Jiggy Djé - De Ark de Triomf (2009)

Label: Noah's Ark

1. De Hollandse Droom (3:24)
  2. Loop Met Me (2:52)
  3. De Ark de Triomf (8:21)
  4. Superster (3:56)
  5. Bericht van de Sponsor: Ik Ben Er Nog (1:10)
  6. Zeggut (3:31)
  7. Mama Zei (4:17)
  8. Regen op Warm Asfalt (4:38)
  9. Ik Heb Je (4:03)
  10. DOENIEJIGGY (3:04)
  11. Je Weet Wel Wie (3:14)
  12. Bericht van de Sponsor: Aanraken Is Kopen (2:07)
  13. Moevuh (2:49)
  14. Hey DJ! (4:08)
avatar van Timo710
Fidelodelientje schreef:
Ik begrijp dat hele 'kunst'gedoe sowieso niet, iemand die het wel begrijpt?
ik snap het wel, ik heb dit jaar kunstgeschiedenis en kunstbeoordeling gehad en heb de smaak te pakken, vind het best dope dat jiggy het doet.

avatar van Kill_illuminati
Ik vind het ook dope, met name het schijfje zelf met al die Kohfie Konnect dames.

Orklord
Zeer tof schijfje! Net als de vorige plaat weer zeer genietbaar.

avatar van pascal83
Superster was al een erg goed nummer, maar nog liever had ik deze versie op de cd gezien.

avatar van Kill_illuminati
Is er al een videoclip geschoten voor een of nummer?

DevendraBan
Had er geen idee van dat Jiggy met een nieuw album op de proppen ging komen dit jaar. Ik vind 'm wel een fijne mc, niet echt om een heel album van te luisteren maar hij kwam hard in DAC en op zijn eerste solo-album vond ik 'm ook best te pruimen, zowel tekstueel als technisch. Die 'keizer-attitude' vond ik absoluut niet storend.

Maar nu, ik hoorde zojuist van dit plaatje en heb de reacties eens doorgespit, veel negativiteit hier. Zit nu aan track 9 maar ik vind de kritiek onterecht totnogtoe, want zo verschrikkelijk is deze plaat niet, ook de beats niet. De producties zijn inderdaad niet van een erg hoogstaand niveau (zeker van FS Green had ik stukken meer verwacht) maar storen doen ze ook niet en Jiggy kan er rustig op los flowen met zijn fijne stemgeluid.

Zit nu juist aan het stukje met Hef, had die kerel altijd al vermeden, en terecht, zo blijkt, wat een totaal oninteressante mc. Jammer, want die beat klinkt lekker.

pascal83 schreef:

zou inderdaad veel doper zijn geweest met Winne.

DevendraBan
DevendraBan schreef:

Hmm, die productie van FS Green is eigenlijk absoluut niet slecht, ik vind 'm zelfs heel fijn, het refrein is er alleen te veel aan, het breekt met de rest van de beat.

pascal83 schreef:

ik had ze gewoon allebei willen zien zowel die met winne als die van jiggy zelf dat doen wel meer artiesten uniq toch ook rotterdam alleen en rotterdam remix

welke zijn van fs green als ik vragen mag?

hiphop2009 schreef:
welke zijn van fs green als ik vragen mag?

Het nummer Zeggut.

avatar van dusso
Dat nummer met Pete Philly ook.

avatar van tovast
Kan iemand mij de cover uitleggen?
Of is er geen dubbele betekenis.

avatar van tovast
De tracks op dit album passen overigens wel beter bij elkaar dan op Noahs Ark.

avatar van Stapler
MAS schreef:

De hoes is volgens mij ontworpen door de kunstenaar die ook de schilderijen bij alle nummers heeft gemaakt en de hoes van Het IsZover. Hier staan de schilderijen: http://www.jiggydje.nl/

avatar van Pooiertje
Die schilderijen zijn keihard!

avatar van MAS
MAS
Stem verlaagd naar 3. Het is geen slecht album maar Jiggy kan veel beter. Het album heeft ook niet echt een lange houdbaarheidsdatum.

