Frank Zappa - Apostrophe (') (1974)

Label: DiscReet

1. Don't Eat the Yellow Snow (2:07)
  2. Nanook Rubs It (4:37)
  3. St. Alfonzo's Pancake Breakfast (1:50)
  4. Father O'Blivion (2:18)
  5. Cosmik Debris (4:16)
  6. Excentrifugal Forz (1:32)
  7. Apostrophe (5:52)
  8. Uncle Remus (2:44)
  9. Stink-Foot (6:37)
avatar van vigil
ricardo schreef:
Als je in Hengelo zelf woont niet.

Zoals jij weet wonen er nu eenmaal meer mensen niet in Hengelo dan wel

avatar van HammerHead
Joy schreef:
ik weet nie beter

tis 1 en dezelfde plaat voor mij en geen 2 aparte

zou ook het verschil niet weten in geluid, exact hetzelfde

beide zou ik een 5 geven dus de 2 in 1 versie idem

Typisch, als je ze als aparte albums kent denk je daar kennelijk heel anders over. Hoewel sfeer en geluid overeenkomen is het songmateriaal op Apostrophe' wat mij betreft veel sterker als op Over-nite sensation. Het voelt zelfs alsof Over-nite de left overs bevat van deze plaat, wat natuurlijk raar is aangezien die een jaar eerder uitkwam.

Nummers van het kaliber Cosmic Debris en Apostrophe zijn er in ieder geval niet op te vinden.

avatar van deedee
Dit was destijds mijn eerste eigen Zappa LP. Ik zelf was gek van het nummer Apostrophe ('). Wat een lekker vet nummer met Zappa en Bruce, die alle registers opentrekken. Op de middelbare school zongen mijn vrienden en ik nummers als Don't Eat the Yellow Snow en Stink-Foot de hele dag. Lekker puberale titels. Toen Johnny Rotten en de Ramones een paar jaar later van start gingen heb ik al mijn Zappa LP's weer de deur uitgedaan. Dat kon toen niet meer. Inmiddels heb ik Apostrophe toch weer op CD gekocht en wederom vind ik hem heerlijk. In deze jaren maakte Zappa veel genietbare platen. In tegenstelling tot later werk.

Joy
ja idd, later werk was echt bagger

serieus, welk later werk staat je nie aan?

avatar van deedee
Ik begrijp dat je het er niet mee eens bent. Ik vond Zappa in de 60er en 70er jaren over het algemeen erg goed, hoewel niet alles goed te verteren was (voor mij dan). Ik geef over het algemeen de voorkeur aan songs met een kop en een staart en wordt minder enthousiast van al teveel experimenteerdrift. En na een plaat of 20 heb ik ook wel gehoord. Vandaar dat ik de ongeveer 500 releases die daarna volgden heb laten liggen. Ongetwijfeld heb ik een hele goede gemist.

avatar van Stalin
deedee schreef:

Zet dan maar weer fijn de Ramones en Johnny Rotten op inderdaad...

They used to play all kinds of stuff
And some of it was nice
Some of it was musical
But then they took some guy's advice
To get a record deal, he said,
They would have to be more punk
Forget their chops and play real dumb
Or else they would be sunk
So off they go to S.I.R. to learn some stupid riffs
And practice all their poses
In between their powder sniffs

Joy
een van de zeldzame mensen die na 20 zappaplaten denken, mooi geweest zo

kannut nie volgen maar dat kan ik wel meer nie

avatar van Outblasty
Hoor net Uncle Remus voor het eerst, Winne gebruikt het begin van dit nummer als sample in W.I.N.N.E.

Is Zappa eigenlijk vaker gesampled binnen hiphop? Al weet ik niet of ik dat aan jullie Zappa-kenners moet vragen. Zelf ben ik nog wel even bezig om al Zappa's werk te beluisteren maar vind het altijd wel leuk als ik stukjes uit hiphop tegenkom.

Goedzo Arrie, ging idd de verkeerde kant op.

Off topic berichten verwijderd.

Sven Bersee
De ene keer vind ik Over-nite Sensation het best, maar op dit moment geef ik een lichte voorkeur aan Apostrophe. Maar neem mij deze draaikonterij eens kwalijk, met deze zware keuze: een geniaal album of een geniaal album.

