Neil Young - Archives, Vol. I: 1963-1972 (2009)

Canada
Label: Reprise

1. The Squires - Aurora (Mono) (2:10)
  2. The Squires - The Sultan (Mono) (2:35)
  3. The Squires - I Wonder (Mono) (2:23)
  4. The Squires - Mustang (Mono) (2:25)
  5. The Squires - I'll Love You Forever (Mono) (3:24)
  6. The Squires - (I'm a Man and) I Can't Cry (Mono) (2:34)
  7. Hello Lonely Woman (3:59)

met Comrie Smith

8. Casting Me Away from You (2:15)

met Comrie Smith

9. There Goes My Babe (2:26)

met Comrie Smith

10. Sugar Mountain (Mono) (2:43)
  11. Nowadays Clancy Can't Even Sing (Mono) (3:05)
  12. Runaround Babe (Mono) (2:38)
  13. The Ballad of Peggy Grover (Mono) (2:48)
  14. The Rent Is Always Due (Mono) (2:54)
  15. Extra, Extra (Mono) (2:44)
  16. Flying on the Ground Is Wrong (Mono) (3:11)
  17. Buffalo Springfield - Burned (Mono) (2:18)
  18. Buffalo Springfield - Out of My Mind (Mono) (3:09)
  19. Down, Down, Down (Mono) (2:14)
  20. Buffalo Springfield - Kahuna Sunset (Mono) (2:55)
  21. Buffalo Springfield - Mr. Soul (Mono) (2:46)
  22. Buffalo Springfield - Sell Out (Mono) (1:43)
  23. Buffalo Springfield - Down to the Wire (Mono) (2:31)
  24. Buffalo Springfield - Expecting to Fly (3:47)
  25. Slowly Burning (3:01)
  26. One More Sign (2:05)
  27. Buffalo Springfield - Broken Arrow (6:18)
  28. Buffalo Springfield - I Am a Child (2:19)
  29. Everybody Knows This Is Nowhere (2:18)
  30. The Loner (3:53)
  31. Birds (2:18)
  32. What Did You Do to My Life? (1:56)
  33. The Last Trip to Tulsa (9:29)
  34. Here We Are in the Years (3:20)
  35. I've Been Waiting for You (2:31)
  36. The Old Laughing Lady (6:03)
  37. I've Loved Her So Long (2:49)
  38. Sugar Mountain (6:15)
  39. Nowadays Clancy Can't Even Sing (5:24)
  40. Neil Young & Crazy Horse - Down by the River (9:19)
  41. Neil Young & Crazy Horse - Cowgirl in the Sand (10:08)
  42. Neil Young & Crazy Horse - Everybody Knows This Is Nowhere (2:29)
  43. Emcee Intro / Sugar Mountain Intro (1:18)
  44. Sugar Mountain (5:34)
  45. Incredible Doctor Rap (3:10)
  46. The Old Laughing Lady (5:14)
  47. Audience Observation / Dope Song / Band Names Rap (2:59)
  48. Flying on the Gound Is Wrong (3:58)
  49. On the Way Home Intro (0:25)
  50. On the Way Home (2:41)
  51. Set Break / Emcee Intro (1:20)
  52. I've Loved Her So Long (2:15)
  53. Allen a Dale Rap (2:20)
  54. I Am a Child (2:26)
  55. 1956 Bubblegum Disaster (2:04)
  56. The Last Trip to Tulsa (7:02)
  57. Words Rap (2:14)
  58. Broken Arrow (4:39)
  59. Turn Down the Lights Rap (0:52)
  60. Whiskey Boot Hill (2:22)
  61. Expecting to Fly Intro (0:54)
  62. Expecting to Fly (2:55)
