Elbow and the BBC Concert Orchestra - The Seldom Seen Kid Live at Abbey Road (2009)

Rock / Pop
Label: Fiction

1. Starlings (6:31)
  2. The Bones of You (5:12)
  3. Mirrorball (5:54)
  4. Grounds for Divorce (4:00)
  5. An Audience with the Pope (4:26)
  6. Weather to Fly (5:04)
  7. The Loneliness of a Tower Crane Driver (5:26)
  8. The Fix (5:00)

met Richard Hawley

9. Some Riot (5:58)
  10. One Day Like This (6:39)
  11. Friend of Ours (5:01)
Gregson
joko16 schreef:
nee geef mij de studioversie maar, is een stuk intiemer.

Sluit ik me bij aan.

avatar van Ataloona
joko16 schreef:
nee geef mij de studioversie maar, is een stuk intiemer.

Geef mij ze maar allebei

avatar van Vincent90
Prachtig, wonderschoon. Studioversie viel ook al bij mij in de smaak maar dit, met zo'n groots orkest erachter... Om van te smullen!

4.5* (al doet het me pijn om de waardering daarmee omlaag te halen)

TvO
TvO schreef:
Het album krijgt van mij een ,5 minder dan het origineel omdat ik het niet zo heel veel vind toevoegen. Ze hadden wat mij betreft groter mogen uitpakken.

Vergeet deze opmerking van mij, hup half erbij!

avatar van Smiechtel
Zou dit op MM niet onder het kopje 'Elbow' mogen?

LittleBox schreef:

Nou, een kleine nuance (ik was er nl. ook): er was sprake van The Great Piano Disaster of Paradiso en om de tijd te doden mocht de zaal verzoeknummers roepen, waaronder The Final Countdown. Dat leverde al een hoop cabaret op en pas later begon de zaal spontaan de riff te zingen, waarna de band opkwam en FGuy Garvey degene aanwees die de titel noemde en zei: 'You're brilliant'. Legendarisch was het in ieder geval zeker!

Ik was er ook bij. Geniaal optreden en wat een improvisatievermogen van Guy. Deden we ook niet de kansloze wave?

De Klever
Dit is echt een meesterlijke uitvoering, van de normale cd The Seldom Seen Kid, die me iets minder wist te raken op de één of andere manier.

De live uitvoering zorgt voor een bijzondere sfeer, hoort ook goed bij de komende wintermaanden heb ik het idee.

TvO
Smiechtel schreef:
Zou dit op MM niet onder het kopje 'Elbow' mogen?

Staat er in principe ook bij, helemaal onderaan bij "Groepen/samenwerkingen"

avatar van sander.h
Werkelijk wonderschoon. Heb het eigenlijke album nooit gehoord, maar petje af voor de nummers. Ik zou nu hoogtepunten kunnen gaan noemen maar dat heeft eigenlijk niet zo veel zin. 5*

Hoe bizar goed! Het orkest brengt de cd echt naar wonderschone hoogte.

avatar van dvdschaaf
Bijna 100 stemmers en gem 4.63 erg hoog!!!

Zoals verwacht is deze live-uitvoering van "The Seldom Seen Kid" werkelijk geweldig. Wat mij betreft kan muziek niet veel mooier worden dan de live-uitvoeringen van "Some Riot" en "The Loneliness of a Tower Crane Driver". Het orkest tilt zeker deze beide nummers naar een (nog) hoger niveau. Mijn favoriete liedje van het studio-album, "One Day Like This", vind ik in de live-uitvoering ietwat tegenvallen, maar nog steeds gewoon goed.

Ik weet nog niet hoeveel sterren ik het album ga geven. Ik twijfel nog sterk tussen 4,5 en 5*.

avatar van KampF
4,5* van mijn kant nu, en dat terwijl ik het origineel nog steeds niet gehoord heb
Zou het een deceptie zijn ná deze magistrale uitvoering? Zal wel niet.

avatar van de_nis_
KampF schreef:
Zou het een deceptie zijn ná deze magistrale uitvoering? Zal wel niet.

Jammer dat je het origineel niet kent.
Ik beschouw deze als een extra toefje slagroom op een heerlijk taart.

Ik denk dat het geen deceptie zal zijn, maar een fantastische ervaring zal het ook niet zijn.

avatar van Sparks
TvO schreef:

Staat er in principe ook bij, helemaal onderaan bij "Groepen/samenwerkingen"

Nou hij zou mijns inziens ook (beter) bij live/verzamel albums passen. Dit omdat the BBC orchestra zelf geen MM pagina heeft.

