Eminem - Relapse (2009)

Alternatieve titel: Relapse: Refill

Label: Aftermath (II)

1. Dr. West (Skit) (1:29)
  2. 3 A.M. (5:19)
  3. My Mom (5:19)
  4. Insane (3:01)
  5. Bagpipes from Baghdad (4:43)
  6. Hello (4:08)
  7. Tonya (Skit) (0:42)
  8. Same Song and Dance (4:06)
  9. We Made You (4:29)

met Charmagne Tripp

10. Medicine Ball (3:57)
  11. Paul (Skit) (0:19)
  12. Stay Wide Awake (5:20)
  13. Old Time's Sake (4:38)

met Dr. Dre

14. Must Be the Ganja (4:02)
  15. Mr. Mathers (Skit) (0:42)
  16. Déjà Vu (4:43)
  17. Beautiful (6:32)
  18. Crack a Bottle (4:57)

met Dr. Dre en 50 Cent

19. Steve Berman (Skit) (1:29)
  20. Underground (6:11)
  21. Careful What You Wish For * (3:47)
  22. My Darling * (5:20)
  23. Forever * (5:58)

met Drake, Kanye West en Lil' Wayne

24. Hell Breaks Loose * (4:04)

met Dr. Dre

25. Buffalo Bill * (3:52)
  26. Elevator * (4:52)
  27. Taking My Ball * (5:01)
  28. Music Box * (5:05)
  29. Drop the Bomb on 'Em * (4:48)
The Opinionated
Refill is geen apart album, maar een re-release van Relapse.

Vind je 4,5* niet nogal veel voor een album dat je blijkbaar toch niet zo geweldig vindt?

avatar van p-azz
dus ze staan tog op Refill, en iik heb nog nergens deze bonus tracks op een cd van de ´gewoone´ Relapse gezien hoor.
en k zeg tog dat k het verder een 'Goed' album vind.

The Opinionated
Refill bestaat uit alle tracks van Relapse + 7 nieuwe. Het is dus een heruitgave van Relapse met een aantal extra tracks en geen nieuw album.

Ik geef 4,5* enkel aan albums die ik écht top vind. Maar goed: ik ga niet zeggen hoe jij moet stemmen. Zoveel maakt dat ook weer niet uit.

avatar van metermaat
PriestMaiden schreef:
Ik vind dit toch wel een geslaagd album. 3AM en Beautiful zijn goeie singles/clips.
Album is beter als Encore, dat ook zeker geen slecht album is.
Het niveau van The Slim Shady LP en The Eminem wordt voor mij wel niet gehaald.
Tracks als Hello, Insane, Underground en Stay Wide America zijn toch wel erg goed.
Spijtig van het nummer We Made You ( wat ik niet echt een goed nr. vind )

ik vond WE MADE YOU ook geen goed nummer.

avatar van GarnalenPeller
My Mom is wel een tamelijk briljante meezinger.

my mom
there's no one else quite like my mom
I know I should let bygones be bygones
but she's the reason why I am high, what I'm high on
"'Cause my mom, love valium, and lots of drugs..." tra la la.

Off topic berichten verwijderd.

avatar van KILLERBEE99
Ik vind dit Eminem's slechte album to nu toe, ik hoop dat Recovery toch beter is, heb daar wel hogere verwachtingen over want daar komt een D12 track op, en dat mis ik hier ook... Ook zie ik geen Obie Trice wat ik ook jammer vind. Als het aan mij lag kon Cashis er ook wel op.

Ik vind Forever een verschrikkelijk nummer, vind die stijl niet echt bij Eminem passen. En zo zijn er een hoop andere nummers op dit album wat ik gewoon niet mooi vind.

Social_Mask
KILLERBEE99 schreef:

Een beetje tegenstrijdig, vind je niet?

Social_Mask schreef:

Een beetje tegenstrijdig, vind je niet?

Hmm ik weet niet wat je presies bedoelt maar ik zie wel dat ik het verkeerd geschreven heb... dus hier nog een keer...

Ik verwacht meer van Recovery omdat daar een D12 track op komt (staat op wikipedia ) en op dit album staat er geen D12 track. En ik hoop dat er op Recovery ook andere gast artiesten op staan die op dit album niet staan. Zoals Obie Trice en Cashis. Jammer dat deze niet op dit album stonden.

Recovery - Dr. Dre, 50 Cent, D12, Obie Trice en Cashis dat is wat ik hoop

Social_Mask
Ik vind het gewoon een opmerkelijke redenering dat je meer verwacht van Recovery en ook hoopt dat lui als Obie Trice (die valt nog het meest mee) en Cashis, 50 Cent van partij zijn. Hun aanwezigheid ervaar ik namelijk niet echt als verbetering.. Dat was de strekking van mijn reactie.

avatar van MJ_DA_MAN
Ca$his is echt W-A-C-K.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind het over het algemeen vetter als een artiest samenwerkt met mensen van zijn eigen label of het label waar hij bij zit. Vooral bij de kleinere labels zijn de artiesten gekozen vanwege hun stijl. Deze stijlen passen vaak wel leuk bij elkaar. Em en Dre is meestal gewoon goed en zelfs 50 vind ik wel lekker klinken in combinatie met Eminem. Hetzelfde geldt voor Obie Trice en D12. Met Ca$his ben ik niet zo bekend.

