Riverside - Anno Domini High Definition (2009)

Polen
Metal / Rock
Label: Inside Out

1. Hyperactive (5:45)
  2. Driven to Destruction (7:06)
  3. Egoist Hedonist (8:56)
  4. Left Out (10:59)
  5. Hybrid Times (11:53)
avatar van Alarum
Ik geef de cd een wel-verdiende 4,5 *.
Ze zijn een andere richting in geslagen, wat sneller wat harder, wat meer progressive metal. Zeker niet slecht, integendeel. Maar of ik het beter vind dan de vorige cd's, dat weet ik niet. Zijn stem is natuurlijk weer op en top, hier en daar wat anders, maar zeker mooi!

Hoogtepuntje: Egoist Hedonist.

avatar van THEMARSVOLTA
Iemand 'm al in de winkel zien liggen of op internet al verkrijgbaar gezien?

avatar van vigil
de release is uitgesteld naar 3 juli.

avatar van tinus,@
Een zeer geslaagde cd

avatar van Tijmennn309
6 juli las ik op de site van Riverside? of heb ik het mis? In ieder geval de editie met de dvd erbij komt in mijn collectie!

avatar van vigil
Dat is op een maandag en zoals altijd wordt de cd dan voor het weekend uitgeleverd en dat is dus de 3de

avatar van tribaltyn
gewoon genieten, deze cd. heerlijk

avatar van Dempsey63
WOW. Wat een album hebben de poolse mannen weer gemaakt. Onvoorstelbaar hoe ze het voor elkaar gekregen hebben na de trilogie. Vooral Egoist Hedonist is van uitzonderlijke klasse en tot nu toe de topper van 2009 ik zou niet weten wie hier, op dit moment, tegen op kan...

avatar van Soul Dreamer
Riverside op z'n best, meer SLS, wat harder dan REM, en dat is goed. Mijn enige klacht...er had nog zeker een 10 min nummer bij gemoeten, dit album is "onder de maat" wat lengte betreft...

avatar van levensnevel
Kwam vandaag met tante post binnen.
Dit is zo goed, ben er helemaal stil van.

avatar van strebge
Aanrader voor Riverside liefhebbers:
Enochian Theory - enochiantheory.co.uk

avatar van THEMARSVOLTA
Vandaag binnengekregen, blijf het een fantastische plaat vinden, Riverside's beste, voor mij één van de platen van 2009.

avatar van james_cameron
Goed album, niets mis mee. Beetje aan de korte kant, maar alle vijf songs zijn de moeite waard. Best stevig ook, iets dat ik zeker kan waarderen. Misschien valt het slechts mij op, overigens, maar ik vind vooral de zang sporadisch wel wat weg hebben van de meer recente albums van Katatonia. Niet verkeerd natuurlijk.

avatar van Ayreonfreak
Op één of andere manier vindt ik de korte duur niet opvallend. Althans het stoort mij eigenlijk niet zo

avatar van vigil
Opzich is het erg fijn dat er eens iemand uit de Inside Out stal zich niks van de "heilige" 75 minuten grens heeft aangetrokken.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Eerste luisterbeurt achter de rug: ik sta met open mond van verbazing. Prachtige muziek, vijf intense nummers op drie kwartier tijd. Langer zou overkill zijn, deze plaat laat me hongerig achter naar meer, heerlijk gevoel want de interesse voor deze plaat zal van blijvende aard zijn. De vorige platen ken ik maar vluchtig, maar volgens mij zit hier veel meer power in. Voorlopige prijsbeest is afsluiter Hybrid Times.

avatar van THEMARSVOLTA
Hybrid Times vindt ik juist weer de minste van de 5, Left Out vindt ik zelf echt geweldig, heerlijke opbouw, of Egiost Hedonist met de geweldige trompetten en de rustigere partijen die erachter komen.

Het zijn inderdaad 5 intense nummers, 1 nummer meer zou zelfs teveel zijn geweest inderdaad.

avatar van puppy
Wat een goed album is dit.
Ben met dit album voor het eerst met Riverside in aanraking gekomen, maar heb inmiddels ook Second Life Syndrome gedownload (maar die moet ik nog eerst eens goed gaan beluisteren).

Ben wel van plan deze een keer aan te schaffen.

Het leuke is, dat de nummers van kort naar lang gaan. Laten ze nou ook van gewoon goed naar héél goed gaan, naar mijn mening dan. Dus de beste nummers duren het langst.
Het enige is, dat het album van mij wel wat langer had mogen duren.
Maar voor de rest, prima album!

avatar van puppy
puppy schreef:
Ben wel van plan deze een keer aan te schaffen.

Inmiddels al een weekje in bezit. Hij was wel €20, maar ik heb er zeker geen spijt van. Vandaag gezien dat 'ie in dezelfde winkel inmiddels zelfs in prijs verhoogd is (nu €21).
Maar met die live DVD erbij is het toch zeker ook die prijs wel waard! Leuk dat die DVD er bij zit, ook omdat het maar een vrij kort album is.

avatar van Ludakris
Howla, wist niet dat deze al uit was. Begint enorm lekker! Ik moet alles nog wat vaker horen omdat ik sommige stukken nog niet ten volle kan appreciëren (ik luisterde hem net na een kalmer nummer van Second Life Syndrome) Maar ik hou wel van deze stevigere aanpak van Riverside. Heel intens en stevig en voorlopig vind ik de lengte ook wel perfect. Ik denk dat dit een briljantje in wording is!

avatar van dirkje25
Dit is voor mij wel 1 van de beste platen van dit jaar denk ik.
Het oude werk pakte me nooit zo maar dit is echt geweldig! 5*

28 oktober in De Patronaat

avatar van c-moon
Ja !
Oef !
Waauw !

