Eminem - Encore (2004)

Label: Aftermath (II)

1. Curtains Up (Skit) (0:46)
  2. Evil Deeds (4:19)
  3. Never Enough (2:39)

met 50 Cent en Nate Dogg

4. Yellow Brick Road (5:46)
  5. Like Toy Soldiers (4:56)

met Martika

6. Mosh (5:17)
  7. Puke (4:07)
  8. My 1st Single (5:02)
  9. Paul (Skit) (0:32)
  10. Rain Man (5:13)
  11. Big Weenie (4:26)
  12. Em Calls Paul (Skit) (1:11)
  13. Just Lose It (4:08)
  14. Ass Like That (4:25)
  15. Spend Some Time (5:10)

met Obie Trice, Stat Quo en 50 Cent

16. Mockingbird (4:10)
  17. Crazy in Love (4:02)
  18. One Shot 2 Shot (4:26)

met D12

19. Final Thought (Skit) (0:30)
  20. Encore (Curtains Down) (5:48)

met Dr. Dre en 50 Cent

21. We as Americans * (4:39)
  22. Love You More * (4:47)
  23. Ricky Ticky Toc * (2:49)
avatar van andnino
Eigenlijk xD vind ik dit album best wel erg goed.
Minpuntje is wel dat het album tracks met humor én erg serieuze tracks bevat... gelukkig wisselt het allemaal prima af.

avatar van Jupilerman
Wijs besluit om te stoppen,deze laatste worp is veruit de slechtste.Tot 6 is het bijna zo goed als "The Eminem Show",en 7 heeft op het vlak van muziek dan,een mooie intro en je hoopt dat hij daar op verder rapt,krijgt je als een slag in het gezicht een hilarisch overgeproduceerde track met vreselijke associatie-achtige lyrics."My 1st Single" is gewoon kinderachtig,vind hij dat zelf eigenlijk humor."Rain Man" vind ik dan nog een redelijk nummer buiten het belachelijke refrein,"Big Weenie" is dan weer verschrikkelijk teleurstellend,slecht gerapt en helemaal niet grappig(eigenlijk zouden ook CD's testpublieken moeten hebben),Just Lose It is weeral niet leuk,Eminem is op z'n best als zieke geest,zit hij dit kinderliedje te maken.Track 14 sla ik maar over,"Spend Some Time" is nog wel goed maar erg cliché,laten we geen respect hebben voor vrouwen hebben,gangsta."Mockingbird" moet ik echt wel van kotsen,Eminem is zo soft geworden daaromtrent,die dochter heeft hij toch al langer waarom heeft ze de eerste twee albums dan niet verpest?"Crazy in Love" vind ik door gebrekkige lyrics nogal vervelend."One Shot 2 Shot" is het verplichte D12-nummer,dat ik gewoonlijk goed vind maar deze is gewoon onvoldoende,wat willen ze weer stoer doen zeg."Encore" is te loom en statisch,al valt er wel volledig naar te luisteren als het moet.

Een einde in mineur vind ik

Edit:Van de bonustracks vind ik "Love You More" wel een redelijke voltreffer overigens

Relax
Eminem is helemaal niet gestopt Jupilerman

avatar van andnino
Crazy in Love is een cover trouwens... eerder stom van Eminem om hem te coveren dan dat de tekst slecht is dus...

Jupilerman schreef:
eigenlijk zouden ook CD's testpublieken moeten hebben

Ja! dan kunnen 40 jarige vrouwen en lil wayne liefhebbers gaan bepalen wat goede Hip-Hop is!

avatar van Jupilerman
Zeg ik toch niet,als je proefluisterbeurt organiseert gaan daar geen 40-jarige vrouwen op af komen maar fans van Eminem.Als die het dan goed vinden verkoop het dan maar.Ben jij zelf zo vaak testpubliek van dingen die je totaal niet goed vindt?

avatar van Timo710
ja, zoals jij het zegt is nauwelijks mogelijk, want een fan kan ook alles in de hemel prijzen.

Kijk, bijvoorbeeld South Park en Family Guy zijn beide bijna nooit op de buis gekomen door testpublieken. Omdat de doelgroep niet in het testpubliek voorkwam.

Als je luistersessies gaat houden is de kans dat iemand het geheel opneemt, en uit laat lekken ook nog eens aanwezig.

dus, voor Hip-Hop albums kan je geen echte luistersessies met testpublieken gaan plannen.

avatar van andnino
Met wat voor muziek wel? een artiest moet toch vooral zijn eigen ding doen...

