Coldplay - A Rush of Blood to the Head (2002)

Label: Parlophone

1. Politik (5:18)
  2. In My Place (3:48)
  3. God Put a Smile upon Your Face (4:57)
  4. The Scientist (5:09)
  5. Clocks (5:07)
  6. Daylight (5:27)
  7. Green Eyes (3:43)
  8. Warning Sign (5:31)
  9. A Whisper (3:58)
  10. A Rush of Blood to the Head (5:51)
  11. Amsterdam (5:19)
  12. Clocks [Edit] * (4:13)
  13. Crest of Waves * (3:40)
  14. Animals * (5:35)
  15. Murder * (5:37)
  16. In My Place [Live] * (4:03)
  17. Yellow [Live] * (5:13)
avatar van mnrk
Blijft het beste album van Coldplay....Scientist, clocks en Politik blijven nog steeds geweldige nummers om te horen.

Rizz
Hoorde het een week geleden voor het eerst helemaal, kende slechts de nummers ''the scientist'', ''clocks'' en ''warning sign''.
Na beluisteren van het totaal dacht ik alleen maar;
te gek.
Kon eerst totaal niet overweg met z'n stem aangezien ik meer van het rauwere werk hou maar dit album is gewoon met één woord waanzinnig te noemen

avatar van Harribo
....niemand die Green Eyes super vindt???....ik ben er helemaal weg van!

avatar van Nicolage Rico
Harribo schreef:
....niemand die Green Eyes super vindt???....ik ben er helemaal weg van!

Was ooit mijn favoriete nummer van de plaat (maar goed, dat zijn er veel geweest op AROBTTH).

dVTB schreef:
Zes jaar oud, dit album. En ik snap nog steeds niet waarom Politik geen single is geworden.

Onbegrijpelijk. Het beste nummer van de cd.

avatar van Chronos85
Als we toch bezig zijn. Amsterdam is voor mij persoonlijk toch echt het emotionele hoogtepunt van het album. Alleen al de titel spreekt boekdelen (zegt een Amsterdammer ).

Prachtig

0,5
Saaie muziek, kan me totaal niet boeien en het klinkt ongeveer allemaal het zelfde

En daarom geef je alles van Coldplay een 0,5?

avatar van Bulldozer
mnrk schreef:

Mee eens. Het mooiste, meest indringende, intense album van Coldplay.
"Warning Sign" is ook zo'n heerlijk droevig, melancholisch nummer.

release schreef:
En daarom geef je alles van Coldplay een 0,5?

Tja, als alles op elkaar lijkt...

Knap dan dat hij ze allemaal durfde te beluisteren

release schreef:
Knap dan dat hij ze allemaal durfde te beluisteren

in m'n vriendengroep zijn er een paar al jaren lyrisch over coldplay. Dus als die er zo enthousiast over zijn dan moet ik toch ook maar is gaan luisteren. Ik heb het steeds bij ieder album weer opnieuw geprobeerd maar het kan me gewoon niet boeien. Sorry guys don't hate me.

Doen we niet. Maar 0.5? Dan vind je het dus echt zeven kleuren bagger slecht? Dat is echt heel laag hoor. Maar goed als jij het vindt hebben wij niets te zeggen.

0.5 is een overdreven statement. 0.5 geef je aan Jan Smit of aan Nick & Simon. Niet aan Coldplay.

helenmirren schreef:

Dat is jouw mening. Daar zijn anderen het misschien weer niet mee eens. Als iemand dit 0.5 sterren vind, dan is dat zo. Daar wordt het voor jou toch niet ineens een slechte plaat van?

helenmirren schreef:

ik luister dan idd liever jan smit dan coldplay

avatar van RestLove
Ongetwijfeld het beste Coldplay-album, moeilijk favorieten aan te geven maar ik vind The Scientist en de titeltrack wel echte klappers.

Voor mij is het slot-duo van het beste wat ik ooit op een album gevonden heb. A rush of blood to the head, gevolgd door het serene Amsterdam, meer moet dat niet zijn...

Kingsnake
Saaie muziek zonder creativiteit.
Een perfecte popmuziek-plaat, dus.

0,5 punten zijn nog te veel.

avatar van frankmulder
Kingsnake schreef:
Leuk voor tieners die aan zelfmoord denken.

Ik ben geen tiener, en ik denk ook niet aan zelfmoord, en toch vind ik deze plaat leuk. Moet ik me nu zorgen gaan maken?

frankmulder schreef:

Weet niet.
Als je vind dat ik een sterk punt maak.

avatar van frankmulder
Misschien is het wel nonsens wat ik post.

Dat was zo ongeveer mijn boodschap.

Jensi

Weet niet.
Als je vind dat ik een sterk punt maak.
Misschien is het wel nonsens wat ik post.

Ik vind het wel nonsens iig

Ik denk hierbij niet aan zelfmoord,en qua creativiteit ontbreekt niks aan dit album.

frankmulder schreef:

Dat was zo ongeveer mijn boodschap.

Maar naar mening blijft het flut-pop met een overdadig depressief sfeertje.

Kingsnake schreef:

Maar naar mening blijft het flut-pop met een overdadig depressief sfeertje.

Melancholisch op z'n hoogst; depressief is toch allesbehalve het juiste woord voor deze plaat.

avatar van Smiechtel
Inderdaad. Als Kingsnake dit al depressief noemt zou ik zeker niet Joy Division of bepaalde The Cure albums gaan luisteren

Smiechtel schreef:

Doe ik ook niet.
Alhoewel ik The Cure dan wel weer leuk vind.

avatar van Bulldozer
Kingsnake schreef:
Saaie muziek zonder creativiteit.
Een perfecte popmuziek-plaat, dus.

Leuk voor tieners die aan zelfmoord denken.

0,5 punten zijn nog te veel.

Dit is inderdaad (gevaarlijke) onzin.

avatar van Kim008
Wat is Clocks toch een fantastisch nummer! (Maar de rest van het album is ook heel erg goed hoor!)