slap voor woorden!

avatar van Ploppesteksel
Ik heb enkel nog maar Lotusflower gehoord. Is het geoorloofd om stem uit te brengen, enkel gebaseerd op dat (deel vh) album ?

Nee, omdat de andere twee slechter zijn.

beaster1256
fijne dubbel lp van prince het ene wat meer gitaar ( perfect ) , het andere is meer voor de funkateers ( ook heel goed ) , het r&b plaatje van zijn nieuwe vriendinnetje is niks voor mij , maar mijn dochter ( fan van béyonce ) vind het zeer goed , dus mag ze dat schijfje houden , je hoort er wel duidelijk de prinve stempel op ,

al meteen aangenaam verrast door de kleine geilneef

en wat kan dat ventje toch goed gitaar spelen ,

ook de productie kan echt niet beter !!

prima prince

beaster1256
en patje , ja de cover van ' crimson & clover ' is zeer goed , maar wie het origineel kent van 30 jaar geleden van tommy james & the shondells , is het origineel toch nog veel beter ,

voor mij één van de beste singles aller tijden !!!

Ik dacht er anders 'Wild thing' van the troggs er in te horen.

Nicci schreef:

Hahaha, neeh ik bedoel dat " ene" lijntje met die bas hehehe. Ik hoor het goed!
Ook echt het spel van Rhonda (met haar stijl die ook goed te horen is op musicology)

Nicci
Volgens mij speelt ze helemaal niet mee op dit album. Ik heb even verder gezocht en vind de credits die op het hoesje te vinden zijn:

LotusFlow3r-Credits

Sonny T. neemt het meeste baswerk voor zijn rekening en op nummer 6 is inderdaad geen bas, tenzij Prince zelf bast. Maar nogmaals: het is geen bas!

fastpulseboy
Hmmm misschien lijd ik aan hallucinaties....