Decorate Decorate - Instructions (2009)

Denemarken
Label: A:larm

1. Correspondence (4:38)
  2. Brothel (4:13)
  3. Pleasure (4:02)
  4. Under the Aeroplane, over the Sea (3:53)
  5. Europe Has No Heart (4:34)
  6. Away (5:03)
  7. Montmartre (3:06)
  8. 2000 Needles (3:49)
  9. Surname (4:18)
  10. Different Strengths of White (5:14)
  11. Suggestions (1:30)
  12. Paper Cuts (4:31)
deric raven schreef:
Niet het beste postpunk album van dit jaar (want dat is het album van White Lies), maar wel een aangename verrassing die ik zal volgen.

Misschien wat flauw van mij dat ik uit je recensie net deze alinea quote, maar hier kan ik echt niet bij. Instrumentaal en tekstueel is dit toch 1000 keer interessanter dan White Lies? Ach smaken hé...

Ook Cut City (hoewel ik dat album wel kan appreciëren) mist een eigen smoel, en is naar mijn mening veel minder origineel dan Decorate.Decorate.
Wat Dragons betreft zitten we wel op dezelfde lijn, briljant debuut en blijven hopen op een opvolger.

reptile71 schreef:
Hey, waarom heb je Dragons al opgegeven?

Verwacht niet dat ze bij een groter publiek iets doen.
Hun eerste album is ook vrijwel niet op gemerkt.

avatar van reptile71
Maar door het juiste publiek wel opgevangen. Laat ze liever klein blijven en geliefd door een kleine groep liefhebbers dan dat ze opgeblazen worden voor de massa.

(verwijderd)
Zang doet me af en toe denken aan Interpol en dit werkt wat mij betreft zeer goed! Wat betreft de beste postpunkplaat van 2009 gaat deze voor mij echt ver voorbij aan White Lies. White Lies wel lekker.. dus is voortreffelijk

Lost Highway
Enkel bij het nummer 'Karen' van het vorige album (ep) moet ik ff aan Interpol denken, daarbuiten vind ik hem veel meer Bowie.

avatar van Joy4ever
Absoluut de beste release van 2009 so far. Heerlijk album. Iets meer Bowie dan Interpol. Maar bovenal erg Decorate Decorate. Geweldige band!

SSS
Ik vind die stem van de zanger niet prettig om aan te horen, ik hoor dan liever RHCP, Kings of Leon of Arctic Monkeys.

Geen Bowie liefhebber?

avatar van Premonition
Ben ik een roepende in de woestijn als ik stadsgenoten Death by Kite en Green Concorde veel interessantere bands vind?
White Lies is toch geen postpunk, deric?

Nou vooruit; New wave.

Premonition schreef:

Ik ken de bands in kwestie niet, maar had me wel al afgevraagd of de streek nog meer interessante muziek voortbrengt.

avatar van Joy4ever
Away

Premonition schreef:

Ik kreeg toevallig vorige week Green Concorde ook als tip door. Klinkt best leuk.

avatar van Chronicles
reptile71 schreef:

Dit is nou precies wat ik ook altijd bedoel! De beste bandjes worden "helaas' helemaal opgeblazen door de media. Aan een kant is dit te begrijpen omdat ook zij verder willen groeien. Maar als ik naar mijzelf kijken, met mijn band maken we ook muziek, en mijn doel is echt niet om heel erg groot te worden, maar juist gerespecteerd met jou muziek. Hoe groot of klein deze muziek is... Ik ga ook geen muziek maken omdat die Populair moet zijn... Of ben ik de enigste die hier zo over denkt?

Trouwens... Een erg verrassen album voor mij! 4

avatar van starsailor
Kolere, wat een groots album!
Lekker bombastisch en een zanger met een stem die verschrikkelijk veel op Bowie lijkt! I'm impressed.....

avatar van Castle
Ik haal er een halve punt af, na wat vaker draaien ga ik diversen nummers doorskippen.
Gisteren zette ik de EP Normandie op en die zoog mij weer helemaal op, 3 keer draaien en nog snakte ik naar meer.
Surname op dit album is zeker mooier, maar Europ has no Heart gaat de voorkeur naar Normandie uit.

