Pearl Jam - Backspacer (2009)

Label: Universal

1. Gonna See My Friend (2:48)
  2. Got Some (3:02)
  3. The Fixer (2:57)
  4. Johnny Guitar (2:50)
  5. Just Breathe (3:35)
  6. Amongst the Waves (3:58)
  7. Unthought Known (4:08)
  8. Supersonic (2:40)
  9. Speed of Sound (3:34)
  10. Force of Nature (4:04)
  11. The End (2:57)
  12. Better Man [Live] * (4:56)
  13. Immortality [Live] * (6:07)
avatar van Klumpie
Na 3 jaar komt er dus weer een nieuw album. Volgens insiders zal dit album rond de 36 minuten klokken. Van de bovenstaande nummers heb ik er al 3 beluisterd. Got Some (live bij de Late Night Show), The Fixer (eerste single) en na wat gepuzzel om de artwork te vinden ook nog een demo van Speed of Sound. Got Some en The Fixer zijn niet speciaal en niet slecht. Echter de demo van Speed of Sound bied genoeg hoop dat er toch nog mooie nummers gemaakt kunnen worden door de heren. Speed of Sound heeft wat weg van een combinatie tussen nummers van Into the Wild en Man of the Hour.

avatar van thelion
Laat maar komen die nieuwe Pearl Jam.
De single The Fixer klinkt iig veel belovend.........

avatar van Joy4ever
Prachtige hoes! Moet ik dit album echt als het nieuwe studioalbum van de heren zien? Got Some en The Fixer net beluisterd maar daar werd ik helaas niet vrolijk van.

avatar van thelion
Joy4ever schreef:
Got Some en The Fixer net beluisterd maar daar werd ik helaas niet vrolijk van.

Niet.....?????

Vind ze terug grijpen naar hun begin periode (hun beste)

Ik vond er ook bitter weinig aan eerlijk gezegd

avatar van Klumpie
Hier vind je Speed of Sound, het is een demo dus volgens mij mag dat?

avatar van kaztor
Een nieuwe PJ, daar word ik nog eens vrolijk van!

De nieuwe Pearl Jam klinkt al vast veelbelovend!
Ik ben benieuwd

avatar van barrett
Het is te hopen dat ze hier teruggrijpen naar hun beginperiode, want die laatste plaat was toch net dat niet...

avatar van kaztor
Ik vond de laatste juist bijzonder hoopvol en vitaal klinken. Vooral dat laatste nummer daarop klonk meer dan veelbelovend voor de toekomst. Laten we hopen dat deze The End niet het echte einde wordt...

avatar van barrett
Ja ok ik hou gewoon meer van de sound van Vs of Ten of Yield, want voor mij wad die laatste cd gewoon te mainstream rock geworden...

Idd te hopen dat deze plaat niet de laatste van ze zal zijn...

Zeertjuh
Het niveau van Ten zijn de nummers die ik heb gehoord niet, Maar The Fixer is wel verschrikkelijk Catchy

Het niveau van Ten zijn de nummers die ik heb gehoord niet

Houden we aub een keer op met die vergelijking

Maar The Fixer is wel verschrikkelijk Catchy

Inderdaad, erg lekker nummer. Wordt met de keer beter !
Ben erg benieuwd naar het album, de vorige (Pearl Jam) was in ieder geval weer erg goed.

Klumpie schreef:
Hier vind je Speed of Sound, het is een demo dus volgens mij mag dat?

Wow, in deze versie al briljant!
Ik zou zeggen: niks meer aan doen.

Het niveau van Ten zijn de nummers die ik heb gehoord niet

avatar van barrett
Tja, love it or hate it, maar deze band zal altijd wel vergeleken worden met hun meesterlijk debuut, maart daarom is het nog niet slecht als het er niet op lijkt.

avatar van Sven Vermant
rkdev schreef:

Wow, in deze versie al briljant!
Ik zou zeggen: niks meer aan doen.

Inderdaad een lekker nummer.
Ben benieuwd naar de rest.

Misterfool
erg mooie cover btw

Zeertjuh schreef:

Op Wiki lees je dat ze voor een POP geluid wilde gaan als extra ingredient. Dat is op zich wel jammer. Ik ben zelf niet zo'n fan van wat voor POP dan ook. Zelfs de beatles vind ik mwah mwah

en bij het nummer The Fixer hoor je heel goed dat het een pop sound heeft. Wat er meteen voor zorgt dat het een oppervlakkig nummer is met een redelijk (voor zover Vedder dat kan schrijven) oppervlakkige tekst.

Jammer maar de rest van het album zal vast wat meer diepgang hebben.

Kans nu is wel dat meer mensen naar PJ gaan luisteren want The Fixer krijgt gegarandeerd radio tijd. Dus die mensen in je omgeving die totaal geen muzieksmaak hebben (smaak is objectief maar toch kan je stellen dat iemand zelf geen muzieksmaak heeft als het uitsluitend naar de radio luisterd en een voorkeur krijgt voor - je raadt het al - de muziek die de DJ voor ze draait) gaan straks tegen je zeggen dat ze dat wel een lekker nummer vinden. Op dat moment moet je niet blij worden maar denken "shit, daar gaat PJ" want het is natuurlijk niet de bedoeling dat minkukels iets moois gaan horen in pearl jam. Dat is namelijk een teken van verarming in de muziek. Laten we hopen dat het niet zo ver komt

En Keane dan? Da's toch je reinste popmuziek?

avatar van kaztor
Daarnaast is het nog de vraag of 538-erlijk er wat mee kan. Ik zie ze daar al huiveren bij de naam Pearl Jam. Maar het zou wel 'n lichtpuntje betekenen op m'n werk.

avatar van Nicholas123
herman schreef:
En Keane dan? Da's toch je reinste popmuziek?

Popmuziek kan erg mooi zijn. Keane vind ik dan weer een erg matig voorbeeld (schijtband, imho). Dan vind ik Viva La Vida een veel beter voorbeeld van goede contemporaine popmuziek.

avatar van sjoerd5
Viva la vida is het slechste nummer van afgelopen jaar.
(misscien wel jaren)
Maar goed, wie ben ik?

Benieuwd naar deze.
PJ heeft toch altijd wel een redelijk constant niveau.

Nicholas123 schreef:

Dat zal best, maar ik reageerde op CCDevlin en noemde Keane omdat hij daar een hoge stem aan geeft.

Maar goed, terug naar Pearl Jam.

avatar van Kill_illuminati
Een nieuwe PJ met een vooral vergeleken met de vorige albums een afwijkende artwork.

avatar van rkdev

Erg mooie, korte docu. De nummers in deze clip klinken goed. Ben erg benieuwd. De mannen hebben me nog nooit teleurgesteld.

avatar van Joy4ever
Thanks Klumpie. Het album begint nu wat meer voor me te leven. Just Breathe is erg mooi

avatar van mkrake
Just Breathe klinkt inderdaad wel mooi. Doet me net als de promo van Speed of Sound een beetje denken aan Eddie Vedder solo (into the Wild)... Ben toch wel zeer benieuwd naar dit album en na het sublime concert van 13 aug kan ik niet wachten.

Stickman10
ik ben 13 augustus naar pearl jam geweest!!!
het was echt super gaaf en ze speelde ook 2 nummers van backspacer(got some en the fixer) het was echt geweldig!!
mooie promo klumpie bedankt.
ik kan niet wachten tot backspacer in de schappen ligt