The Serenes - Barefoot and Pregnant (1990)

Alternatieve titel: The Blurred, Concealed and Declined Songs of the Serenes

Label: RCA

1. Voodoo Economics (4:44)
  2. Beneath the Canopy (3:50)
  3. Abiding Place (4:49)
  4. Wayland Smithy (2:53)
  5. Follow the Rural Coast (4:35)
  6. The World Is a Woman's Breast (3:59)
  7. Rebecca (You're Gonna Be Allright) (3:49)
  8. Mermaid Mystery (4:05)
  9. Good Missionary (4:22)
  10. Trip Down Memory Street * (9:33)
  11. Good Missionary * (4:05)
  12. Homeland * (3:53)
  13. Lotusgirl * (4:59)
  14. Dreamdominion * (4:03)
  15. Chemistry of Love * (2:25)
  16. We Won't Change * (4:04)
  17. Trembling Vicinity * (5:43)
  18. Transience * (3:02)
  19. Ruby Legend * (6:59)
  20. Green Blades Risin' * (4:33)
Wie 'zou er een moord voor doen' zoals ik lees? ik heb nog een vinyl in de aanbieding.

BrotherJohn
Moorden hoeft niet... beide cd's van The Serenes een paar jaar geleden via marktplaats gekocht en ook momenteel staan beide albums er op. Wel bieden vanaf 25 euro.

avatar van stickyfish
Heb 'm net besteld via Discogs voor 10 euro! Nog in de plastic en nog nooit afgespeeld volgens de verkoper. Ben benieuwd

Daar staan er overigens nog een aantal meer op, dus voor de gene die nog op zoek zijn....

avatar van Outlaw104
Debuut Friese band The Serenes komt opnieuw uit.

Het Excelsior label brengt vanaf 27 juli 2013 het vermaarde debuut Barefoot And Pregnant van de Friese band The Serenes rond Theo de Jong opnieuw uit in de reeks Re:

Het is niet bekend of er ook bonustracks aan worden toegevoegd.

remastered?

avatar van Tony
Waarom? Dat heeft deze topplaat toch helemaal niet nodig? Vind het wel goed nieuws, kan ik misschien eindelijk mijn pindakaasje omzetten in the real stuff.

Is er ook iets bekend over Back to Wonder, want ook die heb ik naast mijn cassettebandje alleen als pindakaas.

avatar van vigil
fatima schreef:
remastered?

Yep, zelfs als dubbel disc (29 juli) op de 2de disc gaat het volgende staan:

Cd2: the Blurred, Concealed and Declined Songs of the Serenes

Hoe en wat is verder nog niet bekend!

avatar van fatima
Mooi, want op dat vlak is nog wel behoorlijk wat winst te halen.
Wat er op die cd2 staat zal me trouwens benieuwen. Nieuwe songs, of andere versies van al eerder uitgebrachte...? Die titel lijkt meer op het eerste te wijzen. Maar het zo mooi zijn als bijv. ook de Twee meter sessies erop zouden komen.

avatar van vigil
Ik denk covers, demo's (zowel van uitgebrachte songs als mede onuitgebracht) en wellicht wat live. Die 2 meter sessies hoop ik ook idd.

Die cd gaat hier wel in huis komen verwacht ik, kan die mooi naast Back To Wonder staan

Ow ja, de plaat komt ook uit als dubbel lp! Inschatting van de winkelprijs zal 17 euro voor de 2cd en 20 euro voor de 2 lp

avatar van Outlaw104
Ik weet wel zeker dat die cd hier in huis gaat komen.
Gaat mooi bij de al aanwezige 3 cd's staan: de 2 originele van The Serenes en het vervolgproject van Theo de Jong, nl. Simmer (luister deze ook eens).

Ik heb trouwens de cd waar het artwork precies omgedraaid is. Iemand enig idee of er inderdaad 2 versies zijn en hoe dit zit?

avatar van Ernie Ball
Wellicht komt nu eindelijk White Man's Grave op een formele CD te staan. Was destijds een B-kantje, maar wel het mooiste dat ze ooit hebben gemaakt. Wat mij betreft zelfs een van de mooiste nummers aller tijden..... ik ben heel benieuwd!

avatar van fatima
Nee, die staat er niet op. Wel 10 (!) andere bonustracks. Zie (en hoor) de 3voor12- luisterpaal.

avatar van fatima
Nog wat meer info van internet:

Voor deze heruitgave is het originele album volledige geremasterd. Destijds was de mastering gedaan zonder de aanwezigheid van iemand van de band. Nu is Theo de Jong (zang/gitaar) zelf bij de mastering aanwezig geweest. Resultaat is een veel mooier geluid. "Vergelijk het maar met een bloem die openspringt" zijn de letterlijke woorden van een enthousiaste Jan ten Boom, de toenmalige manager van The Serenes.
Deze heruitgave bevat niet alleen het geremasterde Barefoot and Pregnant, maar wordt ook uitgebreid met een tweede cd. Deze is gevuld met allemaal tracks die stammen uit de Barefoot and Pregnant periode. Demo-opnames en nummers die, omdat ze niet binnen de sfeer van Barefoot and Pregnant pasten, het album uiteindelijk niet gehaald hebben. Het album wordt ook opnieuw op vinyl uitgegeven.