Daarom een mooie 4*, wie weet zuigt het mij volgende week weer op.

avatar van Halley23
Bowie? Mmmm in de verte, desalniettemin sterk album...

avatar van lazerus
Ik hoor in Brothel wat Bowie en in Away en Montmartre wat Interpol.
Verder valt het me niet echt op en het stoort me allerminst.
De band komt redelijk authentiek op me over en ik vind het een lekker album.
Zou zomaar in mijn top 10 van 2009 kunnen komen. 3.5*

Net de MySpace van Death by Kite gecheckt en dat klinkt ook zeker goed..
maar es verder in verdiepen.. het lijkt erop dat ze daar in D'marken
een aardig interessante muziekscene hebben.

r.h.c.p fan
klopt het dat deze cd moeilijk te verkrijgen is?, ik heb hem eindelijk als download, maar orgineel kan ik hem nergerns vinden (bol niet, cosmox niet, cdwow niet). Weet iemand waar ik deze kan krijgen?

avatar van Chameleon Day
Vraag het maar aan Reptile71.....als die het niet weet, dan weet ik het ook niet.

avatar van azra
Sociaal als ik ben - of voordringerig
klik

Berichten over split verplaatst naar Decorate Decorate

avatar van Pinsnider
Wat een tegenvaller!!!
Net vanmiddag dan eindelijk deze plaat voor het eerst geluisterd, laaiend enthousiast geworden en dan hier dit bericht moeten lezen dat de band al ter ziele is gegaan....
Deze plaat smaakt juist naar meer!!! Het valt me op hoe veel scandinavische bands toch altijd de geweldige eigenschap hebben om populaire muziekstijlen naar hun hand te zetten en van een eigen smoel te voorzien, zo ook Decorate Decorate. Ik hoor inderdaad ook Bowie, maar daarnaast Editors. De muzikale vondsten zijn hier en daar schitterend en veel nummers halen m.i. een zeer hoog niveau... Maar ja, wat nu... Het blijft dus bij dit diamantje.....

Pinsnider schreef:
... Het blijft dus bij dit diamantje.....

Hoho, we hebben nog het debuut. Een EP uit 2007.

avatar van reptile71
Voormalig bassist van Decorate Decorate die nog mee doet op die debuut EP Normandie is destijds overgestapt naar Demons Are Real maar dat is niet echt vergelijkbare muziek, hoewel ook niet onaardig. In elk geval nog een link naar DD voor de troost.

Lost Highway
Als je compleet wil zijn mag je de ep niet missen, met daarop hun sterkste song International (als dat je niet wegblaast weet ik het ook niet meer). Verder nog eerdere versies van Europe en Surname, en potentiële singles Karen en Evelyn.

Dit is nog een song dat noch op de ep noch op het album staat. :

YouTube - DECORATE DECORATE - Time

Wat een sound hadden die mannen; deels Barok, deels Gothic, deels Avant-Garde en helemaal Decorate.Decorate., naar mijn mening een muziekgenre op zich. Indien het Britten waren hadden ze het wellicht verder geschopt.

avatar van Chameleon Day
Zelf vind ik die EP heel wat beter dan dit album. Dit is mij toch wat te hard en ongenuanceerd.....maar ik ga hem weer eens draaien. Mss denk ik er nu heel anders over.

avatar van reptile71
Hier en daar snoeihard inderdaad. Heb ze nooit live gezien, maar dat moet toch echt niet goed voor je trommelvliezen zijn geweest. Mijn favo nummer blijft trouwens nog steeds de Normandie versie van Europe Has No Heart.

Lost Highway
De EP sloeg destijds in als een bom, maar dit album heb ik evenzeer leren appreciëren. Het is behoorlijk stevig, flirt soms zelfs met Nu-Metal en het is op sommige momenten wellicht iets teveel 'Rock' voor jou. Ik kan enkel zeggen dat je doorheen het lawaai de mooie songs moet ontdekken, vooral Different Strenghts Of White en Paper Cuts zijn groeiparels. En dan die teksten, op dat vlak overtreffen ze eender welke hedendaagse band.

avatar van reptile71
@LH: Grappig, dat nummer Time is ouder dan Normandie, maar zou voor mijn gevoel eerder passen op Instructions qua sound.

Bij Instruction heb ik hier en daar het gevoel dat ik iets teveel weggeblazen word. Ik heb trouwens nooit het gevoel dat dit teveel rock is, wel een enorme wall of sound. Ook wel lekker, maar in de auto, waar ik toch het beste muziek hard kan draaien, verdragen mijn speakers het niet. Die kraken sowieso al helaas...

Ik heb hem nu opstaan en vind het een raar idee dat deze band ineens niet meer bestaat, terwijl ze nog zo vers waren. Gek om ineens een nostalgisch gevoel te krijgen bij een album van nog geen half jaar oud.