Guns N' Roses - Use Your Illusion I (1991)

Label: Geffen

1. Right Next Door to Hell (3:02)
  2. Dust N' Bones (4:59)
  3. Live and Let Die (3:03)
  4. Don't Cry (4:44)
  5. Perfect Crime (2:23)
  6. You Ain't the First (2:37)
  7. Bad Obsession (5:28)
  8. Back Off Bitch (5:04)
  9. Double Talkin' Jive (3:22)
  10. November Rain (8:59)
  11. The Garden (5:21)

met Alice Cooper

12. Garden of Eden (2:41)
  13. Don't Damn Me (5:19)
  14. Bad Apples (4:28)
  15. Dead Horse (4:18)
  16. Coma (10:16)
toch vreemd
ik was er ook maar kan me het voorprogramma niet meer herinneren

avatar van avdj
Blijkbaar waren GNR dus wél beter.

avdj schreef:
Blijkbaar waren GNR dus wél beter.

Dan wie ?

VanDeGriend schreef:

Dan wie ?

Soundgarden.

Volgens jou dan.

Soundgarden.
Volgens jou dan.

Nee die vond ik duidelijk beter. Faith no More however kan ik me niet herinneren.

avatar van avdj
Maar waarom ga je naar een band die je niet goed vindt? Of is het in de loop der jaren gewoon verdwenen? Je waardering voor GNR?

zou me in ieder geval wel voor kunnen stellen

Hoezo?

als ik voor mezelf spreek, moet ik zeggen dat dat het geval is
moest perse deze 2 in mijn collectie, maar draai GNR al jaren niet meer

avatar van avdj
Het komt er op neer dat de muziek van GNR niet tijdloos is? Of geldt dat alleen voor deze twee albums?

voor mij klinkt het behoorlijk gedateerd

ettettummu schreef:
voor mij klinkt het behoorlijk gedateerd

Jij zegt het als kenner...
Een miskoop van me dus wellicht.

avdj schreef:

Zoals ik al in een eerdere post meldde, toen vond ik het leuk maar heeft wat mij betreft de tand des tijds niet doorstaan.

nee hoor, ik spreek echt voor mezelf
kan me ook goed voorstellen dat er heel veel het niet met me eens zijn; daarbij heb ik het te vaak gehoord
zeker geen miskoop en hoort sowieso thuis in een platencollectie

@VanDeGriend

Oke.

@ettettummu

Nou ja, de Cd's kosten samen 15 euro, als ik elke plaat een keer of vijf draai is het al zeker geen miskoop te noemen.

avatar van HiLL
heb ze beiden niet...ken ze uiteraard wel

avatar van avdj
Alle nummers? Je bedoel de naam?

avatar van HiLL
Ik heb ze beiden niet op cd. Vroeger wel de bandjes en heb ze vaak gehoord...ach ja iedereen vond het ooit helemaal geweldig, dus waar hoorde ik het niet.

@ avdj

zoals ik al zei, sowieso geen miskoop

avatar van Music4ever
Het is natuurlijk ook erg mooie muziek om na te spelen op elektrische gitaar. Helaas heb ik op dit moment alleen 2 akoestische gitaren, maar ik ben wel van plan om binnenkort een elektrische gitaar aan te schaffen.
Daar is deze muziek erg geschikt voor lijkt me.

ettettummu schreef:
@ avdj

zoals ik al zei, sowieso geen miskoop

Ik ben gerustgesteld.
Morgen komen ze aan.

avatar van HiLL
Maar ook geen wereld aankoop, laten we eerlijk zijn.

Music4ever schreef:
Daar is deze muziek erg geschikt voor lijkt me.

De solo's van November Rain naspelen. Iemand die ik ken lukt dat en het lijkt me verdomd moeilijk.

avdj schreef:

Is natuurlijk een beetje een kwestie van oefenen,
Maar het lijkt mij ook erg moeilijk hóór.
Hopelijk is ie makkelijker dan Blackbird,
want die is echt moeilijk!

Music4ever schreef:

Hopelijk is ie makkelijker dan Blackbird,
want die is echt moeilijk!

Staat die op deze CD?

Staat die op deze CD?

Nee, op The White Album.
Was maar een voorbeeld hóór.
Yesterdays is een mooi nummer om na te spelen!
Maar die staat op UYI2 zie ik.

avatar van avdj
Ik heb dit album nu drie keer in z'n geheel geluisterd en hij wordt beter. De opener (beetje Queen achtig, die gitaren) vond ik niet zo maar ga ik nu meer waarderen. Dust N' Bones is een goed nummer, Live and let Die is net als Knocking on Heavens Door (deel II) goed gecoverd. Don't Cry is ook erg mooi. Verder nog veel stevige gitaarpartijen. Omdat ik dit album n z'n geheel beluister steeds kan ik geen namen noemen. Het gitaarwerk is goed, de zang moet je van houden maar past wel bij de muziek vind ik zelf.

avatar van Youri
Laatst de cd weer eens opgezet en wat is deze muziek achterhaald? November Rain is dan een klassieker die te vaak op de radio wordt gedraaid. Het schreewerige geluid van Axl Rose klonk toch niet zo best als 15 jaar geleden. Blijkt dat de band zonder Axl weer optreed?

avatar van Edski
Mijn grootste miskoop ooit...
Dat gebler van Axl Rose (sorry, het teistert mijn trommelvliezen) en de middelmatige hardrock op dit album vielen me koud op mijn dak.
Ik heb 'm weggegeven aan iemand die ik niet zo erg mocht.
Sweet child of mine blijft geweldig, maar verder is deze band wat mij betreft zwaar overschat.

avatar van avdj
Rose is inderdaad geen superzanger.
Maar in je Top 10 staat geen enkel hard rock album dus misschien begin je gewoon bij de verkeerde band?
Deep Purple vondt ik eerst ook niks maar na het één en andere van ANDERE bands gehoord te hebben begin ik de band steeds beter te vinden. Waarschijnlijk stopt het bij een album of 5/6 maar dat is toch heel wat als ik bekijk dat ik een jaar terug 1/2 NUMMERS kon waarderen. Tja, MuMe doet wonderen.