Eminem - Relapse (2009)

Alternatieve titel: Relapse: Refill

Label: Aftermath (II)

1. Dr. West (Skit) (1:29)
  2. 3 A.M. (5:19)
  3. My Mom (5:19)
  4. Insane (3:01)
  5. Bagpipes from Baghdad (4:43)
  6. Hello (4:08)
  7. Tonya (Skit) (0:42)
  8. Same Song and Dance (4:06)
  9. We Made You (4:29)

met Charmagne Tripp

10. Medicine Ball (3:57)
  11. Paul (Skit) (0:19)
  12. Stay Wide Awake (5:20)
  13. Old Time's Sake (4:38)

met Dr. Dre

14. Must Be the Ganja (4:02)
  15. Mr. Mathers (Skit) (0:42)
  16. Déjà Vu (4:43)
  17. Beautiful (6:32)
  18. Crack a Bottle (4:57)

met Dr. Dre en 50 Cent

19. Steve Berman (Skit) (1:29)
  20. Underground (6:11)
  21. Careful What You Wish For * (3:47)
  22. My Darling * (5:20)
  23. Forever * (5:58)

met Drake, Kanye West en Lil' Wayne

24. Hell Breaks Loose * (4:04)

met Dr. Dre

25. Buffalo Bill * (3:52)
  26. Elevator * (4:52)
  27. Taking My Ball * (5:01)
  28. Music Box * (5:05)
  29. Drop the Bomb on 'Em * (4:48)
Forever past er misschien niet helemaal tussen, maar hier hoor je wel weer de ouderwetse eminem.

Wat een flow.

avatar van Kill_illuminati
Eminems stem is gewoon anders geworden. Dit geld ook voor de nummers zonder het accent. Vergelijk Beautifull maar met bijvoorbeeld Soldier en I just don't give a fuck. Daarin hoor je de ontwikklings van Eminems stem.

rond de tijd van loose yourself (8 mile/eminem show) is zn stam gaan veranderen

dit nummer was ongeveer de 1ste track met de "nieuwe" stem

maar dit is toch weer een andere stem dan dat ie veel gebruikt op relapse

in forever/underground komt het wel weer in de buurt van de eminemshow stem

welke ik toch wel fijner vind dan zn stem op mmlp en sslp

Elevator is toch een heerlijk nummer. de refill tracks zijn zeker van toevoegende waarde op dit album.

P-DawG
Stay Wide Awake is toch wel een dope nummer. Ben sinds (te?) lange tijd dit album weer eens een kans aan het geven en het bevalt me toch iets beter.

Edit. 2.5* is toch precies goed

avatar van Jurrien
Luisterde deze toen hij uitkwam wel meerdere malen en genoot er ook van, maar daarna nooit meer de behoefte gehad om te luisteren.

Verlaagt naar 2.5

avatar van thgryda
Mja veel kritiek op dit album. Ik moet zeggen ik was aangenaam verrast. Ik laat me dan ook niet afleiden door wat jullie het stemmetje noemen. Dat stoorde me in het begin ook. Maar na vele malen deze cd gebanged te hebben, moet ik toch vaststellen dat ik dit album beter vind dan encore. Het komt bijna op gelijke hoogte met the Eminem Show. Natuurlijk is het niet meer de Eminem die we aanbaden voor zijn classics the SS lp en the MM lp. Maar toch wat mij betreft een 4 waard, al is het maar omdat Slim de enige mainstream rapper was die kon overtuigen dit jaar ...

X-man
thgryda schreef:
...Maar na vele malen deze cd gebanged te hebben...

door het gaatje? (no homo)

avatar van panjoe
panjoe (moderator)

Social_Mask
Hahaha

Pomp die shit. Bonk die shit.

Edit: potverdorie, ik kom niet meer bij van 't lachen..

