Jiggy Djé - De Ark de Triomf (2009)

Label: Noah's Ark

1. De Hollandse Droom (3:24)
  2. Loop Met Me (2:52)
  3. De Ark de Triomf (8:21)
  4. Superster (3:56)
  5. Bericht van de Sponsor: Ik Ben Er Nog (1:10)
  6. Zeggut (3:31)
  7. Mama Zei (4:17)
  8. Regen op Warm Asfalt (4:38)
  9. Ik Heb Je (4:03)
  10. DOENIEJIGGY (3:04)
  11. Je Weet Wel Wie (3:14)
  12. Bericht van de Sponsor: Aanraken Is Kopen (2:07)
  13. Moevuh (2:49)
  14. Hey DJ! (4:08)
Bij een aantal tracks (bijv Loop Met Me) kan ik me niet inhouden aan Typhoon te denken. Heel apart. Maar wel dik.

lowieke schreef:
Weet iemand al iets over de achtergrond van deze vage hoes??

De hoes is volgens mij ontworpen door de kunstenaar die ook de schilderijen bij alle nummers heeft gemaakt en de hoes van Het IsZover. Hier staan de schilderijen: http://www.jiggydje.nl/

avatar van nopro
Hoes is gemaakt door Brain Elstak (http://www.lifeofbrian.nl). Vind de hoes tof trouwens.

avatar van lowieke
Ah, ik heb het verhaal gelezen! Toffe shit allemaal, ook van dat amersfoort 750 jaar etc...

Vind toch wel jammer dat het een beetje A-jiggy dje is.. Had liever een beetje de jiggy dje stoerdoenerij in zijn artwork terug gezien. Zoals bijvoorbeeld die gespierde arm die op elk shirt staat

avatar van nopro
Zou niet echt bij dit album passen denk ik;)

avatar van dusso
Ik vind dit album toch niet zo goed als zijn eerste. Maar er staan zeker toffe nummers op (zie hollandse droom, je weet wel wie)

Maar een nummer als doeniejiggy of zeggut verpesten het album toch een beetje.

dion_odinot
doeniejiggy vind ik nou net 1 van de betere nummers

avatar van SoNick
Ik vind het weer een lekker album van Jiggy. Kan niet tippen aan Extince, maar komt er als een van de weinigen wel bij in de buurt!

avatar van TheFunkyM
jonge doeniejiggy is echt, te geniaal!

nopro schreef:
Zou niet echt bij dit album passen denk ik;)

Nee, daar heb je gelijk in...

Vind dan ook dat het album me toch een beetje tegenvalt....

Vind het openingsnummer echt fantastisch en daarna is het al niet zoveel meer...

avatar van thomzi50
Ik vind Spacekees en Turk eigenlijk ook wel tof - alhoewel minder dan Djiggy zelf - op Moevuh. Leuk nummertje sowieso.

avatar van Timo710
Die Sample van Je Weet Wel Wie herken ik; Ik weet alleen niet waar van...

Wie helpt me uit de brand?

raffael77
Toch wel een teleurstellend vervolg.
Hij haalt nergens meer echt goed uit.
Rapt op een irritante slome manier dat me doet denken aan Jay-Z.
Ook de gastbijdrages van verschillende rappers is niet om over naar huis te schrijven.

Zelfs een paar producties vind ik vrij matig.
Ook staan staan er mooie nummers op, maar zo sterk als Noah's Ark vind ik hem niet.

Goed advies voor Jiggy. Laat die Space Kees en Turk ergen anders rappen en ga zelf verder zonder hun.

avatar van Stapler
Hij is ook een groot fan van Jay-Z.
Misschien heeft ie zich laten inspireren?

MAS
Hij rapt toch ook ROC ik leer ze die rap shit. Precies op de manier van Takeover.

Hij geeft toch ook les aan/op een ROC?

avatar van Kill_illuminati
RealTom schreef:
Hij geeft toch ook les aan/op een ROC?

Herman Brood Acedemie in Utrecht.

avatar van dilladawg
Ik vind hem toch wel een beetje tegenvallen, hoewel ik de producties beter vind dan op Noahs Ark.
Er staan wel een paar hele sterke tracks op als:

Je Weet Wel Wie: wat een beat egt enorm goed, minpuntje op die track is Hef.
Hollandse Droom: Tof dat Jiggy zich hier een beetje bloot geeft, weinig rappers die dat doen.
Superster: weer zo'n heerlijke beat, hij doet me een beetje aan de beat van Reunion denken van Slum Village (die sample).

Slechtste track vind ik Zeggut vreselijke beat en Jiggy lult ook maar wat.
De rest van de tracks kunnen me eigenlijk niet egt boeien, goede beats, maar daar blijft het ook bij.

avatar van lowieke
Superster vind ik pijnlijk gestolen van lupe fiasco...

avatar van dilladawg
lowieke schreef:
Superster vind ik pijnlijk gestolen van lupe fiasco...

Daar ben ik het niet mee eens, Jiggy rapt over zijn vader in dit nummer terwijl Lupe Fiasco het over hele andere dingen heeft.

avatar van jacknina
album valt zwaar tegen

avatar van Timo710
Ik vond de eerste dag echt helemaal niets, dit album daar in tegen, is zeker te genieten!

3,5!

avatar van Eardrum
Ik vind dit toch nog wel een aardig album! valt me mee

MAS
Hoewel het album niet super hoogstaand is luisterd het toch lekker weg. Ik het inmiddels al vaak geluisterd. Het niveau van Noahs Ark wordt niet evenaard maar het is zeker een leuk album.

je moet wakker worden is een heerlijke wekker

dilladawg schreef:

Ja dat bedoel ik ook een beetje, dat Jiggy serieuzere dingen heeft te melden. Maar het nummer/muziek/refrein lijkt er te veel op, en dat is pijnlijk.

Ik vind die kunst in het boekje - en op de cover - eigenlijk geen kunst. Wat straalt dat nou uit?

avatar van MJ_DA_MAN
Imo niks: interessantdoenerij en een tevergeefse poging tot creativiteit.

Fidelodelientje
Ik begrijp dat hele 'kunst'gedoe sowieso niet, iemand die het wel begrijpt?

avatar van dusso
Nee, totaal niet. Maar ik vind de cover wel tof.

Turk vind ik hier voor het eerst tof komen.