Silky & Smooth schreef:

@all: Dat is presies wat ik bedoel,

Stel dat de artiesten die ik noemde op dit album wel allemaal mee zouden doen, dat vind ik zelf beter want dan verwacht ik al meer van een album, dan dat ik weet dat ze niet mee gaan doen.

Deze artiesten dezen het goed op vorige albums, nu zijn ze misschien niet meer zo goed, maar eminem zelf is ook niet meer zo goed...

Toen Relapse nog niet uitgebracht was maar wel een tracklist bekend was verwachte ik niet veel van het album omdat alleen Dr. Dre en 50 Cent mee gingen doen.

Op Recovery is dat anders, en verwacht ik er al meer van. Omdat het al bekend is dat D12 en 50 Cent mee doen. En Dr. Dre, Eminem en Denaun Porter als producer.

avatar van Game
Ik hoop meer op Royce Da 5'9" dan op Ca$his. Die is inderdaad wack, heeft maar een goed nummer.

avatar van Silky & Smooth
Meende dat Eminem ruzie had met Royce 5'9"?

The Opinionated
Die ruzie is anderhalf jaar geleden bijgelegd. Sindsdien hoopt iedereen op een Bad Meets Evil Pt. 2.

avatar van Game
Royce zei pas geleden ook in een track:
"If you like the white boy, then your ass might as well start liking me too, because from here on out, anytime you see him, you're going to see me too."

Kleine hint naar een toekomstige samenwerking van die twee.

pqt
"not afraid" van Recovery, erg goed begin van zijn nieuwe album

avatar van 'State Of Mind'
''and to the fans, i'll never let you down again, im back,
i promise to never go back on the promise, in fact,
lets be honest, that last relapse cd was ehhh, perhaps
i ran them accents into the ground, relax
i aint goin back to that now"

Slaat terug op dit album, ben blij om wat hij zegt

pqt
nooit problemen gehad met de accentjes, maar hoop wel dat recovery het niveau van not afraid gaat behalen, want dan wordt het een erg goed album.

avatar van Snoeperd
Dit is niet het beste werkje dat eminem heeft geleverd, eminem show, marshall mathers en slim shady zijn nog altijd beter, toch is dit een album met alleen maar leuke nummers.
Het is een andere stijl dan bijv. marshall mathers.

Het begint met 3am, echt een verschrikkelijk nummer. Het stemmetje in het refrein is heel irritant. Ik begin altijd bij het tweede nummer en sla de eerste over. Zonder de superbeat zou My Mom ook een minder nummer zijn. Er zit een hele lekker bass achter die mijn boxen uitknalt. Rap is voor de rest goed. Refrein vind ik eigenlijk het minst. Wel een van mijn favoorieten.
Insane is een mooi nummer die nooit gaat vervelen.
Bagpipes from bagdad is een nummer met arabische beat. Klinkt wel goed en is een leuk nummer.
Hello is een zeer mooi nummer en die zou ook op zijn eerste albums passen. Na beautiful het beste nummer van de cd.

Same song and dance is een minder nummer. Saai
We made you, goeie hit maar het is nou niet hoogstaand.
Daarna komen vijf nummers die goed zijn en die lekker wegluisteren.
Na die nummers kom je bij het beste nummer, beautiful. Mooi nummer met leuk refrein.
Daarna Crack a bottle, tot aan 50cent komt goed, als 50cent komt skip ik m door.
De afsluiter underground mag er zijn, mooi nummer.

Al met al goed album maar de 5* haalt hij niet

avatar van Psycholamp
Ik vind 4,5* ook nog aan de hoge kant, als ik je recensie zo lees.

avatar van Brains
Laat staan een top 10 notatie..

avatar van 'State Of Mind'
Nogal weird inderdaad xD

avatar van Stapler
Terwijl ie ook andere albums van Em beter vind .

avatar van KILLERBEE99
Wel raar jah, maar misschien moet hij die andere eminem albums nog overnieuw luisteren en komen ze later pas in de top 10.

Maar inderdaad wel raar, laten we zijn reply nog maar even afwachten

pqt
en wat vinden we van de recovery cover?

avatar van MJ_DA_MAN
Dat kun je hier lezen.

avatar van Stapler
Verse 3 op Medicine Ball:

Put Christopher Reeves on a unicycle with a kickstand
Kick it up and push him and lead him right into quick sand
Here, you need a hand big man, grab hold of this branch
With both hands, man they don't understand, I'm just a sick man
Now everybody's pissed at me
Like it's my fault this name rhymes with so many different words, Jeez!
So one last time Mr. Christoper Reeves
Won't you break it down for me and just spit the verse please!
"Eminem, I'm coming to kill you, always hated you and I still do
You'll never fill my shoes, my Superman costume
Doesn't even fit you, they don't feel you
You're taking this shit too far, who do you think you are?
Hang my suit up in the armior
Everyday I hate you more and more, throw down the cardboard
Let's breakdance if you think you're hardcore"

Met dat gesnuif erbij, geniaal .

Haha, inderdaad geniaal.

Nog eentje afkomstig van zijn sessie bij Tim Westwood:

The MC with the Christopher Reeve beef
We started off on the wrong foot
Or should I say fake leg made out of wood?