Dinosaur Jr. - Farm (2009)

Label: Jagjaguwar

1. Pieces (4:31)
  2. I Want You to Know (4:30)
  3. Ocean in the Way (4:20)
  4. Plans (6:42)
  5. Your Weather (3:06)
  6. Over It (3:47)
  7. Friends (4:32)
  8. Said the People (7:42)
  9. There's No Here (3:41)
  10. See You (5:48)
  11. I Don't Wanna Go There (8:43)
  12. Imagination Blind (3:40)
  13. Houses * (3:41)
  14. Whenever You're Ready * (2:57)
  15. Creepies * (2:06)
  16. Show * (1:02)
avatar van joyce19791
MVW schreef:

Vinyl bij bol.com?

Nee, in het verleden heb ik bij bol.com besteld, schrijf ik
Tegenwoordig bestel ik cd's bij cdwow en (nieuw) vinyl bestel ik bij Kroesse, zodat ik dat bij hen in Arnhem op kan halen (verzendkosten vinyl vind ik hoog).

joyce19791 schreef:
Dit is het eerste album wat ik van deze band heb aangeschaft.
Zijn de vorige albums vergelijkbaar qua stijl en qualiteit?
Welke albums zijn nog meer aanraders?

'You're Living All Over Me' en 'Bug' zijn je al aangeraden, maar ik wilde je nog even wijzen op 'Where You Been'. Wat mij betreft het beste Dinosaur album.

avatar van gemaster
Heerlijke Dinosaur Jr. plaat. Fantastisch hoe deze heren de energie van hun beginjaren weten te behouden. Vaak gaan bandjes nogal gezapig klinken als ze ouder worden, maar Dinosaur Jr. blijft fijn raggen op de gitaren. Hulde!

avatar van Schizophrenia
Mensen die deze cd hebben gekocht, en waarop het pias label achterop staat vermeld hebben waarschijnlijk een verkeerde versie. Deze is verkeerd gemixt en er staat dus veel te veel fuzz op.
Dit stond op de Dinosaur jr. website:

European Farm CD Audio Problem
Dear Dinosuar Jr. fans,
We have heard about the problems with the European version of the Dinosaur Jr. Farm CD. We are looking into the cause and will let you know as soon as possible what the exact problem is and how this can be resolved. Please check back to www.dinosaurjr.com for more information. No later than Monday we will have more info for all of you. All digital and vinyl versions are fine, this problem is exclusive to the European version of the CD format. We apologize for the inconvenience.

Mijn versie heeft er ook last van. Ben benieuwd hoe dit word opgelost.

avatar van itchy
Hoe kan een cd van Dinosaur Jr. nou te veel fuzz hebben ?!?

ja, lijkt me ook zeer onwaarschijnlijk. Bijna een reden om deze 'verkeerde' versie nog net even snel te kopen voor er een perfecht asfgemixte versie op de markt komt. Heeft iemand hier ervaring mee? Klinkt ie echt fout, of ist gewoon gelul?

avatar van Schizophrenia
Hij klinkt wel degelijk fout. Op mijn exemplaar hoor ik praktisch geen bas en drums. Ook de stem staan heel zacht. Er zit de hele tijd een ruis door heen.
Ik heb namelijk de Deluxe edition Lp hier ook nog liggen, en de cd.
Ik kreeg een mooie aanbieding om de lp voor een prikkie mee te kunnen nemen, en dan laat je hem natuurlijk niet liggen.

Maar bij de lp zat een download code waarmee ik het album op 320 kbps kon downloaden. Wat een verschil zat er tussen de cd en de download.

Bij de deluxe lp zat trouwens een vette 7 inch singel.

avatar van papat
Mij klinkt deze CD geluidstechnisch ook vrij beroerd, maar beter dan Beyond. Die klinkt echt enorm verrot. Maar ja, wel lekker gruizig en als ik niet had geweten dat het een fout in de mix is had ik gezworden dat dit gewoon zo hoort!

Je kunt hier checken of je de verkeerde versie hebt:

DINOSAUR JR // FREE DOWNLOAD - media.pias.com

Ik heb zelf een compleet ander nummer onder aan mijn cd-tje staan, dus ik zal wel een goede versie hebben. Ik heb hem via cdwow besteld, dus zal wel uit verweggistan komen of zo.

