Lonesome Crow schreef:
inderdaad, ze hadden waarschijnlijk besloten dat Nathalie een eendagsvlieg moest worden.
In mijn herinnering waren de hierna volgende singles Big mistake en Wishing I was there ook nog wel redelijke hits in ons land, maar dat blijkt tegen te vallen als ik de Nederlandse
Wikipedia moet geloven. Ik dacht echt dat Big mistake (wel op 2 in Engeland trouwens) de top 20 nog wel gehaald had, maar het zal dus wel niet. Of hanteren ze hier de Mega Top 50 en niet de Top 40? Daar wil nog wel eens flink verschil in zitten.
Wat ik dan weer moeilijk te bevatten vind, is dat deze CD in Nederland de eerste plaats van de albumlijsten heeft gehaald. Dan maakte Torn kennelijk echt een overweldigende indruk op het Nederlandse publiek, want het kan niet anders of het album werd in dat hitsucces meegezogen.
Ja, uiteindelijk is dit voormalige soapsterretje dus inderdaad als een eendagvlieg de pophistorie ingegaan. Al was het maar omdat Torn qua verkopen en populariteit ver uitsteeg boven al het andere dat ze gedaan had.
Ik heb deze CD ook nog, maar is jaren geleden dat hij in de speler zijn rondjes heeft gedraaid. Toch herinner ik mij dit schijfje als een niet onaardig album, waar Imbruglia - zoals hierboven ook al opgemerkt - nog voor de gemakkelijkste weg kiest, maar een redelijk gevarieerd album heeft afgeleverd. Het staat me bij dat ik naast de singles ook de nummer Smoke en Impressed me wel aanspraken vanwege prettig afwijkend van de hitformule.
Maar uiteindelijk is Torn natuurlijk het enige echte blijvertje. Een cover van het Zweedse groepje Ednaswap overigens, dat ik in die dagen al eens op de radio hoorde in de (eerdere) coverversie van de Noorse zangeres Trine Rein, wier album ik toen ook kocht. Maar de versie van Natalie Imbruglia overklast ze allemaal.