Elbow and the BBC Concert Orchestra - The Seldom Seen Kid Live at Abbey Road (2009)

Rock / Pop
Label: Fiction

1. Starlings (6:31)
  2. The Bones of You (5:12)
  3. Mirrorball (5:54)
  4. Grounds for Divorce (4:00)
  5. An Audience with the Pope (4:26)
  6. Weather to Fly (5:04)
  7. The Loneliness of a Tower Crane Driver (5:26)
  8. The Fix (5:00)

met Richard Hawley

9. Some Riot (5:58)
  10. One Day Like This (6:39)
  11. Friend of Ours (5:01)
avatar van Don Cappuccino
Na dat ik het normale album heel vaak op het internet heb geluisterd, wou ik het album echt heel graag origineel. Ga ik naar de winkel, staat daar de BBC versie, en dit is nog veel beter dan het origineel! Met het orkest erbij is het echt mooi en nu weet ik echt niet meer wat ik het mooiste nummer vind (ze zijn allemaal zo mooi!). Ik heb bijna nog nooit zo´n mooi album gehoord als dit. Ik trap het album paar plaatsen hoger in mijn top 10 Wauw, wat is dit mooi!

avatar van Arrie
Je hebt het gemiddelde weer omhoog gehaald!

avatar van Don Cappuccino
Mooi toch? Verdient het album ook wel. Er zijn weinig albums die beter zijn dan deze.

avatar van Guinness1980
Dit album word beter beoordeeld dan de "normale" versie. Deze dan ook maar eens een kans geven

Hendrix4live schreef:
Wie van jullie heeft Elbow eigenlijk live gezien?

Op Pinkpop bewust niet gaan kijken voor een goeie plek bij Bruce Springsteen. Maar heb Elbow wel als voorprogramma van U2 gezien in London (Wembley Stadion)

avatar van Guinness1980
Leuke combinatie Elbow met het BBC Concert Ochestra. Toch vind ik tot nu toe het originele album beter.

avatar van Thomzic
De kers op de slagroom.

Een klassieker in wording deze uitvoering.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Uniek document van een prachtplaat, schitterend vormgegeven door het BBC orkest.
Vooral nummers als Starlings, Weather To Fly, Some Riot en de meesterlijke afsluiter / tranentrekker Friend Of Ours klinken voller van geluid dan de originele uitvoering.

avatar van lowieke
Fenome-fucking-naal

avatar van Kill_illuminati
Wat een gemiddelde zeg, het lijkt net als nier geen niet-liefhebbers van zijn.

Lukk0
Het lijkt me dat de niet-liefhebbers van het originele album inderdaad niet deze integrale live-versie gaan luisteren. Zou bij mij niet opkomen in elk geval, een beetje zonde van mijn tijd.

inzekerezin
Prachtig, ik ben sinds jaren een Elbow-fan en na Pinkpop wilde ik zo graag een DVD van deze groep. Ik heb deze nu een tijdje in huis en dit album kan zich meten met de beste albums die ik ooit heb gehoord.

avatar van rien
Ik luister heel wat muzieksoorten, van keihard tot klasiek, maar ik heb nog nooit echt tranen in me ogen gehad totdat ik deze versie van Friend of ours hoorde. Een lied die ze voor hun maat hebben geschreven die overleden is.
Deze cd is goud waard, ik vind het studio album al briljant maar ik heb echt een zwak voor het orkest erbij.

5 volle sterren!

avatar van Hedser
Ik verlaag mijn stem met een halve ster. Ik prefereer toch de studioversie, die heeft naar mijn mening een veel warmer geluid, alhoewel deze uitvoering van Grounds for Divorce wel fantastisch is.

inzekerezin
4,5 naar 5 verhoogd, want na een jaar blijft het album fier overeind. Ik ga ook een plaatsje in m'n top 10 inruimen voor dit meesterwerk. Nadeel voor Elbow is, zie dit maar eens te toppen in de toekomst...

