Neil Young - Archives, Vol. I: 1963-1972 (2009)

Canada
Label: Reprise

1. The Squires - Aurora (Mono) (2:10)
  2. The Squires - The Sultan (Mono) (2:35)
  3. The Squires - I Wonder (Mono) (2:23)
  4. The Squires - Mustang (Mono) (2:25)
  5. The Squires - I'll Love You Forever (Mono) (3:24)
  6. The Squires - (I'm a Man and) I Can't Cry (Mono) (2:34)
  7. Hello Lonely Woman (3:59)

met Comrie Smith

8. Casting Me Away from You (2:15)

met Comrie Smith

9. There Goes My Babe (2:26)

met Comrie Smith

10. Sugar Mountain (Mono) (2:43)
  11. Nowadays Clancy Can't Even Sing (Mono) (3:05)
  12. Runaround Babe (Mono) (2:38)
  13. The Ballad of Peggy Grover (Mono) (2:48)
  14. The Rent Is Always Due (Mono) (2:54)
  15. Extra, Extra (Mono) (2:44)
  16. Flying on the Ground Is Wrong (Mono) (3:11)
  17. Buffalo Springfield - Burned (Mono) (2:18)
  18. Buffalo Springfield - Out of My Mind (Mono) (3:09)
  19. Down, Down, Down (Mono) (2:14)
  20. Buffalo Springfield - Kahuna Sunset (Mono) (2:55)
  21. Buffalo Springfield - Mr. Soul (Mono) (2:46)
  22. Buffalo Springfield - Sell Out (Mono) (1:43)
  23. Buffalo Springfield - Down to the Wire (Mono) (2:31)
  24. Buffalo Springfield - Expecting to Fly (3:47)
  25. Slowly Burning (3:01)
  26. One More Sign (2:05)
  27. Buffalo Springfield - Broken Arrow (6:18)
  28. Buffalo Springfield - I Am a Child (2:19)
  29. Everybody Knows This Is Nowhere (2:18)
  30. The Loner (3:53)
  31. Birds (2:18)
  32. What Did You Do to My Life? (1:56)
  33. The Last Trip to Tulsa (9:29)
  34. Here We Are in the Years (3:20)
  35. I've Been Waiting for You (2:31)
  36. The Old Laughing Lady (6:03)
  37. I've Loved Her So Long (2:49)
  38. Sugar Mountain (6:15)
  39. Nowadays Clancy Can't Even Sing (5:24)
  40. Neil Young & Crazy Horse - Down by the River (9:19)
  41. Neil Young & Crazy Horse - Cowgirl in the Sand (10:08)
  42. Neil Young & Crazy Horse - Everybody Knows This Is Nowhere (2:29)
  43. Emcee Intro / Sugar Mountain Intro (1:18)
  44. Sugar Mountain (5:34)
  45. Incredible Doctor Rap (3:10)
  46. The Old Laughing Lady (5:14)
  47. Audience Observation / Dope Song / Band Names Rap (2:59)
  48. Flying on the Gound Is Wrong (3:58)
  49. On the Way Home Intro (0:25)
  50. On the Way Home (2:41)
  51. Set Break / Emcee Intro (1:20)
  52. I've Loved Her So Long (2:15)
  53. Allen a Dale Rap (2:20)
  54. I Am a Child (2:26)
  55. 1956 Bubblegum Disaster (2:04)
  56. The Last Trip to Tulsa (7:02)
  57. Words Rap (2:14)
  58. Broken Arrow (4:39)
  59. Turn Down the Lights Rap (0:52)
  60. Whiskey Boot Hill (2:22)
  61. Expecting to Fly Intro (0:54)
  62. Expecting to Fly (2:55)
  63. Neil Young & Crazy Horse - Cinnamon Girl (3:02)
  64. Neil Young & Crazy Horse - Running Dry (Requiem for the Rockets) (5:37)
  65. Neil Young & Crazy Horse - Round and Round (It Won't Be Long) (5:56)
  66. Neil Young & Crazy Horse - Oh Lonesome Me (4:02)
  67. Neil Young & Crazy Horse - Birds (Mono) (1:39)
  68. Neil Young & Crazy Horse - Everybody's Alone (2:33)