  63. Neil Young & Crazy Horse - Cinnamon Girl (3:02)
  64. Neil Young & Crazy Horse - Running Dry (Requiem for the Rockets) (5:37)
  65. Neil Young & Crazy Horse - Round and Round (It Won't Be Long) (5:56)
  66. Neil Young & Crazy Horse - Oh Lonesome Me (4:02)
  67. Neil Young & Crazy Horse - Birds (Mono) (1:39)
  68. Neil Young & Crazy Horse - Everybody's Alone (2:33)
  69. Neil Young & Crazy Horse - I Believe in You (3:30)
  70. Crosby, Stills, Nash & Young - Sea of Madness (3:18)
  71. Neil Young & Crazy Horse - Dance, Dance, Dance (2:27)
  72. Crosby, Stills, Nash & Young - Country Girl: Whiskey Boot Hill / Down, Down, Down / Country Girl (I Think You're Pretty) (5:13)
  73. Crosby, Stills, Nash & Young - Helpless (3:50)
  74. Neil Young & Crazy Horse - It Might Have Been (4:18)
  75. Neil Young & Crazy Horse - Everybody Knows This Is Nowhere (3:36)
  76. Neil Young & Crazy Horse - Winterlong (3:40)
  77. Neil Young & Crazy Horse - Down by the River (12:24)
  78. Neil Young & Crazy Horse - Wonderin' (3:35)
  79. Neil Young & Crazy Horse - Come on Baby Let's Go Downtown (3:51)
  80. Neil Young & Crazy Horse - Cowgirl in the Sand (16:09)
  81. Tell Me Why (3:00)
  82. After the Gold Rush (3:48)
  83. Only Love Can Break Your Heart (3:11)
  84. Wonderin' (2:12)
  85. Don't Let It Bring You Down (2:59)
  86. Cripple Creek Ferry (1:36)
  87. Southern Man (5:33)
  88. Till the Morning Comes (1:18)
  89. Neil Young & Crazy Horse - When You Dance, I Can Really Love (3:48)
  90. Crosby, Stills, Nash & Young - Ohio (3:02)
  91. Crosby, Stills, Nash & Young - Only Love Can Break Your Heart (4:16)
  92. Crosby, Stills, Nash & Young - Tell Me Why (5:43)
  93. David Crosby, Graham Nash & Neil Young - Music Is Love (3:22)
  94. See the Sky About to Rain (3:55)
  95. On the Way Home (3:42)
  96. Tell Me Why (2:29)
  97. Old Man (4:57)
  98. Journey Through the Past (4:15)
  99. Helpless (4:15)
  100. Love in Mind (2:47)
  101. A Man Needs a Maid / Heart of Gold (Suite) (6:38)
  102. Cowgirl in the Sand (3:45)
  103. Don't Let It Bring You Down (2:46)
  104. There's a World (3:33)
  105. Bad Fog of Loneliness (3:27)
  106. The Needle and the Damage Done (3:55)
  107. Ohio (3:40)
  108. See the Sky About to Rain (4:05)
  109. Down by the River (4:08)
  110. Dance, Dance, Dance (5:48)
  111. I Am a Child (3:19)
  112. Heart of Gold (3:51)
  113. The Needle and the Damage Done (2:12)
  114. Neil Young & The Stray Gators - Bad Fog of Loneliness (1:57)
  115. Neil Young & The Stray Gators - Old Man (3:25)
  116. Neil Young & The Stray Gators - Heart of Gold (3:10)
  117. Dance, Dance, Dance (2:17)

