Wolfmother - Cosmic Egg (2009)

Australiƫ
Label: Modular

1. California Queen (3:55)
  2. New Moon Rising (3:46)
  3. White Feather (3:04)
  12. Back Round * (3:56)
  13. In the Castle (5:42)
  14. Caroline * (4:31)
  15. Phoenix (4:45)
  16. Violence of the Sun (6:02)
  17. Sundial [Acoustic Version] * (3:53)
  18. Don't Let It Bring You Down * (3:06)
  19. Mannish Boy * (8:32)
  20. Cosmic Egg [Acoustic Version] * (4:28)
  21. If 6 Was 9 * (7:33)
Back Around is leuk. Ben benieuwd of het met de nieuwe muziekanten net zo goed gaat lukken als met de 'oude' wolfmother bezetting

avatar van lowieke
Back around is in elk geval wel cool al!

avatar van ricardo
Een nieuwe Wolfmother plaat, ben benieuwd wat dit gaat worden. Ik geloof dat alleen de zanger nog over is van de oorspronkelijke bezetting, maar weet het niet zeker. Ik heb Wolfmother de laatste tijd niet meer zo gevolgd, want het duurde ook zo lang voor ze met een nieuw album uitkwamen. Maar daar is dan toch eindelijk een nieuw album. Ik dacht eerst ook nog toen ik hoorde dat er 2 leden weggingen, dat het al na 1 album gebeurt zou zijn met deze band. Gelukkig zetten ze het voort, nu maar hopen met veel succes.

Het eerste album heb ik grijsgedraaid. Dat was gewoon een lekkere no nonsens rockplaat. Ik heb totaal geen verwachtingen omtrent deze plaat en hoop gewoon verrast te worden.

avatar van Hendrix4live
Kijk hier héél erg naar uit. Vond het eerste album fantastisch.

Eindelijk een nieuwe cd van wolfmother binnenkort hier heb ik lang op zitten wachten, het eerste album was fantastisch! Ik ben benieuwd hoe het klinkt.

ik dacht dat ze uit elkaar waren eerst? maar zo te lezen dus een nieuwe bezetting.

avatar van KidChino8
Kijk ik ook erg naar uit. De eerste plaat was niet erg origineel, maar daarom niet minder heerlijk

avatar van Erikpol
lowieke schreef:
Back around is in elk geval wel cool al!
Maar staat niet op het album?

avatar van Ploppesteksel
Dat klopt.
Was gewoon een single om te laten zien dat Wolfmother back was, waarschijnlijk.

avatar van Them
Ik verwacht veel van dit plaatje.
Als deze het vorige album overtreft, kan Cosmig Egg een goede kans maken op een notering in mijn jaarlijstje.

avatar van tsjong
New Moon Rising, Cosmic Egg en Back Round zijn in iedergeval heel goed. Heb er alle vertrouwen in dat dit weer een goede plaat wordt van Wolfmother.

avatar van tribaltyn
hier hebben we zeker even op mogen wachten

hopen dat het de moeite is

New Moon Rising is alvast een goed begin. Klinkt als Wolfmother zoals vier jaar geleden, maar dan iets gestructureerder. De rest laat ik nog even in de verpakking.

avatar van Hans Brouwer
Dn!S schreef:
Het eerste album heb ik grijsgedraaid.
"Wolfmother (2005)" heb ik ook helemaal grijs gedraaid. Heeft maanden in de cd speler van mijn auto gezeten. Het debuut album is rock, recht toe recht aan, die mij het gaspedaal wel eens wat dieper deed indrukken. Met alle gevolgen van dien . Nu "Cosmic Egg (2009)" in aantocht is heb ik "Wolfmother (2005) " nog maar weer eens gedraaid..... Wat kan ik zeggen? Vol verwachting klopt mijn hart . Ik hoop van harte dat "Cosmic Egg (2009)" mij ook weet te verrassen en dat dit tweede album van Wolfmother een plaatsje weet te veroveren in mijn, aan het eind van dit jaar samen te stellen, HB album top tien 2009. "Wolfmother (2005)" heeft tot slot van rekening ook in mijn HB album top tien 2005 gestaan. Volgens mij zal er op 12 oktober 2009 een ware run ontstaan naar de Nederlandse cd winkels .

avatar van Bilnaad
Op de wolfmother site vind ik dat de release datum 23 oktober zal zijn, net als in australie dus dat lijkt mij wel te kloppen dan. Dus om niemand valse hoop te geven zal ik de releasedatum maar veranderen.

avatar van Hendrix4live
California Queen is ook een goeie opener. Trouwens heb ik altijd gedacht dat het veel weg had van Led Zeppelin, maar eigenlijk hoor ik meer Black Sabbath.

avatar van thelion
Hun debut album was geweldig hopelijk is deze net zo goed.

Klinkt wel leuk, duidelijke invloeden uit de '60s en '70s en dat kan gewoon niet slecht zijn. Het niveau van hun helden als Led Zeppelin en Black Sabbath halen ze zelden, maar toch luistert het lekker weg. Groepen als deze zijn er tegenwoordig te weinig, jammer genoeg, dus zijn wij altijd blij wanneer platen als deze op de markt komen.

