The Verve - Urban Hymns (1997)

Label: Virgin

1. Bitter Sweet Symphony (6:00)
  2. Sonnet (4:23)
  3. The Rolling People (7:04)
  4. The Drugs Don't Work (5:07)
  5. Catching the Butterfly (6:29)
  6. Neon Wilderness (2:40)
  7. Space and Time (5:39)
  8. Weeping Willow (4:52)
  9. Lucky Man (4:55)
  10. One Day (5:05)
  11. This Time (3:53)
  12. Velvet Morning (4:59)
  13. Come on / Deep Freeze (15:15)
  14. Lord I Guess I'll Never Know * (4:52)
avatar van Kos
Kos
Welnee, dat irritante strijkgejengel. Het is Massive Attack niet.

Nee, ik vind het ook niet het beste nummer, af en toe tegen het irritante aan.

Als ik echt moet kiezen, geef mij maar Sonnet

avatar van Zachary Glass
Kos schreef:

Welnee, dat irritante strijkgejengel. Het is Massive Attack niet.

Daar zeg je al iets.

De arrangeur van Bittersweet Symphony is dezelfde van Unfinished Sympathy: Will Malone

Tevens producer van Iron Maiden's eersteling en het Machismo EP'tje van Gomez, dacht ik

Wat vind ik bitter sweet symphony toch een hit, sterk nummer maar de rest boeide me niet echt.

joey schreef:

Je moet Sonnet,The drugs don't Work,Lucky Man en One Day ook niet vergeten hoor. Dat zijn toch ook wel erg sterke nummers.
De rest vind ik ook niet echt super,hoewel The rolling People nog wel goed is trouwens.

Je vergeet Space And Time. Na Lucky Man toch wel het beste nummer van de CD.

avatar van vanh
Deze cd mag niet ontbreken in je collectie. Ben benieuwd of mensen ook nog andere albums hebben van deze formatie? En is dit ook de moeite waard?

Ik heb naast deze alleen de verzamel-cd, en daar staan toch ook wel een aantal mooie nummers van eerder werk op en natuurlijk het onbeschrijvelijk mooie History.

avatar van avdj
History is erg goed ja, maar betere albums als Urban Huyms heeft The Verve niet gemaakt naar mijn weten.

avdj schreef:

persoonlijk vind ik northern soul beter, urban hymns is natuurlijk een classic, maar het verschil tussen de singles en de gewone a-sides is soms wat te groot (niet zozeer qua kwalitiet, maar meer qua stijl).
northern soul is als album meer in harmonie omdat de liedjes dezelfde stijl hebben en toch ook wat donkerder en psychedelischer zijn dan op urban hymns.
norhtern soul is het perfecte midden tussen a storm in heaven (diep, psychedelisch en toch wel redelijk zwaar) en urban hymns (poppy singles, wat afgezwakte stijl)

herman schreef:

Je vergeet Space And Time. Na Lucky Man toch wel het beste nummer van de CD.

Ik vind Space And Time nou niet bepaald een goed nummer.
Lucky Man is wel geweldig,samen met Bitter Sweet Symphonie beste van het album vind ik.

avatar van Hermy
Nostalgie! Mijn absolute favorieten (niet in willekeurige volgorde): Lucky Man, The Drugs Don't Work, Bittersweet Symphony en Space and Time.

Net nog eens geluisterd naar History en Bitter Sweet Symphony.
Begon nl. te twijfelen over het beste nummer, vanwege de berichten van anderen. Maar ik kan toch niet anders concluderen dat ik Bitter Sweet Symphony veruit het allerbeste nr. vind.
Niks irritante strijkers. Dat is juist de kracht van dit nummer. Het schept een bepaald ritme waarvan de nostalgie afdruipt. Ik geef wel toe dat de clip heeft meegeholpen in mijn oordeel.

wel apart dat de grootste hit van the verve geschreven is door mick jagger en keith richards

Daos schreef:

maar toch zeker een goeie plaat

Als je dit goed vind zal ik als ik jou was ook zeker het solowerk van Richard Ashcroft eens proberen. Die solocd's zijn een absolute must voor iedere liefhebber van The Verve.

Daos schreef:

maar toch zeker een goeie plaat

wat een onzin. ashcroft heeft voor BSS alleen de strijkers van de orchestrale versie van ''the last time'' gebruikt

avatar van starbright boy
Klopt, maar daar was een hele rechtszaak over. Die werd verloren door The Verve, met als gevolg dat de complete credits naar Jagger en Richards gingen en er nu in het boekje staat "Written by Jagger/Richards, Lyrics by Richard Ashcroft". The Verve heeft zelf nauwelijks geld overgehouden aan het succes van dat nummer.

tondeman
ja, maar dat bitter sweet symphony geschreven zou zijn door jagger/richards vind ik onzin. het nummer was destijds gewoon zo populair dat de stones zowel commercieel als financieel hier een graantje van mee wilden pikken.

avatar van avdj
Ik weet niet of het waar is. Is er een goede link?

tondeman
hoe meer ik hiernaar luister hoe meer ik besef dat the verve eigenlijk te lang is doorgegaan. met een andere tracklist waren ze in die tijd met gemak de grootste en beste band ter wereld geworden. wat overigens niet betekent dat ze zichzelf niet de beste band ter wereld vonden.

avatar van LittleBox
Prachtalbum en het was dat jaar kiezen of OK Computer of deze plaat het predikaat Beste Album mocht dragen.

LittleBox schreef:

En...........welk album is het uiteindelijk geworden??

avatar van cYNIC
Wat blijft dit toch een heerlijk meesterwerk.
Een verzameling liedjes die doordringen tot het klokhuis van je hart.
En niet te vergeten;

Twee liedjes hadden zeker op dit album moeten staan;
'Never Wanna See You Cry' (Met 'History' het beste 'Verve' nummer,wat mij betreft) en 'So Sister'.

cYNIC schreef:
Wat blijft dit toch een heerlijk meesterwerk.
Een verzameling liedjes die doordringen tot het klokhuis van je hart.
En niet te vergeten;

Twee liedjes hadden zeker op dit album moeten staan;

Waarom staan deze nummers er niet op dan?

avatar van Epitaph
Sterk Album misschien wel een meesterwerk, met vrijwel alleen maar goede songs. Met Catching the Butterfly & Weeping Willow als kleine hoogtepuntjes(vind ze lekker dromerig).

avatar van Music4ever
Misschien wel een meeesterwerk idd.
Moet dit album maar weer eens luisteren, hij staat op dit moment op 4 sterren bij mij. Als ik zo de tracklist weer eens bekijk: Bitter Sweet Symphonie, Sonnet, The Drugs Don't Work, Lucky Man...........................niet de minste nummers zeg!

Dit is inderdaad een stukje vakmanschap van The Verve.
Ik begon de band net te waarderen en toen gingen ze uit elkaar. Jammer. Wat mij betreft hadden ze nog járen door mogen gaan.
Dit was echt een band die ik een lange carriëre had gegund.

briljant

ik vind the drugs don't work één van de mooiste nummers ooit gemaakt. Nee voor mij een pak beter dan history

avatar van avdj
Beide vindt ik erg goed.
De plaat zelf is trouwens ook niet mis. Ik neig naar 4 sterren, probleem is dat de plaat op het eind wat afzakt.