HammerHead schreef:

Nou, maar dan wel Zomby Woof, I'm the Slime en Dinah-Moe Humm, regelrechte Zappa klassiekers, die dik kunnen wedijveren met het materiaal op Apostrophe....
Ik zou dit geen leftovers durven noemen in ieder geval.....

Sven Bersee
En wat te denken van Camarillo Brillo? Een nummer van het kaliber van Apostrophe (de song) vind ik.

Nog zo een inderdaad

avatar van Aazhyd
Geleend van iemand. Pfoe, dat viel niet mee. Erg jazzy en erg jaren 70.
Ik word er niet echt enthousiast van.

jazzy?

de juiste cd wel erin gehad?

snap het best, na 1 keer luisteren kun je geen juist oordeel vellen, its too much music

avatar van ricardo
Hij is vast in de war met The Grand Wazoo, Hot Rats of Waka Jawaka denk ik.

avatar van freakey
Make a Jazz Noise There.....

avatar van ricardo
Maar die is niet jaren 70 natuurlijk.

Nicci
En heet anders. Ik vind het overigens wat simplistisch om "make a jazz here" tot jazz te bestempelen, alleen omdat het woord "jazz" in de titel staat.
Dan zal "jazz from hell" ook wel "jazz" zijn.

avatar van Mille Vinyl
Na beluisteren van deze plaat ! Zappa moet in mijn top 10 maar welke van Zappa ?

avatar van Mille Vinyl
Heb beslist zet deze in mijn top 10 !!!!!!!

maak maar gewoon een zappa top 10

avatar van Mille Vinyl
ik heb nu 5 vinyl lp van zappa en zelfs daar kan ik niet tussen kiezen ! Ik vermoed hoeveel meer ik er verzamel hoe moeilijker het zal worden om een keuze te maken !

avatar van Stalin
Mille Vinyl schreef:

Dat is de vloek van De Snor, wen er maar aan

avatar van kobe bryant fan
Een erg sterke plaat is dit! Na Make A Jazz Noise dacht ik dat Zappa toch niet zo goed was dan ik had verwacht, maar na deze plaat gehoord te hebben is mijn mening over hem veranderd.
De rifjes zijn erg goed, de drums zijn erg goed en klinken zeer "fris" ook Zappa's stem is zeer aangenaam.

en dan toets je maar 3 van de 112 elementen aan die in deze plaat zitten

avatar van kobe bryant fan
Frank Zappa naar mijn mening een genie op muzikaal vlak.
Hij schreef de langste en mooiste muziekwerken en met Apostrophe (') kwam er eindelijk een toegankelijke Zappa plaat met een geweldige single: Don't Eat The Yellow Snow.

Hoe gekker hoe liever opnieuw, achtergrondkoortjes, snel bespeelde xylofonen(?), Jazzy drums Apostrophe heeft het allemaal. De lage stem van Zappa die soms wel eens in de hoogte durft gaan is geweldig en zijn solo's zoals die op Cosmik Debris blijven geweldig.

De teksten zijn opnieuw hilarisch! Een toegankelijke Zappa plaat bestaat er denk ik niet.
Want Apostrophe heeft bijna allles waar Zappa goed in is samen gebundeld in 30 minuten: humor, gekte, hilarische teksten en een fantastische solo.
Een ruime 4,5* voor de prachtige plaat Apostrophe (').

avatar van freakey
Eerste plaat die ik kocht van Zappa....

Zephyr
Eerste plaat die ik hoorde van Zappa ... Zoiets laat je nooit meer los.

En voor mij nog steeds de beste van FZ; alhoewel ik lang niet al zijn albums ken.

De vinkjes staan bij de geniale openingstrack, en bij het titelnummer.

kobe bryant fan schreef:
Een toegankelijke Zappa plaat bestaat er denk ik niet.

Mmmm, Zoot Allures is ook vrij goed te doen hoor, voor de niet-genieën onder ons .....

avatar van kobe bryant fan
Ook bij mij was Apostrophe (') mijn eerste Zappa plaat.
Daarna Hot Rats die in mijn Top 10 is beland, en Zoot Allures moet ik nog eens beluisteren ik ken nog niet superveel Zappa platen ik denk maar een stuk of 8.