Wolfmother - Cosmic Egg (2009)

Australiƫ
Label: Modular

1. California Queen (3:55)
  2. New Moon Rising (3:46)
  3. White Feather (3:04)
  12. Back Round * (3:56)
  13. In the Castle (5:42)
  14. Caroline * (4:31)
  15. Phoenix (4:45)
  16. Violence of the Sun (6:02)
  17. Sundial [Acoustic Version] * (3:53)
  18. Don't Let It Bring You Down * (3:06)
  19. Mannish Boy * (8:32)
  20. Cosmic Egg [Acoustic Version] * (4:28)
  21. If 6 Was 9 * (7:33)
Ik weet het nog net zo niet hoor 0kk0. Hier staan wel een aantal zeer sterke nummers op. Bovendien durft men met Far Away en Violence of the Sun (twee van mijn favorieten) ook eens de Wolfmother formule achter zich te laten en met andere geluiden aan te komen. Met name de eerste vijf nummers toen me aan de eerste plaat denken. Evenals In the Castle. Waarbij ik wel moet zeggen dat In The Castle dan meteen de ultieme showcase van die plaat zou zijn, dat nummer heeft alles! Geweldig! Voorlopig ga ik voor 4*, dit is rock van een hoog niveau, misschien verre van origineel, maar dat mag de pret niet drukken.

avatar van max95
Heb de deluxe edition van dit album.
God joh wat een goed album zeg! Kan er maar niet genoeg van krijgen. Alleen moet ik nog een beetje wennen aan de laatste drie nummers (Coraline, Phoenix en Violence of the Sun).
Back Round, 10,000 Feet en New Moon Rising zijn knallers. Wat een mooi gitaarwerk bij 10,000 Feet!
Maar toch, ook de laatste drie nummers van het album zijn niet slecht, maar ze zijn gewoon nog niet helemaal tot mij doorgedrongen.
Toch maar 5 sterren.

Laat ik binnenkort ook maar eens het album "Wolfmother" aanschaffen. Ben benieuwd.

avatar van Cor
Cor
Het is echt niet zo slecht als sommige recensies (OOR, Volkskrant) je willen doen geloven, maar een wereldplaat is het ook niet geworden. De nummers gaan soms net een minuut te lang door en de afsluiter is ook van een trage, voortkabbelende nietszeggendheid. Maar toch ook wel vleugjes heerlijke powerriffs, die voldoende melodie bevatten om van te genieten. Niet memorabel en niet mislukt; ergens daar tussenin

avatar van Hans Brouwer
ricardo schreef:
Heb je dit album org gekocht Hans of geleend van de biblio? Niet dat het wat uitmaakt ofzo, maar dit album heb ik ook op mijn verlanglijstje staan om te kopen, maar hij is zo ontzettend duur dat ik toch wel eerst weten wil op wat voor gebied deze vergelijkbaar is met hun debuutalbum.
Ricardo, "Cosmic Egg (2009)" heb ik gedownload. Ik wacht met kopen tot dat het album wordt afgeprijsd. Half jaartje wachten dus.
"Cosmic Egg (2009)" vind ik een prima album dat, wat mij betreft, niet onder doet voor het debuutalbum.

avatar van ozwald
5,99 of zo bij cdwow..

heb 'm ook gedownload maar ondanks de 320 bitrate een slecht geluid. Gewoon slecht geproduceerd of ligt het toch aan de download?

Songs zijn prima, dus staat inmiddels in bestelling

Het geluid is prima (geproduceerd) op de cd. Overigens raad ik je de versie met bonustracks aan (met 16 nummers). Die zijn zeer de moeite waard.

Rizz
Heerlijk album, moest niet veel van ze hebben maar heb ze toch maar een kans gegeven, en werd eigenlijk wel om ver geblazen door beide albums. \m/

avatar van stef212

avatar van aerogp1
stef212 schreef:
Zeer vreemd dat het hemelse Far Away nog maar 3 keer gestemd is als favoriet.

Inderdaad, de intro is kippevel. En als de zang erbij komt, oh zo hoog, is het plaatje compleet.

