Brother Ali - Us (2009)

Label: Rhymesayers

1. Brothers and Sisters (1:27)

met Chuck D. en Stokley Williams

7. Breakin' Dawn (4:38)
  8. The Travelers (5:17)
  9. Babygirl (4:32)
  10. 'Round Here (3:55)
  11. Bad Mufucker Pt. II (3:33)
  12. Best@it (4:42)

met Freeway en Joell Ortiz

13. Games (3:42)
  14. Slippin' Away (4:58)
  15. You Say (Puppy Love) (4:16)
  16. US (2:41)

met Stokley Williams

Eerste preview:

YouTube - Brother Ali - Us

Geweldig

P-DawG
Freeway en Joel Ortiz..?

Maar die preview is wel nice

Rene1979
Brother Ali is een held! dit kan niet fout gaan.
En Freeway en Ali op the truth was gewoon erg fijn.!

Die preview

Rene1979
Mijn album is al in bestelling. Voor 13 euro bij Fifthelement...

Ant is trouwens ook wel weer heer en meester met die beat! Net als Ali gewoon fucking geniaal komt, i'm blind with the eyes so i see with my heart !

avatar van MJ_DA_MAN
Het titelnummer (die je ook in de video hoort) is hier gratis en legal te downloaden.

Rene1979
Die track is echt meer dan geniaal.. Als het hele album zo goed is dan wordt dit het beste album van 2009

Social_Mask
Erg fijn nummer is dat, wel niet eentje die ik al te vaak op repeat kan zetten. Maar hier kijk ik wel naar uit.

i'm blind with the eyes so i see with my heart

avatar van Pooiertje
Ik kijk hier ook naar uit .

avatar van prodi9y9
yesss...ik hoop op een undisputed truth 2!!!

avatar van Shelter
Kijk er naar uit inderdaad.
Freeway alleen vind ik een beetje vreemd op het album, das niet bepaald mijn favoriete rapper.

Rene1979
Fresh air is ook een fijne track

avatar van Modder-Eter
Ik zag hem staan, maar ik ga helemaal niks luisteren tot het album uit is. Na Us gehoord te hebben weet ik sowieso dat het album van het jaar-contender wordt.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik vind Fresh Air wel wat tegenvallen, maar ik neem bij dezen ook een voorbeeld aan Modder-Eter.

MJ_DA_MAN schreef:

Ow nee ik wil wel dingen luisteren maar Fresh Air vind ik een fijne track goeie beat en lyrics

avatar van prodi9y9
ik vind fresh air wel ...fris! brother ali heeft echt een lekkere originele stijl. het klinkt allemaal wat ''muzikaler'' dan de meeste hiphop. maarjah ant is ook geen verkeerde producer natuurlijk!

avatar van Arrie
Wat een leuke cover!

avatar van PJC
PJC
wat heeft Brother Ali met vogels? Op de covers van Shadows On The Sun en The Undisputed Truth is er altijd ergens een vogel te bespeuren...

avatar van Kill_illuminati
Arrie schreef:
Wat een leuke cover!

Veel beter dan die van The Undisputed Truth. Wat ik echt een gedrocht van een cover. Die cover valt namelijk niet incontrast met de muziek.

avatar van Urbanoetang
Och ja, wat een vreselijkheid was dat zeg. Dat wil je toch niet in je kast zetten?

Deze is, inderdaad, wel leuk. Nu nog hopen dat dit ook voor zijn muziek geld - die vorige heeft mij nooit weten te overtuigen.

avatar van FlyLo
Doet me denken aan Jip en Janneke.

avatar van Pooiertje
Stoer toch.

avatar van prodi9y9
vind de hoes van the undisputed truth niet verkeerd hoor.

nou urbanoetang ik hoop toch echt dat deze dezelfde kwaliteit bevat als zijn vorige..!

avatar van -marco-
Ik vind de album cover wel heel vet hoor!!! Ben benieuwd naar het album, ben niet al te grote ali fan, maar heb wel al zijn albums en vind zijn style en sound wel ok.

Jammer geen collab. met slug of musab te vinden op dit album!

Rene1979
hij is te pindakazen ben erg benieuwd..

Rene1979 schreef:
hij is te pindakazen ben erg benieuwd..
³

Dat worden twee lange duren (me is @ work).

Edit: zie dat het een web-rip is, toch maar even wachten op de GroupRip. Ik ga hem overigens reviewen voor HHL, dus jullie hebben ook weer iets om naar uit te kijken.

avatar van Kill_illuminati
Ik heb het album eindelijk binnen, sterker nog ik beluister het album nu.

Wat een album

Ga morgen wel een langer tekstje schrijven, daar ga ik me nu niet aan wagen.

@MJ: Kwaliteit is gewoon groupripwaardig, dus daar hoef je niet bang voor te zijn.

avatar van Rhythm & Poetry
Na een luisterbeurt denk ik er het volgende over:

Us is een album waar Brother Ali meerdere kanten van zich laat zien. Hij rapt als een wijs man, als een stoer man en als een liefdevol man. Het gaat hem goed af, want zonder al te veel gastartiesten is er nu toch veel variatie. Tekstueel doet het vooralsnog wat minder scherp aan dan zijn eerdere werk, maar ik heb nog niet echt mijn aandacht gefocust op de teksten. Dat zal ik de volgende luisterbeurten zeker doen. Brother Ali is – heel logisch – weer de samenwerking aangegaan met producer Ant (wie anders). En het gevoel van een bigband wordt vaak bereikt. De instrumentaties klinken erg vaak groots, Ant componeert dan ook op een grootse manier. Er staat nog een enkel minder nummer op - zo vind ik You Say (Puppy Love) toch echt veel te zoet – maar het overgrote gedeelte bestaat uit erg lekkere tracks. Een track als Tight Rope is meteen kanshebber voor song van het jaar.

Ik kan vooralsnog zeggen dat mijn hoge verwachtingen voor een groot deel zijn ingelost. Laten we zeggen voor 80%. Ik laat Us nog wat verder op me inwerken en hoop dat ik het straks net zo goed ga vinden als The Undisputed Truth.

Modder-Eter schreef:
Alleen het beste is goed genoeg, zeker voor een plaat van artiesten als Ali . Ik neem de tijd ervoor, ook al moet ik een paar dagen langer wachten.

avatar van Rhythm & Poetry
Dan moet je hem origineel hebben (als alleen het beste goed genoeg is). Ik ga Us zeker in huis halen.