met Graham Nash

118. Neil Young & The London Symphony Orchestra - A Man Needs a Maid (4:13)
  119. Neil Young & The Stray Gators - Harvest (3:11)
  120. Neil Young & The Stray Gators - Journey Through the Past (2:23)
  121. Neil Young & The Stray Gators - Are You Ready for the Country? (3:25)
  122. Neil Young & The Stray Gators - Alabama (4:06)
  123. Neil Young & The Stray Gators - Words (Between the Lines of Age) (15:55)
  124. Soldier (3:24)
  125. Neil Young & The Stray Gators - War Song (Mono) (3:29)

met Graham Nash

beaster1256
eerlijk is eerlijk , ik heb al 100 den cd's besteld bij cdwow en heb altijd alles keurig binnen gekregen , of als ze niet konden leveren kreeg ik altijd mijn geld teruggestort , soms een kleine plooi in het cd doosje , maar dat vind ik niet erg , als je hen een email zend krijg je altijd binnen de dag een antwoord , en nu krijg je vanaf juni nog eens 10 % extra korting bij een bestelling , zo kreeg ik gisteren een bon van 10.66 euro , daarmee heb ik voor 4.50 de nieuwe david bowie live + dvd ( storytellers ) besteld .

Vanaf nu blijf ik gewoon alles kopen via cdwow , en amazon kan de boom in , ik ben voor amazon ook nog speciaal naar de post moeten gaan om nog eens 10 euro douanekosten te betalen , waar je bij cdwow gewoon iedere cd mooi ingepakt in je bus krijgt zonder kosten

by the way nogmaals bedankt beste Patrick Mc Kenzie van Lokeren voor je copietje van Neil ' s Box , ja de 6 de cd , daar kan ik 3 nummers totaal niet afspelen wegens een grote kras , maar Patje heeft me direct een volledige copy van cd 6 opgezonden , prachtige kerel !

beaster1256
by the way : de box van neil is geniaal voor zowel fan als geen fan , het is een ontroerend document vol geschiedenis van één van de grootste meneren in de rockmuziek ,

fantastisch dat ik dit op mijn ouwe dag nog allemaal mag meemaken ,

Fijn dat je er ondanks alles toch van kan genieten beaster. Denk maar zo; Neil had dit vast en zeker ook niet zo gewild.

Father McKenzie
Fijn om lezen allemaal, vooral dat Neil Young één van de grootste meneren in de rockmuziek is!
Zeker weten dat dit zo is, misschien wel de allergrootste!

avatar van IntoMusic
Nooit problemen met Amazon, CDwow en eBay en ik bestel al heeeel wat jaartjes bij deze winkels. Ik wacht af en hoop snel een recensie te kunnen geven...

Father McKenzie schreef:

Opgepast; enkele dagen terug kreeg ik een mailtje van user beaster1256: cd 6 was flink beschadigd met een grote kras, en was bijgevolg niet meer af te spelen!
Om je haren uit te trekken!
beaster1256 had die ook bij Amazon gekocht... Ik heb hem uit de nood geholpen en die cd 6 gecopieerd en opgestuurd.
Hij zegt niets meer bij Amazon te zullen bestellen...

Eu sorry, het was cdwow, maar dan nog; altijd riskant, in de winkel kun je toch makkelijk een klacht indienen en je artikel inruilen...

Dan stuur je dat ding toch terug?

Ik heb mijn box bij bol.com besteld, maar doorgaans koop ik CD's ook in de winkel. Tenzij het een album betreft dat allang uit is, maar nu goedkoop wordt aangeboden.

Ga vandaag mar eens verder met mijn speurtocht... Moet de hidden tracks and tape logs van Topanga 1 nog even verder kijken en daarna verder met Topanga 2.

IntoMusic schreef:
Heel irritant, want ik wacht nog steeds op de cd-box . Amazon net een mail gestuurd waar het blijft. Leuk dat de box me maar 54 euro heb gekost, maar kan onderhand volume 2 bestellen

Herkenbaar! Ik zit al vanaf begin juni te wachten op deze box van amazon.com. Meestal zijn ze wel snel, vaak komt het uiteindelijk van amazon.de (ook al bestel ik het bij .com). Maar dit zal wel echt uit de usa komen en het zal wel een onhandig groot pakje zijn. Klagen bij de helpdesk heeft nog geen zin want de verwachte aankomstdatum is 7 july bij mij. Voor mij is het wel een geruststelling dat ik zie dat het bij anderen ook lang duurt. Anders was ik al lang gaan mailen.

Ben echt heel erg benieuwd inmiddels!

papat schreef:

Lol, dat heb ik dus wel gedaan, ook al is bij mij de estimate op 29 juni. Kreeg een behoorlijke mail terug met excuses en dat het er echt aan zit te komen. Als ik na 16 juli(!!) nog niks heb, gaan ze verder zoeken.
Mij doet het ook goed dat ik gelukkig niet de enige ben met dit probleem(pje)

avatar van papat
Laat even horen wanneer je hem binnen hebt want dan weet ik dat ik nog een week moet wachten!

Ik heb van Arend van Velvet gehoord dat de cdbox- versie (voorlopig?) niet meer in de handel is. Dat het bij de eerste uitgave blijft, dus dat betekent op=op. Ik hoop het niet voor jullie P.S. leest het stukkie van Arend van 4 juli j.l , daar staat het ook, trouwens

avatar van thebestfreaks
Ik snap dat wel, het niet meer verkrijgbaar zijn van die cd-box versie, want als ik het goed begrijp zitten op de meeste cd's lijmresten van de verpakking. Op mijn exemplaar gold dat voor 6 van de 8 cd's, waarbij er 5 niet goed af te spelen zijn. Een misser hoor, deze verpakking.

thebestfreaks schreef:
Kun je die dan niet omruilen?

Je kunt de lijmvlekken ook gewoon verwijderen.

avatar van musician
Ad Brouwers schreef:

Ik krijg nog 56 hits op E-bay, bij Archives van Neil Young. Er worden ook een groot aantal cd-boxen aangeboden van rond de 60 euro, m.n. vanuit de VS.

avatar van harm1985
Zo te horen heb ik mazzel gehad... het enige wat aan mijn box mankeerde was dat het klepje van het verborgen vakje los had gelaten... en hij werd op zaterdag 30/5 al bezorgd...