Lekker gruizig plaatje dus, precies zoals het hoort!

avatar van bastens
papat schreef:
Je kunt hier checken of je de verkeerde versie hebt:

DINOSAUR JR // FREE DOWNLOAD - media.pias.com

Lekker gruizig plaatje dus, precies zoals het hoort!

Hier ook zo, ik heb een veel korter nummer maar het staat wel onderaan zoals afgebeeld bij de foute versie. Van de week toch eens aandachtig beluisteren want dat is er nog niet van gekomen.

Johny Favourite
Damn it. Ik heb die versie. Is dit voor het echie?

avatar van papat
Tja, volgens mij is dit wel echt. Anders zouden ze toch een hoop ellende voor niks op hun hals halen. Die twee plaatjes komen van de officiele website van pias.

Ik heb "lovecd66" onderaan de cd staan, dus een heel ander nummer. Na enig speurwerk op internet ben ik er achter gekomen dat dat een nummer is van Love-da-music, een uitgeverij of distributeur uit zuid-oost azie die ook Dinosaur Jr. uitbrengt. Daar haalt cdwow zijn goedkope producten dus vandaan! Ik ga er maar gewoon van uit dat de versie van mij gewoon goed is.

Nihilisme
Plaat is misschien iets te lang, maar: wat een fantastische stukken muziek hier en daar. Beukt Beyond zonder twijfel naar een verre plek, terwijl-ie bij vlagen bij een You're Living All Over Me of een Bug komt. I Don't Wanna Go There is massief.

avatar van Schizophrenia
Ik vind het trouwens echt te belachelijk hoe Pias dit aanpakt. Je kan er helemaal niks over terugvinden op hun website, en ik heb wel een adres van hun, maar moet ik het daar weer naar terug sturen?
Kortom het is een onduidelijke brei, en als ze nou eens op hun emails zouden reageren zou ook makkelijk zijn.

Een slechte gang van zaken.

avatar van itchy
Man, je hebt een toekomstig collectors item in handen!

avatar van RoenHetZwoen
gotver gotver gotverrrr...

had ik dat hier maar iets eerder gelezen. deze namiddag heb ik dus ook zo'n slechte versie gekocht bij mijn platenboer. ik steek de cd in de speler, druk op play.... dacht dat mijn speakers eraan gingen... manmanman was me dat verschieten... van overcompressie en loudness war gesproken... totaal onbespeelbaar, laat staan beluisterbaar... enfin, mailtje met onderstaande link naar de platenboer is vertrokken

avatar van Strangeways

Same here. Eveneens besteld via CDWOW. Onderaan het schijfje staat lovecd66 en op de achterkant staat dat de distributeur love da is, onder licentie van PIAS. Geen idee of deze versie wel klinkt zoals het hoort. Aardig wat distorsie, alsof de versterker overbelast wordt, en J's gitaarwerk is veel duidelijker te horen dan de bas en drums, maar het is een blijft natuurlijk een album van de koningen van de gruizige, ongepolijste indierock. En onbeluisterbaar, zoals RoenHetZwoen schreef, is het toch zeker niet.

Wat betreft de muziek zelf... wauw. Dit zou uiteindelijk best wel eens mijn favoriete DJr plaatje kunnen worden. Persoonlijk zou ik There's No Here weg hebben gelaten om het bondiger te houden en had ik het album (uiteraard) afgesloten met de dik 4 minuten durende gitaarsolo van I Don't Wanna Go There, maar dat is dan ook alles. Pieces, Plans, Over It; wat een energie, wat een verfrissende melodieën. Laat de zomervakantie nu maar komen.

Johny Favourite
Totnogtoe had ik mijn, blijkbaar tweederangs, eksemplaar enkel in de auto beluisterd. Toen ik 'em vandaag in mijn woonkamerstereo stopte, begreep ik pas vanwaar deze ophef. De geluidskwaliteit is inderdaad abominabel. Probeer m'n platenboer al de hele ochtend hierover te consulteren, maar daar hebben ze blijkbaar hitteverlet, want de telefoon wordt niet opgenomen.

khonnor
ik heb hem op twee dike plakken vinyl gekocht, incl witte 7" single met een live opnamhe van i don't wanna go there...

geen geluidskwaliteitsproblemen... hehe

khonnor schreef:

geen geluidskwalitekitsproblemen... hehe

Geluidskwalitekitsproblemen heb ik gelukkig ook niet.

avatar van papat
@ strangeways: Volgens mij is de lovecd66 versie gewoon prima hoor! Als de reacties lees van degene met de echt slechte mix dan moet je dat direct horen. Het klinkt allemaal flink vervormd, maar wel gewoon zoals Dinosaur altijd klinkt!

