Wolfmother - Cosmic Egg (2009)

Australiƫ
Label: Modular

1. California Queen (3:55)
  2. New Moon Rising (3:46)
  3. White Feather (3:04)
  12. Back Round * (3:56)
  13. In the Castle (5:42)
  14. Caroline * (4:31)
  15. Phoenix (4:45)
  16. Violence of the Sun (6:02)
  17. Sundial [Acoustic Version] * (3:53)
  18. Don't Let It Bring You Down * (3:06)
  19. Mannish Boy * (8:32)
  20. Cosmic Egg [Acoustic Version] * (4:28)
  21. If 6 Was 9 * (7:33)

avatar van Hendrix4live
Heel goed album. Iets minder dan hun vorige maar deze is op héél veel punten niet met elkaar te vergelijken. Bij het vorige hoorde je echt de hardrock van de jaren '60, '70 terug. Hier soms ook niet. Als je bij bijvoorbeeld het nummer Violence of the Sun of Far Away niet de zang hoort dan denk je zeker niet dat het Wolfmother is.

Het zijn eigenlijk allemaal hoogtepunten, en het album is zeker een vermakelijk album, en wordt nooit saai maar de echte kippenvel songs vind ik toch wel:

In the Morning, Violence of the Sun (geweldige afsluiter), Sundial en het geweldige Pilgrim.
Het begin van White Feather lijkt trouwens erg op Highway To Hell van AC/DC en de zang op die van Jack White van the White Stripes

Soms doet me Wolfmother ook af een toe denken aan the White Stripes. Ook bijvoorbeeld bij het nummer In The Morning.
De Bonustracks staan niet op Luisterpaal en Cosmic Egg doet het bij mij niet maar hier zijn de lengtes van de songs voor degene die ze willen toevoegen op de site:

1. California Queen - 4.03
13. Cosmonaut - x
14. Eyes Open - x
15. Back Round - x
16. Caroline - x

Zeker een album om te beluisteren. Zeker een aanrader!
Zie link hieronder je vind hem vanzelf.

Ik geef zelf dit album een 4* omdat ik hun vorige een 4,5* geef.

avatar van Doc
Doc
Hendrix4live schreef:

Als gezegd was me dat dus ook al opgevallen, net als dat het intro van "Far Away" gelijkenissen vertoont met het intro van "today" van de Pumpkins.

Ach..... erg vernieuwend gaat Wolfmother uberhaupt niet worden, en dat is ook helemaal niet nodig. Want dit klinkt weer als een klok.

En oja....... Cosmic Egg duurt 3 min. 57, mocht het iemand wat interesseren.

avatar van Bartjeking
Nu ik het album ruimschoots heb kunnen beluisteren geef ik als eindoordeel 4*. Het is gewoon classic rock op zijn best, ze hebben sterkste punten van verschillende grootheden op een hoop gegooid en de destilatie heet Cosmic Egg.

Wat wél heel erg mis: een flinke dosis orgel.

avatar van richiedoom
Na 1 luisterbeurt blijven er nog niet veel songs hangen. In the Morning, New Moon Rising en Violence of the Sun zijn voorlopig uitzonderingen. Ik begin met 3,5 sterren

10,000 feet is bizar goed. Die solo op 2:30 even tussendoor.

nijme255@adsl
Ben er niet kapot van. Krijg geen klik met de nummers.

miloz
Die hoes doet mij vermoeden dat Wolfmother op de 'progtoer' gaat........

elrayo
De hoes is inderdaad weer fantastisch lelijk...

avatar van jeroenheinz
Schitterende hoes en ook een erg lekker rockend album, 4*.

De bonustracks staan niet goed

Ik zet voorlopig in op 4*, ik vind hem nu niet onderdoen voor het debuut.

avatar van midnight boom
Ik weet het nog niet,
vind hem minder rauw en stampend dan het debut.
Maar wel redelijk goed.