pretfrit
Ik ben niet geheel overtuigd van dit pop/classics album, maar The Loneliness of a Tower Crane Driver is magistraal

avatar van rkdev
Even een tijdje laten rusten, en vanochtend in de auto naar m'n werk weer eens gedraaid. Het orkest dat de gitaarrif op "Grounds for Divorce" speelt geeft me elke keer weer een dikke laag kippenvel !!
Briljante plaat.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Prachtig album, een indrukwekkend document is dit, het orkest geeft dit album net wat extra" s.
De afsluiter heeft tevens een grote emotionele lading bij me gekregen.
In 2010 2 ( jonge ) mensen verloren door ziekte die me zeer zeer na stonden.
Met een van hen ging ik regelmatig een biertje drinken en als je met dat in gedachten Friend Of Ours beluisterd.
Dat laat je niet onberoerd en denk ik vaak.... Love You Mate

avatar van Matthijs72
Het origineel is al 5 sterren...wat moet ik nou...tijdje rechts van de 5-sterren zitten klikken zonder resultaat maar wat komt deze CD/DVD keihard mijn top-10 binnen, pure magie/chemie

avatar van Snoeperd
Dit moet wel één van de hoogste gemiddelden op mume zijn. Terecht, zit te twijfelen welke beter is, origineel of met orkest. Ik heb het origineel thuis maar ik heb sterk de neiging om deze ook te kopen.
Lijkt me leuk als deze ook in de top 250 komt, maar goed, elbow is voor mij wel dé ontdekking hier op musicmeter

avatar van Arrie
Je, je haalt het gemiddelde zelfs naar beneden omdat je 'maar' een 4,5* stemt...

avatar van chevy93
Ik had nog nooit van Elbow gehoord, maar zo'n hoog gemiddelde? Daar moet ik natuurlijk het fijne van weten. Ik had ook totaal geen idee wat ik moest verwachten.

Laat ik voorop stellen dat het best een welkome afwisseling is van wat ik normaal luister. Als achtergrondmuziek zou ik dit ideaal vinden. Vooral omdat de matige nummers mij dan minder irriteren. One Day Like This vind ik verschrikkelijk, maar het slechtste nummer is toch wel Weather To Fly. One Day Like This is veel te bombastishc en Weather To Fly is veeeeel te zoet. Daar tegenover worden wel nummers als The Fix, The Bones of You en de opener (Starlings) neergezet, maar dit zijn geen nummers van dusdanig hoog niveau, zodat ik de andere kan negeren. Voor de rest staan er wat leuke popsongs op die één keer leuk zijn, maar daarna toch niet meer zo interessant zijn. Muzikaal zitten er in elk nummer wel goede stukje, maar in elke nummer zitten ook wel stukken waar ik minder fier van ben. De zang is over het algemeen wel ok, nergens echt goed, maar degelijk. Op de verschrikkelijke zang van Weather To Fly na dan.

Kortom: Een idioot hoog gemiddelde waar ik waarschijnlijk nooit wat van zal snappen. Opzich een aardig album, maar toch niet veel meer?

Edit: Zoveel stemmen voor The Loneliness of a Tower Crane Driver en One Day Like This?

avatar van Mctijn
Als je dit als achtergrondmuziek ziet, verschilt je muzieksmaak dus erg van de mensen die dit album hoog hebben gewaardeerd.
Ikzelf vind dit muziek in optima forma, vol emotie, ijzersterke melodieën en originaliteit.

Misschien zie je het anders als je het over 5 jaar nog eens probeert? Zo niet, dan is dit gewoon niet je smaak, prima toch.

avatar van chevy93
Ik zeg niet dat het achtergrondmuziek is. Ik zeg alleen dat ik dit album beter waardeer als achtergrondmuziek dan als echte luistermuziek.

avatar van Arrie
Wat vind je zo slecht aan de tekst van Weather To Fly?

avatar van chevy93
Allereerst vind ik het al een domme zin, Weather To Fly, maar vooral de manier waarop hij de tekst zingt.

avatar van Arrie
Heb je het nou over de titel of de hele tekst of de manier van zingen?

avatar van chevy93
Alledrie. Zo zoetsappig als de tekst is/oogt, zo saai als hij het zingt en zo slaapverwekkend het muzikaal is.

avatar van hoi123
Ik kan bij veel dingen, maar de tekst van Weather To Fly slecht?
Prachtige tekst als je het mij vraagt. Het nummer snap ik nog wel, maar de tekst?

avatar van Arrie
Ah, ik vind het best een aardige tekst. Gaat overigens over hoe de band elkaar ontmoette en begonnen met de band en anders wilden zijn dan alle andere bands van toen:

"So in looking to stray from the line
we decided instead
we should pull out the thread that was
stitching us into this tapestry vile"

avatar van chevy93
And why wouldn't you try?
Perfect weather to fly.

Maar mijn commentaar was vooral gericht op de zang, iets wat opzich ook wel duidelijk was uit het voorgaande. Heb het aangepast...