Green Day - 21st Century Breakdown (2009)

Punk / Rock
Label: Reprise

1. Song of the Century (0:58)
  2. 21st Century Breakdown (5:09)
  3. Know Your Enemy (3:10)
  4. ¡Viva La Gloria! (3:31)
  5. Before the Lobotomy (4:37)
  6. Christian's Inferno (3:07)
  7. Last Night on Earth (3:57)
  8. East Jesus Nowhere (4:35)
  9. Peacemaker (3:24)
  10. Last of the American Girls (3:51)
  11. Murder City (2:54)
  12. ¿Viva La Gloria? (Little Girl) (3:48)
  13. Restless Heart Syndrome (4:20)
  14. Horseshoes and Handgrenades (3:14)
  15. The Static Age (4:17)
  16. 21 Guns (5:21)
  17. American Eulogy: A. Mass Hysteria / B. Modern World (4:26)
  18. See the Light (4:36)
  19. A Quick One While He's Away * (7:58)
  20. Another State of Mind * (2:45)
  21. That's Alright Mama * (2:00)
  22. Like a Rolling Stone * (6:10)
  23. Burnout [Live] * (2:21)
  24. Lights Out * (2:16)
  25. Know Your Enemy [Live] * (4:47)
  26. The Static Age [Live] * (4:30)
  27. American Idiot [Live] * (4:18)
  28. Jesus of Suburbia [Live] * (9:22)
  29. Holiday [Live] * (4:34)
  30. Are We the Waiting [Live] * (2:49)
  31. St. Jimmy [Live] * (2:58)
  32. Boulevard of Broken Dreams [Live] * (4:41)
nijme255@adsl
Singel valt alvast tegen, toch te hoge verwachtingen?
Of valt "American" niet te overtreffen?
Nog maar even grasduinen naar de andere nummers....

De eerste stem is een feit!!

avatar van tsjong
Facedown schreef:

Idem, eerste waar ik aan dacht.

Dit beschouw ik niet positief:D

T-Dog schreef:
De eerste stem is een feit!!

Dat doe je knap, hoe krijg je dat voor elkaar als ie nog nergens op het web staat??

Roerbakmie
De single valt tegen, ga toch alsjeblieft terug naar het tijdperk van Dookie, Warning, Shennanigans, Insomniac, 1000 smoothed hours etc. etc.

Roerbakmie schreef:

Vind de single zeker niet verkeerd, maar van mij mogen ze zeker ook terug naar hun periode van Insomniac en alles daarvoor

Ik ben erg benieuwd naar de hele cd. De single klinkt iig wel tof. Gaan weer lichtelijk terug naar vroeger heb ik t idee.

leander?
"Know Your Enemy"
Hoezo RAtM ripoff..

greendog schreef:
Ik heb er in ieder geval erg veel zin in! Deze nieuwe Green Day gaat nog meer punk-rock opera invloeden bevatten, en nog meer grootsheid (hopelijk komt deze grootsheid wel geloofwaardig over).
Recensies van live-optredens zijn in ieder geval lyrisch.
De optredens worden vooral vergeleken met The Who, toch geen onaardige vergelijking van de heren van 'The RollingStone'.
Nieuwe single klinkt erg tof, weinig muzikale variatie, dat wel, maar ik ga er vanuit dat de gehele versie van het nummer wel iets anders en vollediger gaat klinken dan een 90 seconden preview.

Bring it on!

Naast The Who, word het album vergeleken met bands als:
Queen, The Clash, The Beatles en The Beach Boys, maar wat mij vooral aanspreekt is wat Mike Dirnt vertelde over hun nieuwe album.

Hij zegt dat de nummers van het album 21st Century Breakdown net aan elkaar spreken als de nummers op het album Born To Run van Bruce Springsteen.
Het album qua verhaal lijn en opbouw is dus te vergelijken met het album Born To Run van The Boss.

Toen ik dat las kreeg ik spontaan kippenvel!
Zelf ben ik groot fan van Bruce Springsteen en ik verheug me echt op dit album van de jongens van Green Day, die al door de jaren heen fantastische muziek hebben gemaakt, en grootse dingen hebben bereikt, ik ben benieuwd!!!

die nieuwe single is echt slecht

avatar van lowieke
Ik heb Green day nooit echt goed gevonden. Beetje gemaakte band. Maar het is helemaal zonde dat ze nog gemaakter zijn geworden...

De vroegere snotty punk rock van green day was wel grappig, maar dit gaat nergens meer over...zonde zonde zonde

elrayo
Ik vind de nieuwe single eigenlijk best leuk.

Misschien komt het doordat ik de bands die hierboven genoemd worden niet ken, maar naar mijn mening is Know Your Enemy gewoon een leuk rock-nummer. Niet hoogstaand, maar gewoon leuk!

avatar van greendog
Robin0 schreef:

Naast The Who, word het album vergeleken met bands als:

Toen ik dat las kreeg ik spontaan kippenvel!

Hmm, dat klinkt zeer goed! Persoonlijk ben ik geen groot fan van Dhr. Springsteen, maar toch, vergelijkingen als deze doet een mens toch zeker goed. De single is dan ook zeker niet slecht, maar zoals American Idiot ben ik van mening dat we het album als 1 geheel moeten beluisteren, en niet de losse nummers.