  69. Neil Young & Crazy Horse - I Believe in You (3:30)
  70. Crosby, Stills, Nash & Young - Sea of Madness (3:18)
  71. Neil Young & Crazy Horse - Dance, Dance, Dance (2:27)
  72. Crosby, Stills, Nash & Young - Country Girl: Whiskey Boot Hill / Down, Down, Down / Country Girl (I Think You're Pretty) (5:13)
  73. Crosby, Stills, Nash & Young - Helpless (3:50)
  74. Neil Young & Crazy Horse - It Might Have Been (4:18)
  75. Neil Young & Crazy Horse - Everybody Knows This Is Nowhere (3:36)
  76. Neil Young & Crazy Horse - Winterlong (3:40)
  77. Neil Young & Crazy Horse - Down by the River (12:24)
  78. Neil Young & Crazy Horse - Wonderin' (3:35)
  79. Neil Young & Crazy Horse - Come on Baby Let's Go Downtown (3:51)
  80. Neil Young & Crazy Horse - Cowgirl in the Sand (16:09)
  81. Tell Me Why (3:00)
  82. After the Gold Rush (3:48)
  83. Only Love Can Break Your Heart (3:11)
  84. Wonderin' (2:12)
  85. Don't Let It Bring You Down (2:59)
  86. Cripple Creek Ferry (1:36)
  87. Southern Man (5:33)
  88. Till the Morning Comes (1:18)
  89. Neil Young & Crazy Horse - When You Dance, I Can Really Love (3:48)
  90. Crosby, Stills, Nash & Young - Ohio (3:02)
  91. Crosby, Stills, Nash & Young - Only Love Can Break Your Heart (4:16)
  92. Crosby, Stills, Nash & Young - Tell Me Why (5:43)
  93. David Crosby, Graham Nash & Neil Young - Music Is Love (3:22)
  94. See the Sky About to Rain (3:55)
  95. On the Way Home (3:42)
  96. Tell Me Why (2:29)
  97. Old Man (4:57)
  98. Journey Through the Past (4:15)
  99. Helpless (4:15)
  100. Love in Mind (2:47)
  101. A Man Needs a Maid / Heart of Gold (Suite) (6:38)
  102. Cowgirl in the Sand (3:45)
  103. Don't Let It Bring You Down (2:46)
  104. There's a World (3:33)
  105. Bad Fog of Loneliness (3:27)
  106. The Needle and the Damage Done (3:55)
  107. Ohio (3:40)
  108. See the Sky About to Rain (4:05)
  109. Down by the River (4:08)
  110. Dance, Dance, Dance (5:48)
  111. I Am a Child (3:19)
  112. Heart of Gold (3:51)
  113. The Needle and the Damage Done (2:12)
  114. Neil Young & The Stray Gators - Bad Fog of Loneliness (1:57)
  115. Neil Young & The Stray Gators - Old Man (3:25)
  116. Neil Young & The Stray Gators - Heart of Gold (3:10)
  117. Dance, Dance, Dance (2:17)

met Graham Nash

118. Neil Young & The London Symphony Orchestra - A Man Needs a Maid (4:13)
  119. Neil Young & The Stray Gators - Harvest (3:11)
  120. Neil Young & The Stray Gators - Journey Through the Past (2:23)
  121. Neil Young & The Stray Gators - Are You Ready for the Country? (3:25)
  122. Neil Young & The Stray Gators - Alabama (4:06)
  123. Neil Young & The Stray Gators - Words (Between the Lines of Age) (15:55)
  124. Soldier (3:24)
  125. Neil Young & The Stray Gators - War Song (Mono) (3:29)

met Graham Nash

beaster1256
voila ben eens naar amazon geweest en daar kon ik voor 104 dollar het volgende kopen : the archives box cd van neil + de demo's van CSN + de nieuwe elvis costello , amai heren dat is toch wel een koopje nietwaar , beste Patje !!!!

zo zal ik hem toch hebben !

