Prince - The Black Album (1987)

Funk / Soul
Label: Paisley Park

1. Le Grind (6:44)
  2. Cindy C. (6:15)

met Cat Glover

3. Dead on It (4:37)
  4. When 2 R in Love (3:59)
  5. Bob George (5:36)
  6. Superfunkycalifragisexy (5:55)
  7. 2 Nigs United 4 West Compton (7:11)

met Cat Glover

8. Rockhard in a Funky Place (4:31)
avatar van Axeqlusive
Werkelijk geen idee. Geen barcode, geen label. Kwaliteit is wel steengoed overigens. Misschien wel de beste die ik ken op vinyl.

Axeqlusive schreef:
Net thuisgekomen met een 2LP Collector's Edition; Remax and Remastered Expanded Album.

Je kunt deze bootleg hier vinden:

Prince - The Black Album (Blue/Purple, Vinyl) | Discogs

avatar van Darkzone
Afgelopen week pas voor het eerst dit album gehoord, en zo vlak na SOTT is dit natuurlijk een grote tegenvaller, een draak van jewelste. Behoorlijk a-commercieel en haaks op alles wat hij tot dan toe heeft gemaakt in al mijn onervarenheid mbt Prince. Al hoor je hier wel een artiest die graag van een feestje bouwen houdt en grenzen verlegd. Wat dat betreft een lovenswaardig project om zoiets zo snel na zijn creatieve hoogtepunt van SOTT al uit te willen brengen.

Maar met de nieuwe lading Crystal Ball + The Truth, Chaos & Disorder, The Black Album en de toppers 3121 en Welcome 2 America valt dit album nog wat tegen.

avatar van BoyOnHeavenHill
Elke keer dat ik dit album opzet en de eerste twee nummers hoor denk ik: o, wat is dít geweldig, deze hoort er echt bij, bij het rijtje klassiekers dat Prince in de jaren 80 afleverde. Helaas gaat het album daarna een beetje aan wisselvalligheid ten onder, met drie vormeloze funknummers waar ik helemaal niets mee kan plus het melige When 2 r in love, een reeks die alleen onderbroken wordt door het giftige maar ijzersterke Bob George ("Ain't that a bitch?") en die gelukkig nog eindigt met het feestelijke Rockhard in a funky place om de vieze smaak van de twee daaraan voorafgaande nummers weg te spoelen. Zo is dit voor mij het ultieme fifty-fifty-album, met vier geweldige en vier vervelende nummers. Grappig genoeg zit voor mij het hoogtepunt middenin de twee leukste tracks, wanneer Le grind perfect overgaat in het swingende Cindy C met die overstuurde blazers van het begin. Als alle nummers voor mij dat niveau hadden gehaald waren dit gemakkelijk 5* geworden.

avatar van Poles Apart
En dan ineens een Europese persing uit 1994 op LP gevonden, tot m'n grote verbazing. Nog nooit eerder ergens tegengekomen. Prijzig uiteraard, maar voordeliger dan de goedkoopste exemplaren op Discogs. De CD uitgave is tegenwoordig nog altijd redelijk goedkoop, vinyl exemplaren zijn een stuk zeldzamer. Blij dat ik er eentje heb kunnen vinden.

avatar van lennon
Dat is een mooie vondst dan!

Genieten dus dit weekend.