Toegegeven, de verpakking moet de volgende keer beter, maar desalniettemin is het een gave box. Ik heb nu denk ik zo ongeveer wel alle extra video's en geluidsfragmenten beluisterd en ben nog steeds onverminderd positief. Laat volume 2 maar komen!

avatar van IntoMusic
Gerucht dat de cd-box straks niet meer te krijgen is, is een fabeltje en alleen maar bangmakerij. Alle 'grote' cd-winkels in binnen- en buitenland kunnen de box gewoon nog leveren. Voor het management van Neil lijkt mij dat ook vrij logisch, want de box heeft volgens mij al klauwen vol met geld gekost, dus moet het ook ergens terug worden verdiend.

avatar van harm1985
Sowieso heb ik gehoord dat de mensen die em al besteld hebben (dus de CD,. DVD of BR box) en sowieso krijgen. Mensen die em nu nog gaan bestellen moeten wel langer wachten, geloof ik. Maar natuurlijk is het geen limited edition.

avatar van djarend
Het is geen gerucht, heb het ook alleen maar over de NL platenmij, Warner dus, die de cd-box niet meer levert, uiteraard hebben div grotenhandels de box nog op voorraad, maar die zal toch echt een keer uitputten, heb hem zelf ook nog steeds in de winkel staan en kan er via via via nog wel aankomen ja maar de cd-versie gaat echt vervallen, heeft mijn leverancier in de USA ook bevestigd en dat is de grootste groothandel in de USA.....

avatar van IntoMusic
Jaaaaaaa, als ik dat had geweten, had ik meteen 89 euro neergelegd voor de box en bij Cosmox besteld. Vanochtend afgeleverd en wat een iel cd-boxje eigenlijk .

Ik begrijp nu ook wat men bedoeld met de lijmresten, want 7 van de 8 cd's hebben dit dus ik ga dat met wat warm water er proberen voorzichtig af te krijgen. Ga in het weekend er lekker voor zitten en de recensie volgt snel...

avatar van papat
Ik heb hem nu ook! Gewoon via amazon voor 54 euro! Inderdaad: ielig, maar wel lekker compact vind ik. M'n kasten puilen toch al uit. Een waardering komt binnenkort wel want het duurt nog even voor ik hem goed heb kunnen luisteren

avatar van IntoMusic
Early years en River boat inmiddels geluisterd en wat een genot. Ik vind juist de nummers van de squires erg gaaf en wat zitten er verder mooie stukken bij.
Ook River boat is heerlijk. Net als sugar mountain stoor ik mij juist niet aan zijn gebabbel tussen de nummers door, want dat maakt het sfeertje zo uniek. Zeer mooi uitgevoerd met in het bijzonder Broken Arrow.
Op dit moment North Country aan het luisteren en die komt vooral in het begin wat terughoudend/minder overtuigend over qua zang. Bad fog of loneliness... wat een nummer en Old man voor mij the old time favorite met die sublieme tekst. Erg gaaf om de ietwat harde drum te horen op de 2e uitvoering van Heart of Gold... Wat ben ik gelukkig .

Ik geef wel alvast 5 sterren, want dit gaat echt niet minder worden (niveau van Fork in the road wordt zeker niet gehaald ). Ga snel verder luisteren.

Kan iemand me helpen met deze box? ik begrijp dat er 3 versies bestaan: cd,dvd en bluray. Bluray heb ik niet dus dat valt af. Maar de dvd-versie, zitten daar ook cd's bij? Hij is een stuk duurder. In de praktijk zal ik de dvd's 1 of 2x draaien. De cd's vrijwel zeker regelmatig. Maar toch vind ik het wel leuk om alles te hebben.

Hoe zit het nou?

avatar van IntoMusic
Kijk eerst even op de eerste pagina van dit album of kijk op Amazon... Tevens is jouw vraag al zelf beantwoord: als je dvd en cd leuk vindt, kost je dat dus ca. 300 eurootjes.

ik heb op amazon gekeken. het lijkt erop dat ik eerst een blu-ray moet aanschaffen

avatar van harm1985
De CD versie bevat alleen de 116 die je hierboven kunt lezen. De Blu-Ray en DVD versie bevatten die ook, maar in hogere geluidskwaliteit.

