Frank Zappa - Apostrophe (') (1974)

Label: DiscReet

1. Don't Eat the Yellow Snow (2:07)
  2. Nanook Rubs It (4:37)
  3. St. Alfonzo's Pancake Breakfast (1:50)
  4. Father O'Blivion (2:18)
  5. Cosmik Debris (4:16)
  6. Excentrifugal Forz (1:32)
  7. Apostrophe (5:52)
  8. Uncle Remus (2:44)
  9. Stink-Foot (6:37)
avatar van kobe bryant fan
Frank Zappa naar mijn mening een genie op muzikaal vlak.
Hij schreef de langste en mooiste muziekwerken en met Apostrophe (') kwam er eindelijk een toegankelijke Zappa plaat met een geweldige single: Don't Eat The Yellow Snow.

Hoe gekker hoe liever opnieuw, achtergrondkoortjes, snel bespeelde xylofonen(?), Jazzy drums Apostrophe heeft het allemaal. De lage stem van Zappa die soms wel eens in de hoogte durft gaan is geweldig en zijn solo's zoals die op Cosmik Debris blijven geweldig.

De teksten zijn opnieuw hilarisch! Een toegankelijke Zappa plaat bestaat er denk ik niet.
Want Apostrophe heeft bijna allles waar Zappa goed in is samen gebundeld in 30 minuten: humor, gekte, hilarische teksten en een fantastische solo.
Een ruime 4,5* voor de prachtige plaat Apostrophe (').

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
“Watch out where the huskies go an’ don’t you eat that yellow snow”.

Hoeft het nog gezegd dat Frank Zappa weinig verkeerd kan doen met dit album. Op wikipedia lees ik dat de eerste helft van dit album (tot en nummer vier) de Yellow Snow-suite vormen en het is weer lachen geblazen met het verhaal van de Eskimo Nanook. Cosmik Debris is een klassieker samen met Stinkfoot, het titelnummer is een stevig instrumentaal werkje met Jack Bruce op de basgitaar.

Ik ben blij dat in tegenstelling tot de voorganger Over-Nite Sensation Frank alle leadzang voor zijn rekening neemt. Hoogtepunten te over met nummers die onmiddellijk heerlijk klinken. Enkel Excentrifugal Forz valt me nog zo niet op maar dit album eindigt toch hoog in mijn Zappa top tien.