Eminem - Relapse (2009)

Alternatieve titel: Relapse: Refill

Label: Aftermath (II)

1. Dr. West (Skit) (1:29)
  2. 3 A.M. (5:19)
  3. My Mom (5:19)
  4. Insane (3:01)
  5. Bagpipes from Baghdad (4:43)
  6. Hello (4:08)
  7. Tonya (Skit) (0:42)
  8. Same Song and Dance (4:06)
  9. We Made You (4:29)

met Charmagne Tripp

10. Medicine Ball (3:57)
  11. Paul (Skit) (0:19)
  12. Stay Wide Awake (5:20)
  13. Old Time's Sake (4:38)

met Dr. Dre

14. Must Be the Ganja (4:02)
  15. Mr. Mathers (Skit) (0:42)
  16. Déjà Vu (4:43)
  17. Beautiful (6:32)
  18. Crack a Bottle (4:57)

met Dr. Dre en 50 Cent

19. Steve Berman (Skit) (1:29)
  20. Underground (6:11)
  21. Careful What You Wish For * (3:47)
  22. My Darling * (5:20)
  23. Forever * (5:58)

met Drake, Kanye West en Lil' Wayne

24. Hell Breaks Loose * (4:04)

met Dr. Dre

25. Buffalo Bill * (3:52)
  26. Elevator * (4:52)
  27. Taking My Ball * (5:01)
  28. Music Box * (5:05)
  29. Drop the Bomb on 'Em * (4:48)
avatar van Kos
Kos
Het is wel veelzeggend dat ik 50 op Crack the Bottle het fijnst vind klinken.

avatar van Ploppesteksel
Mag ik vragen wat MJ vindt van We Made You?
Daar lees ik nl. niks van in je mening

avatar van MJ_DA_MAN
Em vind ik kut op dat nummer, de beat is een lichtelijke groeier maar ik vind het na Old Time's Sake denk ik toch wel het zwakste nummer.

avatar van Silky & Smooth
Op wikipedia staat dat Dr. Dre samen met DJ Premier Relapse 2 gaat produceren. Als ie uit komt...
(Wat ik wel denk, vanwege de Steve Berman-skit)

avatar van Silky & Smooth
Eminem blijft trouwens lyricaal geniaal. Welke beat er ook onder zit en welk stemmetje hij gebruikt. Naar mijn mening een groot pluspunt.

avatar van Game
Eminem zei dat Relapse 2 gaat bestaan uit het materiaal dat Dre en hij hadden opgenomen, dat gewoon teveel was om op één album te gooien. DJ Premier zal er dus weinig mee te maken hebben, alhoewel ik wel heel benieuwd naar die ene track die ze schijnbaar hebben opgenomen, Keys To The City.

Je info komt trouwens van de Nederlands Wikipedia pagina, die is denk ik nog onbetrouwbaarder dan de Amerikaanse.

avatar van Silky & Smooth
Ja dat dacht ik ook, maar stond op wikipedia. Alleen op Nederlandse btw. Meestal niet erg betrouwbaar en gedetailleerd.

avatar van MJ_DA_MAN
Je staat op Wiki al op de lijst van producers als je één nummer produceert, dus dat wil niet niks zeggen.

avatar van Silky & Smooth
Had verwacht dat alleen Dre en Em de producties zouden doen, maar dat was bij dit album ook al niet het geval. Ben alleen benieuwd naar die Premier productie.

avatar van You and Me
Een gewelidge comeback, Eminem!
maar moet ik wel zeggen dat beautiful het mooiste nummer van dit album is!

avatar van L_T_B
Aantal berichten verwijderd.

zonder dre was dit btw een stuk minder succesvol geweest, maar dat is niet meer dan logisch.

avatar van musicman13
De comeback van het jaar!

bijna alle tracks zijn erg goed! Na het on originele We Made You & de irritante Crack A Bottle had ik slechte hoop, maar tegendeel werd bewezen. Ik was al uitgekeken op het hele 50 cent & Eminem hype na het slechte Curtis.

Relapse is een sterk, persoonlijk album die de Eminem fans niet teleurstelt. In tegen stelling tot het bar slechte Encore weet Eminem met dit album weer het niveau van The Eminem Show te halen. Ondanks dat Em de herhalings niveau haalt met We Made You & de Mariah uithalen, weet ie toch verder tekstueel weer te overtuigen.