Ik heb wel kaartjes voor het concert voor 013!!!!
Dat word gegarandeert rocken!

Woohoo! Gelekt! Vier jaar moeten wachten. Nu aan het beluisteren op de Luisterpaal. Eerste nummer is lekker binnenkomen! Proceeding...

avatar van LittleBox
Op het eerste gehoor klinkt het wederom erg goed hoor... Niks 'moeilijk tweede album' of wat dan ook. Gewoon doorgaan op de geweldige ingeslagen weg. Het rockt als een idioot!

avatar van De Daniël
Die hoes lijkt geïnspireerd door een schilderij, maar ben even kwijt hoe het heet. Er staat in ieder geval een zwevend stuk rots op.

avatar van ozwald
wellicht ontleend aan de onvolprezen Wim T. Schippers?

Wim T. Schippers - Het is me wat, 1999 on Flickr - Photo Sharing!

avatar van Doc
Doc
Joren999 schreef:
De bonustracks staan niet goed

De bonustracks staan in werkelijkheid idd kris kras door het album heen.
Heel apart.

Weer een leuk album. Hetzelfde trucje, maar gewoon goed.

avatar van SiSsY bOY
Ik dacht dat Wolfmother gestopt was??

Guns 'n Roses syndroom.
alleen is dit een stukje beter geslaagd.

Leuk album, al is het met uitzondering van Violence of the Sun een beetje een kopie van het eerste album. In vergelijking met dat debuutalbum mis ik échte uitschieters, maar al bij al luistert het album lekker weg. 3.5e ster.

avatar van James Douglas
Het zal wel weer aan mij liggen maar ik heb zelden zo weinig moeite moeten doen om een album te doorgronden dan bij Cosmic Egg 'de nieuwe Wolfmother'. Wat geeft deze plaat zich makkelijk bloot en dan is de glans er gauw vanaf. Degelijk is het allemaal wel maar waar is de spontaniteit die het debuut kenmerkte? Is die vervlogen met het vertrek van de toetsenist die voor de Hammond-achtige sound zorgde? California Queen kan er prima mee door maar voor de rest is het wat mij betreft gezapigheid troef. Sundial klinkt als een overgebleven song van Audioslave en dan ben ik nog lief.

avatar van Joren999
Ik vind Sundial juist erg goed.

avatar van Ephyon
James wat sta je toch allemaal te bazelen . Wolfmother is bij mijn weten net een band die alles toont en niks verborgen houdt onder de oppervlakte om na elke luisterbeurt zich telkens iets meer te tonen.

Je wilt spontaniteit zeg je, maar toch een album dat zich niet snel bloot geeft? :s

Neenee, stevige rock waar geen doekjes om gewonden moeten worden. Ik vreesde er een beetje voor na het beluisteren van de single (New Moon Rising), maar deze vrees was ongegrond aangezien ik dat nummer net 1 van de mindere van het album vind.

Thumbs up again voor de aussies en hopelijk volgende zomer te zien op de festivals!

Binnenkort de gatefold Double LP een keer in huis halen ^^

BSound
Na rondweg KUT-albums van Rammstein, Editors, Artic Monkeys en Muse, nu eindelijk een vet nieuw album. Begin op 4.5!

SiSsY bOY schreef:
Ik dacht dat Wolfmother gestopt was??

Ze hebben vrijwel nieuwe bandleden. Behalve de zanger en de bassist geloof ik.

Doc schreef:

De bonustracks staan in werkelijkheid idd kris kras door het album heen.
Heel apart.

O, ik heb het album gedownload ( ) en de nummers staan ook zo hoor.

avatar van Joren999
Ja, nu klopt de tracklist wel, toen ik het schreef stonden de bonustracks nog onderaan.

BSound
Wooo, ben laaiend enthousiast over deze plaat. 10,000 feet = Woooo!

avatar van Lennart_M
Leek wel leuk de eerste luisterbeurt, maar ik ben er toch wel erg snel op uitgekeken. 3.5->2.5*