Ik heb je
superster
je weet wel wie
&
Hej DJ zijn gewoon hele goeie tracks
ik snap niet waarom een rapper he als jiggy dje spit met spacekees
egt een wacke rapper die oversext is met een inhoud waaruit alleen drugs en sex naar voren komt..
zeeer matig!!!

avatar van Kill_illuminati
Spacekees heeft een unieke stem met een goede delivery en een gewone flow. Ik vind hem al dope komen op dit nummer. Ik zou het minder tof vinden als Spacekees ineens een Dancin with the devil ala Immortal Technique zou rappen of een Poet Laureate II (Canibus). Op Moevuh doet hij gewoon zijn best en weet me ook gewoon te boeien, geldt ook voor Turk trouwens.

Kill_illuminati schreef:

kan ik me goed in vinden, ik vind Turk eigenlijk best een goede rapper.

dilladawg schreef:

kan ik me goed in vinden, ik vind Turk eigenlijk best een goede rapper.

Ja, moevuh is een van de weinige tracks waar ik spacekees oke vind. ik vind hem vaak te sloom overkomen.
En over Turk. Ik vind het jammer dat hij niet zo constant is. Bij moevuh en mama zei vind ik hem goed meedoen, maar hij heeft ook (te) vaak dat het niet zoveel voorstelt.
toppunten van hem vind ik wel The Illest en Militant Union met R. Kay (allebei in engels).
Misschien moet hij maar een engelstalig album gaan maken.

BattlePack
Vond dit album eerst tegenvallen, omdat ik de 'punchende' Jiggy gewend was, dat al helemaal na HETISZOVER van Kohfie Konnect.
Maar nu ik dit album een paar keer heb geluisterd wordt het steeds beter. Dit album is ook meer een geheel dan het vorige, voor mij was het een groeiertje, en tracks als 'Superster', 'Regen op Warm Asfalt' en 'De Hollandse Droom' laten een ander beeld van Jiggy zien. 4* voor de Ark De Triomf.

Hij heeft al gezegd dat 'de Ark De Triomf 2' de oude hongerige Jiggy bevat.

avatar van Kill_illuminati
Dus het gevolg gaat al komen?

de beste tracks zijn

je weet wel wie
de hollandse droom
superster
hej Dj
ik heb je

die vind k allemaal erg dope hoor
en de beat van fs green zeggut, is hard

tovast schreef:

Misschien moet hij maar een engelstalig album gaan maken.

weetje wat ik vind SPACEKEES IS GEWOON EEN HELE SLECHTE RAPPEr

nog niet over zijn kut accent te spreken
dou done gewoeunn mar uen vaghina zo gaat het met spacekees
kutrapper
turk en jiggy amen

ik ben het wel met je eens, daarom zeg ik ook dat ik hem alleen hier wel oke vind.
maar heb je wel eens naar de teksten van Turk geluisterd?
die zijn dan ook niet veel beter.
hij heeft wel veel meer "swagger" dan spacekees.
over Jiggy niets dan goeds.

MJ_DA_MAN schreef:
Zenuwachtige kutbeat.

inderdaad, behalve dat laatste stukje dubstep.

avatar van Rudie
Het beste Nederlandse Hip-Hop album dat mij dit jaar ter oren is gekomen. Verrassend, ik had absoluut niet verwacht dat Jiggy zijn debuut zou overtreffen, maar hij komt met dit werk wel erg in de buurt.

Dat er al weer zo'n 3 jaar tussen dat debuut en dit werk zit is ook wel te horen. Het stukje zelfreflectie wat op het debuut nog maar minimaal aanwezig was speelt hier de belangrijkste smaakmaker. Tracks als 'De Hollandse Droom' en 'Superster' laten een volwassen artiest horen die nadenkt over zijn werk en zijn leven. En dat is goed, maar veel beter is dat er ook nog gewoon ruimte is voor de Keyser Punchline. Tracks als 'Ik Ben Er Nog' laten horen Jiggy de swagger niet verloren is. Bovendien mogen de gastoptredens er niet voor onder doen. Vooral Turk hoor ik nog graag zijn bek open trekken.

Het knappe van dit werk is dat die twee verschillende invalshoeken harmonieus naast elkaar staan. Het album voelt niet onevenwichtig of richtingloos, maar juist heerlijk doordacht en dat maakt hem net zo goed als zijn voorganger, misschien zelfs beter.

avatar van ThingMan
Jammer dat het nummer '1' er niet op staat. Dat is echt een relaxt nummer.