De Klever
Vandaag de DVD en CD binnen, ben hier toch wel hééél blij mee. Dat jullie het even weten.

Moet toch zeggen dat de DVD weer iets extra's toevoegt aan het geheel.

avatar van Oldfart
....ja, plaatjes

Plaatjes idd

Even een verduidelijking dan:

Dit is een DVD die ik, in tegenstelling tot DVD's die ik bij andere CD's heb gekregen, wèl nog eens op ga zetten.

avatar van Carebo
Kijk gewoon naar het gemiddelde en dat zegt méér dan genoeg!!

Heb hem sedert gisteren, eindelijk in huis, stonden nog 2 exemplaren in Fnac Gent en heb ze beiden mee gebracht (ook een exemplaar voor mijn zoon).

Prachtig, geniaal, super... lovende woorden schieten hier te kort!

Bovenop de dvd er nog bij (mag eigenlijk wel voor 26,50 euro)

Ik denk dat dit album, het studio album in mijn top 10 zal vervangen!

avatar van Mctijn
Vervelend, omdat het een album uit 2008 is, maar ik hem hem niet anders dan op nr1 zetten in mijn top10 voor 2009.

avatar van Leonard91
Ik had nog nooit met een 4,5 het gemiddelde omlaag gehaald maar voor alles is een eerste keer zullen we maar zeggen.

Heerlijke plaat, maar dat was het origineel ook al. Hangt een beetje van mijn stemming af welke ik beter vind maar ik denk dat ik de studioversie net een tikkeltje beter vind.

Rik H.
Nadat ik eind 2008 veel te laat The Seldom Seen Kid heb ontdekt, ben ik langzaam maar zeker behoorlijk verslaafd geraakt aan deze plaat.
En nu sinds een week, ook weer te laat, deze live uitvoering in huis gehaald.
Weer een nieuwe ervaring en wat voor één!
Orkest en koor tillen alle nummers naar een nog grotere hoogte, met name The Bones of You, The Loneliness of a Tower Crane Driver en het einde van Grounds Of Divorceen (en ga zo nog maar even door) zijn nog beter geworden naar mijn zeer bescheiden mening.
Krijg niet vaak druk op de ogen en een brok in de keel van een live opname, maar Elbow lukt dat blijkbaar dus wel.

avatar van Hendrix4live
135 stemmen en een 4,62! Nog steeds zo hoog

avatar van StuF
sorry dat ik dat gemiddelde naar beneden haal , tis me net niet spannend genoeg voor een echte top beoordeling. maar wie weet vergis ik me, het album is pas 2x langsgekomen en daarbij viel ik de 2e keer in slaap, ook en vooral omdat ik gewoon erg moe was.
het origineel krijgt vooralsnog mijn voorkeur.

avatar van Mctijn
Van 5* naar 4,5*.
Topalbum, maar lastig om gelijk te beoordelen als bijv. "Ziggy Stardust" en "Sgt. Pepper". Als er 4,75* bestond, had dit album het gekregen

avatar van Teunnis
Vandaag deze CD/DVD gekregen als verjaardagscadeautje

Ik had natuurlijk al de filmpjes op YouTube gekeken en toen kwam ik tot de conclusie dat, ondanks dat het schitterend was, toch onder deed voor het origineel. Maar ik ben van gedachten veranderd, ze hebben een van de beste albums van de "noughties" tot op de puntjes van de i geperfectioneerd. Duidelijk te horen op nummers als The Loneliness of a Tower Crane Driver, One Day Like This en Starlings dat het orkest en koor toch van ontzettende toegevoegde waarde zijn.

Ik heb het alvast verhoogd van 4.5* naar 5*, en wellicht neemt het de plek van het origineel over in mijn Top 10.

avatar van Mistikus
Dit Album neigt naar muzikale perfectie. Elk Nummer is sterk en bevat schitterende composities. Zanger Guy Garvey heeft een fantastische stem en de band en het orkest zorgen voor het ongelofelijke muzikale landschap. Mirrorball, Weather To Fly en One Day Like This zorgen elke weer voor kippevel. Voor mij het beste album sinds tijden.

avatar van Hendrix4live
StuF schreef:
sorry dat ik dat gemiddelde naar beneden haal

NEE! Hij is gedaald naar een 4,58!

Guardian of Isis
Schandalig ondergewaardeerd, deze! Ik heb ook nog nooit het gemiddelde naar beneden getrokken met een 4,5.

avatar van kazzie
Een verdiende 5 sterren.
Na zoveel tijd blijft het kippenvel!