Eminem - Relapse (2009)

Alternatieve titel: Relapse: Refill

Label: Aftermath (II)

1. Dr. West (Skit) (1:29)
  2. 3 A.M. (5:19)
  3. My Mom (5:19)
  4. Insane (3:01)
  5. Bagpipes from Baghdad (4:43)
  6. Hello (4:08)
  7. Tonya (Skit) (0:42)
  8. Same Song and Dance (4:06)
  9. We Made You (4:29)

met Charmagne Tripp

10. Medicine Ball (3:57)
  11. Paul (Skit) (0:19)
  12. Stay Wide Awake (5:20)
  13. Old Time's Sake (4:38)

met Dr. Dre

14. Must Be the Ganja (4:02)
  15. Mr. Mathers (Skit) (0:42)
  16. Déjà Vu (4:43)
  17. Beautiful (6:32)
  18. Crack a Bottle (4:57)

met Dr. Dre en 50 Cent

19. Steve Berman (Skit) (1:29)
  20. Underground (6:11)
  21. Careful What You Wish For * (3:47)
  22. My Darling * (5:20)
  23. Forever * (5:58)

met Drake, Kanye West en Lil' Wayne

24. Hell Breaks Loose * (4:04)

met Dr. Dre

25. Buffalo Bill * (3:52)
  26. Elevator * (4:52)
  27. Taking My Ball * (5:01)
  28. Music Box * (5:05)
  29. Drop the Bomb on 'Em * (4:48)
avatar van Game
Ik vind Dre goed binnenkomen op die track. Hij blijft goed op de beat, qua flow is hij nooit geweldig geweest. En sinds hij toch z'n eigen nummers niet eens schrijft...

Alleen de eerste verse van hem lijkt een beetje onder de invloed van de autotune.

avatar van No Surrender
Wat is Dr. Dre toch matig geworden. Zijn beats op Relapse zijn niet meer origineel. Iedereen vind Dr. Dre geweldig (ik ook) omdat hij altijd met iets origineels kwam. Maar die Old Time's Sake beat lijkt wel een beat van een slecht nummer van 2001 (begrijp jij het:P).

Relapse gelekt?

avatar van Game
Ik kan hem nog niet vinden hoor!

avatar van MJ_DA_MAN
Ben ''hem'' aan het binnenhalen, maar lees al overal dat het een fake is en het gewoon Encore is. Vreemd, want hij staat op FreestyleMadness (HHB), die normaal geen neppe versies posten.

avatar van Game
Tja, ik zie 'm sowieso wel lekken deze week. Hij komt al op 15 mei uit in Nederland dus.

Even tussendoor: klik.

Hypnotick
Hahaha die droogheid van Eminem blijft hilarisch en hij heeft nog een punt ook.

avatar van MJ_DA_MAN
Leak is idd fake: gewoon Encore maar dan alle titels gewijzigd. Valt me toch wat tegen van HHB.

avatar van thomzi50
Nee, ik heb vernomen dat zelfs Woo Kid de studio niet meer wordt binnengelaten omdat ze bang waren dat hij een of ander apparaatje mee zou nemen om dingen te laten lekken voor zijn mixtapes.. Bij Universal krijgen ze Ems album ook pas op de dag dat het gereleased wordt, best wel ziek, zoiets gebeurt nooit.

avatar van Silky & Smooth
Jaa hij was het, was zn naam kwijt...

avatar van thomzi50
Er zijn twee sneak peaks gelekt, ook die klinken weer matig - al zijn ze wel heel erg kort.

thomzi50 schreef:

Haha, Eminem is gewoon bang dat Relapse niet goed gaat verkopen. Hij gaat toch wel voortijdig lekken aangezien de CD's naar de winkels moeten.

Ik weet niet wat ik moet denken van die twee snippets. Underground begint goed, doet me denken aan Criminal. Alleen als de beat er dan inkomt...

De snippet van Stay Wide Awake is natuurlijk weer meer het Rain Man stemmetje. Blijkbaar moeten we daar toch vrede mee hebben.

avatar van 'State Of Mind'
Ik vind die snippets eigenlijk best wel veelbelovend
Beats klinken gruwelijk, vooral Stay Wide Awake.

Het album zal binnen een paar dagen wel lekken denk ik.

'' soon as my flow starts, i compose art like the ghost of mozart, even though they all say that they're real i know that most arent "

Geweldige line, echt goede rijmtechniek.

avatar van Boy
Boy
www.therelapse.com

Toch een video voor Crack A Bottle

Crack A Bottle video preview:

Klik

avatar van Kill_illuminati
Ik heb het niet zo op Eminems nieuwe stijl van videoclips. Dit is erger dan bijvoorbeeld Just loose it.

Dj2Jelle
Soort humorvolle clip die niet grappig is.

Just Lose It is ook een heel ander concept

avatar van 'State Of Mind'
Ik kan niet wachten om Stay Wide Awake volledige versie te horen, ik heb al 50x die snippet afgespeeld, alleen al voor de laatste paar seconden.

Hypnotick
Nieuwe track van Relapse geleaked: Insane

YouTube - NEW EMINEM - INSANE (OFF RELAPSE)

avatar van MJ_DA_MAN
Thank god, geen kutstemmetje.

avatar van Jurrien
Hypnotick schreef:
Nieuwe track van Relapse geleaked: Insane

YouTube - NEW EMINEM - INSANE (OFF RELAPSE)

Beste track tot nu toe, alleen vanwege het feit dat het accent niet aanwezig is.

Weer tegenvallend.

Relax
Kon zo een left-over zijn van Encore..

Tekst slaat nergens op.. beat is wel ok.. maar past niet bij Eminem.

avatar van Game
Damn, het lijkt erop dat Relapse gaat lekken. Hopelijk dit weekend.

Kuttrack

Zal idd niet lang meer duren voordat heel het album online staat Het komt steeds dichterbij.

avatar van Silky & Smooth
Vind dat laatste nummer helemaal niet zo slecht. De beat is lekker en Eminem rapt veel beter dan op de eerder verschenen nummers. Vooral de tweede verse van het nummer vind ik goed klinken. Ik heb trouwens dat refrein van ...skeletons in my closet... ergens eerder gehoord volgens mij. ..is he nuts? no, he's insane.. is weer vervelend daarna
Vind het trouwens niet een 'Encore-track'...

avatar van Game
Nu gaat het snel, het album is langzaam aan het lekken nu.

Bagpipes From Baghdad en My Mom zijn online verschenen.