Zo is dat!

Father McKenzie
jawadde

avatar van mkrake
Zelf de box bestelt via cdpacific. Inclusief verzendkosten 58,- betaald voor de cdbox. De DVD-box kost daar 137,- en de blu-ray 204,-.
Zijn dus allemaal grote prijsverschillen zo hier en daar.

Ben er in iedergeval zeer blij mee en nu ff afwachten tot wanneer de postbode langskomt.

avatar van djarend
lijkt wel alsof we op deze site alleen nog maar over geld kunnen hebben ipv over muziek....

harm1985 schreef:
Mensen die roepen dat het te duur is, oplichterij, zakkenvullerij etc etc, snappen gewoon niet waar het om gaat.
Als je em te duur vind, prima, maar ga dan niet lopen zeuren. Echte fans (die het geld hebben) kopen em gewoon blind...
Tja, zo zie je maar dat een goed bedoeld advies als gezeur wordt bestempeld. Nou dan moeten jullie hetzelf maar weten!!
Ik neem voorlopig in ieder geval met een kopie van "Archives, Vol. 1: 1963-1972 (2009)" waarbij het verschil in geluid en beeld met het origineel niet of nauwelijks te onderscheiden valt.

Om djarend nog even te antwoorden: origineel of kopie, de muziek is prachtig .

Toch maar aangeschaft. Bij mij wint het gevoel uiteindelijk meestal het van het verstand. En des fans wegen blijven ondoorgrondelijk. Het wordt een muzikaal weekend. Ik zie er naar uit!!!!

avatar van Bartjeking
Ik zit ook op het punt dat het gevoel gaat winnen, maar ik kan het momenteel echt niet betalen. Ga denk ik eerst maar eens de zomer proberen te overleven, maar zo'n deze box is natuurlijk een hoofdgerecht waar je dagen van kunt smullen. Eerlijk gezegd vind ik de prijs voor de cd-set wel meevallen als ik hier bedragen van +/- 70 euro voorbij zie gaan.

Hans Brouwer schreef:

Om djarend nog even te antwoorden: origineel of kopie, de muziek is prachtig .

Het is vanwege het gezeur van 'fans' dat er überhaupt een CD versie is. Neil Young had voor de Archives een visie, en die visie is uitgewerkt in de blu-ray set. De CD en in mindere mate DVD versie zijn een compromis. Dat er voor de blu-ray en DVD versie ook mp3's te downloaden zijn is ook na klaagzang van 'fans'.

En inderdaad een kopie is niet slechter dan een origineel, als zul je wel compressie moeten toepassen om een double layer DVD op een single layer te krijgen. Blu-ray is überhaupt niet te kopiëren. En het verlies in kwaliteit is eerder het gemist aan interactiviteit en download mogelijkheden. Niet zozeer beeld en geluid.

avatar van musician
Ik zie voorlopig maar even af, van de cd-box.

Heb geloof ik, al zo'n 70 - 80 nummers die er op staan. Ze zijn verder niet geremasterd en ik heb daarom zo mijn twijfels over Young.

Net als de Beatles aan het einde van het jaar gaan doen, vermoed ik dat ook Neil Young gaat komen met digitaal geremasterde (en uitgebreide) uitgaven van zijn collectie.

Wie dus zijn analoge cd's heeft en ook deze box koopt, kan daarna nogmaals aan de bak. En vervolgens groter gaan wonen. Ik wacht op de remasters.

Er blijft overigens zonder die box nog genoeg over om te kopen (en te zien) van CSNY op dit ogenblik

avatar van IntoMusic
Toch een vraag die zeker met deze Archives te maken heeft, maar waarin sommige zullen zeggen: "Waar maak je je druk om ".

