Miles Davis - Ascenseur pour L'Échafaud (1958)

Score / Jazz
Label: Fontana

1. Nuit sur les Champs-Élysées [Take 1] * (2:25)
  2. Nuit sur les Champs-Élysées [Take 2] * (5:20)
  3. Nuit sur les Champs-Élysées [Take 3] * (2:47)
  4. Nuit sur les Champs-Élysées [Take 4] * (2:59)
  5. Assassinat [Take 1] * (2:02)
  6. Assassinat [Take 2] * (2:10)
  7. Assassinat [Take 3] * (2:10)
  8. Motel * (3:56)
  9. Final [Take 1] * (3:05)
  10. Final [Take 2] * (3:00)
  11. Final [Take 3] * (4:04)
  12. Ascenseur * (1:57)
  13. Le Petit Bal [Take 1] * (2:40)
  14. Le Petit Bal [Take 2] * (2:53)
  15. Séquence Voiture [Take 1] * (2:56)
  16. Séquence Voiture [Take 2] * (2:16)
  17. Générique (2:45)
  18. L'Assassinat de Carala (2:10)
  19. Sur l'Autoroute (2:15)
  20. Julien Dans l'Ascenseur (2:07)
  21. Florence sur les Champs-Élysées (2:50)
  22. Diner Au Motel (3:58)
  23. Évasion de Julien (0:53)
  24. Visite du Vigile (2:00)
  25. Au Bar du Petit Bac (2:50)
  26. Chez le Photographe du Motel (3:50)
Nicci
Wat is dat nu voor rare redenering? Die muziek past toch prima bij de sfeer van dat spotje?

In mijn ogen niet. Het wekt vrijwel niets meer dan irritatie op.

neo
Het is begrijpelijk dat sommige mensen er niet tegen kunnen dat iets uit zijn oorspronkelijke context wordt gehaald en ergens anders voor gebruikt wordt.

Stijn_Slayer
Ik heb de CD met de originele tracklist aangeschaft, zonder al die extra's dus. De film ken ik niet, dat is van ver voor mijn tijd, maar ook zonder film kan ik hier van genieten. Kort maar krachtig en ontiegelijk sfeervol.

avatar van dj maus
LaCaméraStylo schreef:
Deze score is zo kwetsbaar, die mag je niet aanraken.

avatar van dj maus
eazyfan schreef:
#1 t.e.m. #16 horen dus niet op de originele LP als ik het juist heb, eventjes corrigeren.

een 10" was dat

Nicci
Ik vind het overigens een beetje raar dat deze plaat 1957 als geboortejaar heeft. De film is uit 1958 en ik kan me niet voorstellen dat de plaat eerder in de winkels lag. Hij is wel opgenomen in 1957, maar naar ik aanneem pas uitgegeven in '58.

Stijn_Slayer
Dat klopt Nicci. In 1958 is deze uitgegeven, in 1957 is hij opgenomen.

avatar van Jazzyfan
Sfeer op dit album is top. In de wintermaanden opgenomen en dat draagt natuurlijk ooook bij aan de sfeer. En wat boeit die reclame nou weer. De muziek zou het ook prima doen in een reclame voor bananen, gewoon omdat het geweldige muziek is. *****

Father McKenzie
De soundtrack vind ik ook top, door het aparte sfeertje. Ik vond vandaag de film voor ca 7 € en nam hem mee. Zal ik eindelijk eens de film zien die hoort bij deze supermooie score!

Stijn_Slayer schreef:

Kun je misschien aangeven welke uitgave dat is nr. en zo....

Fingertippie schreef:

Kun je misschien aangeven welke uitgave dat is nr. en zo....

000939802 op Verve (2007).

Stijn_Slayer schreef:

000939802 op Verve (2007).

Bedankt, ga eens kijken of die nog te koop is.

LocoHermano
Winterplaat. Lekker voor achter het stuur. Wel op de weg blijven letten met die gladheid.

avatar van Smooth
Deze plaat gekocht op een dubbel CD waar ook de albums Kind of Blue en Somethin Else op staan voor maar 5 Euro! En ze waren ook nog eens geremastered, gelijk meegenomen. Lekker warme muziek voor in deze koude tijden.

avatar van Fingertippie
Korte versie nergens tegen gekomen, daarom toch maar de lange versie aangeschaft....geen moment spijt van...heerlijk album.

avatar van Fingertippie
Zoals ik in vorige bericht reeds schreef geen enkele moment spijt van het feit dat ik alleen de lange versie nog maar aan kon komen. Wat een heerlijke luister muziek, ondanks diverse malen het zelfde thema geen moment saai of vervelend. Dit is voor mij een van de betere Miles albums.....ken er nog maar 4....dus zegt het niet zoveel...

avatar van Lexcoaster
Lekkere achtergrond muziek, maar op enkele goede nummers na, is het niet genoeg om mij aandachtig naar de muziek te laten luisteren en te blijven boeien.

avatar van vigil
Zeer fijne plaat van heer Davis, jullie snappen dat vooral nummer 8 mij erg aanspreekt

Amsterdamman
prachtig album, Miles flikt het weer. Nog steeds is de invloed van dit album niet te onderschatten. Ibrahim Maalouf - Wind

avatar van HugovdBos
Eén van de oudste soundtracks die ik heb beluisterd. Afkomstig van Miles was het wel een paar luisterbeurten waard. Prachtige spanningsopbouw en soms krachtig en dan weer heel verfrissend. De film zelf niet gezien, maar denk dat het daarbij nog beter tot zijn recht komt.

avatar van Bruno_6
De film wordt deze zaterdag om 22.55 uur uitgezonden op Canvas!

En het is een aanrader. Van mij tenminste

zaaf schreef:
En het is een aanrader. Van mij tenminste

Ook van mijn kant. Briljant stuk cinema.

Ah, is dat niet de connaisseur FM grapje, Franck

Franck Maudit
Het is eerder geopperd: stem op de juiste frequentie af en u vindt.

Nu, deze film zit op een perfecte frequentie.
Ik zou kunnen verdrinken in Jeanne Moreau's blik wanneer ze rusteloos de straten trotseert.

Maar naar verluidt is de zaaf-golflengte ook uitermate geschikt om uw horizon net dat tikkeltje breder te maken.

zaaf
Ocharm, Jeanne... wat een vrouw... zo maken ze ze niet meer.

Jaja, stem gerust af op de breedtegolf zaaf. Zo maken ze ze straks ook niet meer

avatar van Johnny Marr
Net de film bekeken. Die viel mij zeker mee, en de muziek voegt veel toe. Het album zelf ga ik niet zo gauw meer opzetten.

Misterfool
Sterke filmmuziek, waarbij met name Générique in positieve zin opvalt. Dat nummer is ronduit tijdsloos!

Misterfool schreef:
Sterke filmmuziek

Zelden vond er een mooie symbiose tussen jazz en film plaats. Eigenlijk verdient dit de volle mep (ik deel ze even metafysisch uit).