Royce Da 5'9 riep voordat dit album uitkwam dat dit album hetzelfde zou zijn als The Black Album voor Jay-Z. Mijn verwachtingen waren meteen hoog, maar wat een teleurstelling was het toen ik dit album eenmaal had gehoord. Niet alleen Eminem viel tegen, maar ik vond het helemaal erg om naar die producties te moeten luisteren. Eminem (of samen met Mr. Porter) had het beter allemaal zelf kunnen produceren, ik weet zeker dat die beats beter zouden klinken als die van Dre.

Insane, Same Song and Dance, Deja Vu en Beautiful weten het album nog te redden. Met Beautiful als het hoogtepunt van het hele album, nummer is daadwerkelijk 'beautiful'

Refill is ook echt slap, enigste boeiende track is Elevator

Hoop dat Relapse 2 dan toch wel een soort van The Black Album wordt! Hij heeft in een interview gezegd dat ie van Relapse 2 echt zijn perfecte album wilt maken. Nou.. 't zal mij benieuwen. Ben iig blij dat Just Blaze grotendeels de producties voor zijn rekening gaat nemen. En dat ie Dre een beetje heeft 'afgewimpeld.' Nu maar hopen dat Eminem zijn irritante accentje ook afwimpeld voor Relapse 2. Dan kan het iig boeiender gaan worden

avatar van Game
Just Blaze doet maar stuk of 5 tracks volgens mij, en Mr. Porter doet er ook een paar. Dr. Dre gaat zeker de helft van Relapse 2 doen (heeft ie al gedaan volgens mij)

Hmm.. 't zal mij benieuwen

avatar van Raul
Heb dit album een paar weken na de release nooit meer geluisterd en heb er ook absoluut niet de behoefte toe.
Heel matig allemaal.
Ik verlaag naar 2,5 (die hij krijgt voor Beautiful, Underground en For Old Time's Sake)

avatar van Shelter
Deze staat in het lijstje van het door mij meestal erg gerespecteerde rapreviews.com als betere albums van 2009. Ik kan me er niks bij voorstellen, ik vind er echt geen ruk aan.
Moet ik eerlijk toegeven dat ik sowieso geen fan ben van Eminem, hij heeft naar mijn mening echt geen goede flow en shockeert om te shockeren....maar ik gaf het dus nog een kans na zoveel positieve meningen overal. Eminem check ik niet meer, zeer teleurstellend.

Geweldige terugkeer van een rap icoon. Hij heeft nog niet zijn top gehaald maar dat gaat nog komen.

avatar van discipline
n-atha-n schreef:

Hij heeft al lang zijn top behaald met The Slim Shady LP en The Marshall Mathers LP en ik ben bang dat hij nooit meer op dat niveau gaat komen

avatar van ViciouzZz
Denk het ook eigenlijk...Aardig album, paar goeie nummers, maar een terugkeer zoals ie back in the days was gaat ech nie meer gebeuren

avatar van flow natural
Wat ik wel dom vind is dat er nu zo een refill cd uit is met exact dezelfde nummers en een achttal nieuwe nummers ...........

Alleja is dat geen geldklopperij ........

Had hij niet ineens in één keer al die schijven op een cd kunnen zetten !!!

Of ligt het nu aan mij .......

The last hit van the high & mighty ft eminem daar klinkt hij echt zoals hij terug zou moeten rappen.

avatar van The SS
Ik vind het erg raar dat dit album een grammy heeft gewonnen. Vind het niet verdiend.

avatar van MAS
MAS
Het is ook niet terecht maar het is ook niet zo dat het winnen van een grammy gelijk staat aan het maken van goede muziek. Jay-Z, Beyonce en Lady Gaga hebben er ook een hoop gewonnen dat zegt al genoeg.

Ik vind dit album juist erg goed.
Ik had dan ook al niet te hoge verwachtingen na zijn andere albums en omdat hij een tijdje is weggeweest.
Vooral nummers zoals, Old times sake en Deja Vu vind ik erg goed.
En het nieuwe nummer dat er bij is gekomen met de refill elevator vind echt gewoon geweldig, wat ik ook het beste nummer van dit album vind.
Het reffrein blijft in mijn hoofd zitten.
Voorderest de anere nummers zoals My mom, Must be the ganja en We made you, geen top nummers maar wel gewoon leuk om naar te luisteren vind ik.