Live at the Fillmore East 1970 werd eerst betiteld als The archives vol. 02 en Live at Massey Hall 1971 als vol. 3. Nu werd er al snel na het uitkomen van deze box, gespeculeerd dat The Archives uit totaal 5 volumes zou gaan bestaan.
Moet ik de genoemde albums nu toch rekenen als Volume 1, aangezien ze ook in deze box zitten? Of was dat simpelweg een verkooptruc om de 2 albums onder een andere volume uit te brengen?

Tevens vrij irritant natuurlijk, want nu staan deze albums al op MuMe, terwijl dat dan eigenlijk niet meer klopt... Omdat ik de box ook nog niet van de postbode heb mogen ontvangen: zijn de hoesjes van de beide albums hetzelfde als die apart in de schappen liggen?

IntoMusic schreef:
Als je de cd-box hebt besteld heb je andere hoesjes. Als je Live At Fillmore en Massey Hall al had heb je die nu wel dubbel. Verder zijn de andere 6 een aanwinst voor elke Neil Young fan. Zowel uit historisch oogpunt (de opnames) en de geluidskwaliteit. Over prijs van de set ga ik niet in discussie, daar heb je andere consumentensites over. Verder zit bij de cd -box nog wat extra matriaal. Het geheel is prima verzorgd. Ik heb ook vernomen, dat er maar één oplage van de cd-box komt. Dus op is op!!! Van de DVD en Blu-Ray versies zal men het dus moeten hebben, maar die zijn een heel stuk duurder. Ikzelf heb geen blu-ray installatie thuis. Je zult daar interactief erg mee aan je trekken komen, maar ik kan me eigenlijk niet goed voorstellen, wat je met dit oud matriaal aanmoet met zulk een technisch hoogstaande installatie. Vergelijk het met de oude mono opnames van de Beatles. Die kun je analoog remixen en opschonen, maar mono blijft mono en de filmpje zwart-wit. Al is het "opgepoetst". De DVD versie lijkt me ook niet zo'n optie voor deze opnames. Misschien wel voor op stapel staande Archives, waarbij ook kleurenfims afgespeeld moeten worden. Bij muziek blijft geluidsweergave het belangrijkst en in dit geval ben ik blij dat ik de cd-box gekozen heb. Zeker nu ik weet dat het een éénmalige persing is.

[quote]musician schreef:

/quote] Ik zou daar niet zo zeker van zijn. Sterker nog, ik betwijfel dat.!!! Neil Young gaat niks digitaal remasteren, dat doen technici in de studio. En of platenmaatschappijen daar nog business in zien betwijfel ik ten zeerste. Dat dat bij de Beatles gebeurt is van een iets andere orde, maar je zult zien dat dat ook in een beperkte oplage (met misschien wat kleine toegevinkjes aan de fans om het betaalbaar te houden) zal gebeuren. Collector's Items rollen in de regel niet als zoete broodjes over de toonbank. En zo moet je de Archives ook zien.

avatar van RoenHetZwoen
Vrijdag dan maar de DVD box gekocht bij MediaMarkt (189 euro), en idd: minpuntje hieraan is dat je het "songmapje" met foto's en documenten niet kunt bekijken terwijl de muziek speelt. Besides that: wàt een schatkoffer... vrijdagnacht ben ik een kleine 4 uur zoet geweest met slechts 1 DVD. Meer dan waar voor je geld dus.

Ik vermoed overigens dat er wel ieder jaar een nieuw deel zal verschijnen:
2009: 1963-1972
2010: 1973-1982
2011: 1983-1992
2012: 1993-2002
2013: 2003-2012

Op die manier zou niet meer dan logisch zijn... En in dat laatste jaar, 2013, kondigt Neil z'n afscheidstournee aan. Mind my words....