CD2: The Blurred Concealed and Declined Songs of The Serenes
1. Good Missionary (4:05)
2. Homeland (4.34)
3. Lotusgirl (4.58)
4. Dreamdominion (4.03)
5. Chemistry of Love (2.25)
6. We won't chance (4.04)
7. Trembling Vicinity (5.42)
8. Transience (3.02)
9. Ruby Legends (6.58)
10. Green Baldes Risin' (4.33)

avatar van EttaJamesBrown
Eigenlijk is Barefoot te mooi om te proberen te verbeteren. Een mooier geluid? Zo mooi als die in mijn studententijd klonk zal die nooit meer klinken. De beste remaster is je eigen herinnering. Ik kan wel janken.

avatar van L_T_B
En inmiddels te bestellen!

avatar van Tony
En op de luisterpaal, voor het onwaarschijnlijke geval dat je The Serenes nog niet zou kennen, wat een schande zou zijn!

avatar van starsailor
Ik ben al meer dan 20 jaar de trotse bezitter van de originele uitgave op cd, maar kan inmiddels zeggen dat de bonustracks van de heruitgave absoluut de moeite waard zijn. Ruby Legend had wat mij betreft op het originele album gemogen en ook We Won't Change en Green Blades Risin' zijn pareltjes.

Brooklyn Dodger
Hier is het mooi vormgegeven maar toch best prijzige dubbel vinyl binnen en wat blijft dit toch een parel. Flink stevige pop-rock met duidelijke invloeden van teenage fanclub en the chills maar ook met een erg Nederlandse smoel. Abiding Place is en blijft het beste indierock nummer ooit gemaakt in Nederland.

De eerste 6 nummers van de bonus cd hebben ooit het licht gezien op cassette,deze was zeer populair in Joure en omstreken.Toch mooi dat ze deze juist op cd hebben gezet,termeer omdat dit nummers zijn die ze na het uitbrengen cd, live niet meer wilden spelen!

Vorige week was op Welcome to the Village de officiele doop van de re,met Williams Seen Transport Music,Jacco de Greeuw,Jeele Pualusma en Anne Soldaat en Maurits van Gem.Alle nummers werden door deze jongens gespeeld,een kippevel moment!!!

avatar van kowalski
Vandaag mijn bestelling binnen gekregen en de klok een dikke twintig jaar teruggezet. Wat een heerlijke plaat toch, tijdloos genot. Ooit wat CD-R's uitgewisseld met iemand die ik online ontmoet heb, zodat ik 'B&P' en 'BTW' alsnog digitaal had i.p.v. op cassette (en hij 2 andere moeilijk verkrijgbare) en nu dan toch eindelijk die van Re. Ook de bonus CD vind ik een mooie aanvulling op de originele CD. Mijn weekend kan niet meer stuk.

Uhm, bytheway, Trip down memorystreet is toch geen bonustrack, maar behoort bij de originele issue?

avatar van fatima
Het was een bonustrack van de oorspronkelijke cd die niet op de vinylversie stond.

avatar van kowalski
Ah, ik had indertijd een cassetteversie van de oorspronkelijke CD en 2 jaar terug een CD-R van de oorspronkelijke CD, dus dat verklaart een hoop. Ik geniet er weer elke dag van.

avatar van Renoir
Wat een parel is dit zeg! Ik weet meer zo goed waar ik in 1990 mee bezig was, maar goed opgelet heb ik toen dus niet!

avatar van Mjuman
Quintessential NL wave album, dat (onlangs?) opnieuw is uitgebracht op vinyl, must have al zeg ik het zelf

Sinds kort een fysiek exemplaar in huis en dat helpt bij mij altijd wel een beetje om een album nog beter te waarderen.

Destijds volledig aan mij voorbij gegaan,maar daardoor nu niet minder lekker. En dan die bonustrack Trip Down Memory Street Ik kan bijna niet geloven dat ze deze track niet op de eerste release hebben gezet. Er wordt snel gezegd dat iets on-Nederlands goed is. Zelf ken ik daarvoor te weinig Engelstalige albums van Nederlands bodem,maar ik kan me bijna niet voorstellen dat er veel betere albums zijn.

Het verhaal van Paul Dokter voegt voor mij ook nog iets toe.

Ben erg benieuwd naar het tweede schijfje....

avatar van Ducoz
Ik moet bij de stem van de zanger altijd een beetje aan Greg Dulli denken, verder een mooie plaat..! Bonus disc is ook een aanrader.

angelin schreef:

Staat gewoon op de eerste release, die ik al 23 jaar in m'n kast heb staan.