Raekwon the chef
welk nummer is er in Crazy in Love gesampled? hoorde hem laatst bij Fame...

"Crazy on You" van Heart.

ok thanks

avatar van thomzi50
Ik heb me toch lange tijd afgevraagd waar het is misgegaan bij Eminem, want dit album bevat zo veel missers dat het luisteren met eerder Eminem-werk in mijn achterhoofd me somber stemt.

Eerst dacht ik altijd dat het verval van Em voornamelijk aan Dr.Dre lag, die is de laatste jaren minder in vorm en trekt Eminem mee zijn dal in. Maar nee, dat is de oorzaak toch niet. Op Eminem's eerste albums was Dre's rol namelijk niet eens zo groot.
Daarna dacht ik dat het aan Eminem zelf ligt, maar wacht eens, produceerde hij niet ook allerlei nummers op zijn eerste albums en laat hij niet, ook op dit album nog zien het rappend wel te kunnen? Dat moet het dus ook niet zijn.

Ik heb alle boekjes bekeken en langzamerhand ben ik toch tot de conclusie gekomen dat Mark Bass en Jeff Bass ongelijk belangrijk zijn. Dit is een duo dat zelf zegt Eminem ontdekt te hebben (en Aftermath daar intussen voor aanklaagt) en het merendeel van het wereldse Slim Shady LP produceerde. Hun rol op het daaropvolgende, minstens even briljante, Marshall Mathers LP, bleef groot en de producties bleven goed. Op D12's Devil's Night leverden ze ook een flinke bijdrage, al was het maar om Eminem te helpen met het produceren ('additional producing' genoemd).

The Eminem Show was nog een goed album, maar minder dan eerder Eminem-werk. En verrek, Jeff en Mark Bass waren wel aanwezig maar hun rol was een stuk kleiner geworden. Vervolgens verschijnt er een D12-album, waar de heren helemaal niets meer doen. Verreweg het slechtste Eminem-project tot dan toe (Infinite reken ik niet mee). Op Eminem Presents The Re-Up en Encore zijn Mark en Jeff ook in geen velden of wegen te bekennen. Luis Resto is Eminem's nieuwe productiemaatje, en ineens kan hij zelf voor geen meter meer produceren. Dr.Dre's aandeel is nog even groot als voorheen. Het enige relevante dat is gewijzigd, zijn de gebroeders Bass.. Hopelijk neemt Eminem ze ooit weer terug aan, of in ieder geval de nietstoevoegende Luis Resto loost.

avatar van Stapler
Maar op The Marshall Mathers LP produceren de bass brothers ook "maar" 5 nummers: Marshall Mathers, Kim, Drug Ballad, Amityville, Criminal.

Op Criminal en Amityville na vind ik dat toch ook niet de beste producties.
Verder heb je wel aardig gelijk.
Vooral op The Slim Shady LP komen ze vaak voor en inderdaad zijn de producties van de bass brothers vele malen beter dan die van Luis Resto.

En je moet niet vergeten dat Dr. Dre toch vaak de hits heeft geproduceerd.

avatar van thomzi50
Ook nog Under The Influence, en dan heb je alweer een derde van het album, dat ook nog vier skits telt.

Mezelf
Marshall Mathers LP is behalve de skits geniaal en ik vind de Bass Brothers niet onaardig werk leveren op dat albim.

Ik vind de skits hier ook weer overbodig maar de producties hierop zijn zeker niet minder dan bijv. The Eminem Show, misschien nog wel beter, er had meer ingezeten namelijk..

En dat is nu het knelpunt bij deze cd, Eminem had meer kunnen brengen dan wat scheten (waar zelfs een hele track aan gewijd is! :S ), boeren en bekende mensen dissen (Rainman, Just Lose It etc.)...

Heel jammer want het aantal tracks waarop hij wel serieus overkomt; Mockingbird, Spend Some Time, Like Toy Soldier, Yellow Brick Road, Mosh en Evil Deeds zijn stuk voor stuk hele goede tracks. Een nummer als Big Weenie is wel grappig maar er zitten teveel van dit soort nummers op waardoor het verveelt.

Al met al net een voldoende door die goede tracks, maar wel jammer van de gemiste kans nog een classic te maken.

Tag
Toen ik dit voor het eerst hoorde was nog een overtuigd Eminem fan, had al zijn oudere werk al en hij had me tot dan toe nog nooit verveeld. Zoals ik al zei, toen ik dit voor het eerst hoorde.. ik ben nog steeds van mening dat er geen ander is als Eminem maar na Encore heb ik toch duidelijk een sterke daling gezien in zijn muziek, om nog maar te zwijgen over The Re-Up.