Don't you ever
Get together
When you're far away
When you're far away

Iemand naar het concert geweest? Ik was ziek.

avatar van Joren999
stef212 schreef:
Zeer vreemd dat het hemelse Far Away nog maar 3 keer gestemd is als favoriet.
Het is inderdaad een goed nummer, maar het probleem is dat er daarvan teveel opstaan (goede nummers) en dat de meesten nog net iets beter zijn (Sundial, 10.000 Feet, Cosmic Egg, Eyes Open, Caroline). Ik vind New Moon Rising wel verdacht hoog staan. Maar dat zal wel zijn omdat het een single is.

avatar van stef212
Joren999 schreef:

Dat van New Moon Rising snap ik wel, het is namelijk een nogal catchy nummer, met zeer herkenbaar refreintje. Maar ja, Far Away is dan misschien de vreemde eend in de bijt, ik vind het zeker één van de 3 beste op dit album.

avatar van max95
Far Away wordt de nieuwe single

avatar van Joren999
Ik hoorde hem al eens op de Duitse radio.

avatar van captain scarlet
Prima rockplaat, natuurlijk staan er ook wat mindere nummers op, en sommige gaan net wat te lang door. Maar van mij krijgt het album over z'n geheel 4 vette sterren.
Caroline, 10.000 feet, sundial, Backround en het titelnummer zijn wat mij betreft de prijsnummers. Far away is overigens ook prachtig .
California Queen en pilgrim zijn simpele maar lekkere rechttoe-rechtaan rocknummers waaruit blijkt dat deze jongens hun klassiekers kennen.
En eigenlijk is New moon rising ook niet mis net zoals Eyes open. Eigenlijk zijn alleen White feather en Phoenix de wat zwakkere broeders op dit album.

avatar van max95
Ik heb op de Engelse Wikipedia gelezen dat Far Away op 10 juni 2010 een single wordt. Ben benieuwd hoe deze bakt als single

avatar van Spaulding
De chorus van Far Away is echt

_Lynn_
Leuke tweede plaat van Wolfmother, met als favorieten "California Queen", "In The Morning" en "10,000 Feet".
Ik was al bang dat deze band uit elkaar was gegaan!
Alleen denk ik dat ik het debuut toch nog beter vind...

avatar van michelhuizinga
_Lynn_ schreef:
Ik was al bang dat deze band uit elkaar was gegaan!
Alleen denk ik dat ik het debuut toch nog beter vind...

De band was ook al uit elkaar. Zanger Andrew Stockdale bleef in zijn uppie over en heeft weer een leuke band weten te formeren.
Goddank, want kan het geluid van Wolfmother toch nog niet missen. Wederom een album wat bij mij goed in het gehoor ligt. Heerlijke uithalen van Andrew en goeie gitaarsolo's. Eind mei op pinkpop ga ik ze bewonderen.

Favorieten: In the castle, Back round, Phoenix & Cosmonaut

michelhuizinga schreef:

Ja dat wist ik, ik had die zin verkeerd geformuleerd, mijn excuses.
Ik bedoelde eigenlijk dat ik vreesde dat Andrew Stockdale in zijn eentje zou overblijven en er geen nieuwe bandleden meer bij zouden komen. Gelukkig is het anders gelopen, inderdaad.

Dit album vind ik gewoon ronduit geweldig. (Bijna) geen enkel nummer stelt teleur. Al lijk ik wel de enige die dit album beter vind dan het debuut 'Wolfmother'..

De beste nummers zijn, naar mijn mening: 'Sundial', 'Pilgrim' en '10.000 feet'. Prachtig gitaarwerk op 10.000 feet!

Minpunten voor mij zijn 'California Queen' en 'New Moon Rising'. Maar zelfs deze zijn nog goed!

Op dit moment geef ik dit album 4,5 sterren

Me3009 schreef:

Je bent niet de enige.....

_Lynn_
Wel, nu ik erbij nadenk, zijn ze eigenlijk niet te vergelijken. (Dat is mijn idee toch.)
Ik vind dat dit album toch een heel verschil is met het debuut, het klinkt wat vernieuwender en ook rustiger met momenten, en omdat het zeker niet slecht is, zal ik dan maar zeggen dat beide albums hun charmes hebben en gewoon allebei even goed zijn, en dus niet te vergelijken zoals ik al zei.

avatar van tsjong
Wolfmother in Groningen, kan ik natuurlijk niet missen. Vandaag kaarten bestellen!

Heb er al 1.....

Goede keuze Far Away als single uit te brengen. Dat nummer heeft best wel hitpotentie eigenlijk.

avatar van richiedoom
T wordt toch geen hit...
Het nummer heeft hitpotentie maar rock als deze scoort gewoon totaal niet meer, vooral niet in Nederland. En dat is jammer.

Doc
Misschien als ze er een naveltruitje bij aantrekken en zich flink behangen met bling bling.

Die zit.

avatar van richiedoom