Al met al een top album met hoogtepunten: Insane, Underground, 3 A.M., Beautiful & Deja Vu.

een 4,5

avatar van TheLegacy
saba schreef:

Zo logisch vindt ik dat nog niet..
Sterker nog ik heb gelezen dat Eminem eerst de studio in was gegaan met de gebroeders Jeff & Mark Bass. Zei vertelden dat het toenmalige nieuwe album van Eminem (wat toen nog geen naam had) zou gaan lijken op de Marshall Mathers LP sound. Dat soort beats in combinatie met deze lyrics hadden misschien nog wel een classic kunnen worden. Ik denk dat ik die sound toch liever had gehoord dan deze gepolijste Dr. Dre sound.

Vind 3 am echt vet! Echt tevreden, kijk erg uit naar het complete album

avatar van MJ_DA_MAN
Op dit moment is dit samen met Slim Shady LP het Eminen-album met het hoogste gemiddelde . Minste Eminem-album imo (en ken ze allemaal).

avatar van No Surrender
MJ_DA_MAN schreef:

komt omdat SSLP en MMLP veel haat stemmen krijgt

avatar van MJ_DA_MAN
Krijgen sowieso alle Eminem-albums.

Maar ik bedoel meer te zeggen dat ik dit gemiddelde echt bizar hoog vind. Maar goed, ik heb ook ooit gezegd dat een gemiddelde nooit liegt en altijd klopt, dus ik spreek mezelf lekker tegen .

Frostyx
tErEcHt

2116
Ik vind dit album toch wel tegenvallen. Vooral omdat Eminem op veel platen met een raar irritant stemmetje rapt (hetzelfde stemmetje als We Made You). Op Underground laat die horen dat die nog altijd enorm goed (kan) zijn.

avatar van Pooiertje
Een matig album album dat veeeel te lang duurt....
Na 3 kwartier heb ik het wel gehad hoor...

Fidelodelientje
MJ_DA_MAN schreef:

Ik verwacht dat dit album nog wel naar beneden wordt getrokken. Iedereen die ernaar uitkeek is nu wel langs geweest en ik kan denk ik wel begrijpen dat mensen die sowieso al niet graag naar eminem luisteren, dit album al helemaal niet kunnen waarderen.

avatar van aerogp1
Fidelodelientje schreef:

En dat soort mensen komen langs, om dit omlaag te stemmen. Dat is nou eenmaal hoe het koekje vaak kruimelt op MM .
Ik maak me er niet meer druk om. Eminem boeit me sowieso niet, dus stemmen is voor mij geen optie.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind dat een aantal nummers qua tekst (My Mom en Insane zo ook op 'The Slim Shady LP' hadden kunnen staan. Zieke teksten over zieke onderwerpen. En hij doet weer imitaties, nu van zijn moeder en vader.
Wordt trouwens hier niet bijzonder veel aandacht besteed aan Deja Vu. Toch een erg mooi nummer. Hij geeft zich helemaal bloot over zijn drugsgebruik.

..wouldn't even be taking this shit if DeShaun didn't die
Oh yeah, there's an excuse you lose Proof so you use..

SSS
Voorlopig een 3,5 ik ga het nog wat grijzer draaien maar Stay Wide Awake viel mij ook positief op net als Underground/Ken Kaniff.

Daarnaast vind ik 3am, My Mom, Hello, Same Song & Dance en Beautiful goed. Ik kan wel lachen om We Made You en de skit van Paul en Steve Berman.

avatar van Anne Maaike
Na We Made You en 3am had ik mijn hoge verwachting een beetje bij moeten stellen. Crack a Bottle vond ik nog wel aardig. Maar na een aantal keer luisteren moet ik zeggen dat het mij niet tegenvalt. Het irritante stemmetje is niet op alle nummers te horen en dat is toch wel een verademing.

SPAROOD
Het album groeit meer en meer bij mij. Afgezien van een paar zwakkere nummers zijn de rest van de nummers stuk voor stuk goede nummers met harde beats en goede teksten. Halfje erbij op.

avatar van lowieke
Hoe de fuck komen jullie aan het album??

"Vanaf 19 mei te koop (overige releases)"

avatar van MJ_DA_MAN
Damn, zit jij pas voor het eerst op het Internet?

avatar van lowieke
Nee absoluut niet. Maar je bedoelt vast dat iedereen hem gedownload heeft?