Daarnaast kun je tijdens het beluisteren (in het geval van de Blu-Ray) naar info kijken over het nummers, dit kunnen foto's zijn, songteksten of krantenartikels.

Bovendien zit er op de DVD en Blu-Ray versie een hoop andere extra's, zoals hidden tracks, filmpjes met live optredens van CSNY of solo. Als extraatje zit de CD/DVD live at Sugar Mountain erbij en een boek van 236 pagina's. En niet te vergeten: de film Journey Through the Past.

Ik raad aan op zijn minst de DVD versie te kopen. Blu-Ray heeft beter beeld en geluid (mist je de apparatuur ervoor hebt) en extra downloads (tot nu toe een extra nummer).

avatar van IntoMusic
De complete CD-box beluisterd en zoals ik al dacht: 6 sterren uuhhh 5 sterren meer dan waard.

Ik blijf de Early Years één van mijn favorieten vinden, maar wat een beauty's staan er ook op de 3 Topanga-schijfjes: Tell me why, Country Girl en Helpless allen met CSN, maar ook Sugar mountain an het wonderschone Wonderin'.

Op North Country staan ook geweldige uitvoeringen zoals natuurlijk het ruim 15 minuten durende Words die eerst nog eventjes wat uitleg voor de begeleiding nodig had , want wat wordt die daarna strak uitgevoerd. Ik raak niet uitgeluisterd als ik dan ook nog aan Alabama, het heerlijke A man needs a Maid en Bad Fog of Loneliness denk.

Allememaggies wat een box. Wel bijna 1 cd verziekt door de lijm, maar dat heb ik er bijna (met wat lichte krasjes) eraf gekregen. Wat je ook koopt dvd, blue ray, cd, plaat, cassettebandje of videoband: dit is zeker voor mij met Voyage van Crosby en Reflections van Nash dé aankoop van het jaar. Die drie boxen bij elkaar zijn qua muziek GOUD waard!!!

IntoMusic schreef:

Zeer juiste opmerking!!!!!!!!!

Laurel Hardy schreef:

Hoe zit het nou?

DVD en Blu-ray is in theorie van betere kwaliteit, maar of je dat voordeel er uit haalt ligt wel sterk aan de muziekinstallatie die je hebt. De meeste in nederland verkochte dvd-setjes zijn van een dergelijke infantiele kwaliteit, met 5 van die lullige prutboxjes erbij, dat je als je zo iets hebt beter af bent door de cd-box te kopen en die af te spelen met een goede cd-speler, versterker en fatsoenlijke boxen. Ik denk dat je anders het geluidsvoordeel er niet uithaalt.
Wat anders is het als je het leuk vindt om door foto's, filmpjes, knipsels en dergelijke te bladeren tijdens het luisteren. Dan zijn de dvd of blu-ray box wel erg leuk om te hebben. Maar wat op de lange termijn nou echt de toegevoegde waarde is weet ik niet. Ik heb zelf de cd-box gekocht. Ik heb toch geen rust en tijd om dat beeldmateriaal te bekijken met twee kids in de buurt. Bovendien kan ik die cd's heerlijk in de auto beluisteren! En daarnaast kostte die cd-box me maar 54 euro in de VS. Al moest ik er wel erg lang op wachten omdat er wat mis ging met verzenden. En ik was niet de enige met dat probleem! Achteraf had ik hem gewoon lekker voor 100 piek bij m'n lokale platenboer moeten kopen. Hij blij, ik blij.

avatar van RoenHetZwoen
@ Laurel @ Hardy:
Koop gewoon de DVD box. voordelen: Bevat méér songs dan de cd box, alle extra's, film 'journey through the past', extra cd+dvd 'sugar mountain' in een apart schuifje, met daarin ook een downloadkaart om alle audiotracks gewoon ook te kunnen downloaden voor op je iPod, of om op cd's te branden.

avatar van IntoMusic
Voor ieder verschillend dus, maar als je alle reacties (vooral in het begin) al hebt gelezen is dat niets nieuws. Persoonlijk ben ik dolblij met de cd's en heeft het mij zeker veel in de portemonnee bespaard, kon ik voor die andere centjes nog 2 megaboxen aanschaffen (zie mijn eerdere reactie) en ging het mij toch alleen om de muziek.

Tja en ik kan niet in andermans portemonnee kijken, dus ga ik sowieso niet de DVD-/blue ray-box adviseren