Coldplay - A Rush of Blood to the Head (2002)

Label: Parlophone

1. Politik (5:18)
  2. In My Place (3:48)
  3. God Put a Smile upon Your Face (4:57)
  4. The Scientist (5:09)
  5. Clocks (5:07)
  6. Daylight (5:27)
  7. Green Eyes (3:43)
  8. Warning Sign (5:31)
  9. A Whisper (3:58)
  10. A Rush of Blood to the Head (5:51)
  11. Amsterdam (5:19)
  12. Clocks [Edit] * (4:13)
  13. Crest of Waves * (3:40)
  14. Animals * (5:35)
  15. Murder * (5:37)
  16. In My Place [Live] * (4:03)
  17. Yellow [Live] * (5:13)
Gerben-DT
Coldplays beste plaat. Vooral de laatste twee nummers zijn werkelijk fantastisch.

Echt een geweldige plaat naar mijn mening, af en toe een nummer dat wat minder is (Daylight, Green Eyes, A Whisper) maar al met al zeer goed. 4,5 ster voor mij!

mathieudc
Bijzonder sfeervol album en momenteel ben ik volledig verkocht aan 'A Whisper', wat een sfeer, wat een energie! Vanaf nummer 6 staan er nummers die op het eerste gehoor een beetje 'vulling' zijn maar achteraf echt uitgroeien tot parels! Coldplay: een band die op elk album kwaliteit blijft leveren maar telkens buiten m'n top-10 valt.

kingofrock
begint sterk maar eindigt wat minder, de topnummers voor mij zijn amsterdam, god put a smile up on your face en the scientist

avatar van philtuper
Wat mij betreft Coldplay's beste. Parachutes trok ik net niet en wat er na A Rush Of Blood To The Head is gemaakt vind ik stukken minder. Maar op dit album staan vrijwel alleen maar sterke nummers.

avatar van jacobz
Beste album van coldplay. Toch vindt ik hun nieuwere werk zeker niet slecht.

avatar van RensZ
kingofrock schreef:

Nou ja ik moet zeggen dat dit album fantastisch eindigt met A Rush of Blood to the Head en Amsterdam. Maar over het algemeen bij vele andere albums is dat wel zo, vind ik dan toch. Albums openen heel erg sterk en tegen het einde wordt het allemaal iets minder.

Hoe kan dit album nu op de 4de plaats staan van de toplijst. Ok het is geen slechte muziek maar ook niet. Echt overrated die gasten. Maar ja ieder zijn ding. Ik vind het alleen raar dat toch veel mensen dit op hun top 10 zetten.

avatar van RensZ
Dit is gewoon een erg sterk album, je kan je ook afvragen waarom OK Computer op nr. 1 staat.

Mensen oordelen allemaal op een andere manier, ik vind dit een sterk album jij misschien minder. Gelukkig heeft iedereen een andere smaak anders liepen we allemaal achter dezelfde meid aan.

avatar van Ampivinni
had het eerlijk gezegd nooit zo erg op coldplay totdat ik The Scientist in de top 2000 hoorde xD

kingofrock
volgens vele de beste coldplay plaat, volgens mij..... niet
ik vind de eerste het beste hier klinkt het allemaal veel commercieler enzo niet dat deze slecht is, integendeel!
het album begint heel goed de eerste 5 nummers zijn heerlijk, vooral god put a smile up on your face, maar 6 tot en met 9 niet zo bijzonder 10 en 11 zijn dan wel weer erg goed, ik vind het een goede plaat, de zanger heeft een goede stem, maar ik snap niet dat deze plaat op nummer 4 staat in de top 250 maarja ieder zijn eigen mening

avatar van Harribo
Snap ook niet dat deze plaat op nr 4 staat.
Het is een goed album, maar ken er betere.
Sommige nummers gaan mij vervelen (god put...,scientist..).
Green eyes vind ik onderschat. A whisper is lawaai, die hadden ze echt weg moeten laten, nu moet ik steeds die apart skippen.

RensZ schreef:

en zouden alle kerels ruzie krijgen overwie de meid krijgen mag, als ze uberhaupt de kerels leuk vind

mathieudc
Harribo schreef:
Snap ook niet dat deze plaat op nr 4 staat.
Het is een goed album, maar ken er betere.
Sommige nummers gaan mij vervelen (god put...,scientist..).