Score volgt na een volledige luisterbeurt.

avatar van maartendegroot
en weer zo'n mooie albumcover!

avatar van Bartjeking
Klinkt vetrouwd lekker, maar moet het nog even laten bezinken. De rif van White Feather doet mij trouwens wel heel erg aan highway to hell denken.

avatar van jeroenheinz
Bartjeking schreef:

Hmm dat heb ik niet.. Heb hem net gepindakaast en meteen opgezet. Klinkt tot nu toe weer retestrak Lijkt erop dat die nieuwe gasten zeker geen verzwakking zijn en dat het allemaal wat volwassener is geworden.

off topic bericht verwijderd.

avatar van PrimeME
Hij is gelekt! Aangezien ik echt niet kan wachten tot 23 oktober ben ik nu bezig met de eerste luisterbeurt.

avatar van aartman1992
Heb dit Album zojuist beluisterd op hun Myspace site. Niet baanbrekend of wat dan ook, maar het klinkt echt weer goed, kan niet wachten tot ik de cd binnen heb

Wolfmother was geweldig melkweg 15-10!

Alle nummers duren zo lang, ik ben ze meestal na de helft al zat.

avatar van Wauzzer
Bartjeking schreef:

Het eerste wat bij mij opkwam toen ik het nummer White Feather hoorde was....Start me up van The Rolling Stones

avatar van laboomzaa
TC03 schreef:
Alle nummers duren zo lang, ik ben ze meestal na de helft al zat.

Oei, ik moet zeggen dat ik de plaat nog niet geluisterd heb, maar ik heb hier ook vaak last van bij dit soort muziek. Alsof je chips eet met een heerlijk specifiek smaakje, wat je na een half bakje niet meer door je strot kan krijgen!!

avatar van Bartjeking
Wauzzer schreef:

Zo zie je maar:) Daar ontkom je bij die standaard "classic-rockriffs" toch niet aan dat het af en toe wat op elkaar lijkt, dus absoluut geen verwijt jegens de mannen van wolfmoeder. Deze plaat bevalt me uitstekend, het verrassingseffect van de vorige plaat (na een spectaculair lowlandsoptreden was ik helemaal enthousiast) is natuurlijk weg en als ik de platen puur op qualitatief vlak vergelijk denk ik dat ze niet ver uit elkaar liggen.

Morgen in de trein nog maar eens door mijn oordoppen laten schallen en dan zal ik eens met een oordeel komen,

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Black Sabbath hoor je in ieder geval hier ontzettend veel in terug.
New Moon rising, deed me ook ergens denken aan CCR Bad Moon Rising de manier waarop dit werd gezongen.
Prima vervolg van het debuut, lang genoeg op moeten wachten.

avatar van Doc
Doc
Na het sterke debuut (uit 2005 alweer) dat bol stond van de naar Black Sabbath en Led Zeppelin te herleiden "classic rock", leek het al snel weer gedaan te zijn met Wolfmother.
Twee van de drie bandleden gaven er de brui aan, waardoor alleen Andrew Stockdale nog overbleef van de oorspronkelijke bezetting.
Er zou een verschil van mening zijn ontstaan over de te varen muzikale koers.
Oftewel: Moeder de wolf had even de buik vol van alle "classic rock" en belandde op de bodem van de put.
Wie van tevoren had voorspeld dat ze daar een kosmisch ei zou uitbroeden en zo de weg naar boven weer terug zou vinden, had waarschijnlijk niemand op voorhand geloofd. Maar toch is het sprookje zo gelopen.

Op Cosmic Egg heeft Stockdale hulp gekregen van drie nieuwe bandleden, en is de naam "Wolfmother" behouden gebleven.
Dat laatste is niet zo'n verwonderlijke keuze, aangezien ze op dit album gewoon verder gaan waar ze gebleven waren.

Een direct bewijs hiervan wordt al snel geleverd middels opener "California Queen". Een heerlijke riff vergezelt Stockdale's kopstem in deze knaller, die -hoe kan het ook anders- nog het meest doet denken aan Black Sabbath in haar beste dagen.
Een zeer goede start.
Maar ook in het vervolg van Cosmic Egg bewijst de band dat het moeiteloos overeind blijft in deze tweede poging om oude tijden weer een beetje te doen herleven.
Bijvoorbeeld in"White Feather", dat wat aan AC/DC doet denken, terwijl de stem van Stockdale bij vlagen een beetje als Jack White klinkt.
Heel even ben ik bang dat "de onvermijdelijke ballad" het album gaat vertragen en doen inkakken in de vorm van het nummer "In the Morning", maar gelukkig gaat het goed. Het gaat uiteindelijk naar het einde toe weer flink los met de nodige gierende gitaarsolo's........ altijd leuk.
De echte ballad moet dan nog komen, al is het er wel eentje in de categorie "powerballad".
De Smashing Pumpkins komen hier ook nog even voorbij, en dan heb ik het over 't intro van "Far Away". Leg er voor de grap het intro van "today" van SP maar eens naast.
Een echte uitschieter in de trant van "Woman" van het debuut, is lastiger aan te wijzen, maar "Pilgrim" komt hier dicht in de buurt.
Heerlijke riff, rollende drums, en een mooie opbouw in het nummer.
Het is 1 van de hoogtepunten van Cosmic Egg wat mij betreft, samen met "White Feather" en het titelnummer. (luister hoe dat orgel er op het eind nog even bijkomt)
Het album eindigt met het epische "Violence of the Sun".
Normaal gesproken ben ik iets minder snel gecharmeerd van de lange, epische nummers maar in dit geval vind ik het een waardige afsluiter van een prima tweede album. In mijn beleving doet deze niets onder voor het debuut.

Overigens ken ik de bonustracks nog niet die bij dit album staan aangegeven, maar daar gaat snel verandering in komen. Ik begin in ieder geval met 4*