RoenHetZwoen schreef:
Vrijdag dan maar de DVD box gekocht bij MediaMarkt (€ 189).
Lieve help, € 189,= . Eén ding is zeker, RoenHetZwoen mag zich wat mij betreft een echte Neil Young fan noemen. Zoveel €€€€ heb ik nog nooit in één keer uitgegeven voor mijn favoriete bandje . Al was het alleen om een slaande ruzie met mijn innig geliefde echtgenote te voorkomen .

avatar van RoenHetZwoen
Ik bekijk het maar zo Hans: normaal gezien had ik rond deze tijd toch al zo'n 10 à 15 nieuwe Belgische cd's gekocht. Maar ik heb eindelijk ingezien dat investeren in Belgische artiesten weggesmeten geld is; ze verdienen het gewoon niet. De Belgische muziek is de laatste 5 jaar verworden tot "rond de Vlaemsche kerktoren couleur locale", en dus heb ik begin dit jaar gedacht van: "laat ik de helft van het geld dat ik normaal gezien dit jaar zou uitgeven aan Belgische muziek beter investeren in de Neil Young Archives box". En het blijkt inderdaad een vééél betere investering....
Maar zoals je in mijn berichten hieronder kunt zien, heb ik eerst de prijsvergelijking gemaakt: waarom zou ik immers voor dezelfde box 250 à 275 betalen, als ik hem bij MediaMarkt kon hebben voor 189 euro...

RoenHetZwoen schreef:

Ik vermoed overigens dat er wel ieder jaar een nieuw deel zal verschijnen:
2009: 1963-1972
2010: 1973-1982
2011: 1983-1992
2012: 1993-2002
2013: 2003-2012

Ik ben kwijt waar ik het gelezen heb, maar om de 2 à 3 jaar zou er vanaf nu een box uitkomen. Neil weet nu hoe het moet, maar het blijft Neil Young hè. 2 à 3 jaar is beter, elk jaar zo'n grote uitgave is wel erg fors.

Hans Brouwer schreef:

Ik heb 210 betaald voor de blue-ray en daarnaast 1000 euro aan randapparatuur zoals PS3 en een full HD TV. De HDMI kabel was een cadeautje van mijn vriendin.

Ik vind digitaal remasteren sowieso een beetje rieken naar oplichterij. Wat er gewoon gebeurd is het gemiddelde volume opkrikken om het harder te laten klinken. Daarmee wordt alleen maar het dynamische bereik verminderd waardoor het feitelijk alleen maar slechter gaat klinken. Dat ze daarvoor master tapes gebruiken (oude CD uitgaves zijn vaak van een master kloon gemaakt) is helemaal zonde.

Maar goed, volgens mij zijn de nummers op deze box op basis van originele analoge masters opgepoetst om te voldoen aan de huidige eisen. Dit komt qua geluidskwaliteit op de blu-ray (192/24) het beste tot zijn recht. In mijn ogen (oren) is dat gewoon remasteren.

Ik ga bij toekomstige remasters van de reguliere albums deze iig niet aanschaffen.

Hoeveel updates zijn er nu eigenlijk al te downloaden bij de blu-ray versie?

avatar van Woody
@harm1985, heb je deze apparatuur werkelijk allemaal aangeschaft voor deze box? of zat het sowieso al in de planning? En hoe klinkt het?

avatar van harm1985
Ja, PS3 wel... HD TV was noodzaak omdat mijn 8 jaar oude TV zwart/wit beeld gaf en de lage resolutie kwam eea ook niet ten goede. Ik krijg de TV morgen pas binnen, laat en bezorgen door BCC, heb nl geen auto.

