Jiggy Djé - De Ark de Triomf (2009)

Label: Noah's Ark

1. De Hollandse Droom (3:24)
  2. Loop Met Me (2:52)
  3. De Ark de Triomf (8:21)
  4. Superster (3:56)
  5. Bericht van de Sponsor: Ik Ben Er Nog (1:10)
  6. Zeggut (3:31)
  7. Mama Zei (4:17)
  8. Regen op Warm Asfalt (4:38)
  9. Ik Heb Je (4:03)
  10. DOENIEJIGGY (3:04)
  11. Je Weet Wel Wie (3:14)
  12. Bericht van de Sponsor: Aanraken Is Kopen (2:07)
  13. Moevuh (2:49)
  14. Hey DJ! (4:08)
avatar van TheFunkyM
Ik vind Turk ook niet storend, net zoals Spacekees, maar ik hoor toch liever Jiggy wat langer.. dus ik baal ook een beetje van deze 2 gastartiesten...

avatar van indie-nerd
eerste album dat ik van hem aan het luisteren ben..ben nu al benieuwd naar noah's ark...

avatar van TheFunkyM
wat vond je van dit album dan?!

Noahs ark is wat harder en rauwer over het algemeen.. Misschien wel lekkerder dan deze.

Het nummer Je weet Wel wie klinkt als:

YouTube - Jaylib - Starz

avatar van Rhythm & Poetry
Je Weet Wel Wie vind ik serieus een van de mooiste en krachtigste tracks van dit jaar. Wat een prachtige productie en bovendien zeer vermakelijke raps .

avatar van 'State Of Mind'
Ik vind Hef echt heel erg slecht op die track.

Relax

Relax schreef:
Hef is nou ook niet bepaald goed, echt een droogkloot rapper.

Je verwoord precies het geen wat ik niet kon verwoorden.

RedLightCityBoy
'State Of Mind' schreef:
Ik vind Hef echt heel erg slecht op die track.

Net als Jiggy op deze hele plaat... echt CRAP vind ik deze plaat

avatar van Kill_illuminati
Ik vind deze plaat anders erg lekker, crap? zeker niet.
Jiggy komt op sommige stukken goed (met name grappig ) uit de hoek.

ik vind hem nice!

avatar van MJ_DA_MAN
Is er inmiddels al een niet-Luisterpaal-rip te pindakazen?

avatar van Kill_illuminati
Het origineel/deluxe edition heb ik al in de winkel zien liggen. Ziet er fraai uit trouwens.

MJ_DA_MAN schreef:
Is er inmiddels al een niet-Luisterpaal-rip te pindakazen?

Al een tijdje.

Heb vandaag btw de limited gekocht, voor 16,99.
Gewoon een kalender-achtig ding waarin alle schilderijen staan, maar hij was maar 2 euro duurder dan de gewone editie.

avatar van J.M.
Die schilderijen zijn btw best vet .

avatar van J.M.
Turk vind ik echt zwaar irritant & die Hef vind ik ook drie keer nix. Enkel Pete Philly voegt wat toe als gastartiest imo. Toch jammer.

Draai ehm nog steeds aardig vaak. Lekker album.

avatar van indie-nerd
er staan wel lekkere nummers op, maar ik hoor toch betere berichten over het eerste album, dus ben daar meer benieuwd naar!

avatar van westerveld14
Kill_illuminati schreef:
Het nummer Je weet Wel wie klinkt als:

YouTube - Jaylib - Starz

Nee

avatar van TheFunkyM
Indie nerd, ik betrap je erop dat jij echt overal het zelfde mailtje neerzet.. zelf 2 keer bij deze cd, Good job!

avatar van Kill_illuminati
Ik steeds veel meer zin om deze plaat op te zetten. Eindelijk die ik de ware schoonheid in dee plaat. Buiten dat vind ik het een typische zonnige plaat altans die gevoel roept het in me op. Eindelijk heb ik originele exemplaar inbezit en hoef dus niet meer naar de luisterpaal.

De deluxe versie is fraai maar ik heb toch liever de gewoone aangezien die er goed uitziet en makkelijker op te bergen is.

Een vollopige 4* met een kans van stijgen.

avatar van TheLegacy
Gehehe Jiggy heeft toegegeven dat de track De Ark De Triomf en Hey DJ! omgedraaid hadden moeten worden.. Dit is te zien in ArkBoy TV episode 5!

avatar van MJ_DA_MAN
Dat lijkt me ook; De Ark de Triomf past totaal niet als derde nummer. Wat een blunder.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik heb voor mijn definitieve oordeel ook daadwerkelijk die nummers opgewisseld; klinkt natuurlijk een stuk logischer.

Ik vind de plaat qua beats vrij goed (zoals vrijwel altijd in dit land), helaas wel een paar missers zoals Zeggut. Las ook nog dat dat een productie van FS Green is, en dat valt me erg tegen na zijn erg goede beat op Winne Zonder Strijd. Jiggy ligt me niet zo; vind hem niet boeiend klinken en ook zijn teksten doen me weinig. Ook zijn stem is wat soft, net als bij Typhoon. Al met al: 3*. Maar wel weer opvallend dat er een aantal erg goede beats opstaan, waardoor dit land vol zit met goede producers.

avatar van thomzi50
Relax schreef:
Hef is nou ook niet bepaald goed, echt een droogkloot rapper.

Ik vind dat hij wel heel veel stijl heeft. Op dit album komt hij echter niet echt goed uit de verf, wat overigens geldt voor (bijna) alle gasten.

ik vind het wel jammer dat hij zijn punchline's achterwegen laat.
of nou ja, voor het grootste deel.
zijn vorige album vond ik juist vet van wegen de afwisseling.
hier is dat minder, feit blijft dat naar mijn mening er prachtige tracks op staan.

avatar van MAS
MAS
TheLegacy schreef:

Hij heef het daar over de tracklist op de hoes. Daar zijn de nummers 6 en 7 omgedraaid.

avatar van TheLegacy
Ja ik kom er ook achter, ik vond eerlijk gezegd track 3 en 16 omgewisseld een stuk logischer. Want zo'n lange track en met zo'n beat past het beter als laatste track

avatar van Arrie
16? Er staan 14 tracks?

avatar van lowieke
Als (stiekem) toch wel een van de fans van het eerste uur nu pas de 1e luisterbeurt.

Aangenaam verrast, heb het gevoel dat het net als noah's ark een classic wordt! Maar aan de andere kant is het mischien iets te simpel.

Maar ja het is de 1e keer nog maar. En ik vind trouwens de track de ark de triomph wel supertof! Maar wel raar dat de eindtrack op nummer 3 staat hahahaha

avatar van lowieke
Weet iemand al iets over de achtergrond van deze vage hoes??