Nee jong, A Whisper vind ik een pareltje. Een laatbloeier wel, maar een pareltje eens je in de sfeer zit! Maar ja, das natuurlijk allemaal persoonlijk.

heb de laatste tijd een beetje ''last'' van een 'Rush of Colplay to the Head'

avatar van Kossy
2 skipnummertjes, a whisper en daylight. De rest is echter zo verschrikkelijk mooi dat ik ruim op 5* uitkom. Green eyes is mijn favoriet.

JanBetonde2e
Ja, het was dit album of VLVODAAHF dat op 1 zou komen te staan in mijn top 10(ik wil niet 2 keer dezelfde artiest in mijn lijstje hebben staan)
Ik heb toch gekozen voor VLV omdat daar elk liedje echt waar geweldig is, en hier heb ik een klein minpuntje en dat is daylight, ik vind het geen slecht nummer, dat niet, maar niet zo sterk als de rest van dit album, maar nog steeds de hoogste score voor dit album, dat zou ik alleen al kunnen geven voor het nummer A Rush Of Blood To The Head

avatar van hoi123
Ik heb dit album weer in mijn top 10 gezet. Ik had er een lange tijd veel te veel naar geluisterd en vond hem steeds slechter klinken. Maar toch heb ik hem laatst weer opgezet en hij is meesterlijk. Ik ga alle nummers door.

Politik: Één van de beste openers die ik ken. Na een verpletterend intro en een verpletterend refrein komt een geweldige outro van één minuut. Een van mijn favorieten van dit album.
5/5

In My Place: De eerste single van het album. Een zoet melodietje dat op de gitaar wordt gespeeld. Als ik dit nummer heb beluisterd, blijft het de hele dag door mijn hoofd spoken. Ook super. 4,5/5

God Put A Smile Upon Your Face: Ook één van mijn favorieten. De simpele, maar geweldige drums, het heerlijke gitaarloopje en de ongelooflijk goede zang van Chris Martin maken dit nummer tot een fantastisch geheel.
5/5

The Scientist: Eigenlijk is dit gewoon een doodgewoon nummer. Hele eenvoudige piano, het knalt niet. Maar toch is dit nummer zo speciaal en goed. Gewoon prachtig hoe Martin op het eind zijn stem uithaalt tot een soort wolvengehuil. 5/5

Clocks: De grootste hit van dit album. Waarschijnlijk heeft iedereen dit nummer wel eens gehoord. Misschien komt het doordat het zo vaak gedraaid is, maar ik vind dit nummer één van de mindere van deze plaat. Toch is hij nog steeds goed.
4/5

En dan komt Daylight. Na A Rush Of Blood To The Head mijn favoriet van dit album. Ik kan dit niet heel goed beschrijven. Dit is gewoon echt heel goed.
5/5

Green Eyes: Eerst skipte ik dit nummer altijd. Maar nu vind ik ook dit nummer zeer goed. 4,5/5

Warning Sign: Tsja, dit vind ik dan toch echt de minste. Nogal saai en de tekst hiervan is ook niet heel speciaal, in tegenstelling tot de andere nummers. Wel oké, niet meer.
3/5

A Whisper: Coldplay goes psychedelic. Een heel goed nummer.
4,5/5

A Rush Of Blood To The Head: Mijn absolute favoriet. Dit is gewoon buitenaards mooi. Een ingetogen couplet, wat dan plotseling omslaat in een bombastisch, prachtig refrein. Één woord: Wauw. 5/5

Amsterdam: Een hele waardige afsluiter met een prachtige climax. 5/5

Als ik dit album heb beluisterd, ben ik echt stil voor een lange tijd. Ik ken weinig betere albums. Ik vind de notatie in de top 250 dan ook volkomen terecht. Dit is echt heel erg goed.

jorisker
In het soft-rock genre onovertroffen. Ik vind Politik verreweg het beste nummer van het album, de emotie en de climax op het einde is echt onbeschrijfelijk mooi. Geen enkel nummer dat ik skip.
Ik vind dat men dit album goed in zijn genre moet plaatsen, want in dat sub-genre is het de beste plaat ooit gemaakt naar mijn idee.