Nog ongeveer een weekje, dan is het zover, 21CB ligt dan in de winkel en kunnen we ons oordeel er over vellen. Mocht hij van te voren lekken, ga ik hem niet luisteren. Wil gewoon alles kunnen baseren op de CD zelf, met boekje, CD, en doosje.
Ik ben benieuwd!

avatar van Arrie
Robin0 schreef:

Queen, The Clash, The Beatles en The Beach Boys

elrayo schreef:
Misschien komt het doordat ik de bands die hierboven genoemd worden niet ken

avatar van Mr. Rock
Heb jij ooit van Queen en The Beatles gehoord dan?

avatar van Luky12
elrayo schreef:
Ik vind de nieuwe single eigenlijk best leuk.

Misschien komt het doordat ik de bands die hierboven genoemd worden niet ken,!

Waar heb jij de al die jaren gezeten

Ken je The Beatles niet eens dan mag je toch wel schamen vind ik

TvO
Vandaag zijn er een stuk of zes nummers uitgezonden op de amerikaanse radio (KROQ en WAAF). Er is dus weer nieuw materiaal
De releasedatum begint dichterbij te komen...

Van die uitgelekte kan alleen America Eulogy mij bekoren, klinkt echt als de oude Green Day die ik geweldig vind. De rest is erg saai en langdradig, met als dieptepunt 21 Guns.

avatar van Ducoz
zou hij echt gewoon op 15 mei in de mediamarkt liggen?????

Even een pre-release van een aantal nummers, die ze hebben afgespeeld op verschillende radio stations in Amerika, dit zijn de nummers Enjoy!

21st Century Breakdown:

21 Guns:
YouTube - Green Day - 21 Guns

East Jesus Nowhere:
YouTube - Green Day - East Jesus Nowhere

tot nu toe weinig verassend

elrayo
Luky12 schreef:

Waar heb jij de al die jaren gezeten

Ken je The Beatles niet eens dan mag je toch wel schamen vind ik

...Ik had het eigenlijk over RAtM en My Chemical Romance (daar ken ik misschien een paar nummers van). Ik had dat andere bericht nog geeneens gelezen...

avatar van Tijn79
Ik heb zojuist 6 gestreamde tracks geluisterd van (o.a.) KROQ en als die tracks, plus Know Your Enemy de graadmeters zijn voor het album, dan is het album volgens mij inderdaad de overtreffende trap van American Idiot.

De gestreamde tracks zijn:

21 Guns
21st Century Breakdown
American Eulogy
Before The Lobotomy
East Jesus Nowhere
Restless Heart Syndrome

Vooral de 4 middelste tracks springen er voor mij uit.

Ik verwacht nu veel van het gehele album

avatar van MyLittlePony
Ik verheug me nu al 4 jaar op het nieuwe album en had er toch wat anders van verwacht.. ik vind het jammer dat ze lijn van American Idiot hebben doorgetrokken... ik heb nu 6 liedjes gehoord en alleen American Eulogy en 21 century breakdown vond ik nog wel redelijk.. nou ja we zien wel wat het wordt.

avatar van Tijn79
Ik had eerlijk gezegd ook liever een terugkeer naar de oudere stijl gehad ja..

avatar van Ducoz
Ik vind de gelekte tracks erg goed, ik heb alleen restless heart syndrome nog niet gehoord

avatar van Fake_world
strax eens luisteren:)

avatar van greendog
Hij is officieel gelekt, via de Green Day site. Wij Europeanen kunnen de tracks op de volgende site vinden: http://www.wmuk-apache.co.uk/greenday/player.swf
Ik probeer niet al teveel te luisteren, wil wachten tot volgende week, maar het klinkt erg lekker! In mijn ogen is dit een goede en waardige opvolger van American Idiot, die toch zeker wel punky is.

Mensen die denken dat Green Day terug gaat naar Dookie vind ik eigenlijk een beetje belachelijk. Sommige bands gaan vooruit en veranderen hun muziekstijl, in een een zeer positieve manier.
Voor continuïteit en onoriginaliteit luister ik wel naar Nofx, Bad Religion of Rancid. Begrijp me niet verkeerd, daar is niets mis mee. Ik ga lekker genieten van 21CB!

avatar van Shadow91
Het ligt misschien aan mij maar is het gitaar stukje in de 1e anderhalve minuut van Before the Lobotomy niet gejat van Behind Blue eyes van The Who (of de versie van LB)?
Vind het zelf een beetje een mix van dat en wake me up when september ends.
Heb het album trouwens nog niet vaak genoeg gehoord om er een mening over te geven. Vind de single eigelijk een klein beetje magertjes. Ik verwachtte dat Green Day wel met iets beters kwam na 5 jaar. Het is aardig maar niet meer dan dat...

avatar van Tijn79
Wat een waanzinnig album zeg!
Way f@#king better than American Idiot!
Echt een verbetering!!

Alleen Last Night On Earth en Restless Heart Syndrome kunnen me nog niet echt raken, maar verder.........WAUW!!

Bij vlagen krijg ik hierbij een vlaag van Nimrod bij het beluisteren (qua manier van zingen bij een aantal nummers)

Wat mij betreft het wachten waard en ik was bang dat het album mij zou teleurstellen

Het is weliswaar gaan Kerplunk, Dookie of Insomniac maar ik geef em toch 5**