Op de Slim Shady LP was hij nog lekker misselijk en gestoord, dat hij in de Marshall Mathers LP doortrok maar ook liet afwisselen door de wat krachtigere nummers als Stan, Marshall Mathers en Kim. Op Encore mis ik dit, er zitten aardige nummers tussen maar het overgrote deel viel me toch tegen en het album verveelde me snel.

Als Em nog met een album komt (als de geruchten tenminste waar zijn) dan hoop ik dat hij me nog een keer weet te overtuigen voordat hij het er voorgoed bij neerlegt. Hij is en blijft lyrically geniaal maar hij moet moeite blijven doen en ik mis vanaf Encore toch echt de energie die ik van Eminem ken. Jammer.

Raekwon the chef
Maar het zijn ook grotendeels de raps die dit album zo matig maken, dus het ligt niet geheel aan de Bass brothers, die inderdaad verantwoordelijk zijn voor een stukje formidabel werk.
"Like Toy Soldiers", "Mosh", "Mockingbird" en "Encore" vind ik nog wel aardige nummers, maar voor de rest vind ik het slappe hap, met een uiterst irritante Eminem die niks interessants meer te melden heeft.

Joy
correctie, na zijn debuut plaat - zeer humoristisch - al niks meer te melden had en zich verloor in het afreageren van zijn traumas wat op de lange baan alleen maar zeer slap gedoe opleverde

de heer dre aan de kant geschoven en er bleef een zeer mager talent over

avatar van BoordAppel
correctie, na zijn debuut plaat - zeer humoristisch - al niks meer te melden

Je bedoelt vast na zijn tweede plaat. Al vind zowat iedereen zijn derde plaat zijn beste (ik ook).

Ik vind het raar want ik vind encore over het geheel togh wel een van ze betere albums, zeker het nummer ''Never Enough" harde spit harde beat vlot dats egt de oldskool shit.

P-DawG
Denniss schreef:
Wat vind jij dan minder goede Eminem albums

Superbeertje

2,5* voor Eminem & Encore.

yEYo!
Beetje tegenvallende nummers staan hierop.
Vooral omdat er gewoon stomme clips van zijn gemaakt.
Mockingbird en Like Toy Soldiers zijn daarentegen goede clips en goede nummers.
En dan vind ik Mosh ook nog een sterk nummer.
Minder album als van 2002 maar wel een voldoende.
3.0*

avatar van Kill_illuminati
[quote]Superbeertje schreef:
Eminem is achteruit gegaan, maar dat lijkt een gewoonte te worden bij rappers. Nummers als Puke, Ass Like That & Rain Man verpesten de cd, en zijn irritante nummers. Ben benieuwd naar zijn nieuwe album. Maar aangezien de titel 'King Marshall' belooft het denk ik niet veel goeds. quote]

Dat komt meestal doordat rappers hongerig beginnen........en zakelijk eindige. Daar hebben underground rappers niet zo last van.

Over king mathers, primo zou wat geproduceerd hebben op dat album.

avatar van royals
Just Lose It! Wat een dieptepunt. Ik geloofte gewoon niet dat hij dat uit had gebracht. Maar, ik geef dit album ook de voordeel van de twijfel. Zeker niet slecht, een beetje een half, half album. Helft catchy (Puke, Mosh, Crazy In love, Toy soldiers, Mockingbird, 1 shot two shot) andere helft beetje alledaags. Hij kan gewoon een aardig commercieël deuntje maken. Maar ja die teksten. Hij rapt weer over weeners, asses en al dat soort ongein. Hij is duidelijk nog niet de poep-plas-pies-fase ontlopen. Maar ja, voor de ene helft van het album geef ik 3.5 ster.

avatar van Kill_illuminati
Spend some time is een van de weinige teacks waarop ik 50 kan waarderen, op Encore trouwens ook.

avatar van Timo710
Artiesten weten ook wel dat ze als feature hun best moeten doen, en dit was nog voor zijn belabberde album The Massacre.

avatar van Yamato
Geen fan van Eminem maar ik vind Like Toy Soldiers nog steeds een goed nummer elke keer dat ik het hoor.

Wat off topic berichten verwijderd.

Superbeertje
Waar gaat 'Like Toy Soldiers' eigenlijk over? Gaat het gewoon over die beef en dat hij daar dan over door denkt of dat we niet alles moeten geloven waarover rappers rappen. (Dat laatste heb ik toen die vid. net uit was eens gehoord, maar wist nooit zeker waar dat nummer nou precies over ging).