Gerben-DT
jorisker schreef:
Ik vind Politik verreweg het beste nummer van het album

Dat is nou net het nummer dat ik niet zo goed weet te waarderen. Ik begin meestal bij nummer twee om vervolgens wel alle nummers zeer te waarderen, met het beste als laatste. De titelsong en amsterdam zijn werkelijk fantastisch!

avatar van avdj
Als lid van de downloadgeneratie wordt het steeds lastiger een persoonlijke band op te bouwen met een album. Normaliter download ik muziek, zodra die bevalt schaf ik de CD aan.

Hoe anders is dat bij dit album! In 2002 interesseerde ik me als 15-jarige nog maar net in muziek toen mijn broer al allerlei ontdekkingen deed. In My Place was geloof ik een single die we beiden erg sterk vonden. We fietsten naar de plaatselijke platenboer en vonden dit album.

Zuinig als ik was kopieerde ik het en scande daarbij heel nauwkeurig het hoesje. En zo luisterden we beide intensief naar het album. Omdat mijn collectie nog erg smal was moet ik het toch vaak gehoord hebben. Toen ik deze site ontdekte ebde de belangstelling langzaam weg. Eigenlijk vind ik alles wat Coldplay hierna heeft uitgebracht van een beduidend lager niveau.

Nu vond ik dit album voor €5,90 en kon het niet langer laten liggen. Weg met dat kopietje! Ik stopte de schijf in mijn CD-speler en: alles leek weer te zijn zoals ik het voor de eerste keer hoorde! De zware drums van Politik, de prachtige afsluiter Amsterdam en Clocks dat ik toen al te vaak gehoord had. Destijds had ik een vakantiebaantje bij een leliebedrijf en hoorde het nummer 5/6 x per dag. Doodzonde natuurlijk, de eerste keren kreeg ik namelijk kippenvel!

Stem verhoogd naar 4,5*

JanBetonde2e
Ik heb ongeveer hetzelfde als avdj hierboven vertelt, ik heb gewoon een speciale band met Coldplay.
Coldplay was de eerste band waar ik me als jonge jongen in interesseerde, de eerste band waar ik gek van was, mijn oudere zus die luisterde vroeger altijd naar Coldplay, en wat vond ik het erg als ik moest meeluisteren, maar toen ik eenmaal eindelijk naar muziek begon te luisteren, kwam ik erachter wat voor mooie muziek dit wel niet is, zo simpel soms maar toch zo mooi

jorisker
Gerben-DT schreef:

Dat ben ik met je eens, de titeltrack is gewoon fantastisch, net zoals Amsterdam. Maar wat ik in Politik zo mooi vind is de bridge. Zodra alleen de piano overblijfd na de derde keer refrein en dan die emotie met op het einde die enorme explosie, dat maakt Politik voor mij het beste Coldplay nummer!

politik 3,5 *
warning sign 3*
a whisper 3*
a rush of blood to the head 4,5*
amsterdam 5*

album begint erg goed met 5 zeer goede nummers daarna zakt het helaas heel erg in, laatste 2 nummers zijn wel top!
als het hele album zo goed als het begin en het eind had het mischien een plekje verdiend in me top 10 maar dat zit er nu helaas niet in...

toch 4* voor dit hele sterke album met helaas veel mindere nummers

Veel mindere nummers:o
Er staat geen een minder nummer op, oke misschien eentje (Daylight)
Dit album staat vol met prachtige liedjes, Warning Sign bijvoorbeeld

avatar van RvS_009
precies, warning sign, green eyes en a whisper zijnook geweldig, je moet ze wel ff de tijd geven Vooral als je echt eens geconcentreerd naar warning sign luistert is die echt prachtig. Alleen daylight is wat minder, maar nog steeds een leuk nummer hoor.

ik ga ze zeker nog een aantal keer luisteren en ze nog een kans geven, mischien stijgt me cijfer dus nog

avatar van woutorrmusic
Green Eyes is misschien wel hét beste liedje als je verliefd bent...

helaas is me cijfer niet gestijgt maar gezakt, als je hiervoor parachutes geluisterd hebt of hierna parachutes luistert merk je wel dit dit echt veel minder is

nee hoor