Het waren zowat mijn eerste spontane woordjes die ik haats door de huiskamer brulde toen ik deze nieuwe van Riverside opzette...

Ja! - een ietwat verrassend, anders klinkende Riverside, en gelijkertijd toch ook heel herkenbaar
Oef! - niet meer zo op de routine spelende als "Rapid Eye Movement", maar terug wat meer zin voor experiment/variat... klinkt lekker yeah!
Waauw! - wat klinkt het lekker, wat een sound, wat een songs... joepie!

Om maar te zeggen: deze nieuw release van Riverside kan me énorm goed bekoren, zoals de goede verstaander al reeds begrepen had. De zang van Marius is weerom erg erg goed. En blij dat ze op dit album wat meer variatie brengen! Anders dan "Rapid Eye Movement" klinkt het niet als een "herhalingsoefening". Nee, integendeel...

Okselfris, Veel meer POWER dan het R.E.M.-album ... Super songs... mooie composities.. prachtig instrumentarium !!!!

Favorieten: "Egoist Hedonist", "Hyperactive" en toch ook wel "Hybrid Times" !

Dit album gaat wellicht hoog eindigen in mijn albumlijstje van 2009 !

Een geweldige plaat van Riverside!
Ik kijk al enorm uit naar het optreden op 1 november....

avatar van Ludakris
Jawel, ik begin nu echt wel euforisch te worden bij dit album. Nu kan ik ook ten volle genieten van de pianostukken die alles gewoon af maken. Wat een geweldig jaar, eerst Crack the Skye, nu deze plaat. Heren van Riverside, jullie hebben de uitschuiver die Rapid Eye Movement was meer dan goed gemaakt. En nogmaals, de lengte is gewoon perfect, teveel zou overkill zijn.

Go go go!

avatar van Blind Faith
Halfje erbij... Heerlijke CD die eindelijk eens over een echt goeie productie beschikt ook. Waar het drumgeluid op vorige releases ondermaats was klinkt het nu allemaal piekfijn. De groep is bezielder en agressiever. De songs zitten knap in elkaar en vervelen geen seconde, integendeel, ik blijf naar de plaat teruggrijpen en ben er inmiddels lichtjes aan verslaafd...

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Ik moet bekennen dat deze mij eigenlijk best meevalt. De heren hebben nog steeds goed naar Porcupine Tree geluisterd (vooral in de kortere nummers zitten nogal wat Deadwing-echo's), maar het klinkt allemaal toch een stuk minder geforceerd dan ten tijde van pakweg Second Life Syndrome.

avatar van jellylips
Het duurde even, maar deze plaat van Riverside valt bij mij nu bijna net zo goed als 'Out of Myself' en 'Second Life Syndrome' destijds deden. Het is steviger, energieker, maar nog steeds met vele spacy stukken erin, sferen. Dat deden ze op 'Rapid Eye Movement' ook, maar dat klonk toch te geforceerd, wellicht een herhalingsoefening.

De productie is een stukje beter maar nog steeds niet wat het zou kunnen zijn. Het klinkt goed genoeg om 'in de muziek' te komen, maar vergelijk dit eens met de sound van Porcupine Tree. Of niet, en geniet gewoon van de plaat zoals 'ie klinkt.

Beste nummers zijn voor mij zonder twijfel 'Left Out' en 'Hybrid Times'. Wat ongetwijfeld het vetste is hier qua instrumentatie is het op de voorgrond brengen van die scheurende hammondbak. Heerlijk. Het klinkt af en toe behoorlijk old school, maar de aanpak van de composities is behoorlijk eigentijds.

Waar Riverside eerst een 'leuke' band was die veel van andere bands leende, vind ik hier voor het eerst dat ze een geheel eigen smoelwerk hebben gekregen.

Voorlopig een 4,0*, aangezien ik de plaat nog niet 100% uit mijn hoofd ken.

avatar van meyer
Bij mij heeft het ook lang geduurd maar na hun pareltje second life syndrom is dit hun beste plaat geworden. Vooral de synth stukken zijn vernieuwend en inventief te noemen en doen me soms terug denken aan rush en deep purple van de jaren 80. Jammer dat ik ze live heb moeten missen.

avatar van tribaltyn
ik snap nooit waarom bij progressive platen de langste nummers vrijwel altijd de meeste favorites krijgen

ook hier,
hybrid times vind ik juist veel minder krachtig dan de kortere eerste 3 nummers

een van de beste albums van 2009
(2de, na PT's 'the Incident' )

Berichten verplaatst naar Riverside

avatar van Jimimurti
Prachtige ontdekking deze band, pas 2 maanden geleden ontdekt.....stevig, creatief, medolieus en zeer muzikaal stel.