Johny Favourite
Verkeerde exemplaar afgelopen vrijdag omgewisseld. Ik adviseer iedereen dit te doen. In de platenzaak emmerde de eigenaar nog een beetje door over dattie het foutieve plaatje toch eigenlijk wel beter vond klinken, maar volgens mij moet hij thuis nog maar eens in alle rust luisteren, want het 'nieuwe' album, het album zoals het behoort te zijn, is vele malen beluisterbaarder.

Wat een ontzettend goeie plaat hebben hebben die grijsharige gruisgitaargod en z'n verlegen maatje Barlow afgeleverd. Mogelijkerwijs potentieel mijn op twee na favoriete Dinosaur plaatje.

avatar van Bartjeking
Goed album, maar zijn er meer mensen die bij "plans" een erg "Cortez the Killer" van Neil young gevoel krijgen? Luister maar eens vanaf 3.20 en ook het intro heeft hier wel erg veel van weg.

Toeval?

Voor de rest gewoon een prima album dat wat mij betreft wel vier sterretjes verdient.

Dat is niet gek hoor. Sinds ik Neil wat meer aan het ontdekken ben, hoor ik meer en meer parallellen in Dinosaur Jr. De band is gewoon een grote Young fan, al erg vaak aangehaald in interviews ook.

Ik zou nog net niet zo ver willen gaan dat Dino een Young band is met een bak distortion eroverheen, maar qua zang en ook gitaarspel heeft het er regelmatig wat van weg ja. Ooit heb ik zelfs een reviewer de term Dinosaur Sr. voor Young zien gebruiken.

avatar van Schizophrenia
De cover die op dit album staat, Houses is van de band Elyse. Op het orginele nummer speelt heel toevallig Neil Young mee.
J. Mascis zei trouwens dat hij zelf niet vond dat de muziek die hij maakt Neil Young leek maar meer op Nick Cave.

Johny Favourite
Haha, Mascis is eem recalcitrante grijsharige puber; zijn gitaarsoli zijn zonder enige twijfel zwaae geinspireerd door Young (en gek paard).

Nick Cave, die trouwens volgens mij tot vrij recent vooral piano speelde, hoor ik zelf niet.

]YouTube - SXSW - Lou Barlow (Dinosaur Jr)

Trouwens terug komend op de Neil Young link? Ooit Out There gehoord? Kan zo een Young song zijn maakt hem niet minder maar goed.

avatar van Lexicon Devil
Als grote D Jr fan zijnde doet het me pijn te zeggen dat ik dit maar een matig en vooral saai en niet-verassend plaatje vind. Mja er staan een stuk of 2 a 3 aardige tracks op maar dat was het dan ook. Veel te liefjes zonder dat je een aantal keer onder je kont geschopt wordt.
Net als de hoes, schattig en snoezig

Misschien ben ik wel teveel verwend, maar de snijdende, passende solo's zijn schaars. En het lijkt zoveel op voorgaande nummers.

Ook het nummer wat gezongen wordt door Barlow vind ik echt 3 keer slechter dan de 2 van "zijn" tracks op de vorige plaat.

Het gemiddelde is bijna een belediging voor You're living all over me en Bug.
3,8 tegen 3,9.....hmmkeej.
Het zal wel weer de nieuwheidshype-stemming zijn die vaak de kop op steekt bij MuM.

Of je begint oud te worden waar niks mis mee is. Ik vindt deze ook veel minder dan You're living maar nog steeds erg tof.

Lexicon Devil schreef:

Dan zitten alle journalisten waarschijnlijk op op MusicMeter. Want de Recensies waren heel erg positief. Maar ja dat ter zake, want ja als jij het een slechte plaat vind zal het wel weer aan de rest liggen.

Volgens mij heb jij nummer 11 niet gehoord. Een van de beste Dinosaur songs. Een snijdende solo van 4(!) minuten, die geen seconde verveeld.

En YLAOM staat veel te laag op deze site.