@Stijn: tot nu toe heb ik een extra audio opname van I Wonder gedownload en 2 video's: Stills & Young op Woodstock (Mr. Soul) en CNSY bij ABC in 69 (Down by the River). Beide clips kende ik wel, maar de beeld en geluidskwaliteit zijn flink opgepoest. Heb em echter al een week niet aangehad, heb het te druk. Ik kan alleen maar ff posten als ik een pauze neem op de uni...

harm1985 schreef:
Ik heb € 210 betaald voor de blue-ray en daarnaast € 1000 euro aan randapparatuur zoals PS3 en een full HD TV. De HDMI kabel was een cadeautje van mijn vriendin.
Ik begrijp uit je bericht dat je vriendin heeft ingestemd met deze mega uitgave. Als ik zo'n godsvermogen zou hebben uitgeven aan deze blue-ray van Neil Young had ik nu kreupel en met twee blauw geslagen ogen rondgelopen. Ik heb daarom slechts enkele €€€ uitgegeven om wat cd-r 's te kopen. Het luisterplezier is er niet minder om!!

Maar het 'verzamelplezier' wel.

Down_By_Law
harm1985 schreef:

Als ik dit lees zou ik haast ook de Blu-Ray uitgave willen kopen. Ik heb beide videos op bootlegs staan, maar 'Mr Soul' is van dramatische kwaliteit, en de CSNY versie van 'Down By The River' is echt een hoogtepunt in de carrieres van alle vier. Ik zou ze graag in goede kwaliteit willen hebben...

...maar ik denk dat ik toch maar genoegen neem met de DVD-uitgave. Ik bedacht me dat ik de meeste nummers heb ik al op CD heb, dus als ik ze dubbel heb, dan maar in superieure kwaliteit.

Stijn_Slayer schreef:
Maar het 'verzamelplezier' wel.

Precies! Hans begrijpt het concept Archives nog niet helemaal denk ik.

En wat mijn uitgaven betreft... ik klaag niet als zij kleding koopt van haar geld en zij niet als ik een PS3 en HDTV koop van het mijne. Zolang de rekeningen betaald worden is er niks aan de hand, toch?

Ik had ook vorig jaar 3 keer naar de RAI kunnen gaan ipv 1 keer en ook nog naar Bospop en Werchter, maar dan had ik deze box niet kunnen betalen.

Morgenavond (of anders woensdag) een NYA HD update!

Down_By_Law schreef:

Dat jij de BRD versie niet koop verbaast me zeer, aangezien jij zo ongeveer de grootste CSNY verzamelaar bent hier...

Maar ja, die blu-ray speler/ps3 is wel een grote extra uitgave... dat geef ik toe, maar voor mij was de keuze snel gemaakt.

avatar van IntoMusic
Ad Brouwers schreef:
...Als je de cd-box hebt besteld heb je andere hoesjes. Als je Live At Fillmore en Massey Hall al had heb je die nu wel dubbel. Verder zijn de andere 6 een aanwinst voor elke Neil Young fan.

Bedankt Ad, maar daar was ik al een tijdje achter gekomen . Volgens mij was ik 1 van de eerste die 'm besteld had bij Amazon.
Het ging mij meer om de eerste vraag die ik stelde. Anyway, ik wacht wel tot ik de box binnenheb en beschouw de 2 reeds uitgebrachte albums als 'niet-archive' album.

avatar van RoenHetZwoen
'Sugar Mountain' zit overigens ook in de box, apart in een schuifje met de 'pincard' en notitieboekje... 3 keer dubbel dus!

Down_By_Law
harm1985 schreef:

Waarschijnlijk krijg ik er ook wel spijt van, vooral als ik de komende jaren besluit alsnog een Blu-Ray speler te kopen. Ik kan met de DVD-uitgave niet genieten van de Archives zoals Neil ze bedoeld heeft, en dat is toch wel heel jammer.

Ben ik met je eens Down. Ik vrees dat ik daar ook spijt van krijg, maar het wordt gewoon veel te duur als ik een Blu-Ray speler erbij moet kopen. Dus beter iets dan niets... Dan maar de updates zelf downloaden en op een schijfje erbij doen, hoe vervelend dat ook is.