Een 4.

SSS
Ik wist niet dat hij een Refill album had uitgebracht sinds gisteren, die vind ik niet zo geweldig. 'Hell breaks loose' en 'Elevator' kunnen er wel mee door, maar waarom Eminem een nummer maakt met Het Stemvervormer Trio blijft een grote vraag!!

The Opinionated
Ik vind het net verfrissend dat Eminem eens samenwerkt met andere mensen dan uit zijn eigen kamp. 'Forever' zelf vind ik dan ook geslaagd, met name de verse van Drake en de flow van Eminem. Er wordt overigens geen autotune gebruikt in die track.

avatar van MAS
MAS
Verfrissende samenwerkingen van Eminem vind ik die met Masta Ace of Elton John. Dit vind ik eerder triest. Eminem heeft in het verleden bewezen dat hij makkelijk zonder popi jopi rappers zoals Lil Wayne en Drake kan.

The Opinionated
Klinkt als een hokjesgeest.
Heb je het nummer geluisterd? Zo ja: wat vind je er zo slecht aan?

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
The Opinionated schreef:
Heb je het nummer geluisterd? Zo ja: wat vind je er zo slecht aan?

Ik vind beat, stemgeluid van de andere drie, flow van Kanye, inhoud van de lyrics en het irritante popi gezongen refreintje ver-schrik-ke-lijk. De flow van Drake en Em's verse kunnen er nog mee door maar nee, dit luister ik niet vaak.

avatar van MJ_DA_MAN
The Opinionated schreef:
Klinkt als een hokjesgeest.
Ja, iedereen die (toevallig) een commerciële rapper niet goed vindt is een hokjesgeest . Zo lust ik er nog wel een paar.

The Opinionated
-Panjoe: Okay, top dat jij wel je mening geeft over de inhoud. Het blijft natuurlijk smaak, maar vind je zelfs die verse van Drake tekstueel niet sterk? Vind ze zelf - behalve qua flow - nog beter dan die van Eminem.

[Drake]
Last name ever
first name greatest
like a sprained ankle boy I ain’t nuttin to play with
started off local, but thanks to all the haters
i know G4 pilots on a first name basis
and your city faded off the brown, Nino
she insists she got more class, we know
swimming in the money come and find me, Nemo
if i was at the club you know I ball’d, chemo
drop the mixtape that sh-t sounded like an album
who’d have thought a country wide tour would be the outcome
labels want my name beside the X like Malcolm
everybody got a deal, I did it without one
yeah n-gga i’m about my business
killing all these rappers you would swear I had a hit list
everyone who doubted me is asking for forgiveness
if you aint been a part of it at least you got to witness

-MJ_DA_MAN: Dat zeg ik helemaal niet. Leg geen woorden in mijn mond.

Ik ben ervan overtuigd dat er mensen zijn die rappers/muzikanten indelen volgens een bepaalde categorie (in dit geval: zogenaamde commerciële rappers). Ze geven bepaalde eigenschappen aan die categorie (bijvoorbeeld: commerciële rappers kunnen geen kwaliteitsmuziek maken). Ze linken artiesten in dat hokje automatisch aan die eigenschap, zonder objectief te beoordelen.

Ik verdenk SSS en MAS van hokjesgeesten omdat ze niet reageren op de inhoud (zoals bv. Panjoe dat wél doet) maar Lil' Wayne en Drake in een hokje plaatsen (het stemvervormer trio en popi jopi rappers). Maar het kan ook dat ze andere redenen hebben om het nummer en de artiesten in kwestie zo slecht te vinden, vandaar de vragen die ik eerder stelde. Ik geef iedereen het voordeel van de twijfel.

avatar van Rhythm & Poetry
1,0
Dat is wel een heel erg magere verse van Drake. Vind je dat al goed? En dan rapt hij ook nog eens op zo'n vervelende manier, met name dit stuk:

and your city faded off the brown, Nino
she insists she got more class, we know
swimming in the money come and find me, Nemo
if i was at the club you know I ball’d, chemo